Şimdi Ara

MB Başkanı Tebrik Konusu - 2x Geldi!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
5.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
101 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MB Başkanı Tebrik Konusu - 2x Geldi!!


    bu kısmı bana biri açıklayabilir mi TL'nin değersiz olması gerektiği söyleyen biri şu an mb başkanı mı demek oluyor bu?

  • şehzade berat reyiz sürekli göz önünde olunca çok yıpratıldı, imaj zedelendi, geri çekilip rte sonrası için hazırlanıyor, zamanı geldiğinde cem sultan gibi çıkıp saltanat hakkını isteyecek, ama bu defa arkasında bizler olacağız, damat beratı yedirmeyeceğiz, hazır mısın savaşa




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 17 Ekim 2021; 19:59:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dndd D kullanıcısına yanıt

    aman kardeş dikkat etMB Başkanı Tebrik Konusu - 2x Geldi!! MB Başkanı Tebrik Konusu - 2x Geldi!! sonra silivri filan mazallah MB Başkanı Tebrik Konusu - 2x Geldi!! MB Başkanı Tebrik Konusu - 2x Geldi!! MB Başkanı Tebrik Konusu - 2x Geldi!! 

  • DoNaNıMcı kullanıcısına yanıt

    yazın olsa neyse soğuk serin serin geçerdi kışın çekilmez MB Başkanı Tebrik Konusu - 2x Geldi!! 

  • dephyr kullanıcısına yanıt

    Takip etmesine gerek yok ki.


    Zaten tek kişi karar veriyor ekonomiden sağlığa, vergilerden yönetime.


    Faizi indir diyorlar indiriyor.


    Zaten yabancı yatırımcı mb'nin bağımsızlığına zerre inanmadığı için kur bu kadar zıplıyor.

  • Cem kullanıcısına yanıt

    Naci nin bu kadar artırması hataydı. Şimdiki de nasıl indiririm diye kıvranıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    evet naci cok basina buyruk davrandi, hukumetin asi cocuguydu, ne dedilerse tersini yapti

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dephyr kullanıcısına yanıt

    ya adam CDS primiyle ilgili sokaklarda guvenle gezebiliyorsunuz diyor (kim ne sandi Allah bilir) MB Başkanı Tebrik Konusu - 2x Geldi!! 

  • Nevzat.Yildiz N kullanıcısına yanıt

    yazisini okuyu niste orda da belirtmis. Dunyada negatif faizler varken bizde israr niye?


    Derhal sifirlanmali faizler. Hatta eksi faiz hayata gecirilmeli

  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt

    dunya ve ozellikle belirtilen dijj gujler 2002-2011 arasi full destekti bize kimse ugrasmiyodu hani o zamandan beri ne degisti?




    MB Başkanı Tebrik Konusu - 2x Geldi!!
  • İflası açıklamadıkça ve kıçına tekme yemedikçe başarı.

  • Hadi Şahap faizleri Avrupa ile esitle göster kendini reise , millete para lazım kredi cekemiyoruz, Türkiye'de de faizlerin sıfır olmasını görelim, basın kredi yi ihtiyaci olan para alsın, 0.25 orandan ilk ben alırım krediyi hadi göster kendini faiz haram:)))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevzat.Yildiz -- 18 Ekim 2021; 17:53:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bir sürü eleştiri görüyorum konuda. Hepinizi sabırlı olmaya davet ediyorum. Her sene %1 düşse, 18 sene sonra faizi sıfırlayacağız Allah'ın izniyle.

  • Bu hafta 100-200 puan düşürürse ben o zaman tebrik ederim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eli öpülesi büyük adam. verdiler yetkiyi gördük etkiyi. ülke batıyor.

  • Valla ben dalga geçilecek bir şey görmüyorum. Papua Yeni Gine'den örnek vereceğim. Size pislik dolu bir mesaj hazırladım. Pislik benden değil, Papua Yeni Gine iktidarından. Elçiye zeval olmaz. Ben sadece Papua Yeni Gine'deki pisliğe göre tahmin yürütüyorum. Baştan uyarayım YTD arkadaşlar. Sonra "sen dedin, Papua Yeni Gine Kina'larını sattık dolar aldık, adamlar uçuşa geçti, yaya kaldık" demeyin.

    Siz, hırs küpü, altını pisletmiş ve bu yüzden koltuktan kalkmak istemeyen yoz bir iktidarsınız diyelim. Papua Yeni Gine iktidarı... Ekonomi tıkanmış. Önünüzde seçim var. Yolcudur Abbas gibi bir durum söz konusu. Ne yapardınız?

    Ben söyleyeyim: Ben derhal faizleri indirir, dövizin olması gereken seviyesine ulaşmasına göz yumardım. Bu, halkın satın alım gücünü biçer. İthalatı da biçer. Bir miktar da ihracatı arttırır. Ama daha önemlisi, düşen faizler inşaat sektörüne nefes aldırır. Çünkü biliyorsunuz, Papua Yeni Gine gibi her yoz ülkede lokomotif sektör inşaattır. İnşaat reel sektörü besler. İnşaat durursa, ekonomi durur.

    Dövizin yeni değerinde uzunca bir süre baskılanmasını hedeflerdim. Varsın yüksek olsun, ama 1 yıl kıpırdamadan dursun. Bu süreçte de halka döner "evet, covid kaynaklı sıkıntılar yaşadık; ama bak bir yıldır ortalık sakin. Niye? Çünkü istikrar!" derdim. Ve yaşanan değer kaybını unutturmaya çalışırdım. Bu goygoyun halkın bir kesiminde alıcı bulduğunu gördüğüm an da seçime giderdim.

    Tek bir hedefim var benim. Bunu unutmayın yani. İktidarda kalmak.

    Hah... Papua Yeni Gine ekonomisini bu minvalde ele alın derim.

    Ama, dünyada enteresan işler oluyor. Dünyadaki olumsuz gelişmeler bu anlattığım düzenin işe yaramamasına sebep olabilir.

    Onu da anlatayım. Covid sırasında yere yapışan tüketim, çok büyük bir hızla geri arttı. Talep patlaması var. Ama üretim aynı hızla artamıyor. Bu da enflasyon doğuruyor. Eğer üretim darboğazı geçici olursa, çaresi (gelişmiş ekonomiler için) faizleri arttırmaktır. İnsanlara "Tüketme! Biriktir" demektir. Talebi düşürürsün. Bu da arz eksikliğini azaltır. Zamanla arz arttıkça faizleri geri aşağı çekersin. İşler rayına oturur.

    Gelişmiş ekonomilerin faiz arttırması demek, Papua Yeni Gine gibi ülkelerden para çıkması demektir. Yabancı yatırımcı ülkesine döner. Ülkesinde, güvenli limanda alır yüksek faizini. Yani, gelişmiş ekonomilerin faiz arttırması, gelişmekte olan ülkeleri zora sokar.

    Bir diğer senaryo felaket senaryosudur: Stakflasyon. Dünyada bu şu an alenen konuşuluyor. Dünya Stakflasyon'a mı gidiyor diye? Nedir bu meret? Arz talebe yetişemediği için enflasyon artıyor. Ama karşılığında büyüme olmuyor. Hem büyüme yok, hem enflasyon var. İşte bu Stakflasyon'dur. Bir global ekonomik kriz halidir. İş buraya giderse, Gine gibi ülkeler çok ağır darbe alır.
    ------
    Dolayısıyla Gine'deki yoz hükümetin planlarının tutmama ihtimali mevcuttur. Ama dünyadaki mevcut durum değişmez ise, düzen estek köstek döner ise, Gine iç ekonomi politikasının "faizleri düşür döviz artsın. Sonra bu döviz kurunu muhafaza et, insanlara yaşanan fakirleşmeyi unuttur ve seçime git" şeklinde olacağını tahmin ediyorum. Ama bilirsiniz her iktidarın içinde bir çekişme olur. Tek bir blok değildir iktidar dediğin. Bunun vaşağı var, "anka kuşu" var, Siyasal Hristiyan'cısı var. Birbirleri ile didişirken, iddia ettiğim politikayı da tam tutturamayabilirler. Ama niyetleri böyle bir politika gütmek olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    Siz papua diyip hedef sasirtmak istemissiniz ama bal gibi Mozambik gaz lambasi partisinden bahsediyorsunuz MB Başkanı Tebrik Konusu - 2x Geldi!! 

  • bence işini iyi yapıyor, tüikle ortak çalışıyor. yılbaşı enflasyon %10 larda açıklanır, sn başkanımız da malum yatırımlar azalmasın diye faizi indirir ne de olsa enflasyon yok, kur zaten onların işi değil yükselmiş azalmış önemli olan cehapeye rezervimiz var diyebilmek. sonuçta maaşımızı dolarla almıyoruz.

  • Sorumlusu o değil.

    Bir Ekonomi de merkez bankası hükümet ten bağımsız karar alamazsa hep bu olur


    Ekonomi 101...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütün dünya faiz artırırken biz indiriyoruz. paramızı pul ettiler. sene başı asgari ücret kaç dolardı şimdi kaç dolar.


    tek hareket noktaları faizin haram olması.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.