Şimdi Ara

Mining olayları bitince ikinci el kart almayı düşünen var mı?- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
5.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mining işi bitince mi hiç sanmıyorum, coinler bu gidişle sınırsız arza ulaşacaklar...

  • Bu kartları düşünenler için şöyle bir yazı gördüm;
    https://eksisozluk.com/entry/121532204

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt

    merhaba bu değerleri nasıl aldınız acaba? Bende de 3080 var 85 m/h geçmiyor.

  • En az 1 yıl garantisi varsa alırım, yoksa havaya para bağlamam.
    Yok mining kartı üzmez filan diyen arkadaşlar, ilk mining dalgası vurduğunda etrafta yüzlerce arızalı rx480,rx580 olduğundan habersizler galiba.
    Bu işin bilincli bir tarafı yok. 24 saat boyunca yıllarca çalışan bellekler cortlarlar. Oyun amaçlı kartlarda hız aşırtılmadığı sürece genelde chipset ve vrm, mining amaclı kullanılan kartların bellekleri sorun çıkartırlar.
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz gibi yapılırsa o ekran kartı kendi maliyetini bile çıkaramaz, bunlar elektronik cihazlar, 20 bin lira verip çalışsın anasını. diyemez.


    Şahsi fikrimi sorarsanız verimi kontrol edilip alınmalı, aa ucuz diye atlamamalı insanlar.

  • farukclkk kullanıcısına yanıt

    Özelden yazdım hocam elimden geldiğince yardımcı olurum

  • Lenneth- kullanıcısına yanıt

    Kartınızın marka modeli nedir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mxsr kullanıcısına yanıt
    3070 vision

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mining de kullanılan her kartı bitmiş sanmayın. 2017-18 furyasından sonra 2. El bi RX570 almıştım maşallahı var şuan hala kullanıyorum. FurMark, OCCT sonuçlarında şaşırtıcı derecede iyi.
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt

    HWInfo64 uzerinden memory sicakliklarina bakin hocam, 36 derece adece GPU sicakligi ki 3080'ler icin resmin sadece yarisi demek. 90-100 bandi sanki genel kabul gormus sicakliklar

  • Ekran kartlarinin memory testlerini yaptiktan sonra almamak icin hic bir sakinca yok. Hele garantisi devam da ediyorsa. Vram'leri bozuk kart zaten mining yapan kisi icin de bir ise yaramiyor, geriye kalan ihtimal goz gore gore bozuk mal satmak ki bunun icin mining yapan kisiye gerek yok, dolandiricilar her yerde. Kartin yuk binen diger parcasi da fanlari ancak bu konuda ne kontrol yapilabilir bilemem.


    Keza her ticari iste oldugu gibi kimse asiri yuksek sicaliklarda kartlari calistirip, bozulmasini goze alip, bu kart yoklugunda para kazanmayi ve isin devamliligini riske atmaz diye dusunuyorum. En azindan benim yaptigim bu. Hatta kart sicakligi loglarini saklamayi bile dusunuyorum, satarken kimsenin aklinda soru isareti kalmasin.


    Bu soylediklerim biraz yeni nesil kartlar icin gecerli olacak. Herkes cok dusuk fiyatlara satilirsa alacagindan bahsetmis de tedarik zincirleri duzelmeden, cip ureticilerinin yatirimlari faaliyete gecmeden bir satis donemi olursa fiyatlarin asiri dusecegini de sanmiyorum. Bir de guncel kartlarin AI gibi calismalarda da kullanilmasi talebi arttiriyor.


    Tahminen ilk fiyat dususunde satis fiyatinin cok ustunde alan ve piyasayi tanimayanlar satis yapar ki bu zaten kartlarin cok kullanilamadigi anlamina geliyor.





  • alırım niye almayayım? almamak için herhangi bir sorun yok ve kart düzgün sağlıkta olduğu sürece alınır, mining olayından kart alıp kullandığım çok oldu herhangi bir sıkıntı yaşamadım.Doğru düzgün mining yapıldığı sürece zaten kartın mining yapılıp yapılmadığını karşınızdaki kişi söylemediği sürece anlamazsınız zaten

  • Lenneth- kullanıcısına yanıt

    Vram sıcaklık sensörü bile olmayan karttaki alakasız sıcaklık bilgilerini vermeniz bilgisizlik kaynaklı mı

  • Mxsr kullanıcısına yanıt
    Lian li lancool 2 mesh kasam var, alttan ekran kartina sabit 2000 rpmde 2 tane silverstone fan ufluyor ki kasada 8 tane fan var. Elimi ekran kartinin ustune koydugumda sadece hafif bir iliklik var. Salak degilim anlayacaginiz, vram sicakliginin olculmedigini biliyoruz. Bence sizin onyarginiz ve cok bilmisliginizle alakali.

    Ayrica benden daha serin calistiran arkadaslar var, 43, 44 derece kart gordum ben.

    2 tane 2000 rpm fani size tutsam sizde isinmazsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lenneth- -- 6 Nisan 2021; 11:27:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NePhThYs kullanıcısına yanıt

    Biliyorum hocam bu konuda her şeyi ezberledim artık. 40 derece olupta vram 104 derece olduğundan %90 fan açan kartlarda gördüm. 80 derece vram derecesi var kartların vram dereceleri GDDR6x için rakipsiz bir değer. Tabi bunun büyük sebebi 3080 ler 220-240w arasında çalışırken bu marka modelin 165w yemesi. 3080 de bu model dışında bu değerleri veren bir karta denk gelmedim ne ftw, ne strix, ne suprim yanına yaklaşamıyor tüm marka modelleri denemişimdir. Başka 160w 170w ile tam hasrate verebilen 3080 modeli yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaLeusy -- 6 Nisan 2021; 11:28:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lenneth- kullanıcısına yanıt

    sizin çok bilginiz yok anladığım kadarıyla iki örnek verirsem heralde daha açıklayıcı olur

    Mining olayları bitince ikinci el kart almayı düşünen var mı?-


    Mining olayları bitince ikinci el kart almayı düşünen var mı?-




  • Mxsr kullanıcısına yanıt
    Hayir var, bundan 2 hafta onceye kadar air hawk duo kasa kullaniyordum ki bu sekilde 2 ay mining yaptim. Kart 54 derece calisiyordu ama ustune elimi koydugumda cok ciddi ısı vardi. Elim yanmiyordu ama en az 70 75 derecesi vardir.

    Genel gpu sicakliginin vram sicakligini baz almadiginin bilincindeyim fiziki dokunarak hissettigim sicakligi soyluyorum. Lian li kasaya gectim, ekran karti fan devrini 60 a cektim ve asagi 2 tane 2000 rpm sabit devirli fan koydum. Suan ekran kartinin ustune elimi koydugumda sadece hafif bi iliklik var.

    Suan serin oldugu icin 48 diyebiliyorum, he 48 degildir tabiki ama 60 dereceyi gecmedigine her turlu bahsede girerim. Ilik cunki kart. Ben 54 de yandiginida gordum.

    Hatta alta fanlari koymadan once 51di genel gpu sicakligi lian li kasada o zaman bile sicakti elimi ustune koyunca anlayabiliyordum. Suan oyle bir durum yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lenneth- -- 6 Nisan 2021; 11:45:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • omerf kullanıcısına yanıt
    Maalesef satılan fanlar orijinalinden çok farklı oluyor, rx 580 asus dual aldım fanları tıslıyor diye fan aldım ama minimum 1300 devirde dönebiliyorlardı hiç memnun kalmadım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lenneth- kullanıcısına yanıt

    Ben memory yani vram sıcaklığındsn konuşuyorum siz ısrarla alakasız çekirdek sıcaklığından bahsediyorsunuz

  • Mxsr kullanıcısına yanıt
    Bende memory sicakligiyla ilgili konusuyorum?

    Genel gpu sicakligi eski kasada 54 gozukurken ekran karti yaniyordu, ne demek istediginizi biliyorum dediginiz seyi yasadim diyorum.

    Simdide diyorum ki genel sicaklik 48 gozukuyor, tabiki 48 degildir ama vram sicakligi 60 ustude olamaz cunki ekran kartinin ustune elimi koyunca kart ılık diyorum.

    Demek istedigim kasa degisip fan ekleyince gorunurde 6 derece farketti ama vram tarafinda eskiden kartin ust plakasi alev gibiydi simdi ılık.

    Okumuyorsunuz yazdigimi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lenneth- -- 6 Nisan 2021; 11:57:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.