Şimdi Ara

Mekatronik mühendisi için yazılım dilleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu kısa ve öz yazmak istiyorum.Mekatronik müh 1.sınıfım yazılım dili olarak java ögreniyorum ve javadahttps://www.youtube.com/watch?v=_El8X-cIcNQ&list=PL39421AC0E4B4BA25&index=40 ders serisinin 40. dersine kadar geldim ve hepisini özümledim fakat java bu kalan ortalama 10 ders yani buradaki toplam 54 ders kadar mı? daha çok olmalı diye düşünüyorum bu kalan 10 dersten sonra daha java ile ilgili daha neler öğrenmeliyim ? Önerdiğiniz başka kaynaklar var mı ücretli / ücretsiz? ve c++ yoksa c# mı öğrenmeliyim? Arduino lafı çok geçiyor tam olarak nedir ?

    Kendimi geliştirmek istiyorum ama bir yol haritası çizemiyorum ve yaptığım öğrendiğim işin eksiksiz olmasını istiyorum bu yüzdende neredeyse herşeyi öğrenmek istiyorum fakat bunu yaparken sağlam bir kaynak ve bilgi olması lazım ki boşa zaman kaybetmek istemiyorum.

    şimdiden teşekkürler







  • Bence C ogrenmelisin, ardunio, respberry vs turevlerini progralayabilmek icin. Bunlar aslinda cok kucuk bilgisayarlar, entegre devrelerin cesitli input outputlardan baglandigi ve senin yaptigin programlaya gore davranan bilgisayarlar. Uzaktan kumandali arabadan tut da senin sesini duyunca garajinin kapisini acan duzenege kadar aklina gelen herhangi bir seyin "beyni" olabilen aletler. Java ile de onlari programlayabilirsin ama default C ile geliyorlar. O yuzden bence C ogrensen daha meslegine faydali olur.
    Java biraz fazla high-level kacabilir.
    Eger amacin sadece programlama ogrenmekse java kotu bir baslangic degil. Amacin tam olarak ne yapmak, ona karar vermelisin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.Peki c olarak c++ ,c# veya C olarak hangisini öğrenmeliyim java ogrenmiş birisi olarak ?
  • İşlemci programlamak istiyorsan genelde o işlemciye ait has yazılım dili oluyor. Bu dilin dışına çıkmana gerek kalmıyor. Makinaların kontrol içinde PLC tercih ediliyor. Bunun da kendi has parametreleri api vs. oluyor
    Temel de bir programlama diline hakim olursan gerisi kolayca gelir. @Mephalay konuyu özetlemiş.
  • Teşekkür ederim, kafamda bazı soru işaretleri ortadan kalktı
  • Ben de ilk soruna cevap vermiş olayım. Java'nın temel kısmını kapsıyor o ilk 53 ders. Gerisi de framework, SDK gibi şeyleri öğrenmeye kalıyor. Yani artık java biliyorsun, sonraki aşama olarak mikroçiplerde java (atıyorum) veya android programlama veya işte java'yı web geliştirmede kullanmak için gerekli araçları da öğrene öğrene yoluna devam ediyorsun. Bunların hepsini bilmene gerek yok (zaten hayli zor olur). Odaklanmak istediğin konu için gerekli araçları öğrenir onlara yoğunlaşırsın.
  • Teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.