Şimdi Ara

Mikro Hi-Fi Önerileriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 25 m2 lik salonum için mikro hi-fi bir sistem almayı düşünüyorum. Komponentleri tek tek değil sistem olarak almak istiyorum. Zira tek tek almaya ne bütçem ne de bilgim yeterli.

    Ne tarz birşey istediğimi biraz açayım: öncelikle benim için önemli olan sistemin "gümbür gümbür" ses vermesi değil. Belirttiğim gibi görece ufak bir mekan olan salonum için alacağım cihazı. Önemli olan kristal berraklığında, duru ve tertemiz bir ses alabilmek, müziğin tadına varabilmek.Cihazda muhtemel tasarım şovları ya da gereksiz teknoloji şovları benim için önem taşımıyor,paramı görselliğe değil işitselliğe yatırmak niyetindeyim.DVD falan oynatması da önemli değil sadece müziğimi dinlemek için kullanacağım cihazı. Yalnız mp3 lerimi değerlendirebilmek adına usb girişi olan bir cihaz olmalı. Ve geldik en önemli konuya; bu iş için bütçem maksimum 1000 ytl civarı.Yalnız nakit almak gibi bir avantajım olduğunu belirteyim.

    Aradığım özelliklere uyabilecek alternatifler nelerdir? Ankara'dan nasıl temin edebilirim?(Nette şöyle bir araştırdım Ankara'da Güreller hariç bu tarz cihaz satan pek bir yer yok gibi. O da fiyatları epey abartmış görünüyor.)







  • yamaha nın bu tür birçok sistemi var.mesela e400 ve e700 modeli.bir dergide hakkında çok iyi yorumlar okumuştum.hem güç olarak hem şıklık olarak hem portatiflik olarak yani sizin istediğiniz her bakımdan uygun bir tercih olacaktır.saat gecenin 3 ü ve saksıma gelen tek ürün buyarın unutmaz isem size birkaç sistem ve yer önerisinde daha bulunacağım

    takıldığım nokta ise bu tür sistemlerde mp3 dinlemeye çalışmanızdır.sonuçta sıkıştırılmış bir formattır ve kalitesinden ödün vermiştir.kendi sıkıştırmanızla çok düşük değerlere inmeden yarattığınız mp3ler var ise sorun olmayacaktır tabiki ama aksi her durumda kalitesizlik ortaya çıkacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rap_üstad -- 14 Kasım 2008; 3:14:37 >




  • Cevap ve öneriler için teşekkürler.

    Çok geniş mp3 arşivim var ve ne yazık ki bu arşivi audio cd olarak edinmeye kalksam milyarlar tutar:) Tabii audio cd olarak da geniş arşivim var ama yine de piyasada bulamadıklarımı(mesela hedningarna gibi etnik norveç müziği ya da figli di madre ignota gibi grupların albümler) ya da bir iki parça için 30-40 ytl lik albümünü almadığım sanatçıların bazı parçalarını cihazımdan dinleyebilmektir derdim.

    Yamaha'nın sanırım piano craft serisi var. Netten satış yapan bir iki sitede 1250-2000 ytl arası rakamlarla buldum bu aletleri.Fakat siteleri ilk defa duyuyorum ve açıkcası güvenemiyorum. Ankara Güreller'de de vardı bu cihazlar ama nette 1250 olan sistem onlarda nakit 900 euro idi. Nakite 40 euro kadar iniyorlar, hem de bu kriz ortamında:) Parayı sokakta bulmuyoruz. Bu cihaza 2000 ytl verdikten sonra 2000 daha koyar gider electroworld'den kendim sistem kurma olayına girişirim.

    Denon cx serisi aslında özellik ve fiyat olarak(stuff dergisinde 520 euro civarı olduğunu okumuştum) bana uygun gibi. Siz ne dersiniz bu cihaza? Sonuçta dinleyerek seçim yapma şansım pek yok gibi Ankara'da.




  • hocam Ankaradayım diyosun bi media marktlara bak derim özellikle forum alışveriş merkezindekine.bayaa ürün var ve deneme şansın oluyo
  • :) Zaten Media Markt'a gittim. Denon, Yamaha, Teac'ın mikro modellerini denedim. Dur bakayım bir de şunu deneyeyim dediğim Marantz'ın sr3001,dv3002'sini deneyince ilk duyuşta aşık oldum. Yanına JBL ES30 hoparlörleri de ekleyip gözümü karartarak bütçemin çok çok üzerine çıktım. Yetmedi bir de Güreller'den kablo olayına girdim Ixus koaksiyel, Philips HDMI, Ixus hoparlör kablosu derken coştukça coştum. Allah sonumu hayır etsin.:)

    Tavsiyen için teşekkürler Cimbomlu kardeşim. Galatasaray taraftar albümleri de sistemde daha bir gümbürdüyecektir eminim. Özellikle Warchant:)
  • ne demek kardeşim:)amfi ve dvd seçiminde çok isabetli bir karar vermişsin marantz bu işin liderlerindendir.jbl in hoparlörleride kalitelidir kablolar zaten bu hi-fi işinde amfi kadar önem taşıyor kabloları kaliteli alman çok iyi olmuş.hayırlı olsun iyi günlerde kullan.bu arada sorması ayıptır ne kadara mal oldu hepsi
  • Temennilerin için teşekkürler.

    Amfi: 700 ytl
    Media Player: 300 ytl
    Hoparlörler: 550 ytl
    Kablolar: 170 ytl

    Toplam: 1720 ytl

    Fakat fiyatlar media markt'ta böyle. Piyasa fiyatları sanırım toplam 2500 ytl civarı.
  • valla dostum fiyat bir hi-fi sistem için gayet uygun.iyi günlerde kullan
  • güzel oldu.
  • Micro sistemler içinde f/p kıstasında
    Yamaha M170
    TEAC H300DAB
    güzel aletler. Hele bir de ONKYO var onda sistemin içinde hop. ler de dahil sanırım.
    ONKYO 515UK (üstelik ödüllü bir sistem)
  • iyi günlerde kullanın vallaha merak ettim resim eklerseniz çok iyi olur...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.