Şimdi Ara

Mitsubishi Heavy Ind. inverter klima aldım. Almaz olaydım. [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İskenderun'da oturuyorum.
    Tek katlı evimizin 7 mt x 3.5 mt genişliğindeki salonuna ısıtma amaçlı 12.000 btu Mitsubishi Heavy Ind. SRK35ZJP-S inverter klima almış bulunuyorum.

    Aslında siemens, samsung, profilo, bosch gibi markalardan birine bakıyordum ancak yol üzerinde mitsubishi, daikin ve airfel klimaları satan ZEYNA ISITMA VE SOĞUTMA SİSTEMLERİ diye bir yere fikir almak için girdim.

    Isınmak için alacağımı ve odanın 20-25 mt2 genişliğinde olduğunu söyleyince japon asıllı bir klima almam gerektiğini söylediler.

    Aslında 18.000'den aşağısını düşünmüyordum.
    Ancak, 12.000 Btu inverter klimayı kendileri dükkanlarında kullandıklarını söylediler ve 28 mt2'yi yazın 25 dereceye getirerek kapılar açık vaziyette çok rahat bir şekilde soğuttuğunu ve yeterli geldiğini söylediler.

    Bu anlattıklarına göre önerdikleri cihazın hem inverter olması hemde fiyatının 1800 TL olması hoşuma gitti ve klimayı aldım.

    Buraya kadar herşey normal.

    Ne gariptir ki klimayı takmaya gelen teknik serviste ayaklı merdiven yoktu ve bizden istedi, emaneten başka bir yere verdiğimiz için evin içerisindeki masalardan faydalanırız dedim.

    Neticede bu işle sürekli uğraşan kendileri olduğu için ve en iyi şekilde nasıl olması gerekiyorsa müşteriyi o şekilde yönlendireceklerine inandığım için montaj yeri ile ilgili teknik servise sordum "3.5 mt'lik duvara mı monte edelim yoksa 7 metrelik duvara mı monte edelim?"

    Farketmez diye cevap verdiler bende kısa olan duvara monte edelim dedim ve öyle yaptık.

    Montaj esnasında vakumlama yapıp yapmayacaklarını sordum.
    Tabiki yapacağız dedi.

    Sıra vakumlama işine geldiğinde vakumlamayı en az 15 dakika yapmaları gerekirken yüz gördülük şekilde 1 dakika dahi sürdürmeden yapmış oldular ve akabinde bağlantı yerlerinden ayrıca püskürtme yönetmiylede borularda kalan havayı dışarıya attırdılar ve montajı bitirdiler.

    Sesimi çıkarmadım ve olan oldu.

    Duvarda deldikleri delikleri alçı ile kapatmaları gerekiyordu onuda yapmadılar.

    Dış ünitenin su tahliye borusunu da takmamışlar ve birazdan balkondaki dış üniteden şarıl şarıl su akmaya başladı.

    Teknik servis formuna bi baktım o da ne AIRFEL yazıyor ve montajı yapan servis İskenderun servisi ALIR Teknik.

    Meğerse Mitsubishi Heavy Ind. markasının teknik servis ve satışını AIRFEL almış.

    Neyse önemli değil dedim.

    Klimayı kullanmaya başlayınca odanın uzun olması sebebiyle odanın diğer tarafını tam olarak ısıtmadığını farkettim. Montajı yapan teknik servis'in telefonu teknik servis formunda yazıyordu.

    Aradım ve durumu izah ettim ancak 100,00-TL servis ücreti istediler.

    "Bu duvara mı takalım bu duvara mı takalım nasıl iyi olur" diye ben size sormadımmı diye ben kendilerine soruyorum.

    Sorduğum soruya cevap vermedikleri gibi pişkin pişkin siz nereye istediyseniz biz oraya taktık deyip işin içerisinden çıkıyorlar.


    AIRFEL'in 444 999 0 numaralı müşteri hizmetlerini aradım. Durumu izah ettim. Arayacaklarını söylediler tamam dedim.


    Bu defa beni cep telefonumdan Antakya Merkez'den Öz Yüce Teknik servis'den aradılar ve durumu izah ettim.

    Hemen bir hesaplama yaptı ve nasıl olur o cihaz oraya yetmez dedi ve rapor tutmamız gerekiyor dedi ve birazdan tekrar arayacağını söyleyerek telefonu kapattı.

    Birazdan aradığında takılan klimanın oraya yeterli gelmeyeceğini söyleyen ve rapor tutması gerektiğini söyleyen kişinin ifadeleri tamamen değişti ve o da
    İskenderun Teknik Servisi Alır Teknik gibi siz nereye istediyseniz oraya kurulum yapılmış demeye başladı.


    Peki dedim odanın daha iyi ısınması için uzun duvara ortalı bi şekilde kurulum yapılsaydı daha iyi olmazmıy dı?

    Evet dedi.

    Peki ben montajı yapan servise özellikle sorduğumda neden bana buraya değil de şuraya takalım daha iyi olur denilmedi. dedim.

    Bana ısrarla tekrarlayarak "siz nereye istemişseniz oraya takılmış ve siz başka bir yere montaj istiyorsunuz ve bunu 100-Lira teknik servis ücreti karşılığında yapılabiliriz" dedi.

    Israr etmem üzerine Antakya merkezden gelip bakacağını ancak servis ücreti çıkabileceğini ifade etmesi üzerine bende kalsın dedim.

    Bugün ise klima ile ısınmaktan vazgeçerek eski sobamızı kurduk.

    quote:

    Orijinalden alıntı: skynet478

    Arkadaşlar klimayı satın aldığım yer Zeyna Isıtma ve Soğutma'dan Deniz beyle görüştüm ve montajı yapan servis Alır Teknik'in sahibi Bestami bey'in bizzat kendisinin gelip bakacağını söyledi ve sonunda klimayı uzun duvarın ortasına aldırdım.

    Şu anda gayet güzel ısıtıyor.
    Klima almayı düşünenlere fiyat ve performans açısından alınabilecek bir ürün şiddetle tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynet478 -- 2 Aralık 2011; 23:25:09 >







  • hocam keşke almadan önce sorsaydınız buraya .. keşke iklimsadan alsaydınız .. GEÇMİŞ OLSUN


    Klimayı satabilirsiniz... Klimanın Sökümü Alıcıya Ait Olarak .. Yeni Bir Klima Alabilirsiniz..www.sahibinden.com gibi güvenli alışveriş siteleri var .. oraya ücretsiz ilan açabilirsiniz..

    HATTA BURADA DA ( YANİ DONANIMHABER )DÜKKAN AÇIP SATIŞ YAPABİLİRSİNİZ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıghhodıjıdhu -- 13 Kasım 2011; 19:12:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ıghhodıjıdhu

    hocam keşke almadan önce sorsaydınız buraya .. keşke iklimsadan alsaydınız .. GEÇMİŞ OLSUN


    Klimayı satabilirsiniz... Klimanın Sökümü Alıcıya Ait Olarak .. Yeni Bir Klima Alabilirsiniz..www.sahibinden.com gibi güvenli alışveriş siteleri var .. oraya ücretsiz ilan açabilirsiniz..

    HATTA BURADA DA ( YANİ DONANIMHABER )DÜKKAN AÇIP SATIŞ YAPABİLİRSİNİZ..

    Düşünmüyor da değilim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: skynet478

    quote:

    Orijinalden alıntı: ıghhodıjıdhu

    hocam keşke almadan önce sorsaydınız buraya .. keşke iklimsadan alsaydınız .. GEÇMİŞ OLSUN


    Klimayı satabilirsiniz... Klimanın Sökümü Alıcıya Ait Olarak .. Yeni Bir Klima Alabilirsiniz..www.sahibinden.com gibi güvenli alışveriş siteleri var .. oraya ücretsiz ilan açabilirsiniz..

    HATTA BURADA DA ( YANİ DONANIMHABER )DÜKKAN AÇIP SATIŞ YAPABİLİRSİNİZ..

    Düşünmüyor da değilim

    en doğrusunu yaparsınız .. odanın ortasında süs gibir durmaktansa adam gibi bir klima odayı çekip çevirsin




  • ben mıtsubshı electrık krgamınıze aldım 18 bınlık cok memnunum sıze de cok cok gecmıs olsun
  • Hocam cihaz değil de siz servis mağduru olmuşsuuz.Yazılı dilekçeyle tüketici haklarına kadar başvurabilirsiniz olanları anlatmak için.AIRFEL satmaya başlamış derken şöyleki AIRFEL servislerinin servis yetkisi vardır sadece.Mitsubishi showroom larda Mit klima satılır.Muhtemelen o servis bi bayiden alıp size satmıştır cihazı.Dediğim gibi mağduriyetinizi bir kez daha belirtin çağrı merkezine eğer sonuç alamazsanız tüketici haklarına başvurun.Çözülmeyecek bi durum değil peşini bırakmayın derim çok geçmiş olsun.
  • Sevgili Skynet,
    yazdıklarınızı okudum ve çok üzüldüm. Küçük şehirlerde ne yazık ki bizler hep servis mağduru oluyoruz. Biz sizden çok daha soğuk bir iklimdeyiz (Marmara) bazen -12 ler olur ve kar tipi buz fırtına. Biz saf saf evimizi 24.000 btu luk (6.8 kw) bir normal Siemens ısıtır zannettik. Yine belki bizi dondurmayacaktı ancak daha bir ay geçmeden gaz kaçırdı, kompresor bozuldu. Biz belki 10 gün tamir edilmesini parçanın İstanbuldan gelmesini beklemiş ve iyice donmuştuk. Bu olay sırasında dışarıda kar 50 cm ve -14 olmuştu. Bunun nedeni servismiydi bilemem ama değil gibiydi çünkü çok ilgilenip detaylı çalışma yapıp gazı doldurmuslardı. Ben ısınma için dusunduğumden evin Güney duvarına dış üniteyi koydurmustum. Demek ki fabrikasyon hataydı. Neyse sonunda onardılar ve 6 yıldır söylene söylene bu klimayı kullandık.

    Size önerim ise şu şekilde:
    Model: SRK35ZJP-S

    Soğutma Kapasitesi : 11.940 (3.410 - 12.625) Btu/h
    Isıtma Kapasitesi: 13.650 (4.435 - 16.380) Btu/h
    Soğutma Sarfiyatı : 1.06 (0.21-1.24)kW
    Isıtma Sarfiyatı : 1.09 (0.29-1.58)kW
    Çalışma Akımı (Soğutma): 4.6 A
    Çalışma Akımı (Isıtma): 4.8 A
    EER : 3.30 W/W.h
    COP : 3.67 W/W.h

    Eğer klimanızın değerleri yukarıdaki gibiyse bu alet size tam güçte (yani bir normal klima gibi) 16.000 btu ısıl güç veriyor. Artı herhalde diğer klimalar gibi değil eksi derecelerde de çalışıyordur (Mitsubishi olduğundan). Bahsettiğiniz alan 25 m2 ise klimanın iç ünitesinin yerini uzun duvarda olacak şekilde değiştirin ve dış üniteyi olablidiğince yağmurdan (önemli) korunaklı (rüzgar önemli değil) ve olabildiğince güneş alan bir noktaya alın. İskenderunda kışın +2 derecenin altına fazla düşmediğinden bu klima sizi tam güçte ısıtır diye düşünüyorum. (100 TL yi de verin gitsin ama şikayetinizi de yapın.)
    İyi günler




  • Arkadaşlar 6 yıl boyunca kışları nispeten biraz soğuk bir cografyada klasik bir klima kullanan birisi olarak deneyimlerim:
    Isıtma ön planda alınan bir klimanın dış ünitesini evinizin Güney duvarına yerleştirmeye çalışın. Dış ünite ve iç ünite arasındaki borulama en azda olsun. Mümkünse dış ünitenin üzerinde kar, tipi ve yağmurun gelişini önleyen bir saçak olsun. Yoksa bir şapka yaptırabilirsiniz. Ama tümünü kaplıyamazsınız. Defrosta olabildiğince az girmesi için (marka - modele göre değişir) istediğiniz sıcaklık aşırı olmasın yani 30C yerine 20-22 isteyin. Çalışmaya başlasın sonra yapabiliyorsa (marka - modele göre değişir) 22-24 istersiniz. Bir klimanın ısıtmada başarılı olduğunu gösteren en önemli olay defrosta çok geç girmesi yada en azında - 7 lere kadar hiç girmemesidir. Klimanızın iç ünitesini siz rahatlıkla temizleyebilirsniz. Bu gürültüyü azaltır performansı artırır. Duruma göre 3-6 ayda bir temizleyin. Temizlemek için dikkatlice güçlü bir elk süpürgesini yumuşak temiz bir küçük boya fırçası ile kullanabilirsiniz. İç ünitede kapak içindeki kılcal petekleri eğmemeye çalışın. Filtreyide size kitapçıkta anlatıldığı gibi temizleyin.
    Sevgilerle




  • evet arkadaşı mağdur eden malesef servis, bende kullanıyorum heavy , adamlar geldi kurmaya benim önceden düşündüğümden çok daha mantıklı bir yere montaj yaptılar izolasyonu yaptılar, yarımsaat kadar vakumlama yaptılar, dedıklerı yerlerı alcı ıle kapattılar , yerleri süpürdüler yani tertemiz iş yaptılar ve telefonlarını bıraktılar en ufak bir sorun olursa haber verin dediler, yani servisten servise çok fark ediyor, elbette bu konuda dikkat etmesi gereken firmadır , müşterilerden gelen yorumlara göre iptal etsinler bu tür iş yapanların kontratlarını işini adam gibi yapan diğer servislerin de adını batırmasınlar , yani kendi markalarını 1-2 kendini bilmeze emanet edip yazık ediyorlar , üzüldüm gerçekten , klimamı almadan şu yorumu okusam herhalde 2 kere daha düşünürüdüm.

    geçmiş olsun.
  • Arkadaşlar klimayı satın aldığım yer Zeyna Isıtma ve Soğutma'dan Deniz beyle görüştüm ve montajı yapan servis Alır Teknik'in sahibi Bestami bey'in bizzat kendisinin gelip bakacağını söyledi ve sonunda klimayı uzun duvarın ortasına aldırdım.

    Şu anda gayet güzel ısıtıyor.
    Klima almayı düşünenlere fiyat ve performans açısından alınabilecek bir ürün şiddetle tavsiye ederim.
  • Harika çok sevindim. Dilerim en az 10 yıl kullanırsınız. Keşke bizde sizin gibi sıcak bir iklimde yaşasaydık...:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.