Şimdi Ara

Menisküs Yırtığı Acil Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba..

    Yaklaşık 4 ay önce sağ iç menisküsüm yırtıldı.. Doktorum fizik tedavi verdi.. 4 aydır deli gibi fizik tedavi yapıyorum bacaklarım güçlendi.. Dün tekrar kontrole gittim mr çekildi yırtık aynı duruyor ama baldırda ve üst bacakta çok iyi güçlenme var.. Doktor ameliyat olmamamı nedeninin ise bacak kaslarımın çok kuvvetli olmasına bağladı.. Bu korkuyla yaşanmaz ne olacaksa olur antrenmanlarına başla dedi fizik tedaviye devam etmemi söyledi.. Aynı gün akşam namaz kılarken dizimde takılma oldu kilitlenme değil yalnız moralim bozuldu hocanın dedikleri de kafamı karıştırdı hem ameliyatlıksın hem değilsin gibisinden.. Şimdi ben bu kaslara güvenerek antrenmanlara başlıyım mı bi fikriniz varsa lütfen paylaşın artık kafayı yemek üzereyim ameliyat da olamıyorum çünkü ne sigorta var ne de genel sağlık sigortası özel ameliyat kaç para onu da bilmiyorum... Yardım LÜTFEN...!!!







  • Mr sonucu görmeden yorum yapmak doğru olmaz.
  • Mr sonucu hocanın ekranında vardı belge ve cd olarak haftaya çıkacak çıkınca İnşallah o zamana paylaşayım İnşaallah..
  • Hangi sporu yapıyırsunuz ..Kasların güçlü olması bağlara binen yükü azaltır ama ağır spor yapıyorsanız ne zaman ne olucağını kimse bilemez ..En iyisi zorlamamak ..Bendede benzer problemler var ordan biliyorum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat8361 kullanıcısına yanıt
    Muay thai yapiyorum ama senin de dedigin gibi ne olur ne olmaz diye korkuyorum ameliyat en iyisi ama sigorta yok nasil olacak bilmiyorum ozeli de dunya para tutar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efelerin_efesi20 E kullanıcısına yanıt
    Kardeş ne yaparsan yap eskisi gibi olması çok zor .çapraz bağ ameliyatı olupta dört dörtlük olanda ben pek görmedim ...ha çok değerli bi sporcu olursun prof topçular mesela ..en iyi ameliyatlar en iyi bakımlar emirlerine amade ..sen bilirsin ama ağır sporu bırakıp normal hayatına bakmak bu aradada sporu ihmal etmeden vücudu güçlü tutmalısın en önce dizini ...mesela fitnes ve düz koşu olabilir ...yaptığın sporda bu ülkede sana pek gelecek sunucak spor değil gibi geldi bana.. durumun normal hayatını etkilemiyorsa ağır sporu bırak, biraz kendide toparlar üstüne gitmediğin zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu yukarda yazdıklarımı çapraz bağ sorunun var diye düşünerek yazmıştım senin problem menüsküsmüş ..aklım karıştı bende ikiside vardıda ...neyse ,çapraz bağ dan daha hafif menisküs hatta dış menüksüsse kendini yenileme olasılığıda var .çünkü dış menüsküste azda olsa kan dolaşımı oluyor benim bildiğim ...menüsküs ameliyatında yırtılan parçaları temizleyip alıyorlar ..yoksa devamlı takılma şişme gibi durumlar olur
    En iyisi doktorların dediğini uygulamak ...ama ağır spor her zaman sakatlık demek ..tam profosyonel şekilde yapılmadıkça ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene once capraz bag ameliyati da oldum Allah a sukur tamamen iyilesti ama ameliyattan sonraki bacagin o zayif doneminde ic meniskus zarar gordu ve dort ay once antrenmanda yirtildi. Cekilen ilk Mr da bacagimin zayif oldugunu fizik tedaviyle bundan tamamen kurtulabilecegimi soyledi doktor ben de dort aydir bilincli bir sekilde sabirla fizik tedavi yaptim ve hala devam ediyorum dunku cekilen Mr da hoca kaslarimin cok kuvvetlendigini ameliyat etmemesinin sebebini kaslarimin kuvvetli olusuna bagladi ama bir taraftan da sporunu yap ne olacaksa olur bu korkuyla yasanmaz iyice yirtilirsa ameliyat ederiz dedi bu da kafamin karismasina sebep oldu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • efelerin_efesi20 E kullanıcısına yanıt
    Doktorunda çok rahatmış ..yırtılırsa açar yaparız demiş ,komikmiş .çapraz bağ olmuşun dizdeki o gevşeklikle menüsküslerin zarar görmüş .birde kıkırdaklar zarar görürse iyice başına iş açılır .onlarda kendini yenilemiyor ..bence bırak yoksa hayatın diz ameliyatıyla geçer gibi görünüyor ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.