Şimdi Ara

Megane 1 aracım sorununu çözen olmadı yardım lğtfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar aracım megane 1 2002 model 1.6 16v,

    Sorunum Araç hareket halindeyken bir anda tekleme yapıyor, araba gaz yemiyor, motor stop ediyor ve rolantim sürekli dalgalanıyor ve aracım zor marş alıyor.Sanayiye gidiyorum beyin değişiyor,bobinler,bujiler,maf sensörü,gaz kelebeği,ön arka oksijen sondası,rolanti motoru,enjektörler,benzin pompası,crank sensörü,(hepsi orijinal parçadır) gel dene diyorlar marş basıp sorunsuz 2 -5 gün kullanıyorum gaz yemesi teklemesi düzeliyor.Problem düzeldi diyorum tekrar aynı sorunla karşılaşıyorum yolda kalıyorum sanayiye gidiyorum.Ama sorunum çözülmüyor Çok masraf ettim ama bir türlü düzeltemedim lütfen yardımcı olur musunuz ?




  • OnurBilgin06 O kullanıcısına yanıt
    Kompresyon testi ve duman testi yaptırın bu testleri yapamayan ustalar ne alaka deyip geçer, araç ya bir yerden hava aliyor ( duman testi ile görülür) yada kompresör kaçırıyor, subaplardan olabilir diye düşünüyorum
  • Araçta LPG var mı ? Varsa ısınana kadar ara ara gaz yememe ve tekleme gibi şeyler görülebilir. Eğer sorun bu değilse yani lpg ve benzinde de aynı problemler görülüyorsa hava alıyor olabilir. Bir ihtimal beyin(ecu) de diyecektim değişti yazmışsınız. Yine de beyinciye kontrol ettirebilirsiniz.
    Bunların dışında bir ihtimal subaplardan da yapabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 25 Aralık 2023; 11:25:8 >
  • emme manifoldu contalarını değişin muhtemelen hava alıyor

  • 2. Arabam megane 1 ve bahsettiğiniz sorunları çok yaşadım, 23 yıldır hemde. 99 model 8v
    Lpg varmı
    Gaz kelebeği değişti demişsiniz, muhtemelen önce motoru değişmiştir. Muhtemelen sagem marka.
    Dr reno ya gidip bi gösterin
    Şunuda unutmayın buğaz kelebeği değişse dahi, alışma süresi var.
    Bende o yazdığınız parçaları yıllar önce değiştirdim, hatta depoda boş boş duruyorlar.
    Aynı sorunu ana kablo hattından ve soketlerden vb değişik yıllarda yaşadım.
    Biraz daha detay verirseniz iyi olur.
  • Bora1608 kullanıcısına yanıt

    hocam 1000km yol yaptım hiç bir sorun yaşamadım çekişi gayet güzeldi gidişi ama düne kadar bu dediklerinizi arada bir yapma ihtimali var mı ben elektriktikten şüpheleniyorum çünki bir yapıyor bi yapmıyor

  • motograter M kullanıcısına yanıt

    Araç sorunu hem benzin hemde gazda yapıyor farketmiyor beyin kontrol edildi sorun yok farklı bir megan 1 beyini taktık denedik yine sorun görünmüyor hava alıyor tamam diyelim ama araç bi anda atikleşiyor sorunsuz kullanıyorum sonrasında bi anda boguluyor Allah canını alıyor motor yerinden çıkacak sanki bunu sürekli yapması gerekmiyor mu hava almış olsa

  • baranel B kullanıcısına yanıt

    araç hem LPG’de hemde benzinde bu sorunu yapıyor detaya gelecek olur isek motor yerinden çıkacakmış gibi tekliyor sesi değişiyor bir anda, ayağım dip gazda gaz yemiyor sadece boğuk bir sesle bağırıyor,motor sallantılı çalışıyor ve stop ediyor. Aracı çalıştırıyorum sesi felan düzeliyor saplantısı düzeliyor bi anda normale biniyor sorunsuz gidiyor sadece rolanti ufak ufak dalgalanma yapıyor.

  • OnurBilgin06 O kullanıcısına yanıt

    Dediğini gibi bende elektrikten şüpheleniyorum ama elektrikciyede gitti araba bi sorun yok dedi. Bazen teyib frekans değiştiriyor ses açıyor, sağ sinyal bi yanıyor bi yanmıyor,

  • Gaz kelebeği yeni değişmiş, üzerinde rölanti motoruyla gelir.
    Bu işlem sonrası beyin sıfırlandımı, yani araç beyin soketi sök bekle tak.
    Aynı sorunu ana kablo hattından yaşadım 2003 de usta tesisat ana hat değişecek demişti. Farklı bir elekterici bağlantı bobin giriş ucunu büktü sorun çözülmüştü.
    Bobin değiştirdikten sonra 2018 de tekrar yazdığınız arızaları verdi. Tekleyerek çalışma esnası soketleri tek tek elimle iterken sorunu buldum. Yakındaki elektrikciye zar zor gidip, kargaburnu ile girişi büktürdüm. O günden sonra tekrarlamadı.
  • baranel B kullanıcısına yanıt

    Bobine giden kablolar ve soketleride değiştirdim ama sorun devam ediyor.beyin kodlandı dedikleriniz yapıldı ama yok illallah ettim artık.

  • 2016 larda bu sebeplerden buğaz kelebeği komle değişti, usta iyisi olsun sagem al demişti, aldım.
    Alışıncaya kadar birkaç ay sorun yaşadım, Sonra düzeldi.
    Hem lpg hem benzinde yaptı.
  • baranel B kullanıcısına yanıt

    sagem marka takıldı banada şuan sanayide araç tat vermiyor sürekli aynı problem aracı satacağım deneme yanılma gidiyoruz bakalım teşekkürler hocam saol

  • OnurBilgin06 O kullanıcısına yanıt

    Ustaya bobin uclarını ( giriş ) hafif zarar vermeden büküp takalım deyin.


    ne yazıkki sagem bu hatayı bir süre yapmaya devam ediyor.

  • Sagem yazısı görünce aklıma geldi benim Clio da silecek kolu almıştım. Sagem marka idi. Orijinalinin yarı fiyatına. Arka silecek bir çalışıyor bir çalışmıyordu.
    Sagem kadar kalitesiz bir malzeme olamaz. Boğaz kelebeği zaten benzinli aracın kalbidir. Büyük ihtimal sorun ondan yapıyor.
  • Sensörün biri doğru değer vermiyor arada sanki.
  • Sübap olma ihtimali çok yüksek.
    İlk çalışmada soğukken stop ediyormu?
    Gaz yemesi nasıl ?
  • OnurBilgin06 O kullanıcısına yanıt
    Olabilir kontak sprey kullanarak soketleri temizleyin. Aldığınız yakıt bile etkendir
  • 2003 megane 1 1.6 16v aracımızda aynı sorunu yaşadık. Dört adet enjektörden birinin elektrik devresi kesmesinden dolayı işlev görmeyerek sizinle benzer sorunu yaşadık. Enjektör arıza halindeyken bilen birine gitmeniz gerekiyor. Bazen devreye giriyor bazen girmiyor.
  • yetkili servise gidip yaptıracağınız ücretin 5 katını harcayıp halen bozuk araca biniyorsunuz. bu tarz durumlarda yetkılı servis arıza tespiti ve onarım konusunda cok başarılı. çok iyi test aletleri var. adam söküyor boğaz kelebeğini cihazına bağlıyor, doğru değerleri üretiyorsa değiştirmiyor. ama sanayide bi değiştirelim diyip deneme yanılmaya devam...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.