Şimdi Ara

Megane 3 - Anahtarsız çalıştırmada ilginç durum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
16.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bir arkadaşımın Megane 3 Privilege EDC aracı var. Bildiğiniz gibi bu araçlarda anahtarsız çalıştırma fonksiyonu var, anahtar cebinizde iken düğmeye basıp çalıştırabiliyorsunuz. Söz konusu arkadaşım geçen gün, farketmeden, araç çalışır durumda iken anahtar cebinde olarak arabadan inmiş ve markete gitmiş. Bu sırada eşi ve çocuğu arabada beklemekteymiş. Araç stop etmeden o gelene kadar çalışmış. Bunu bana anlattığında onun bir menzili vardır o menzilin dışına çıkınca stop eder dedim ve bir deneme yaptık; araçtan 150 m uzaklaşmamıza rağmen araç çalışmaya devam etti. Sonradan aklıma belirli süre aralıklarında anahtardan sinyal alabileceği ve yeterince bekleseydik stop edebileceği geldi. Ama bizim bu denemeyi yapmamız 5-6 dakikayı buldu ve araç stop etmedi.

    Bu konuda bir duyumu, bilgisi olan var mıdır?

    Bence bu büyük bir güvenlik açığı, araç anahtardan sinyal almadan 5 dakika bile çalışsa bu kötü niyetli kişilerin aracınıza ve ailenize zarar vermesi için yeter de artar bile.


    Edit: Konunun genel gidişatı nedeniyle başlığı değiştirdim.

    ********************************************************
    Konunun hortlaması üzerine aşağıdaki mesajı ekledim;

    Konu güzel hortlamış,

    Konuyu açtığım günden beri benim de bu durum hakkındaki fikrim değişti, konuya katkı yapan arkadaşların bunda büyük payı var.

    Araç çalışır haldeyken araçtan inmek, normal anahtarlı bir aracın anahtarını üzerinde bırakmaktan farksız. Yani arabanın normal anahtarını üzerinde bırakarak araçtan inmek ne kadar güvenlik açığı ise bu da o kadar güvenlik açığı. Hatta anahtarını üzerinde bıraktığınız aracınız çalınırsa aracı durduramazsınız, ama anahtarsız çalıştırma sisteminde eğer çabuk davranırsanız durdurma şansınız bile var.

    Sonuç olarak eğer arabayı içerden kilitleyecek biri yoksa asla aracınız çalışır vaziyette araçtan uzaklaşmayın, ister aracınız normal anahtarla çalışsın ister anahtarsız çalıştırma sistemi olsun.

    Bu şekilde de konuyu bağlayabiliriz sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbdanisman -- 18 Şubat 2015; 12:05:55 >







  • belli bir mesafeye gelene kadar kapılar açılmadığı, motor çalışmadığı gibi belli bir mesafenin dışına çıkıldığı zaman da aracın durması lazım. ilginç olmuş gerçekten. diğer markalarda da benzer durum var mı acaba denemek lazım.
  • Aracin start tusuna 5-10 saniye basili tutarsaniz motor kapanir...Onun disinda benzin bitene kadar arac calisir...( Anahtar disaridaysa )

    Bunu guvenlik acigi diye algilamak yanlis..
    Anahtari aracin ustun de unuttugunuzu varsayin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araba calisir vaziyette arkadasima selam vermeye inmiyorum ben millet markete gidiyor, sonra da guvenlik acigi he canim he..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende megane st var.araç çalışırken anahtarla araçtan inince araba stop etmiyor ama aracı da kimse hareket ettiremiyor.o açıdan güvenlik sorunu yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beamer

    araba calisir vaziyette arkadasima selam vermeye inmiyorum ben millet markete gidiyor, sonra da guvenlik acigi he canim he..

    Katılıyorum , bende markete Giderken arabayı kilitleyip kapıları ve camları kontrol edip öyle giderim.
    Hiçte Güvenlık açığı degil bence.
  • Hangi donanimda gorsem şu anahtarsiz calismayi hemen soguyorum, düşündüğüm hyundai i30un style donanimina daha sicak bakiyorum bu yuzden..immobilizeri anlarım guvenlik ekipmani, ama bu tembel işi. .
    Bir digeri de elektronik park freni; eski patronumun x5 inde arixa yapmisti, servis bayagi bir ugrasmisti..

    Bazi seyler degismemeli, mekanik kalmalı.. en azindan araciyla oynamayi sevenler icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anahtarsız çalıştırma harika bir şey... Birkaç kez üst sınıf iyi fiyatlı araçlar denk geldi, sırf anahtarsız çalıştırma yok diye almadım. Birkez alıştıktan sonra vazgeçemeyeceğiniz bir şey...

    Seat İbiza aracın sustalı anahtar ve anahtarı çıkartıp kapatmak vesaire hiç hoşuma gitmiyor, hele ellerim doluysa...
  • Beamer kullanıcısına yanıt
    O sırada arkadaşımın eşi ve çocuğu arabada. Klima kapanmasın diye arabayı stop etmiyor. Normal olarak anahtarı arabada eşine bırakıyor ama o gün tesadüfen anahtar üzerinde kalmış.

    Bu konudaki amaç Megan'ı kötülemek değil bilgi almaktır. Ona göre tavır takınırsanız sevinirim.
  • Yigityusuf06 kullanıcısına yanıt
    Beamer arkadaşa verdiğim yanıt sizin için de geçerlidir. Burada amaç bilgi almak. Ayrıca konuyu açış mesajımı dikkatli okuyunuz. Araç çalışır vaziyette tek başına bırakılmıyor. Araçta o sırada bir kadın ve bir bebek var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dbdanisman

    O sırada arkadaşımın eşi ve çocuğu arabada. Klima kapanmasın diye arabayı stop etmiyor. Normal olarak anahtarı arabada eşine bırakıyor ama o gün tesadüfen anahtar üzerinde kalmış.

    Bu konudaki amaç Megan'ı kötülemek değil bilgi almaktır. Ona göre tavır takınırsanız sevinirim.


    isterseniz megani kotuleyin beni niye ilgilendirsin

    ne reno arabam var ne reno arabam oldu.

    anlattiginiz suna benziyo , ailem var diye anahtar kontakta arabayi calisir vaziyette birakiyorum klima kalsin diye, sonra da ooo guvenlik acigi diyorum:)

    en az o kadar sacma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beamer kullanıcısına yanıt
    Konuyu başka yere çekiyorsunuz. Bu anahtarı üzerinde bırakmakla aynı şey değil. Nasıl belirli bir mesafeye gelmeden araç açılmıyorsa, menzil dışına çıkınca da stop etmesi gerekir.
  • Konuya haluk23'ü davet ediyorum. Bu konuda en doyurucu bilgiyi o verebilir sanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbdanisman -- 12 Ekim 2013; 19:15:15 >
  • Bu konu benim için Burda Bitmistir
  • Araç kendi kendine stop etmez etmemelide. O kartın bir şekilde bozulması/pilinin bitmesi halinde araç hareket halindeyken stop etse ne olacak? İşte asıl güvenlik açığı bu olur. Şimdi hareket halinde olduğunu algılayan bir sensör koysunlar diyebilirsiniz ama bu bile sadece ihtimali düşürür tamamen ortadan kaldırmaz.

    Bir diğer unsurda birçok kişi motoru çalışır durumda bakıp biryerlere gider. Siz otomatik stop ettirirseniz bunu da imkansız kılarsınız. Örneğin arabada birileri beklerken siz inip Marketten birşey alacaksınız, bankadan para çekeceksiniz vs. Bu sırada motor stop edecek dolayısı ile klima duracak vs.

    Anahtarsız çalıştırma sistemi varken motoru çalışır vaziyette bırakıp kapıları kilitleyebilirsiniz anahtarlı sistemde bu mümkün olmaz. Bu yüzden anahtarı üzerinde bırakılan kaç tane araç çalındı. Yani Anahtarsız çalıştırma güvenlik açığı değil faydası bile sağlar aslında.

    Bu sadece Renault da böyle değil ben daha kendi kendine stop eden bir araç görmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayatımda daha saçma birşey duymadım.

    Arabadan iniyorsanız düğmesine basarsınız araç stop eder. Hadi şöför aracı stop etmedi diyelim yolculardan herhangi biri kart olmasa dahi 5 saniye boyunca start/stop tuşuna basarak motoru durdurabilir.

    Arkadaşınızın yaptığı şey anahtarı kontakta bırakmakla aynı şey. Oda güvenlik açıgıysa buda güvenlik açıgı.

    Anahtarsız çalışan araçların hiç birinde zaten böyle bir sistem yok anahtar dışarıdada olsa araç çalışıyorsa çalışmaya devam eder sadece uyarı verir anahtar araç dışında diye.

    Bok atma olayından öteye gidemiyor konu.
  • adı üstünde anahtarsız çalıştırma , kapanmasınıda bi zahmet tuşa basıversin.arkadaşların dediği gibi anahtarı kontakta bırakmakla aynı şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 12 Ekim 2013; 20:00:21 >
  • Gayet normal böyle olması.Kendi kendine stop ederse asıl ozaman güvenlik açığı olur.Aracı kumanda olmadan olduğu yerden götürmek isteseniz zaten götüremezsiniz o nedenle motorun stop etmesine gerek yok.Sırf motor çalışıyor diye araba çalınacak değil.
  • Güvenlik açığı degil tam tersine güvenlik önlemi. Arac hareket ederken (130 km/s) yaramaz cocuk anahtarı veya kartı camdan atmış ve sürücünün haberi yok. 5 sn sonra arac birden stop ederse ne olur o zaman sen duşun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay güvenlik açığı falan değil. Aracı çalışır vaziyette bırakıp araçtan uzaklaşılmaz. Şayet uzaklaşılırsa araç yakıt bitinceye kadar çalışmaya devam eder. Teknik olarak araç kendi kendine stop etmez. Siz motoru durduracaksınız.

    Anahtarsız çalıştırma gerçekten büyük bir kolaylık. Alıştıktan sonra diğer araçlarda da insan aynı şeyi arıyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.