Şimdi Ara

Mazda almalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, merhaba 21 yaşındayım. Bu hafta ilk arabamı alıcaktım. Bütçeme uygun 2015 model mazda 3 buldum. Power paket head up displayden, iç tasarımına her şeyini çok beğendim ama mazdanın türkiyeden çekiliyor olması alıp almama konusunda kafamı çok kurcalıyor. Bir tavsiyeniz ve ya onun muadili olarak önerebileceğiniz bir araç var mı?




  • Dt.Emir D kullanıcısına yanıt
    Japondur kalitelidir ama oldum olası parçası (Mazda için) zor bulunur. Kronik sorunu yoksa servis yüzünü(sanayi) bakımdan bakıma görürsün.

    Piyasasını bilmiyorum ama başka japon markalarını bakabilirsiniz Honda, Toyota gibi
  • Parası bol bir arkadaşa benziyosun.para sıkıntın yoksa güzel arabadır.parayı gösterdikten sonra hertürlü parçayı buldurursun.
  • Klasik forum lafı: son sahibi olursun…
    Şaka bir yana, zaten çok az sattı servis de yok gibi bir şey. piyasada çıkma vs parça bulunması sıkıntı olur yurtdışından getirme imkanı vs varsa belki…
  • Araca söyleyecek bir lafım yok ama diğer japonlara kıyasla parça ve usta konusunda problem yaşayabilrsiniz. Toyota veya honda grubuna bakın derim

  • biz hep son sahibi olmak üzere aldık...hiç ticari bir güdümüz olmadı...


    1991 'de 626 2.0 vardı 12-13 sene kullanıldı...hatta 12 yaşında direksiyonuna geçip öğrenmiştim yeri ayrıdır...

    bir aile yakınımıza vermiştik oda bir 5-6 sene kullanmıştı...


    1993'de 2.mazda aldık otomatiğini almış 11-12 eskittik

    sonra büyük amcam 323 almıştı 5-6 sene kullanmıştı 1992 1.5 karbiratörlü


    2005'te 3 aldık 1.6 otm 2016'da sattık (ki keşke dursaymış...100bin 'de çil çil'di)


    yani mazda alam kenarda dursun.

    ..bakımdan bakıma gider...


    allah korusun büyük kazası olması parça aramadık...ancak sorunsuz yeri ayrıdır...


    (suzuki,subaru,mazda...bunlar ömür olarak uzun ve geneli sorunsuz araçlardır)

  • Tabi ki alınır. Bakım parçası her yerde var. Gençsin internette arat görürsün. Yetkili servisleri de ilgilidir. Sayısı evet az ama araçta da sorun yok. Fazlasıyla yeterli. Çok kaliteli ve hızlı özel servisleri var(Ekinci Oto gibi). Şık,sorunsuzluk abidesi ve kaliteli bir araçtır.
  • Alma, arızasıjı geçtim kaza falan yapsan bi daha o arabaya parça bulamazsın.
  • gerçekten iyi arabadır, gerçi 1.5 ile kullanmadım ben 2.0 ile kullandım. benim Astra K'dan sonra pamuk gibi yumuşak gelmişti, buna karşın sürüşü de dinamikti.. konfor/yol tutuş dengesi denen şeyin zirvesi gibi. ve çok da tok bir araç.


    2.0 benzinli motorla 2.0 tdi Superb kadar yakmıştı araba.


    Türkiyede alınır mı, bence alınmaz. arabanın kendisi piyasada yok, marka da yok. bir daha da geleceklerini sanmam. rizikolu iş, parça meselesi hadi neyse de, 3-5 sene sonra satayım desen iyice öldürecekler, zorlanırsın. Amerikada peugeot citroen almak gibi birşey.


    ben biraz daha ekleyip (ekleme çıkarma ile tavsiye pek sevmem ayrı) A3 sportbacklere bakardım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 29 Ocak 2024; 13:4:36 >
  • elden çıkartacak kadar tamir edilmiş bir arabaysa çok başınızı ağrıtabilir. iyi bir ekspertiz yapılıp almak gerek. bunu alayım seneye kadar satarım arabası değildir. bende çok araştırmıştım, yürütme maliyetlerini düşünüp clio ya yöneldim malesef.

  • Ülkemizden çekildikleri için ben de ne kadar Mazda 3 ve 6 baksam da almadım, almak da pek akıllıca değil. Servis ağı, yedek parça ağı, tamirhane ve usta sayısı yıldan yıla azalıp bitecektir sonunda marka da bitecektir ta ki bir daha yeni araçlarını getirmeye başlayana kadar. Bu da yakın zamanda pek mümkün görünmüyor. O yüzden önermem.


    Malesef Mazda minvalinde önerilecek pek araçta yok. Kalite, yenilik, modernizm, sürüş, konfor, tasarruf gibi tüm etmenleri toplayabilen bir marka idi. Üzücü.


    İlk araç için Mazda gibi içi dışı güzel olan BMW 1 serileri genç bir arkadaşımız olarak sizi memnun edebilir. Sizin için tarz daha ön planda ise Mini Cooper, Alfa Romeo gibi araçlar da "özel" araçlardır.

  • Geçen sene 2012 1.3 dizel Aveo aldım. 90.000 km tertemiz araç o paraya tutulan araçların yıkıl ve km çok yüksek araçlarını satıyorlardı.
    Parça bulamazsın çekildiler gibi sorulara cevabım. Bulunduğum yerde her türlü parçası mevcut. Opel servisinde garanti kapsamında sürücü airbag değişimi yapılıyor. Sözde çekildeler
    Arıza durumunda orijinal cihaz yazılı olan yerleri tercih ederseniz nokta teşhis ve parça değişimi ile sorun yaşamadan kullanmaya devam edersiniz.

    Gelelim Mazda 3

    Mazda tarzdır zevktir aykırı olmaktır farklı olmaktır. Yoksa dede arabası corolla ya da apaçilerin kullandığı civciv alır geçersin.

    Aynı model tüm Japon c sınıfı araçlara baktığınızda farkı ve kaliteyi görürsünüz.
  • 2 tane Mazda yürütmüş ve hala biriyle ufaktan da olsa ilgilenen ve Mazda'yı seven biri olarak net şekilde söyleyeyim Türkiye'de artık Mazda alınmaz. Bütçemiz dahilinde Letonya'dan, Almanya'dan, Belçika'dan, Bulgaristan'dan, Japonya'dan parçalar getirttik zamanında, öyle hastasıydık.


    Alırsın binersin ama gün olur işin düşerse çok başın ağrır. Servisi geçtim sanayide bile birkaç yıldır kaliteli parçası gelmiyor. Hep günü kurtarma parçaları var sanayide bile, o da bulursan. Tabelasında Mazda yazan ustalar bile bıktılar Mazda'dan ve sahiplerinden. Profil de çok düştü.


    Ayrıca M3 atmosferik motor, artık günümüzde pek tadı tuzu kalmadı. Yalıtım o yıllarda henüz elden geçmemişti ve yalıtım problemleri var. Otomatik şanzımandan problem yaşayan çok oldu, revizyonsuzsa sıkıntı. Süprize açık, tam otomatik olduğuna kanma yani.


    İlk araban olacağı için benzer fiyatlarda daha yeni model bir araç bakmanı öneririm. Bakım tamir tecrüben yoksa özellikle yolun sanayiye düşmesin sakın. Öğütürler cebini haberin olmaz.


    Bakma burada Japon dayanıklıdır şöyledir böyledir taş gibidir al diyenlere. 3-4 yıl öncesine kadar geçerliydi onlar. Şimdi hele Mazda çekilmişken büyük risk.


    Tercih senin tabi. Hakkında en hayırlısını dilerim, kazasız belasız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canocan_07 -- 30 Ocak 2024; 0:29:49 >




  • 2014 yılı başında 0 Mazda 3 almıştım. 9 sene kadar 120.000 km kullandım herhangi bir sorun sıkıntı yaşamadım. Eyvah durmaz carpacaz dediğim durumlarda zink diye durdu. Aynı sınıftaki araçlara göre malzeme kalitesi, donanım ve konfor olarak bence daha iyiydi. Satarken arkadaşıma sattım ikinci eli konusunda birşey diyemem ama ayrılmak çok zor oldu. SUV aradığımız için sattık yine Mazda baktık ama CX-5 fiyatları bütçemizi aşıyordu. Bu 9 sene boyunca hiç arıza vermedi, hiç ikaz lambası yanmadı. Yağını filtresini periyodik bakımlarında değiştirdik sadece. Yol tutuşu, verdiği güven vs ile kesinlikle tavsiye edebilirim. Hiç trim sesi duymadım, herhangi bir yeri kabarmadi, deforme olmadı. Uzun süre kullanmak amacıyla alacaksanız hiç düşünmeyin.

  • chevy piyasadan çıkalı 12 sene oldu hala satıyor geride gelmeyecek


    mazda bugün yarın geri dönebilir yani


    alınabilir iyi arabadır

  • İstanbul ve Ankara'da yaşıyorsan usta ve yedek parça sıkıntısı fazla yaşamazsın.


    Kaza durumunu düşünürsen yaptırırsın kaskonu parça bulunmazsa perte ayrılır, paranı alırsın.


    Beni düşündüren yaşın. Bu araba hor kullanmaya gelmez. Sıkıştırırsan, yanlarsan, apaçileşirsen bütçeni sömürür.


    Yaşın itibarı ile Tofaş, Renault ve Hyundai'nin yerli üretim modellerine bakarsan cüzdanın daha mutlu olur.

  • parça sorunu yaşamazsın. araba da çok güzel, hem teknik hem estetik olarak.


    ama bence piyasadan çekilmiş bir makanın modelini alınıyorsa emsali araçlardan %10-15 ucuza alıyor olunmalı.


    3'lere bakınca ise emsali diğer araçlardan ucuz olmayı bırakın pahalı.


    dolayısı ile bu fiyatları ile alınmamalı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.