Şimdi Ara

Malawi Akvaryumunda Yosun Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 400 litre sarı prenses, yunus ve blue iceman cinsi balıklardan oluşan bir akvaryumum var. Akvaryumu kurduktan bir sene sonra yavaş yavaş kahverengi yosunlar oluşmaya başladı.

    Büyüklü küçüklü on adete yakın vatoz koydum akvaryuma fakat her seferinde vatozları koyduktan birkaç hafta sonra diğer balıklar vatozları gözlerinden başlayarak yediler.
    Akvaryum güneş görmeyen bir yerde, birkaç çeşit de ilaç denedim fakat yine de yosun sorununa bir çözüm bulamadım.

    Önerilerinizi bekliyorum.



  • Başka yosun yiyici türler var ayrıca cüce vatoz yerine 30cm+ normal vatoz alırsanız problem olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asterix

    Başka yosun yiyici türler var ayrıca cüce vatoz yerine 30cm+ normal vatoz alırsanız problem olmaz

    25 cm boyunda bir vatoz almıştım, 3 hafta kadar dayandı, onu da yediler. Başka bir yosun yiyici tür önerebilir misiniz, vatoz dışında? UV filtreler varmış bir de, onların bir etkisi olur mu?
  • Vatoza alisik degillerse yerler maalesef. Dis filtreniz nedir? akvaryum forumada sormanizi tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malesef vatoz saı prenseslerin yanın da yaşamıyor. vatozun gözleri hemen gidiyor. yosunlaşmayı engelleyemezsiniz ama sık sık taze su ilaveleri ile geciktirebilirsin.
  • @muhlisgöktaş
    Dış filtrem Eheim Professional 3 600.

    @tahaeray
    Dediğiniz gibi yapıyorum, sadece yosun oluşumu yavaşlıyor, birkaç ay sonra heryeri kaplıyor yosun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forgatten2

    @muhlisgöktaş
    Dış filtrem Eheim Professional 3 600.

    @tahaeray
    Dediğiniz gibi yapıyorum, sadece yosun oluşumu yavaşlıyor, birkaç ay sonra heryeri kaplıyor yosun.

    akvaryumunuz direk gün ışığı alıyor mu? ayrıca aydınlatma da ne kullanıyorsun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahaeray

    quote:

    Orijinalden alıntı: forgatten2

    @muhlisgöktaş
    Dış filtrem Eheim Professional 3 600.

    @tahaeray
    Dediğiniz gibi yapıyorum, sadece yosun oluşumu yavaşlıyor, birkaç ay sonra heryeri kaplıyor yosun.

    akvaryumunuz direk gün ışığı alıyor mu? ayrıca aydınlatma da ne kullanıyorsun?

    Akvaryum direkt olarak güneş ışığı almıyor, aydınlatma olarak önceden fluoresan vardı, şuanda led var. İki türlü de yosun sorunu oluyor.
  • hocam enteresan bir durum yosunlanmayı hızlandıran etkenler de yok gözüküyor. son olarak aklıma gelen, filire malzemeleriniz eskimiş olabilir, subrast ve mech. daha önceki akvaryumum 500lt idi şuan 250 lt var. haftalık 40lt tazeleme yapıyorum ve rahatsız edici bir yosunlanma olmuyor.(su değişiminde camları yine de siliyorum)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahaeray

    hocam enteresan bir durum yosunlanmayı hızlandıran etkenler de yok gözüküyor. son olarak aklıma gelen, filire malzemeleriniz eskimiş olabilir, subrast ve mech. daha önceki akvaryumum 500lt idi şuan 250 lt var. haftalık 40lt tazeleme yapıyorum ve rahatsız edici bir yosunlanma olmuyor.(su değişiminde camları yine de siliyorum)

    Filtrem 1 senelik, eskimiş olabilir mi?
  • ondan da kaynaklanmıyor anlaşılan. maalesef yardımcı olamayacağım. benden bu kadar
  • Filtreyi temizleyin ve düzenli su değişimi yapın(maximum 2 haftada bir %30 kadar). Hatta haftalığa indirin bu durumu bir süre sudaki potasyum ve nitrat azalsın. Akvaryum güneş almıyorsa da ışıklandırma çok kuvvetli olabilir. Ya da florasan var ise değiştirin. Ömürleri bitince yosuna sebep oluyorlar.
  • Yosunsuz bir akvaryum olamaz! Akvaryumda yosun; akvaryumunuzun cok normal oldugunu gösterir. Eger akvaryumunuzda hic yosun yok ise bir seyler yanlis gidiyor demektir. Biyolojik dengesi tam oturmus bir Akvaryumda yosunlar görüldügünde biliniz ki akvaryum baliklari saglikli demektir.Sorun ise akvaryumdaki yosunlanmayi minimum seviyeye düsürmek ve zararli yosunlardan uzak tutmaktir. Bu sanildigi kadar zor degildir. Yosun yiyici baliklar ve canlilar bu sorunu bertaraf edebilirler.

    Garra ceylonensis ceylonensis BLEEKER:
    Adi Ceylon kemirgeni olarakta gecer. Sakal yosun olarak bilinen yosunlari yerler. Kücük akvaryumlar icin biraz büyük bir baliktir. Yetiskin boyu ise 15 cm dir. Büyüyen yosunlari yerler. Akvaryumda yapismis ve büyümekte olan yosunlarin bas belasidir. Eger akvaryumunuz yumusak su degerlerine ve hafif bir akintiya sahipse bu balik bir yosun silahidir. Bariscil baliklardir. Akvaryumda en az 3 adet bulundurulmalidir.

    Parodon affinis (La plata):

    Diger adi La Plata yosun kemirici olarak bilinir. Cok Bariscil baliklardir, Oksijeni bol, yumusak ve cok temiz akvaryumsuyu sartlarinda yasarlar. Akvaryumda filtre temizligi cok önemlidir. Uzmanlik alani iplik yosunlaridir.

    Crossocheilus siamensis Smith:

    Eger akvaryumunuzda saklanacak yerler mevcut ise (magara) vb. Bu balik iyi bir yosun yiyicidir. Agiz yapisi sivridir. Öteki yosun yiyici baliklar gibi yassi ve kemirici degildirler. 1 yil icinde 10 cm kadar büyüyebilirler.kum yosunlari icin uygun bir baliktir.

    Otocinclus affinis:

    Bu balik yaklasik 4 cm boyunda ve cok iyi bir yosun yiyicidir. Gruplar halinde tutulmalari daha iyi olur. Otocinclus affinis' in En önemli özelligi ve calisma alani sert yosun türleridir. Iplik yosunlariyla pek bas edemezler. Otocinclus affinis en iyi genc yesil yosunlarini yok etmede kullanabilirsiniz. Baris baliklardir. Iyi filtrelenmis akvaryum suyunda yasarlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassyoss -- 14 Aralık 2014; 17:22:51 >




  • Çok güzel yosun yiyiciler önermişsiniz fakat biraz da bulunabilirliği yüksek olması önemli. Yani bu dediğiniz balıkları bulmak çok kolay değil maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RSnazdrovia

    Çok güzel yosun yiyiciler önermişsiniz fakat biraz da bulunabilirliği yüksek olması önemli. Yani bu dediğiniz balıkları bulmak çok kolay değil maalesef.

    Çözüm bu.Çözüme ulaşma yolu farklı bir konu..
  • Bir abimin önerisi ile suya 5 gram kaya tuzu ekledim fakat soruna çözüm olmadı. Yukarıda önerilen yosun yiyicilerden hiçbirini de Kütahya'da bulamadım, sorun devam ediyor.
  • arkadaşlar herkese selamlar,
    100lt bitkili akvaryumumda yosun sorunuyla karşılaştığımdan 2 adet yosun yiyen balık(sae) aldım 3-4 cm boylarında. yalnız bir tanesi diğerini sürekli rahatsız ediyor, bir nevi pataklıyor gibi sürekli akvaryumun kenarına doğru kovalıyor ve oradan ayrılmasına izin vermiyor, kendisi akvaryumda dolaşıyor fakat onun dolaşmasına izin vermiyor. sizce neden olabilir? yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

    akvaryumdaki diğer balıklar silver shark, rasbora, çöpçü ve vatozlar, fakat diğer türlerin yosun yiyen balıklarla bir alıp veremediği yok, aralarında bir anlaşmazlık ya da hırçınlık da yok. ne varsa bu ikisi arasında var.
  • Muhtemelen her iki balıkta erkek.Bölge yada üstünlük kavgası yapıyorlar.Ezileni çıkarın yada birkaç tane daha sae ekleyin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.