Şimdi Ara

Mikrofon Sesini Arttırmak/Realtek HD Driver' ın USB Mikrofonu Algılaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Elimde bir Webcam Mikrofonu, bir adet de harici mikrofon var.

    Webcam mikrofonu çok yüksek ve kalitesiz bir ses veriyor, ayrıca Realtek HD Audio Driverı onu renderlamıyor sanırım, çünkü Driverın kontrol panelinde gözükmüyor. Sesini normal olacak şekilde düşürdüğümde tabii ki kalitede artış oluyor, ancak uzun cümleler kurduğumda anlaşılmayabiliyor. Hele İngilizce konuşmam gereken oyunlarda bu çekilmez bir çile haline geliyor.

    Harici mikrofon ise çok düşük, ancak çok kaliteli bir ses veriyor. Ancak normal şekilde Windows Ses Kaydedicisinde 3 katına çıkardığımda en ufak bir cızırtı olmuyor ve ses oldukça yüksek geliyor. (O kadar yakın konuşuyorum ki bazen konuşmaya çalışırken mikrofonun ucu burnuma kaçıyor, ıslak mendille siliyorum. Süngeri yok mikrofonun)

    Oynadığım her oyunda sesli iletişim gerektiğinde bu çok büyük bir sorun oluyor. Şimdi benim bu sorunumu çözebilmem için iki yol var;

    1- USB Webcam Mikrofonunun renderlanması

    2- Mikrofon sesini bir şekilde arttırmak. Bunu yapmanın ses kartına zarar vereceğini söylüyorlar, ancak ses kartı sesi algıladıktan sonra bilgisayarda bir işlem olarak yükseltmenin yapılması mümkün olsa bunun ses kartını zorlayacağını sanmıyorum, ses kaydındaki sesi yükseltmekle aynı şey değil mi sonuçta?

    Bunlardan herhangi birini yapmam mümkün mü? Şimdiden teşekkürler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.