Şimdi Ara

metodlar konusu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
77
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • min  metodlar konusu yardım



    return min yazınca maximum değeri yazdırıyor
    return max yazdırınca
    minimum değeri yazdırıyor nerde hata yaptım



  • if( max > dizi ) ----> max array deki elemandan buyukse max = dizi yapmissin. Bu 1. yanlis. Tam tersi olmali , dizi > max ise max = dizi olmali.
    Diger kontrolu de else if ile baglamissin, halbuki birbirinden bagimsiz olaylar. Ikisi de if olmali.
    if( condition1 )
    if( consition2 ) seklinde olmali. Bu de 2. yanlis.
    3. yanlis da 1. inin aynisi : ) if ( dizi < min ) --> min = dizi olmali.

    Bir de her metodun tek bir gorevi olmali. Ya min'i bulmak , ya da max i bulmak seklinde. Boylece kodun icinde daha az kaybolursun.
    Gerci listenin basindan sonuna 1 kere iterate ederek min ve max i bulabilirsin ama amacin ikisini birden bulmak degil eger yanlis anlamadiysam. Sadece max i hesaplasan yeter. O yuzden 2. if 'e gerek yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler okulda bilgisayar programlama vize 3 aldım maalesef, çok iyi çalışmam gerek bu konulara tavsiye ettiğiniz yöntem veya bi kitap falan varmıdır ?

    (normalde 30 40 arası bişey bekliyodum ancak sınava kitap getirmedim ve çok ufak hatalar yaptım o yüzden hoca kırdı notumu)
  • cebeshasoniki C kullanıcısına yanıt
    Egzersiz yaptikca gelistirirsin kendini. Kodlari sagdan soldan copy paste etmeden kendin yazarak bir seyleri halletmeye calis. Odevleri vs hep kendin yapmaya calis. Takilinca sor.
    Dedigimi yanlis anlama ama dizinin en kucuk elemanini bulmak gibi seyleri ogrenmek icin aslinda kitaplara ihtiyacin yok. Yavas yavas kendin ogrenebilirsin, dersleri takip ederek tabi. Belirli bir seviyeye gelince Algoritma, Data Structures vs gibi kitaplar takip edebilirsin ama su seviyede bence zaman kaybi.
    Hackerrank, project euler gibi siteleri takip edebilirsin programlama, algoritma becerini gelistirmek icin. Sonrasinda topcoder gibi yerlerde diger insanlarin kodlarini okuyup farkli seyler ogrenebilirsin.
    Kendi kendine basitten zora dogru odevler belirleyip bunlari yapabilirsin.
    Ornegin bir listenin en kucuk, en buyuk elemanini bulan kodu yazarsin. Sonra listenin 2. en buyuk elemanini bulan kodu yazabilirsin. Herhangi bir kelimeyi tersten yazdiran kodu yazabilirsin. Herhangi bir kelimeyi hecelerine ayiracak programi yazabilirsin. Bu sekilde gittikce zorlasan seyler yaptikca yeteneginin gelistigini goreceksin.
    Ogrenme sirasi soyle olmali: Ingilizce -> Programlama giris ( herhangi bir dil uzerinden basit problem cozumleri, syntax vs ) -> Discrete Matematik ( Kesikli Matematik diye de gecer yanlis bilmiyorsam Turkcesini ) -> Algortma , Data Structures ... seklinde.
    Bu noktadan sonra kitap okursan hem daha iyi anlarsin, hem de bildigin seylerle ozdeslestirirsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.