Şimdi Ara

Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.769
Cevap
39
Favori
73.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?



    Birleşik Krallık CMA'ya gelen kamuoyu tepkileri genel olarak Xbox x Activision Blizzard birleşmesi lehindeydi.



    "Halktan yanıtlar talep ettik. İncelediğimiz 2.100 e-postanın yaklaşık dörtte üçü genel olarak birleşmeyi destekliyordu."

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CMA, Kamu Geri Bildirimlerinin Çoğunlukla Xbox'ın ActiBlizz'i Satın Alması Lehine Olduğunu Açıkladı

    Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Otoritesi şu anda Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alma girişimine ilişkin bir "2. Aşama" soruşturması yürütüyor ve hatırlayacağınız üzere otorite birkaç ay önce kamuoyundan da bu satın almaya ilişkin görüşlerini istemeye başlamıştı.

    Sonuçlar geldi ve CMA geri bildirimlerin yaklaşık %75'inin satın alma işleminin devam etmesi yönünde olduğunu tespit etti. Anlaşmanın oyun endüstrisi için neden faydalı olacağına dair pek çok farklı görüş dile getirildi.

    İşte birkaç örnek:

    "(b) Birleşme rakip konsollara zarar vermeyecektir çünkü Microsoft, Call of Duty de dahil olmak üzere Activision içeriğinin münhasır olmaması için kamuya açık ve özel taahhütlerde bulunmuştur. Minecraft'ın rakip konsollarda bulunması, Microsoft'un ticari stratejisinin oyunları özel kılmak olmadığını göstermektedir."

    "(e) Birleşme, Sony'yi, örneğin abonelik hizmetini geliştirerek veya Call of Duty ile rekabet edecek daha fazla oyun yaratarak yenilik yapmaya zorlayacaktır."

    "(g) Microsoft'un Call of Duty'yi Game Pass'e ekleme planları rekabet yanlısıdır ve tüketiciler için oyunlara erişim fiyatını düşürecektir."

    "(I) Birleşme mobil segmentte rekabet yanlısıdır çünkü mobil oyuncular için yeni seçenekler yaratacak ve Microsoft'un iki baskın mobil platform olan Google ve Apple'a karşı rekabet etmesini sağlayacaktır."

    Olumsuz geri bildirimlere gelince, bazıları Microsoft'un gelecekte PlayStation'daki Call of Duty'nin kalitesini düşürebileceğini, satın almanın bağımsız geliştiriciler için giriş engellerini artırabileceğini ve ayrıca "oyun endüstrisinde organik büyümeyi teşvik etmek yerine büyük yayıncıları satın alma konusunda zararlı bir emsal oluşturabileceğini" öne sürdü.

    Her ne kadar geri bildirimlerin çoğunluğu Microsoft'tan yana olsa da, otorite bu özetin yayınlanmasının "hiçbir şekilde bu görüşlerin CMA tarafından onaylandığı anlamına gelmediğini" belirtmiştir. Başka bir deyişle, kamuoyundan gelen bu geri bildirimler CMA tarafından kesinlikle dikkate alınacaktır, ancak bu aynı zamanda herhangi bir nihai karar değildir.

    Aslında, Birleşik Krallık otoritesinin 2. Aşama soruşturmasına ilişkin resmi bir karara varması için Şubat ayı sonlarına kadar beklememiz gerekecek gibi görünüyor, bu nedenle birkaç hafta daha beklememiz gerekecek.

    https://www.purexbox.com/news/2022/12/cma-reveals-public-feedback-has-been-mostly-in-favour-of-xboxs-actiblizz-acquisition

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Microsoft'un FTC'nin Activision Blizzard davasına verdiği yanıtı okuyun / Şirket, oyun devini satın almasına neden izin verilmesi gerektiğini düşündüğünü açıklayan 37 sayfalık bir belge sundu.

    Microsoft, ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun şirketin Activision Blizzard'ı satın almasını engellemek için açtığı davaya yanıtını verdi. Aşağıda tamamını okuyabileceğiniz 37 sayfalık belgede Microsoft, 68,7 milyar dolarlık satın alma işleminin neden gerçekleşmesi gerektiğini savunuyor - ayrıca Bethesda'nın sahibi ZeniMax'i satın almasını savunurken, şirketin gelecekteki üç oyununu Xbox ve PC'ye özel hale getirmeyi planladığını itiraf ediyor.

    Bu oyunların isimleri verilmedi, ancak Microsoft temel olarak The Elder Scrolls VI'nın yalnızca kendi platformlarında mevcut olacağını duyurdu ve Starfield'ın özel olacağını doğruladı.

    Microsoft'un başvurusu genel olarak FTC'nin endişelerine karşı çıkıyor ve aynı zamanda düzenleyicinin özel argümanlarını da ele alıyor. Ayrıca, Microsoft'un son aylarda meşhur hale gelen ve kendisini rakiplerine kıyasla oyun alanında nispeten zayıf bir oyuncu olarak göstermeye çalıştığı ticari marka kendini aşağılamasının birçoğunu da içeriyor.

    FTC şikayetinde, Activision Blizzard'ı satın almanın "Microsoft'un Xbox oyun konsollarına ve hızla büyüyen abonelik içeriği ve bulut oyun işine rakiplerini bastırmasını sağlayacağını" savundu. Call of Duty'nin geleceğiyle ilgili de pek çok endişe vardı; öyle ki Xbox'ın patronu Phil Spencer, PlayStation'lar var olduğu sürece serinin PlayStation'da mevcut olacağına dair açıkça söz verdi. Microsoft, FTC'ye verdiği yanıtta, Activision'ın amiral gemisi serisini Nintendo Switch'e getirerek bu serinin kullanılabilirliğini sınırlamak yerine genişletme sözüne atıfta bulunuyor.

    Activision Blizzard'ın CEO'su Bobby Kotick de The Verge'e yaptığı açıklamada anlaşmanın gerçekleşmesi gerektiğini savundu ve şunları söyledi

    İşlemimizin kapanmasının engellenmesi için mantıklı ve meşru bir neden bulunmamaktadır. Sektörümüzde muazzam bir rekabet ve giriş için çok az engel var. Daha önce hiç olmadığı kadar çok cihazın oyunculara oyun oynamak için geniş bir seçenek yelpazesi sunduğunu gördük. Motorlar ve araçlar irili ufaklı geliştiriciler tarafından serbestçe kullanılabiliyor. Oyunlar için dağıtım seçeneklerinin genişliği hiç bu kadar yaygın olmamıştı. Davayı esastan kazanacağımıza inanıyoruz.

    Ve işte Microsoft başkanı Brad Smith'in doğrudan açıklaması:

    Davamızdan emin olsak bile, düzenleyici kurumlarla teknoloji sektöründeki rekabeti, tüketicileri ve çalışanları koruyacak yaratıcı çözümler bulmaya kararlıyız. Geçmişteki davalarımızdan da öğrendiğimiz üzere, herkesin yararına olabilecek bir anlaşma bulma fırsatına kapı asla kapanmaz.

    Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasının neden antitröst kaygılarına yol açmaması gerektiğine ilişkin argümanının geri kalanı burada:

    https://www.theverge.com/23523563/read-microsoft-response-ftc-antitrust-complaint-activision-blizzard-king




    Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Microsoft, Netflix'i 190 milyar dolara satın alabilir


    İddialara göre Microsoft, Netflix'i 190 milyar dolara satın almak için görüşmeler yürütüyor.


    Çıkan haberlere göre Microsoft CEO'su Satya Nadella, 2023'ün ilk yarısında yayın platformunu satın almak için görüşmeleri tamamlamak istiyor.


    Öte yandan Microsoft, şu sıralar 68,7 milyar dolara Activision Blizzard satın almasını tamamlamak istiyor. Ancak birçok düzenleyici kurum, bu satın almayı inceleme altına almış durumda.


    Reuters, Netflix satın almasının, Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ve Avrupa Birliği gibi düzenleyici kurumlardan geçmesinin daha kolay olacağını öne sürüyor.


    Çünkü her iki şirket, hem reklamcılık sektöründe ortak hareket ediyor, hem de Microsoft başkanı Brad Smith, Netflix'in yönetim kurulunda yer alıyor.


    Alıntı

    metni:
    Microsoft, Netflix'i 190 milyar dolara satın alabilir.


    Bu kadar büyük yatırımlar için uğraşan Microsoft'a bu yapılan biraz da haksızlık gibi geliyor bana.Büyük oldukları için bir kapı kapı gezdirelim düşüncesi hakim sanki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-35359C425 -- 23 Aralık 2022; 13:17:18 >




  • Ağır şekilde yanıt vermişler.

    Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • "FTC, Xbox'ın rakiplerini piyasa gerçeklerinde temeli olmayan varsayımsal zararlardan korumak için gerçekleri görmezden gelme ve antitröst yasasını ve yerleşik içtihadı yeniden yazma yönündeki çarpık bir girişim lehine İşlemin önemli faydalarını görmezden geliyor."

    "FTC'nin tüketicilere yönelik bu faydaları göz ardı etmesi ve Xbox'ın cebi dolu rakiplerine yönelik sözde zararlara odaklanması, FTC'nin teorileri ile antitröst yasalarının temel amacı olan rakipleri değil rekabeti korumak arasındaki temel kopukluğa ihanet etmektedir.

    FTC, bu Mahkemeden dünyanın en büyük oyun şirketlerini Xbox'ın daha fazla rekabetinden korumasını ve böylece antitröstü tersine çevirmesini istiyor. Yüksek değerli teknoloji anlaşmalarına yönelik ideolojik şüphecilik ve rakiplerden gelen şikayetlerle körleşen FTC, sadece yoğun rekabetin yaşandığı oyun sektörünün gerçeklerini değil, aynı zamanda ülkemizin antitröst yasalarının yol gösterici ilkelerini de gözden kaçırmıştır."

    https://www.purexbox.com/news/2022/12/activision-blizzard-says-ftc-has-lost-sight-of-realities-in-highly-critical-response-to-lawsuit

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Silkolet kullanıcısına yanıt
    Doğru söylem. Sırf, engel olmak için yapıyorlar. Umarım daha çok alım yapıp daha çok özel oyun çıkartır. Sırf Sony e inat

    Mantıklı gerekçelerini ortadan kaldırdılar. Bundan sonrası çirkeflik.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Activision Blizzard FTC'yi eleştirdi, "rakiplerden gelen şikayetlerin gözlerini kör ettiğini" söyledi

    Microsoft ve Activision Blizzard, ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun Microsoft'un 69 milyar dolarlık yayıncı satın almasına karşı açtığı davaya resmi yanıtlarını sundu ve Activision Blizzard geri adım atmadı.
    Bu ayın başlarında FTC, Microsoft'un Activision Blizzard'ı devralmasını engellemek için harekete geçtiğini duyurmuştu. Şimdi, hem Microsoft hem de Activision Blizzard, düzenleyici kurumun davasına resmi yanıtlar verdi ve Activision Blizzard, FTC'nin "yüksek değerli teknoloji anlaşmalarına yönelik ideolojik şüphecilik ve rakiplerden gelen şikayetler nedeniyle kör olduğunu" söyledi.

    Activision Blizzard, FTC'nin "ideolojik şüphecilikle" ve "rakiplerden gelen şikayetlerle" körleştiğini söylüyor.

    Activision Blizzard, Microsoft'un devralmasını savunan 35 sayfalık uzun bir yanıtta, birleşmenin oyunculara, çalışanlara ve küresel rekabete fayda sağlayacağını söyledi ve "FTC'nin yerleşik yasaları ve onlarca yıllık deneyimin bize rekabet için iyi olduğunu söylediği şeyleri görmezden gelmeye yönelik ideolojik olarak beslenen çabasında ısrar ettiğini" iddia etti. FTC'nin Microsoft'un Call of Duty gibi Activision oyunlarını Xbox platformuna özel hale getirmesiyle ilgili endişelerini "temelsiz" olarak nitelendiren Activision Blizzard, Microsoft'un CoD'u özel hale getirmesi durumunda bunun Xbox için "felaket" olacağını ve Xbox'ın milyarlarca dolarlık oyun satışını kaybedeceğini söyleyerek anlaşmayı savunan başka argümanlar da sunuyor.

    Activision Blizzard daha sonra FTC'ye birkaç lanet paragrafla seslenerek, düzenleyicinin satın almanın faydalarını göz ardı ettiğini ve anlaşmanın gerçekleşmesine izin vermenin Microsoft'un "neredeyse var olmayan" mobil oyun işini geliştireceğini söylüyor.

    https://www.trueachievements.com/n52382/activision-blizzard-response-ftc-lawsuit

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Microsoft, Sony'nin FF7 Remake gibi oyunları Xbox'tan uzak tutmak için "dışlama" anlaşmaları yaptığını iddia ediyor

    Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasıyla ilgili olarak CMA'nın yayınladığı bildiriye Microsoft'un verdiği yanıt, Sony'nin üçüncü taraf yayıncılarla Xbox "dışlama" anlaşmaları yaptığı iddiasını da içeriyor.
    Microsoft'un Activision Blizzard anlaşmasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, Microsoft'un Rekabet ve Piyasalar Kurumu'nun (CMA) konuyla ilgili açıklamasına verdiği yanıt, Microsoft'un "Sony'nin Microsoft'tan daha fazla özel oyuna sahip olduğu ve bunların çoğunun daha kaliteli olduğu" iddiası da dahil olmak üzere anlaşmanın çeşitli yönleriyle ilgili argümanlar içeriyor.

    https://www.trueachievements.com/n52381/sony-games-excluded-from-xbox

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • aschil kullanıcısına yanıt

    Serinin daha önceki bazı oyunları Xbox'a da çıkmış Final Fantasy , Silent Hill gibi 0yunların yenilerine ambargo koy , süresiz exc anlaşması yap.Sonra çık , Cod exc olacak aman ha oyuncuları korumanız lazım de.Ne güzel dünya.

  • Microsoft, ActiBlizzard Anlaşmazlığı Konusunda FTC'ye Karşı Çıkıyor, Prosedürlerin 5. Değişiklik Yasal Süreç Hakkını İhlal Ettiğini Söylüyor

    Komisyon'un prosedürleri, Microsoft'un Beşinci Değişikliğin Yasal Süreç Maddesi kapsamındaki usule ilişkin yasal süreç hakkını ihlal etmektedir. Komisyonun Microsoft aleyhindeki Şikayeti hem başlattığı hem de nihai olarak karara bağladığı bu idari işlemlerin yapısı, Microsoft'un tarafsız bir hakem önünde yargılanmaya ilişkin Beşinci Değişiklik Yasal Süreç hakkını ihlal etmektedir.

    Bu idari işlemler, Komisyon'un mevcut davanın esası hakkında önyargılı olması nedeniyle, Microsoft'a uygulandığı şekliyle, Microsoft'un tarafsız bir hakem önünde yargılanmaya ilişkin Beşinci Değişiklik Yasal Süreç hakkını ihlal etmektedir.

    https://wccftech.com/microsoft-rallies-against-ftc-on-actiblizzard-dispute-says-procedures-violate-5th-amendment-due-process-right/

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Eski Treyarch Geliştiricisi Microsoft Activision-Blizzard Anlaşmasını Konuştu; Günlük Çalışmaları Nasıl Etkileyebileceğini Hayal Ediyoruz

    Eski Treyarch geliştiricisi Jack Burrows geçtiğimiz günlerde planlanan Microsoft Activision-Blizzard hakkında konuştu.

    Treyarch'ta yaklaşık beş yıl Call of Duty seviye tasarımcısı olarak çalışan Burrows, Kiwi Talkz podcast'inde (teşekkürler Comicbook) yoğun bir şekilde tartışılan planlanan satın alma hakkında konuştu. Eski Call of Duty geliştiricisi, büyük satın alma hakkında sorulduğunda, kendisinin ve ekibin bir kısmının bazen birleşme ve bunun günlük işleri nasıl etkileyebileceği hakkında "hayaller kurduğunu" söyledi. Burrows'a göre, geliştirme söz konusu olduğunda bazı şeylerin değişip değişmeyeceğini ve ekibin Microsoft altında daha fazla özgürlüğe sahip olup olmayacağını merak ediyordu.

    "Evet, günlük hayatımızı nasıl etkileyeceği konusunda hayaller kurardık. Bunun hakkında düşünürdük ve acaba bu değişecek mi ya da bu süreç artık böyle olmayacak mı ya da burada ve orada her şeyi yapmak için daha fazla özgürlüğe sahip olacak mıyız diye konuşurduk."

    Burrows, kısaca, önerilen birleşmenin günlük işleri etkilemediğini ve Call of Duty serisinin büyük paralar kazanması nedeniyle Microsoft'un katılımının muhtemelen çok fazla değişmeyeceğini de sözlerine ekledi.

    "Sanırım bu iş sonuna kadar gitseydi Microsoft muhtemelen Call of Duty'nin yaptıklarına büyük ölçüde saygı duyacaktı.

    "Çünkü Call of Duty para basıyor, değil mi?"

    Jack Burrows ile yapılan zaman damgalı röportajı aşağıya ekledik:



    Planlanan 69 milyar dolarlık Microsoft Activision-Blizzard işlemi hakkında çok şey söylendi ve yazıldı. Bu ayın başlarında yer verildiği üzere, ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) planlanan anlaşmayı engellemek için Microsoft'a dava açtı ve FTC'nin dava açmasının ardından bir grup oyuncu da Microsoft'a dava açtı.

    "Microsoft halihazırda sektörün en popüler ve en büyük video oyun ekosistemlerinden birini kontrol ediyor," diyor on kişilik oyuncu grubunun dava dilekçesi. "Önerilen satın alma Microsoft'a oyun endüstrisinde rakipsiz bir konum kazandıracak ve en fazla sayıda olmazsa olmaz oyun ve ikonik franchise'a sahip olmasını sağlayacaktır."

    Microsoft Activision-Blizzard anlaşması hakkında daha fazla bilgi gelir gelmez sizi bilgilendireceğiz.

    https://wccftech.com/former-treyarch-dev-talks-microsoft-activision-blizzard-deal/

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Xbox Activision Blizzard Anlaşması Şili Otoritesi Tarafından Onaylandı

    Xbox, Activision Blizzard'ı satın alma konusunda Birleşik Krallık ve ABD yetkilileriyle zorlu bir mücadele veriyor olabilir, ancak satın alma işleminin dünyanın diğer ülkelerinde daha sorunsuz bir süreç olduğu kanıtlanıyor. Brezilya ve Suudi Arabistan'ın anlaşmayı çoktan onayladığını biliyoruz ve şimdi bu listeye ikinci bir Güney Amerika ülkesi daha katıldı.

    Şili otoritesi FNE (Fiscalía Nacional Económica), hem Microsoft hem de Activision Blizzard tarafından önerildiği gibi anlaşmanın Şili'de devam edebileceğini söyledi. Ülkenin düzenleyici kurumu, oyun endüstrisinde hala aktif ve bağımsız olan bir dizi büyük üçüncü taraf şirketle birlikte, satın alma sonrasında oyun alanında hala çok sayıda rekabet olacağını ileri sürdü.

    Activision Blizzard CCO'su Lulu Cheng Meservey o zamandan beri sosyal medya aracılığıyla Şili'nin onayı hakkında yorum yaptı. ActiBlizz yöneticisi elbette bu hamleden memnun olduğunu belirtirken, düzenleyiciler "gerçekleri gözden geçirdikçe" iki şirketin gelecekte "daha fazla onay beklediğini" de ifade etti.

    https://www.purexbox.com/news/2022/12/xbox-activision-blizzard-deal-approved-by-chile-authority

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • aschil kullanıcısına yanıt
    Bu tarz ülkelerden alınan olayın bir önemi var mı ki?
    En az 6-7 tane haber başlığı gördüm ama hiç bir etkisinin olduğunu düşünmüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Silkolet kullanıcısına yanıt
    Ana karar merciler üzerine baskı kurması açısından önemli, tek başına önemi yok lakin hepsini topladığınız da etkili olacaktır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt

    FTC gibi daha dava sebebinde patlamış bir kuruluş ne kadar takıyor bu ülkeleri artık emin değilim.

    UK yada EU dan gelirse o zaman zorunlu takarlar bakalım Ocak ta yüksek mahkemeye gidecekler.

  • Silkolet kullanıcısına yanıt

    Şöyle bir önemi var; prosedürün işlemesi için de 3 ana kurum dışında da onay verilmesi lazım. Bununla ilgili süreç tam olarak neydi hatırlamıyorum fakat belli bir sayıda onay alması lazım bütün gerçekleşen alımların.

  • 7ender kullanıcısına yanıt

    WASHINGTON, Dec 30 (Reuters)


    A judge has set Jan. 3 for the first pre-trial hearing in the Biden administration's case against Microsoft (MSFT.O) over its $69 billion bid to take over "Call of Duty" maker Activision Blizzard.

    Microsoft made the argument in a filing aimed at convincing a judge at the FTC to allow the deal to proceed.

    The case is a sign of the administration of U.S. President Joe Biden taking a muscular approach to anti-trust enforcement. But antitrust experts say the FTC faces an uphill battle to convince a judge to block the deal, because of the voluntary concessions offered by Microsoft to allay fears it could dominate the gaming market.


    Bu haberi iliştireyim. 3 Ocak ta dava var. Eğer hakim kabul ederse FTC dava açacak eğer reddederse onay geçişinin önünü açacak. FTC nin işinin çok zor olduğunu yazmışlar ama seçim malzemesi olarak kullanılma ihtimali var gibi.





  • Rapor: Microsoft, ActiBlizz ve FTC Henüz 'Esaslı' Uzlaşma Görüşmelerine Başlamadı

    https://www.purexbox.com/news/2023/01/report-microsoft-actiblizz-and-the-ftc-yet-to-begin-substantive-settlement-talks

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.