Şimdi Ara

Megane II HB 1.6 (LPG) - 'Enjeksiyon Kontrol Edin' Uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hayırlı bayramlar...

    2005 model, 130 bin km'de, lpg'li, düz vites, megane 2 hb ile ilk kez başıma gelen bir sorunum var, yol gösterirseniz çok sevinirim.

    bayramın 1. günü akşam saatlerinde bayram ziyaretine giderken yolda kaldım.

    debriyaja basarak aracı çalıştırıyorum, araç çalışıyor ama "enjeksiyon kontrol edin" uyarısı veriyor ekranda. debriyajdan ayağımı çekince motor fena halde sallanıyor ve stop ediyor, öyle ki motor yerinden kopacak, dağılacak sandım. lpg'de veya benzinde çalıştırmayla herhangi bir değişme yok, sorun aynı.

    Bayram bayram aracımı ıssız bir yerde bırakmak zorunda kaldım, ailem bayram günü perişan oldu malesef. Allah'a hamd olsun ki kaza yapmadık, canımız sağ.

    Bursa'da yaşıyorum, araç Görükle civarında kaldı, sanayiye yakın, Mais'e de yakın. Hayatımda hiç servise gitmedim, internetteki fahiş fiyat yorumları beni hep uzak tuttu servisten. Daha önce sanayide PER-BA'da yaptırdım ağır bakımı, iyi ya da kötü birşey söyleyemem, hiçbir şeyden anlamıyorum, ne derlerse eyvAllah diyorum. Servise gitsem ücreti karşılayamam gibi geliyor ama bir kere de orijinal parçalar takılsın istiyorum. İşin içinden çıkamadım. Benzer sorunları yaşayıp 20 TL'lik bir kablo ile sorunundan kurtulan da var, 3-4 bin lira harcayan da var internette. Yardımınıza talibim.

    Daha net bir tarif yapmak gerekirse; dik bir yokuştan çıkıp sağa düzlüğe döndüm, yanlış geldiğimi farkedip u dönüşü yaptım düz yolda, tekrar yokuşun ağzına gelince aşağı döndüm, yine yanlış geldiğimi anlayınca "geri geri yokuş çıktım birkaç metre", sola kırarak aracı düzlüğe soktum, sonra sağa dönerek yokuşu çıkmak istedim, gaza basıca stop ettirdim, tekrar çalıştırmayı denediğimde uyarı başladı, debriyajdan ayağımı çekince stop ediyor. Motor çok şiddetli sallanıyor, sanki motoru tutan birşeyler kopmuş gibi.

    hayırlı bayramlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firatogretmen -- 30 Temmuz 2014; 11:42:20 >







  • Öncelikle geçmiş olsun. Oto perba denilen yere defalarca gittim. Oradaki arkadaşlar kesinlikle ucuz degil ve kullandıkları tüm ürünler yan sanayi. Yikama isini bile size ucret olarak yansıtırlar.
    Sizin aracınızın aynisinin lpgsiz olanını yıllarca kullandım. Anlattiginiza göre sorun silindir induksiyon bobinlerinde. Arizali olan 1 ya da 2 tanesinin teklemesi sonucu sallanti olur. Araca zarar vermez. Bobinin tanesi de resmi serviste 150 tl civaridir. Dışarıda 100tl civarina bulabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @arden1

    sizin belirttiğiniz gibi sorun bobinlerdeymiş, RK Otomotiv'den Kenan Bey ile tanıştım, bir çalışanıyla aracın yanına gittik, yanında getirdiği eski bobinleri denedi ve sorunlu olanl bobinleri buldu. Tekrar sanayiye döndük, aracımı ben götürdüm, normaldi eski bobinlerle bile. Takım halinde değişmesi gerekir dediler, yani 4 tanesi beraber ve bujiler de tabi. Aynı sorunu yaşayanlar olursa diye belirtiyorum.

    4 bobin ve 4 buji : 360 TL + 40 TL işçilik; 400 TL ödeyerek çıktım sanayiden.
  • Tekrar geçmiş olsun. Megane 2 faz 1lerin kronik sorunudur ateşleme bobin arızasi. Bujilerle birlikte 4 bobin 400 tl gayet iyi fiyat bence. Serviste en az 600 tl oderdiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar
    Oto Perba için yorum yapmak istedim bende, aracımda motordan aşırı ses geliyor, özellikle yokuş aşağı, ama araç düz yolda veya gaza basıp yokuş yukarı giderken gelmiyordu, ben bunlara istinaden motor kulağının kırık olduğunu düşündüm, perba ya gittim denedi turladı 3 gün bırakman lazım motor komple inecek şanzıman gitmiş dendi, aracın altını açtılar motor düşmüş traverse değiyor, masraf çok olur 50 de olur 2000 tlde dendi, 3 gün duracak motoru indirecez otomatik şanzımancıya göndericez falan fişman. toplattım aracı, merinosta numan ustaya gittim, usta dedim motor kulağı kırık motor düşmüş kaldırıp baktılar, motor 2-3 cm aşağı gelmiş, motoru sökmeten akünün altındaki motor kulağını 2 saatte değiştirdi usta, 175 tl ye 2 saatte hallettiler, öyle 3-5 gün bırakacaksın diyenlere itibar etmemek lazım, aracın başında olmayınca da mutlaka yanlış iş yapıyorlar bunuda ek olarak belirtmek istedim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.