Şimdi Ara

Mavericks'ten Mountain Lion'a Dönüş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba Mavericks kurulumundan Mountain Liona dönüş icin internette çeşitli yollar var, fakat bu yollar daha önceden mountain lion kurulumuna sahip kullanicilarin APP STORE üzerinden indirmelerini anlatarak çözüm sunuyor.

    Benim basima gelen;
    Aldigim macbook air Mavericks ile geldi daha once app store uyeligim olmadigi icin mountain lion'u indirme sansim yoktu. Biraz uğraştim çözümü araştirirken. Başka kullanicilar da faydalanabilir diye buraya da yaziyorum. Daha uzman yorumlar gelecektir elbet.

    USB disk uzerinden kurulum anlatimlarinda hep .DMG uzantilari uzerinden diske kayit yapildigi anlatiliyor. Oncelikle internet nimetinden faydalanip bir ortamdan mountain lion kopyasi indirmemiz gerekiyor. Indirdigimizde dmg degil indirilen yazilim .ISO yani cd imaji. Bunu USB disk ortamina direk bootable sekilde yazmak mumkun degil.

     Mavericks'ten Mountain Lion'a Dönüş

    InstallESD.iso simgesine tiklayarak acalim


     Mavericks'ten Mountain Lion'a Dönüş

    Artik bu imaj Aygitlar icerisinde gorunuyor.


    Simdi bir USB disk takalim ( icindeki tum bilgiler silinecektir)
    ve Uygulamalar> Izlenceler > Disk Izlencesi'ni acalim.
     Mavericks'ten Mountain Lion'a Dönüş





    Buna benzer bir goruntu olmasi lazim.
    Kingstone DataTraveller'e tiklayip Sil bolumunden MacOS Genisletilmis (Gunluklu) olarak Bicimlendirelim

    Simdi InstallESD.iso altindaki Mac OS X Install ESD kismina tiklayalim
    Geri Yukle sekmesine gelelim
    Kaynak : (zaten kendisini secmis durumda)
    Hedef : (burasi bos durumda)
    Hedef kismina az once bicimlendirdigimiz Kingston bellek altinda olan Mac OS X Install ESD yazan (burasi sizde farkli olabilir. Diskin adi ne ise o yazacaktir) satiri tutup surukleyelim.

    Geri Yukle
    butonuna basalim, bu islem 20 DK civarinda suruyor.

    Bittiginde icinde Mountain Lion yuklu bir USB diskimiz olacak, fakat kurulum yaparken Mavericks bir onceki yazilim olan Mountain Lion'dan yeni oldugu icin "daha eski bir yazilim kurulamaz" diye kurulumu iptal edecek.

    Yedeklerimizi aldiktan sonra bilgisayari yeniden baslatalim. Bilgisayar kapanip tekrar acilirken Option tusuna basik tutalim ve Recovery Ekranina girisi saglayalim.
    Disk izlencesi bolumunde SİL bolumunden Macbookumuzun harddiskini bicimlendirelim ki Mavericks "daha eski bir yazilim kurulamaz" diye uyariyi bize yapamasin. Sonra disk izlencesini kapatip Recovery menusunden REINSTALL MAC OS X bolumunu secip sonraki ekranda USB diski secip kurulumu baslatalim. yaklasik 25 DK sonunda Macbook'unuz Mountain Lion 10.8 olarak acilacaktir.

    Tesekkurler.







  • Açıkçası osx leoparddan beri mac kullanıyorum, şimdiye kadar çıkardıkları en iyi sürüm mavericks gibi gözküyor, neden geri dönme ihtiyacı hissettiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreampowder

    Açıkçası osx leoparddan beri mac kullanıyorum, şimdiye kadar çıkardıkları en iyi sürüm mavericks gibi gözküyor, neden geri dönme ihtiyacı hissettiniz?

    Katiliyorum. Ben uzun bir sure Snow Leopard kullandim. Lion ve Mountain Lion'i begenmedigim icin ve Snow Leopard bunlarin ikisinden de cok bariz sekilde hizli calistigi icin upgrade etmemistim. Ancak Mavericks hiz acisindan hemen hemen SL ile ayni, pil omru olarak SL'den bile daha uzun sureler elde ediyorum. Ayrica yuzlerce yeni ozellik var. Benim sahsi fikrime gore Mavericks'ten ML'ye donu yapmak hata olur.
  • Merhaba tekrar, ben de mac konusuda kendimi gelistirmek icin geri döndürdüm ama maverickse tekrardan yukselttim, internet aramalarinda bircok kullanici nasil donecegini soruyor, ugrasarak böyle bir yontemi buldum, bilgi paylasmak guzeldir buldugum bilgiyi de paylastim.

    Bu demek degildir ki memnun oldugunuz mavericks'ten geri mountain lion'a zoraki dönün.
    Bu, dönmek isteyenlere bir çözüm yolu :)

    İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim sıkıntımda mountaın lionda tımecapsule ile aldıgım yedeklere geri dönemiyor olmam.yedekleme tarihleri sağ tarafta silik olarak gözüküyor.maveriksi kurduğum günler sadece geridönülebilir gözüküyor.Nasıl yapacağım bilmiyorum resimler o yedeğin içindeydi.??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sierratr1

    Benim sıkıntımda mountaın lionda tımecapsule ile aldıgım yedeklere geri dönemiyor olmam.yedekleme tarihleri sağ tarafta silik olarak gözüküyor.maveriksi kurduğum günler sadece geridönülebilir gözüküyor.Nasıl yapacağım bilmiyorum resimler o yedeğin içindeydi.??

    harici diski taktigimda finder ile Backups.backupdb klasoru icerisinden tarihsel sekilde ulastim ben, siz de dener misiniz ?
  • talihyasin T kullanıcısına yanıt
    Bu gece deneyeceğim umarım olur.
    Teşekkürler
  • talihyasin T kullanıcısına yanıt
    iPhoto arşivi bir Time Machine yedeklemesi; bu nedenle ana arşiv olarak kullanılamaz. Başka bir arşiv seçmek için iPhoto’yu Option tuşu basılı iken yeniden açın. diyor ve cik tusuna basmaya zorluyor.optiona basarak calistirdigimdada beceremedim
  • Verilen hata mesajinin ingilizcesini google'de aratirsaniz eminim bircok yabanci kaynakta cozum icin oneri verenleri bulabilirsiniz diye dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • talihyasin T kullanıcısına yanıt
    Once iphoto kutupanesinide belli bir tarihi sectim ve desktopa kopyaladim ne olur ne olmaz.Daha sonra yeniden yapilandirdi ve yukseltti simdi acti tesekkur ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.