Şimdi Ara

Mavi ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mavi ekran sorunu

    Merhabalar sistemimde işlemci güncellemesi yaptım sonrasında format atarken mavi ekran ile karşılaştım öncesinde i5 2400 kullanıyordum hiç bir sorunum yoktu bugün i5 2500k taktım sisteme durum bu anakartım gigabyte z68p-ds3

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşşağıdaki linklere göre bozuk hdd, bozuk işlemci veya işlemcinin fazla ısınmasından kaynaklanıyor olabilir. Biosda işlemci sıcaklığı yazıyorsa mavi ekrandan sonra ordan sıcaklığa bakabilirsin. Eski işlemcinle deniyebilirsin. Yada elinde varsa başka hdde yüklemeyi deniyebilirsin.

    https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7/bsod-stop-0x0000009c/a9d35841-594d-4221-8713-4f832d050c49
    http://www.solvusoft.com/en/errors/blue-screen-errors/microsoft-corporation/windows-operating-system/bug-check-0x9c-machine-check-exception/




  • Eshnud E kullanıcısına yanıt
    İşlemci sıcaklığı 50 c lerde geziniyor. İşlemciyi pc ye taktım hazır kurulu windows u açmaya çalıştım mavi ekran verdi. Sonrasında bi format atayım dedim win 7 başlangıçtan dosyaları genişletme işlemine kadar iyi %100 oluyor sonrasında makineyi yeniden başlayacağı sıra mavi ekran geliyo. Yani 2. Aşamaya hiç geçemedim. Ram leri tek tek taktım (2x2 gb 1x4 gb = 8gb ram var) yine işe yaramadı hdd de sorun olduğunu düşünmüyorum işlemcide ne gibi bir sorun olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci bozuk olabilir. Emin olmak için elinde yada arkadaşında varsa çalışan bir işlemci ile deneyebilirsin. İade edip yeni almanı tavsiye ederim.
  • Eshnud E kullanıcısına yanıt
    Şimdi de windows u kurabildim fakat sadece güvenli modda mavi ekran vermeden çalışıyor normal modda 2 dk sonra hdd kendini kapatıp mavi ekran veriyor. Hiç bir şekilde anlam veremedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hmm ilginç. Aklıma ilk gelen şey güvenli modda çalışmaya uygulama(lar) ve hizmet(ler) çakışma çıkartıyor. Bios ayarlarından birşeyler değiştirdiysen ondan kaynaklı olabilir. Değişen tek şey işlemci olduğuna göre büyük olasılıkla Intel ile ilgili programları ve hizmetleri. Bunların hepsini kapatıp tek tek açarak Windows'u açmayı deneyebilirsin.

    Diğer aklıma gelen olasılıklar Windowsun bozulması. Özellikler cdler durudkları yerde bozulabilirler. Virüsler kurtarma kısımlarındaki dosyaları bozabilir ... Çalıştığına emin olduğun bir Windows varsa onda deniyebilirsin.

    Oc yaptın mı ? Direk i5 2500k blue screen diye aradığımda hep oc ile alakalı sorunlar görüyorum. Ocda sıcaklık birden sıçrıyorsa belik ondan kaynaklıdır.
  • verdiğiniz bilgiye göre işlemcinizi anakartınız destekliyor . İşlemcinizin yatağını tekrar kontrol edin Tabi önce biosunuzi sıfırlayın . Düzelmez ise kontrol edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımlarınız için teşekkürler. Yaklaşık 10 yıldır bilgisayar kullanırım donanımlarını değiştiririm ilk defa başıma böyle bir olay geldi. Sırasıyla işlemciyi aldım anakart a taktım kurulu olan windosumu açtım işlemciyi yeni aygıt olarak gördü tanıdı 4 çekirdeği. Üzerinden 1 dk sonra mavi ekran verdi. Birkaç yeniden başlatma ile aynı sorunlar devam etti. Sonra format gereklidir diye format atmaya çalıştım dosyaları yüklüyor genişletiyor sistemi yeniden başlatacağı sıra yine mavi ekran. Yaklaşık 15 denemeden sonra win 7 yi kurabildim. Bu arada memtest86 ile ram leri kontrol ettim ram lerde problem yok. Bios u eski sürüme çektim olmadı en son sürüme tekrar güncelledim sorun yine devam etti. Herneyse win 7 bi şekilde kuruldu. İşlemci voltajı çarpanı herşeyi stokta. Win 7 normal açılınca yine mavi ekran. Hdd mi problemli acaba dedim güvenli modda açıp hd tune ile diski kontrol ettim yaklaşık 2 saat sorunsuz çalıştı ve hdd sağlam. Anakart ta sağlam işlemcinin de aldığım kişi kesinlikle sağlam olduğunu iddia ediyor hatta kendisi de bana uzun süre yol gösterdi yardımcı oldu bu konuda ama yine aynı dert devam ediyor. Yani bu şartlar altında sorun nedir hiçbir şekilde bulamadık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mavi ekran sorunu

    Mavi ekran sorunu

    Mavi ekran sorunu



    Biosta ve hw monitör de değerler bunlar. Hw monitördeki +12v 5v enteresan değerler veriyor fan hızı da 24 rpm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sorunum işlemcidenmiş herkese yardımlarından dolayı teşekkürler
  • Aynı sorununuzu kafede yaşamıştık. İki gün uğraşıp sonunda başka pc ye takarak çözmüştüm sorunu bios resetlemeden önce mavi ekran aldık ve biosu resetledik ramlar farklıydı tek slota çekip format atınca düzelmişti . Ama hep gözümde sorunlu pc olarak kalmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozleri -- 7 Mayıs 2017; 23:26:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gozleri kullanıcısına yanıt
    Bende hafta sonumu sırf bu işi çözmek için harcadım fakat işlemciyi farklı sistemlerde deneyince onlarda da aynı sorun yaşandı.
  • elindeki bozuk işlemcimi denk geldi satıcının sorununuz çözülmüş en azından iyi geceler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozleri -- 7 Mayıs 2017; 23:41:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.