Şimdi Ara

matkap mandreni açılmıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
0
Favori
41.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Hocam eldivnden bahsediyoruz....Şarzlı matkabın şalterle ne ilgisi var???
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    çok pahalı olanlar için konuşamam ama, şarjlı matkaplar kimsenin eli için tehlike yaratmaz. en fazla kızarıklık oluşur ki eldiven veya kumaşı bunun için tavsiye ettim. senin konuşmana bakınca, matkap tezgahından bahsettiğini sandım. bahsettiğim tekniği 220 voltluk ek matkabıyla da matkap tezgahıyla da kullandım.(güvenlik için iş eldiveni kullandım.) her zaman işe yaradı.
  • Sanayide çalışan nice esnaf gördüm. Bildiğin 220 ile çalışan el matkabı olsun, şarjlı matkap olsun eliyle mandreni tutup tetiğe basıyor ve ucu bu şekilde değiştiriyor. Adamın eli de el değil bildiğin zımpara. Bir ara biriyle tokalaştım dedim sen bu ellerle arabaya falan elleme Niye abi diyo arabayı çizersin lan p... dedim gülüyo
  • zaten, bu teknikte ustalaşırsan, mandren anahtarı kullanmak, yavaş bir iş gibi gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 25 Ağustos 2020; 21:46:23 >
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Görende 100 kW motor durduruyoruz sanar
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    atölye görmemişler için doğal.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Atölye gördükte burada atölye için konuşmuyoruz basit bir şarjlı vidalama için konuşuyoruz.
  • El aletlerini (matkap, hilti, avuç içi taşlama) kullanmayı severim ve zaman zaman yoğun şekilde kullanırım.

    Bu işlerde acemi değilim, saracağını bildiğim halde, 220V el tipi standart matkabın ucunun değiştirmek için tetiği bıraktım kendi ataleti ile dönerken o an için durdurabileceğimi sanıp eldiven ile mandreni kavradım, dönme momenti eldiveni parçaladı Allah'tan parmaklarıma birşey olmadı. Eldiven parçalanmasaydı muhtelemelen tedavi sonrası ne olacağı meçhul kırılmış birkaç parmak ile olay sonuçlanacaktı.

    Mandren ve eldiven konusundaki sarma olayını bizzat yaşadağım için uyarıda bulunmak istedim. İşin şakası ve hafife alınır tarafı yok.

    Bu tip kazalar (dalgınlık, yorgunluk, aşırı özgüven... vb nedenlerle) insanın başına bir defa gelir.

    Dikkatli olmakda ve fayda var.
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    bunu, senin için söylemedim. atölyede takım tezgah görmeyenlerin, şarjlı vidalamayı bir şey zannetmesi için söyledim.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    sizin gördüğünüz atölyelerde biz imalat yaptık. Sadece gördüklerinizle susmaya vakit bulamazsınız...

    Elle tutulan matkaplarda insanın tutabileceği kuvvet kadardır matkabın ters kuvveti. Şarzlılar rahatlıkla bu sınırı buluyor. Vitesli bir şarzlıdan bahsediyoruz ki tam zorluyor..

    Mandrenin sarması, ucun sarması ve ya mandren somununun sarması gibi farklı olabilir. Uç sararken çok daha parçalayıcı olur, mandren daha az ama ani olur. Eldiven bir ihtimal değil, düşük bir ihtimal değil, MUHtemelen sarar eğer ucu kavrarsa. Ve bu esnada matkap kendi kendine durana kadar insan tetiği bile bırakamaz çünkü tetik tutulan kulptadır ve kendisini kurtarmak için kulpu ters zorlamak ister....

    Ustalarını ne hale getiren bu basit sandığımız aletler, acemilerini ne yapmaz.... Uyduruk bir üçlüye her türlü güvenlik önlemi alınmasına rağmen elektrikçi çağırtan siz, nasıl olur da "bişi olmazzz, bırah boschver" diyebildiniz hayret :)

    Ayrıca şarzlı matkap konusunda şalter .... Şalt sahasında kalmış olsa gerek...




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    basitçe anlatıyım. bu eylemi çalışan bir makinede yapmıyoruz. tetiğe bir kare basıp bırakıyoruz. tezgahlarda ise şalteri kapattıktan sonra, biraz bekleyip, elle frenleme yapıyoruz. çalışan bir matkapta uygulanan bir teknik değil. enerji kesildik sonra devam eden, atalet momentini kullanıyoruz.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Kurtarmaya çalışıyorsunuz ama :)
    Hocam şarzlı ve ya fişli matkabı dururken dahi düğmesine bastığınızda, bir anda sarabilir eldiveni...

    Tezgah matkabı için, bekleseniz de sarar eldiveni beklemeseniz de...

    Kısaca,ciddi birşeylerden bahsediyoruz, es geçemeyiz.... Hafife almış olabilirsiniz, ciddi bişi. Elektrik birçok kişiyi çarpar birşey olmaz. ama ya yüksek gerilim?
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    defalarca kullandığım bir şeyi, kurtarmama gerek yok. dediğim gibi bir çok usta bunu kullanıyor. eli sertleşmiş olanlar, eldivene ihtiyaç bile duymaz. bende şarjlı vidalama için ihtiyaç duymam. tabi biraz tecrübe gerektiği de bir gerçek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 26 Ağustos 2020; 21:40:11 >
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Rica ediyorum bunu bir daha asla kimseye tavsiye etmeyin. Zira matkap kullanılırken hiç bir türlü eldiven kullanılmaz, maktabın elvideni sarması durumunda 12V'un bile parmaklarınızı nasıl kırdığını düşünür durursunuz.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    siz belki alıştınız belki eldiven yüzeyi garipleşti de denk gelmedi. Ama denk gelmesini de istemeyiz. siz ayda bir kere matkabı elinize alırsınız ve ya günde bir Ama her saat bir iş yapanlar, her türlü ihtimalle karşılaşırlar, yorgunken bırakırken, uç değişirken....

    Matkap ve eldivenin tek sakıncası parmakları sarması da değildir. çatı işçiliği gibi yükseklerde iken, dengeyi kaybedip düşmeye de sebep olur. sadece eldivene değil, elbiseye ve saça dahi sarabilir. Rüzgar uçurur sarar.

    Her daim kendimizi sağlama almalıyız. Allah teknik emekçileri korusun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 26 Ağustos 2020; 21:58:48 >
  • Sanayide ne insanlar gördüm üzerinde elbise yoktu ne elbiseler gördüm sanayide yoktu
  • bazıları bana inanmamıştı yapamadım falan sandılar. hepsiburada'dan aldım aynı markayı orada indirime girmişti. mandreni yapışık olmaz diye. geldi gelir gelmez çalıştırmadım bile.. çevirerek mandreni kapattım . çok kolay dönüyordu. sevindim . sonra dikkatimi numaraların üstü çekti çekiç sembolü yoktu. yalnızca delme sembolü vardı. darbeli olmadığını gördüm satıcı bana darbesiz olanı göndermiş.
    elime geçince ben de siz gibi burası nasıl yapışık olabiliyor dedim. o kadar ki milyonda bir ihtimali bile üzerime çekebiliyorum. iki kere aldım ikincisi de darbesiz geldi.bunumda iade edeceğim. şannszılık diye bir şey vardır. hayatımda yaşadığım şanssıxlıklar kitap olurdu. hep benim bir bahaneye sığınıp çalışmadığımı sandılar. başıma her şey geldi kaza geçirdim hastaneye gittim kolum kesildi çok kan kaybettim en son corona da oldum. evsiz kaldım odamı yerleştiremedim bir türlü..benim gibi şannssıızlar var bu dünyada inanması güç olabilir ama bu böyle.aslında hepimizin ortak bir şanssızlığı var o da bu ülkede doğmak

    matkap mandreni açılmıyor




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.