Şimdi Ara

MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
6
Favori
2.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YTÜ mat müh %30’u geliyor

    Kendini yazılım alanında geliştirmiş bir matematik mühendisi İşe alımlarda kendisine denk bir bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği karşısında sadece diplomasından dolayı bilgisayar mühendisliği yazmıyor diye dezavantajlı duruma düşer mi?

    Sizce bölüm nasıldır ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • staj olayı tamamen sana kalmış.Okul ayarlamıyor.Ama bu sene bölüm hocaları ve öğrenci işleri beraber çok güzel bi proje yaptı.Wp ve telegram gruplarımız var sadece staj ve iş için.Hocalarımız ve öğrenci işleri bizim bölümün mezunlarıyla iletişime geçip çalıştıkları yerdeki iş ve staj imkanlarını sorduruyorlar ve onlardan bizim için referans olmalarını rica ediyorlar.Onlar da ellerinden geleni yapıyorlar saolsunlar.Ayrıca mat müh giriş dersinde bizim mezunlardan yöneticiler vs getiriyorlar ve seminer veriyorlar.Onlarla da bağlantı kurarak işini çözebiliyorsun.Zaten Linkedin'de bölümdekilerin çoğu aktifitr.Erasmusa gelirsek YTÜ en çok öğrenci gönderen okullardan birisi.Ben pandemiye denk geldiğim için gitme fırsatım olmadı.Pandemiden sonra da pandemi zamanında 1 sınıf olanların ortalamalrı çok iyi olduğu için bizim döneme çok fırsat gelmedi.Ama hem ing sınavından yüksek alman lazım hem de ortalamanın yüksek olması lazım erasmus için çünkü rakiplerin çok sağlam bölümde.Anlaşmalı okullarda genelde güzel okullar.Hatta irlanda var mesela iki dönem gidersen oraya ek diploma alma şansın oluyor.Bazı ülkeler ise dil şartı vs. istiyor.Hatırladığım kadarıyla geçen sene 17 kişi gitmişti bölümden hibeli olarak.

    düşmez kardeşim.Hatta yeri gelir daha avntajlıdır.Çünkü bilgisayar mühendisliğnde verilmeyen dersleri de almıştır.İkincisi bilgisayarcılar hiçbir işine yaramayacak donanım dersleriyle uğraşırken biz ayrık matematik,finans matematiği gibi dersler alırız.üçüncüsü senede 200 civarı mezunuyla sadece mat müh mezunu isteyen pozisyonlar için rakibimiz çok azdır.Ve büyük avantajdır bu.Kısacası orta halli bi okulda bilgisayar,yazılım okumaktansa gel ytü'de mat müh. oku kesinlikle.Bu bölüm emin ol bilgisayardan daha iyi bence.Sadece isimden kaybediyor.İsmi biligisayar veya bilişimli falan bişey olsaydı emin ol 3-5 binle falan alırdı.Ki önümüzdeki senelerde bu isimle bile bu sıralamalar bekleniyor:) Umarım faydalı olabilmişimdir.Sorun olursa hiç çekinmeden sorabilirisn.

    hocam istatistik de çok güzel bölüm ve mezunların hemen hemen hepsi veri bilimine yöneliyor.Ama ben şöyle düşünüyorum.İstatistik seçip kendimi tek alanda kısıtlamaktansa mat müh seçip sonradan fikir değiştirebilme şansını verirdim kendime.mat müh'te veri bilimine yönelicem diye gelip çok başka alanlarda çalışan bir sürü insan var.Souçta 18 yaşındaki fikirlerimizle 23 yaiındaki fikirlerimiz aynı olmuyor.

  • Kendisine denkse tabiki düşer yani birinin alanı direkt bilgisayar hocam işveren onu öncelikli alır bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • düşmez kardeşim.Hatta yeri gelir daha avntajlıdır.Çünkü bilgisayar mühendisliğnde verilmeyen dersleri de almıştır.İkincisi bilgisayarcılar hiçbir işine yaramayacak donanım dersleriyle uğraşırken biz ayrık matematik,finans matematiği gibi dersler alırız.üçüncüsü senede 200 civarı mezunuyla sadece mat müh mezunu isteyen pozisyonlar için rakibimiz çok azdır.Ve büyük avantajdır bu.Kısacası orta halli bi okulda bilgisayar,yazılım okumaktansa gel ytü'de mat müh. oku kesinlikle.Bu bölüm emin ol bilgisayardan daha iyi bence.Sadece isimden kaybediyor.İsmi biligisayar veya bilişimli falan bişey olsaydı emin ol 3-5 binle falan alırdı.Ki önümüzdeki senelerde bu isimle bile bu sıralamalar bekleniyor:) Umarım faydalı olabilmişimdir.Sorun olursa hiç çekinmeden sorabilirisn.

  • ytu mat müh mezunuyum, işe alımlarda bilgisayar ile hiç fark yok, hatta bazen avantaj bile sağlıyor, kesinlikle bölümü öneririm.

  • Hocam %30 mu %100 mü önerirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 3 Ağustos 2022; 13:50:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miu M kullanıcısına yanıt
    İstatistik iş yaparmı sizce hocam bunda veri ile uğrasıyorsunuz ya

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

    Ben %100 okuyorum.Şöyle bir durum var ikisinin de hocaları tamamen farklı.Yani türkçe ders veren hiçbir hoca ing ders vermez.Ya da tam tersi olmaz hiçbir zaman.Bence %100 ün hocaları gerek öğretme açısından gerek öğrenciye yaklaşım açıısndan bence çok daha iyi.Ama ingilizce konusunda maalesef bazı hocalar hala tarzanca konuşabiliyor.%30 un ise çoğu hocası gerek sınavlarda gerek derslerde çok zorluyor.Hem de ing hocaları kadar iyi değiller.Tabi bunları hem pandemi döneminde izlediğim türkçe derslerden dolayı söylüyorum.Hem de %30 okuyan arkadaşlarımdan dolayı.Bu arada sıralama kaçtı? Çünkü bu sene baya bir gerileme bekleniyor mat müh sıralamasında.

  • karakorsan5800 K kullanıcısına yanıt
    23259

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karakorsan5800 K kullanıcısına yanıt
    Sizce kaç gibi kapatır bu yıl

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • %100 ing 26k

    %30 ing 30k bekliyorum ben

  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

    %100 ing gelir ve güzel tercih olur.Umarım herşey dilediğiniz gibi olur

  • karakorsan5800 K kullanıcısına yanıt
    20k'dan yazacağım. buradan veri bilimine ve makine öğrenmesine yönelmek istiyorum yazılımdan ziyade. kullandığımız programlar farklı oluyor değil mi ? bir de sizce doğru karar mı yöneleceğim alan için mat müh ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Makine öğrenmesi için belki başka bölümler düşünülebilir ama veri bilimi için çok doğru bölüm.Zaten mezunlardan veri analisti olarak çalışan çok kişi var.Veri biliminde istatistik dersini çok iyi kavramış olman lazım ve biz de bu dersi en iyi hocalardan biri veriyor(Baya bi kişi kalmış olsa da).Ayrıca SQL veri tabanını kullanmayı sular seller gibi bilmen lazım.Bu da 3. ve 4. sınıfta çok detaylı bir şekilde yine en iyi hocalar tarafından öğretiliyor.Okulda gösterilmese de Python bilmen çok iyi olur ama onu da dışarıdan öğrenirsin artık.

  • karakorsan5800 K kullanıcısına yanıt

    Ben de yüzde 30 okuyorum arkadaşın dedikleri doğru bunu dikkate alarak seçim yapabilirsiniz.

  • karakorsan5800 K kullanıcısına yanıt
    https://mtm.yildiz.edu.tr/sayfa/E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M/Ders-Plan%C4%B1/123

    Hocam seçmelilere baktığımda seçmeli ders 12 ye kadar gidiyor ve adlarına bakarak kendimce yazılımla ilgili desiğim 18 tane ders var. Peki bunları seçebiliyor muyuz pratikte? Siz hangi dersleri seçtiniz mesela

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt
    hocam seçmeli durumu biraz karışık gibi. hocalarım anlatsın ama her istediğimizi seçemiyoruz galiba + %30 %100'de şartlar değişiyormuş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dediğin konuda ilerleyeceksen ODTÜ İstatistiğe de bir göz atmanı öneririm

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dursung_ kullanıcısına yanıt
    istatistik iyi bölümmüş hocam ama matematik mühendisliği daha çok kafama yattı gibi. veri biliminde ilerlerim gibi duruyor gidişat o yönde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kanka maalesef o seçmelilerin hepsi açılmıyor.Bir de bazıları sadece türkçe açılıyor o yüzden %100 okuyanlar olarak alamıyoruz onları.Ben sana zorunlu ve seçmeli alacağın yazılım derslerini yazayım %100 ing de:

    -Programlama Dilleri I

    -Programlama Dilleri II

    -Algoritmalar ve Veri Yapıları

    -Veri Yönetimi ve Dosya Yapıları I

    -Veri Yönetimi ve Dosya Yapıları II

    -Bulanık Mantık

    -MVC Tasarım Deseni ile İnternet Programlama

    -Nesneye Yönelik Programlama

    -Oyunlar Teorisine Giriş

    -Mobil Programlama

    -Görüntü İşleme

    -Uygulamalı SQL


    %100 de bunlar açılıyor.%30 da seçmelilerde 2 3 tane daha yazılım dersi açılır.Derslerin içeriklerine mtm bologna yazarsan oradan bakabilirsin.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.