Şimdi Ara

Masaüstünde ve mobilde en popüler internet tarayıcıları belli oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Opera tavsiye etmem. Hem çinlilere satıldı hem de zaten chromium tabanlı. Mahremiyete önem veriyorsanız mullvad tavsiye ederim. Günlük kullanım için Firefox da iyi. Diğerleri aynı zaten
  • Mobilde eklenti desteğiyle diğerlerinden ayrılıyor Firefox. Muadil bir kaç tarayıcıda var. Yalnız Firefox mobilde pek performanslı değil. Edge mobil tarafa eklenti desteği getirmeye başladı, çok yeni tabi bir tane olması lazım.
    Masaüstünde Safari çok iyi çalışıyor. Yalnız eklenti desteği çok kısıtlı. Chrome, bildiğiniz gibi fazla kaynak tüketiyor. MacOS tarafında Firefox verimlilik konusunda safariyle beraber önplanda.
    Ayrıca şifre yöneticisi kullanıp farklı tarayıcılar arasında gidip gelebilirsiniz. Biraz daha ekosistem yanlısı durumundaysaniz bir tane seçmek zorundasınız.
    Temel olarak hepside birbirine benziyor çünkü.
  • mobil'de safari

    pc'de chrome

  • Forumun en eski firefox kullanıcılarından biri olabilirim, Neredeyse 20 koca senedir firefox kullanıyorum.. FF'den ötesi yok hükmünde benim için.. Eklentileriyle hızıyla sorunsuzluguyla pratikliğiyle bundan sonra da Firefox'u değişmem. Hem google hem Mikisoft'un türlü türlü engellemesine rağmen alayından daha kaliteli bir tarayıcı..

    Hee mobilde ise yanılmıyorsam da 2005 2006'dan bu yana Operadan daha iyisi maalesef yok.. Bana göre Mobil tarafta Opera herkesten daha iyi adapte oldu ve hiç bırakmadı.. Yani şöyle hatırlamaya çalışıyorum ilk çıktığı dönemde Nokia N73 Music edition almıştım, onda bile Opera Mobile kullanıyordum, ha bire klavyesi bozuluyordu onu da cadde de yaptırıyordum.. Ya o değilde yaşlanmışım harbiden bee, selam olsun yaşıtlarıma..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 2 Mayıs 2024; 18:23:57 >
  • Mobilde aklı olan Lemur ya da Kiwi browser kullanır. Edge ve Chrome eklentileri ile masaüstü tarayıcı deneyimi yaşıyorsunuz. uBlock Origin ve bir çok eklenti sorunsuz çalışıyor. Son güncelleme ile eklenti desteğini kısıtlayana kadar da Yandex kullanıyordum. Google Mobilde reklamdan kazandığı için büyük tarayıcı geliştirici firmaları eklenti desteğini kısıtlamaya itiyor. Brave'i de bir kaç kez denedim ama Kripto browsera dönmüş her yerde kripto reklamı var. Reklam engellemesi de uBlock eklentisi kadar başarılı değil elle ayarlamak lazım çoğu şeyi. O yüzden ben Kiwi'den devam...
  • Brave kullanıyorum şuan için bayağı iyi ve stabil.
  • Chrome yazmaya gelmiştim şaşırtmadı. Masaüstü tarayıcılarda da 2. sırada Edge olması yine şaşırtmadı.

    Opera da çok düşük bir yüzdeye sahipmiş be.
  • İos kullananlar bile ona hayrandı 😌
  • Samsung internet browser çok çok iyi şuan da
  • Mobil de Via Tarayıcı tek geçer
  • Yıllardan beri soylerim Opera candır. Kullanım kolaylıgı diger butun tarayıcılardan daha iyi hemde oyun tarayıcısı bile var sistemi cok daha az yoran dusuk-orta performanslı bilgisayarlar icin.
  • Brave tadını bilenler bi layk atsın şuraya :)

  • Bir zamanlar firefox ne kullanılırdı.

  • pc de ve telde edge kullanıyorum pcdeki ergonomisi kullanışlılığı çok iyi teldeki birazcık kullanımı dolambaçlı olsa da bir süre sonra yavaşlamıyor akıcılıgını kaybetmiyor bir de senkronizasyon olayı için pc ile aynı tarayıcı

  • PC'de yıllardır alışkanlık, daha ortada Chrome yokken Firefox'a başladım öyle gidiyor değişmem de muhtemelen. Mobilde ise Samsung browser'ı değiştirme gereği duymadım.

    Kendi adblock eklentileri yeterli oluyor ekstra detaylı bir iş yapmıyorum zaten mobilde.

  • Chrome ve Safari mobilde yerleşik uygulamalar hiç kullanılmasa bile cihazda etkin olduğu sürece arka alanda çalışırlar. İstatistiği düşmez bu yüzden.

    Ama Microsoft Edge chromium yapısına geçişiyle beraber çok daha iyi iş yapıyor. Windows, Linux ve mobilde dahili adblockla gayet akıcı stabil çalışıyor + entegre yapay zeka capilotu var daha ne olsun. Alternatif arama derdi bitti.
  • -OFLU- kullanıcısına yanıt

    Opera güzel. Listede Edge'i Chrome'a daha yakın beklerdim. Chrome niye bu kadar ezici bir farka sahip, onu da tam anlamadım.

  • PC = MAc

    PC Tarayıcı = Chrome

    Mobile = Android

    Mobile Tarayıcı =Opera  


    Operayı Nokia zamanından beridir bırakamadım çok kullanışlı geliyor bana.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

    Opera güzel. Listede Edge'i Chrome'a daha yakın beklerdim. Chrome niye bu kadar ezici bir farka sahip, onu da tam anlamadım.

    Aslında şaşılacak birşey yok, isim yapmış bir tarayıcı, zamanında hızlı olduğuda dillere dolanmış.


    Bilgisayarı açınca ilk iş çoğu kişi googleye girer ki google de kendi tarayıcısını önerecek tabi. Haliyle internette sadece google ile girenlere kısayol lazım değil, hızlı olsun diyorlar.


    Mobilde ise olay farklı, malum android ile zorunlu geliyor, onda da isteğe bağlı bir durum olacağını sanmıyorum.


    Hem mobilde hem pc de bir dayatma var aslında. Tabi kararlılıkta önemli, yoksa İE de zorunlu geliyor ama bir kere ismi çıkmış, ismin çıkacağına canın çıksın boşa dememişler.



    Opera ise hız olarak hantal olduğundan kimse pek şans tanımıyor. Ama çoğu kişi opera 12 den sonra tarayıcı motorunun google chorome ile aynı olduğunu bilmez, https://chromewebstore.google.com marketindeki eklentilerin operaya da kurulduğundan habersiz.





  • Chrome, Chrome beta ve Vivaldi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.