Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (417. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.415
Cevap
192
Favori
579.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 415416417418419
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ysb223 kullanıcısına yanıt

    kanka aynı üniversitenin aynı bölümüne geçebilirsin ve bildiğim kadarıyla aynı şekilde devam edebilirsin

    bu cevaba ek ben sana bir şey sormak istiyorum myg ile ituye geçtim demişsin kanka ben şimdi kıbrıstan turkiye ye geçmek istiyorum ve gecmek istediğim bölümden 15 puan yukarıdayım sence kontenjan açısından bir sorun olur mu çünkü 5 veya 6 kişi açıcaklar sanırım yurtdışı için puanım 15 puan yüksek sen geçerken kaç puan yüksektin ?

  • arkadaşlar merhaba ben kıbrıstan türkiyeye yatay geçiş yapmak istiyorum ve istediğim bölümden puanım 15 puan fazla sizce geçebilir miyim 31 kişi almış yüzde onu 10 kişi desek yarısı yurtdışı açılıyor 5 kişi arasından seçilmem lazım sizce olur mu myg de ama şöyle düşünün o üniversiteye o bölüme yurtdışından 5 kişinin tercih yapması lazım

  • shauNxP S kullanıcısına yanıt

    kontenjan şöyle ösym yerleştirme klavuzuna bildirilen rakamın %30u kadar kontenjan ayrılmak zorunda yök kuralı.

    mesela ösym klavuzunda o yıl 60 kişi bildirildi 60*30=18 kişi 18 kişi yi alacak 19.kişi yedek olur yada ret alır. net.

  • shauNxP S kullanıcısına yanıt

    siz yurt dışı değilsiniz yurt dışı merkezi yerleştirme ile yatay geçiş yönetmeliğinin maddeleri farklı . uygulaması farklı ösym yerleştirme klavuzunda kıbrıstaki ün. var. oyüzden siz yurt dışı değilsiniz.

  • dikkatli okuyun.

  • Arkadaşlar selamlar. Merkezi yatay geçiş işinde normal öğrenim süresi sıkıntısı yaşar mıyım? 2018 girişliyim, bu sene okuduğum bölümü bırakıp (1 sene de hazırlık okudum, 1 sene süreye sayılmadan dondurdum) 4 yıllık farklı bir okulun farklı bir bölümüne geçmeyi düşünüyorum. Bölüme geçtiğimde öğrenim sürem sıfırlanmış mı olacak? Yani 4 yıl okurken normal öğrenim sürem içinde atılma gibi bir problemle karşılaşır mıyım?

  • Bu sene Ege'de hazırlığı tamamladım. ODTÜ'nün başka okulların hazırlığını kabul etmediğini biliyorum ama Hacettepe için bilgisi olan var mı? Yoksa mecbur PTE veya TOEFL'a giricem.

  • ODTÜ’yle ilgili sorusu olan arkadaşlar ulaşabilir, geçen yaz myp ile geçiş yaptım yardımcı olabilirim her türlü konuda.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mr.augustinus M kullanıcısına yanıt

    Hocam IYS sınavı verilen örnekle uyuşuyor mu? Örneği çözdüğümde 80-85 alıyorum fakat evhamlı biriyim.

  • Katiller de Ağlar kullanıcısına yanıt
    evet uyuşuyor ama bana iys biraz daha zor gelmişti

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Julianos kullanıcısına yanıt

    bazı üniversiteler bu azami süreleri sorun yapıyor başvuru yu ret ediyor odü gazi hacettepe gibi olur ve istanbul ün. de başvuruyu alıyor sonuç listede başvurunuz şu maddeye ye göre red oldu açıklaması yapıyor.

  • Julianos kullanıcısına yanıt

    Hocam bir cevap bulabildin mi?

    Ben bi şunu buldum https://www.khas.edu.tr/sites/khas.edu.tr/files/inline-files/ogrenim-suresi.pdf


    Aynı bölüm farklı bölüm fark etmeksizin azami süreden sayıyorlar başvuru aşamasında direkt eliyorlar herhalde ben öyle anladım.

  • wRambo kullanıcısına yanıt
    Yeni bir cevap bulamadım hocam. Anladığım kadarıyla sorun çıkmaması lazım, mesela ben mühendislik 3. sınıf sonundan, bir sene de okulu uzatmış şekilde tıp 1. sınıfa geçmek istersem nasıl olacak ki o zaman?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba. Ben 2020'de girdim bölümüme. O yıldaki puanımla merkezi yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Ama bu sene de yks'ye girdim. Bu seneki sonucumla tercih yapacağım, yerleştirilirsem eğer, yine de 2020'deki puanımı kullanıp merkezi yerleştirmeyle geçiş yapabilir miyim? Siz bilmiyorsanız bile bunu kime sormak lazım? Ösym'yi mi arayayım yoksa YÖK'ü mü? Şimdiden çok teşekkür ederim.

  • Deamona D kullanıcısına yanıt

    2023 PUANI İLE YERLEŞİNCE 2020 PUANIYLA İŞİNİZ BİTİYOR.

    2020 PUANINI KULLANARAK İSTEDİĞİNİZ BÖLÜME BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ. KABUL ALABİLİRSİNİZ KAYIT OLURSANIZ BUSEFER DE 2023 PUANI İLE İŞİNİZ OLMAZ.

    DURUM ŞU YERLEŞİP KAYIT OLMAK ÖNEMLİ 2023 İÇİN

    2020 İÇİN KABUL ALIP KAYIT YAPTIRMAK. HANGİSİ SİZİN İÇİN ÖNEMLİ ONU SİZ KARAR VERECEKSİNİZ.

  • evandevan5a1 E kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de zorunlu diye biliyorum ancak geçmek istediğim okul benim bölüme kontenjan açmamış. Açmalarını sağlayabilir miyim? Bildiğim kadarıyla bu kural değişmedi, değil mi?

  • selamlar, yukarıda buna benzer bir yazışma olmuş ama tam olarak anlayamadım. aynı anda iki örgün öğretim okurken (lisans ve önlisans) daha önce yerleşilmiş olan lisans bölümü için merkezi yatay geçiş yapılabiliyor mu ? önlisansa daha sonra yerleştim ama ben daha önce lisansa yerleştiğim zamanki YKS puanımı kullanarak lisans için yatay geçiş yapmak istiyorum bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

  • 2021 puanımla 3 okula başvuru atmak istiyorum, aynı anda hepsine atıp (velev ki) hepsi kabul olursa istediğime göre kayıt yaptırma şansım var mı?


    YKS2023'e de girdim tercihler merkezi yatay geçişten erken açıklanıyor. yani tercih de yapmak istiyorum. Tercih yaparsam 2021 puanımla merkezi yatay geçiş hakkından mahrum kalır mıyım?

  • semper rebellis S kullanıcısına yanıt

    2023 YKS DE BİR YER KAZANIP KAYIT OLURSANIZ 2021 İLE İŞİNİZ BİTİYOR.

    ANAHTAR KAYIT OLMAK.

    SİZ MERKEZİ EK 1 İÇİN BAŞVURULARINIZI YAPIN . ÇIKARSA ÜÇÜ DE EN ÇOK İSTEDİĞİNİZE KAYIT OLURSUNUZ.

  • selamlar ben 2021 örgün devlet üniversitesi girişliyim sonra anadolu acık ogretime sınavsız kayıt yapıp bıraktım devam etmedim şuan donuk duruyor. bu sene merkezi ile devlet ünimi değiştirmek istiyorum ama kılavuzda sınavsız ikinci üniversiteye kayıtlanan başvurular reddedilecektir yazıyor yökün de bu konuda yazısını buldum fakat orada okuyor olmak mı engel yoksa bir defa sınavsız kayıt yaptığım için geçiş hakkımı temelli kayıp mı ettim bunu anlayamadım. acık ogretimden kaydımı sildirsem geçiş yapabilir miyim? yardımcı olabilecek varsa memnun olurum





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesutmomiser -- 29 Temmuz 2023; 12:48:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 415416417418419
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.