Şimdi Ara

Memlekete gitmek, tatile gitmek, ev almak, araba almak, telefon almak LÜKS değil!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
1
Favori
2.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haklarini aramayi bilmeyen bu çag da halen gelişmemiş milletlere her şey LÜKS tür.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

    Çok güzel açıklamışsın son sözünde bir çok insan hak etmediği kadar bile lüx içinde yaşıyor şuan 2024 türkiyesinde bile. Lakin bir çok insan da hak ettiği hayatı yaşayamıyor malesef.

  • Akepe döneminde, akepe iktidarında lüks hâle gelmiştir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JRache kullanıcısına yanıt

    O zaman ülkede bir araç teknoloji üretildiğinde sırf onu destekleyenin Siyasi bir karakter olduğu için gömmekten vazgeçecek sonuna kadar destek olacaksınız. Belki bu şekilde 50 seneyi kapatırız o çok üstün zekalı sandıgınız Avrupalılarla arayı... Şunu artık anlayın üretmek sahip olmazsan asla ve asla tüketici olmaktan kurtulamaz tüketim toplumu olursunuz. Eee haliyle üretmeyen bir ülkenin maaşları da havadan geleek değil. Kazanıcak ki dağıtacak. NOKTA.

  • Bodrum parasını sokağa atacak kerizlerin gittiği bir yerdir benim için. Bodrum çok daha güzel yerler var ülkede ve 10 kat daha ucuz. Bana göre tatil huzurun hakim olduğu bir doğa parçası olmalı. milyonların aktıgı bir yer dedğil. Ne anlamdı var o zaman tatile gitmenin. Tatil olmuyor o.

  • kabakara61 kullanıcısına yanıt

    Ya ne fakiri. Çık sokağa bi bak. Lokantalar dolu Avm ler dolu Herkesin evinin önünde minunum 2 milyonluk araba var. Bugün migrosa gittim kasada 50 kişilik sıra var. Ödemelere bakıyorum 2k-3k minunum. Bizim gözümüz aç. Türkiye kredi kartı kullanımında rekor kırıyor dünyada. Paran yok diyelim o kredi kartını ödemeyecenmi ?

  • Kimse kendini kandırmasın. Ağlarız sızlarız ama harcamaktan ac gözlülükten geri kalmayız.İhtiyacımız olmayan o kadar çok şey alıyoruzki. Eminim hepimizine vinde asla kullanmadıgın veya olupta gereksiz yeniledigin onlarca ürün var. Birde bizde istifleme hastalıgı var. Minimal yaşamayı ögrenmedikçe ne saglıgımıza ne de tatile yatırma asla para ayıramayız. Bu kadar net. 2. el eşyalarımızı satarken bile 5 sene 1 liraya aldıgımız bir ürüne fırsatcılık yapıp 5 tl ye satmaya calısıyoruz.Haliyle elinde kalıyor. Yarın yokmuş gibi harcıyoruz maalesef.

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    biz ne zaman kolay suçlu aramak yerine kendi hayatımıza özeleştiri yapmaya başlarız o zaman düzeliriz. Bırakın bu siyasi popilizm kelimelerini. Samimi olmuyor ezberlendi artık. Seçim sözleri bunlar dünyaya dönün.

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Aman böyle demeyeni nesile bu laflar dokunuyor. DAYI sınıfına sokuyorlar seni direk. Sanki kendileri dünyaya çivi çakacakmış gibi. Gerçekler işine gelmiyor kimsenin. Banane onlar öyle yaşamış ama ben kıçımı kaldırmadan bol maaş alıp yiyip içecem modundalar.

  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt

    Kime göre neye göre ? Hollanda da avrupa da çoğu yerde insanlar bisiklete motorsiklete biniyor. Sence fakir oldukları içinmi. Bizim gözümüz aç. Ülkeyi altına boğsalar elmas zümrüt yokum derler. Bırakın bu işleri ya.

  • coolhearts kullanıcısına yanıt

    Biz lükse düşkünüz, harcamayı severiz, harcayarak hava atmayı severiz, gelirimizden çok harcamayı da severiz. Borçlanarak tatile gider paylaşımlarla nispet yaparız. Tasarruf etmeyiz. Aç gezeriz keyfimizden geçmeyiz. Bunların hepsine imza atarım. Ama tüm bunlar genel olarak fakirleştiğimiz, gelir dağılımının bozulduğu, eskiden rahat yaptığımız, aldığımız şeyleri artık zorlanarak yaptığımız, aldığımız gerçeğini değiştirmiyor.

    5 sene önce yediğim, içtiğim, giydiğim şeyler artik bana lüks geliyor. 5 senedir otel tatili yapamıyorum. Kendimi zorlasam yaparım belki ama eskiden zorlanmadan tereddüt etmeden yapabildiğim hatta 2 kere yaptığım tatil artık hayal.

    Bir örnek daha vereyim, ben şimdi evimi, arabamı satar, üstüne tüm paramı katar, biraz da borçlanarak Audi Q8 alır, apartmanın önüne çekerim. Bu ben zenginleştiğim için olmaz ya da bu arabaya binen bir avrupalıyla aynı gelire sahip olduğum anlamına gelmez. Ben hala onlardan daha fakirim ve fakirleşmeye devam ediyorum.

    Sonuç olarak söylemek istediğim şu ki, bizim toplumun tasarruf güdüsü düşük, harcama iştahı yüksektir. Bu da avm, cafe, restoran kuyruklarıyla hatalı ekonomik değerlendirmelere ve sorunun görülmemesine sebep oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • coolhearts kullanıcısına yanıt

    Suçlu arayan kim, ben bir gerçeği söylüyorum. AK Parti hükümetinin döneminde lüks olmayacak ve olmaması gereken şeyler lüks hâlini almıştır. Elbette özeleştiri yapılmalı ama suçlu sadece bireyin kendisi değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolhearts kullanıcısına yanıt

    aynen fakirliği iphone ve iyi model ekran kartı alamamak sanıyorlar bazıları ama görücekler bu şımarıklığın bedelini fazla süresi kalmadı okkalı şamar loading..... gerçek fakirlik neye denir görücekler akp chp kurtarıcak onları az kaldı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Nisan 2024; 13:46:44 >
  • coolhearts kullanıcısına yanıt

    İyi sallamışsın,ülkede kişi başı düşen araç 0.33 bu arabaların çoğuda doğan kartal zaten avmye gitmek ne ara zenginlik oldu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kabakara61 kullanıcısına yanıt

    Ondanmı ülkede ev sahibi oranı 57 kişi başı araç 0.33  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

    senin piskolojin garip bidiğim mali müşavir olup durumu iyi olmayan adam yok hepsinin durumu çok iyi.

    sen daha hayatın kariyerinin başındasın 25 yaşında sana hemen gökten araba ,lüks ev,manken sevgilimi yağıcak ya sabır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Nisan 2024; 13:52:46 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Diyelimki ben iyi şartlardayım diğer insanlar nolacak yada bu ülkede iyi şartlarda yaşamak için illa iyi bir meslek sahibi mi olmak lazım ? Asgari ücretli refah içinde yaşamasın mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar lüks sayılmalı ki akp liler süfyanlarına laf ettirmesin.
    Ne demek su içmek, içme.
    Yemek mi? Vay terniyesiz.
    Köye mi gitmek, sen ithal edilecek petrolün rakamını mı yükselteceksin. Fetöcü..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef durum dediğiniz gibi. İhtiyaç olan şeylerin fiyatı arşa çıktığı için durum böyle. Bizim güzel ülkemizin güzel insanlarının çoğu da ihtiyaç olan şeylerin fiyatları neden bu kadar aşırı uçtu demek yerine, fiyatı yüksek demek ki bu ürün/hizmet lüks demeyi tercih ediyor maalesef.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.