Şimdi Ara

Manyetik Kaptor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Renolarda manyetik kaptor nedir ne iş yapar bilen arkadaşlar
    teknik olarak yazarlarsa çok iyi olur. Tam arızalı parçada
    aracın çalışmayacağını öğrendim. Kısmi arızalı parça ne gibi
    problemler çıkarır. Birde bu parça ilk çalışmadan sonra da
    görev yapmaya devam eder mi ?

    Teşekkürler.



  • kardeş aracın megan2 mi?sormamım sebebi genelde megan2 lerde ağırlıklı görüken bir sorun.manyetik kaptor arızalı olursa araç çalışmaz,ama bazı durumlarda bu parçanın değişmeden giderilme şansı oluyor,öncelikle bu sorun olduğunda servise veya başka bir ustaya gidildiğinde bu parçaya kontak spreyi sıkarak vb bir uygulama yaptırın çünkü sorunun başlangıcı oksitlenmeyle olmaktadır sonuç olumlu olsada tekrardan yapma şansı vardır ama idareten de bir çözüm olacaktır bu şekilde de bir çözüm olmadıysa mecburen değişmesi lazımdır.fiyat olarakta aracına göre 100 ila 300 tl arası değişiyormuş(araştırmalarıma göre)teşekkürler
  • Cevap için teşekkür ederim. Aracım clio 1.6 rte. Bilg. bağladığımızda gördük hata kodunu.
    Ama benzin ile kullanınca genelde çalışmamazlık yapmıyor araç.Bende kararsız kaldım
    şimdilik beklemede bu parçanın değişimi.

    Tşk.

    quote:

    Orijinalden alıntı: lagunacı4646

    kardeş aracın megan2 mi?sormamım sebebi genelde megan2 lerde ağırlıklı görüken bir sorun.manyetik kaptor arızalı olursa araç çalışmaz,ama bazı durumlarda bu parçanın değişmeden giderilme şansı oluyor,öncelikle bu sorun olduğunda servise veya başka bir ustaya gidildiğinde bu parçaya kontak spreyi sıkarak vb bir uygulama yaptırın çünkü sorunun başlangıcı oksitlenmeyle olmaktadır sonuç olumlu olsada tekrardan yapma şansı vardır ama idareten de bir çözüm olacaktır bu şekilde de bir çözüm olmadıysa mecburen değişmesi lazımdır.fiyat olarakta aracına göre 100 ila 300 tl arası değişiyormuş(araştırmalarıma göre)teşekkürler




  • Kesinlikle değiştir.Allah korusun dağ başında yolda kalabilirsiniz sonra yol yardım ücreti vermek zorunda kalırsınız çektiğiniz eziyette cabası.
  • evet serviste değiştir ayrıca 2 yıl garntili.. Benim başıma 2 kere geldi yine bozuldu garantiden değiştirdiler.
  • aracın benzine alınca çalışmaması durumu manyetik kaptörden olmaya bilir.
    benim aracım 2003 model benzinli. 1.6 16 valfe motor.
    normalde ben aracımı çalıştırırken motor sesini hiç dinlemem anahtarı çevirir ve anında bırkaırım aracım da şak diye çalışır. ama geçen zamanlarda araç basıyorum basıyorum gıy gıy gıy..... hiç çalışmıyor ( Marşa 5 Sn. fazla basmayın) 3-4 marşta çalışmaya başladı.
    internetten araştırdım net bir sonuç aramadım. servise sordum onlar parça degişimi dediler.
    malatya renaolult servisi aradım adamlara helal olsun manyettik kaptörün yerini tarif ettiler. manyetik kaptörü söktük içi temizledik ve taktık. şimdi benim canavar yine 1 saniyede çalışıyor.
    Bilgileirinize
  • o nedenle parça değişimine hemen gidip masraf etmeyin ben 5 tl ye sanayide yaptırdım. ben tarif ettim usta yerini budu ve yaptı.
    Malatya Renaoult'a teşekkürler.
    bazan tozlanma kirlenme ve en önemlisi MOTOR YIKAMA'dan dolayı parça krangın hareketini tam olarak okuyamıyor. ha bu arada manyetik K. araç çalıştıktan sonra işi biter. maşa basma esnasında onun görevi vardır.Selamlar
    Motor ile şanzuman arasında L şeklinde küçük bir parçaiki tane vidası var
  • MANYETİK KAPTÖR.

    2007 yılı Ekim ayında arabam 27 bininci km. deyken yolda kaldım. Evet, Bağdat caddesi, Suadiye de dört yol ağzına geldim ve doğal olarak yavaşladım, ama araba silkeledi ve stop etti. 2 kere de çalıştı ve trafik ışıklarına kadar gittim. Ama gaz yemiyordu ve kırmızı ışık yanıyordu ve durdum. Yİne stop etti. Çalıştırdım ama yine stop etti. Ve baktım arkası boş sağ yan tarafa kayıp park ettim. Pazar günüydü ve Reno yol yardımı çağırdım. Geldiler durumu izah ettim. Kaputu açtılar ve motorun sol alt bölümüne şöyle bir vurdular. Araba çalıştı. Arabaya bir cihaz bağladılar. Ekranda manyatik kaptör arızası yazdı. Kaptörün ucunda ki sokete sprey sıktılar, oksitlenmiş. Çalıştı araba ve devam ettim. 50 lira vermiştim o zaman. Garantim dolmuştu. Bana değiştirmem gerektiğini söylemişlerdi. Servise sormuştum (sürekli gittiğim) Ya sadece kablosunu değiştir 70 lira ya da komple değiştir 150 lira demişlerdi. Kaldı öyle. Şimdi oldum 49 bin küsür km. Aslında değiştirmem lazım belki de. Ne olur ne olmaz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.