Şimdi Ara

Maximus Formula x38 Chipset Heatsink?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anakartımın kuzey köprüsü çok ısınıyor ve buna bi çözüm olur diye söküp termal macununu yeniliycektim fakat en klasik problemlerden bir tanesi ile karşılaştım. Soğutucu bakır blok malesef kuzey köprüsüne yapışmış kalmış. Sıcak hava tabancasıyla soğutucuyu ısıtıp macunu biraz yumuşatayım dedim fakat oda işe yaramadı. Aradaki macun bildiğiniz chipsete yapışmış ve taş gibi sertleşmiş. Şimdi sorum şu ki bu soğutucuyu başka nasıl bir yöntemle sökebilirim? Soğutucuya asılıp çekmek istemiyorum çünkü bir kaç yabancı forumda chipset elinde kalan kullanıcılar gördüm. Bunun varmıdır bir yöntemi? Şimdiden teşekkürler.







  • Yapıştırıcılı termal macunlar var onlardan kullanılmıştır bence.
    Soğutucu üzerine çipset fanı yerleştirmeniz bence en sağlıklı çözüm olacaktır.
  • Kardeş saç kurutma makinesini tut ve heatsinki ısıt.Alttaki termal macun ısınınca sağa sola doğru hareketlerle yerinden oynatmaya çalış.Asla güç kullanma.Size tavsiyem bu işe hiç girişmemeniz yönünde.Çünkü Maximus çipini zamanında çok kişi eline almıştır.

     Maximus Formula x38 Chipset Heatsink?

     Maximus Formula x38 Chipset Heatsink?

     Maximus Formula x38 Chipset Heatsink?




  • Evet o forumları bende gördüm ve o yüzden korkuttu biraz. Eskiden sıcaklığı 60 63 derece yüksüz haldeykendi. Şimdi biraz kurcaladıkdan sonra sıcaklık 75 derece boşta. Buda demektir ki biraz kurcaladığımdan dolayı bi kısmı sanırım ayrıldı tam temas etmiyor sanırım.
  • Hocam eğer çevre elemanları izin veriyorsa kuzey köprüsü ile heatsink arasına sağından ve solundan uzun ince ama dayanıklı tornavida, örgü şişi gibi bir şey sokun. Direkt heatsinke asılmak yerine kaldıraç mantığı ile ayırmaya çalışın. Ben daha önce böyle yaparak (ama tahta kaşıkla ) işlemciden heatsinki ayırmıştım
  • Sonunda sökebildim... Düz tornavida ile sağından solundan hafifce kastırarak yavas yavas ayırdım Fakat... Kuzey köprüsünün üstündeki aşırı kurumuş macunu tornavida ile çıkartırken elim birden kaydı ve olan oldu kartın üstündeki 2 devre elemanınıda macunla birlikte alıverdim Sistem açılmıyor anakart heba oldu...
  • Hocam ne ettin sen yav, tornavidaynan chip kazınır mı hiç, tahta kaşık olsa neyse hadi :)) olan olmuş artık, eğer kopan elemanlar yerine lehimlenecek gibiyse kuzey köprüsünü zımpara ile temizle
  • Kuzey köprüsünde su soğutma için bağlantı yok muBu kadar uğraşacağına su soğutma yapıverseydin kasana anakartta heba olmazdı.
  • Extreme modelinde su sogutma var. Macun o kadar donmustu ki beyaz saray zeminine mermer olurdu sadece kazınarak cıkardı yani. Lehimlenebiliceğini sanmıyorum cok kucuk parcacıkdı.
  • Hocam geçmiş olsun.Söktükten sonra nasıl temizleneceğini sorsaydınız yine yardımcı olurduk.Meraktan bu işi oldukça fazla yaptık.Ayrıca k.köprüsünün ısınması normal.100'e kadar yolu var.Asus forumlarında her hangi bir stabilite bozukluğu yoksa,heatsink'e bir işlem yapılmaması tavsiye ediliyor.Anakartınızı atmayın.İyi bir bilgisayarcı cüzi bir ücrete eski haline dndürebilir.
  • Çizgi Elektronik'e bi uğrayın derim.
    %99 çözülecektir.
    20 gün kadar önce garantisi biten anakartımı %100 kullanıcı hatası bir durumda ücretsiz olarak tamir ettiler.
  • asus maxsimus formula dd2 rog serisi anakart bnde kullanıyorum yeni aldım daha bi kaç ay olmadı ama bi türlü ne yaptıysam kuzey köprünün sıcaklıgını düsüremiyorum.yükte bile degilken 40 la 48 arası degisiyor yuke bindigindede sıcaklıgı 55 60 ları buluyor bu normalmidir.kuzey köprüsünü sovutmak için ne yapamam gerekiir sistemde uyumsuz bisi olabilirmi.islemci sıcaklıgımda 3ghz e 8400 ilemcide 3.20 ghz olarak kullndıgımda 55 58 derece oluyor normalmidir.
  • aslina bakarsan normal degil cunku 2008 uretimi kart magcunu coktan kurumustur. ki benim kartinki kurumustu sogutusuyu esnete esnete isita isita zor cikarttim tas kesilmisti chipsetin ustune zimpara atmak zorunda kaldim kaziyipda. tabi riskli kisim termal macun kurudugu icin yapisan sogutucuyu sokmek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.