Şimdi Ara

Makyajlı 2024 Renault Clio yüzünü ilk kez gösterdi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
4.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt

    1.3 TCE motorlu manuel vitesli araçlar hala üretilip yurt dışına gönderiliyor. Almanya ya da Fransa sitelerine bakarsaniz görürsünüz.


    Renault-MAİS'in satış politikalarını anlamak mümkün değil. Ülkemizde üretilen bir araç niye satılmaz ben anlamıyorum. Mutlaka üst vergi dilimi nedeniyle fiyat pahalı olacaktır ama rakiplerin sunarken sen niye sunmazsin.


    DCI ve TCE konusuna gelirsek, en büyük fark bence Clio 5'te bir önceki nesilde çok tutulan dizel otomatik versiyonun hiç üretilmemiş olmasıdır. Kalite olarak kullandığım Clio 5 İçin TCE araç üstün olsa da halen Clio 4 Grand Tour Otomatik aracımı özlüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forcsf F kullanıcısına yanıt

    1.3 TCe manuel her iki ülkede de 5 donanım seçeneğinden sadece 2 üst donanımda satılıyor. Satışı kısıtlı neden? Çünkü Avrupa'da emisyon markada satılan tüm araçların ortalaması alınarak hesaplanır. 1.3 TCe çok satarsa genel ortalamayı düşüren B sınıfının ortalamasını yükseltir ve dolayısıyla genel ortalamayı yükseltir. Bu yüzden satışı kısıtlı. Ağırlık TCe 90lar satıyor yani Türkiye'de üretilen versiyon. Ve o gördüğün 140 1.3 TCe lerin hiçbiri MAİS üretimi değil. Clio 5 sadece Türkiye'de üretilmiyor. Yani mais doğru ata oynuyor. Çok satılan versiyonu üretip ithal ediyor az satılanı değil




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 23 Şubat 2023; 21:41:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clio 5 touch versiyona en azından bir kol dayama eklesinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu Renoya'da güzel demeyin be kardeşim. Güvenlik diyenler var bu araçlar teneke ne güvenliği daha?


    Hoşuna gider, az yakar, kendince iyidir. Ama öyle abartmayın.

  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt

    CAFE normu hakkında genel bir bilgim var. Üreticiler sertleşen hedefler nedeniyle tam elektrikli > PHEV > Hybrid > içten yanmalı araçlar imal etmeye çalışıyor. Buraya katılmakla beraber Renault'nun Almanya sitesine göre 1.3 TCE 0.9 TCE'ye göre çok daha fazla CO2 salınımı yapmıyor. Dolayısıyla sadece çevre kirliliği ile açıklamak bana tam doğru gelmiyor.

    Makyajlı 2024 Renault Clio yüzünü ilk kez gösterdi

    Clio'lar Türkiye dışında Slovenya'da da üretiliyor. Bunu da biliyorum. Ayrıca Türkiye ana fabrika ve 1.3 TCE de dahil olmak üzere Slovenya fabrikasından çok daha fazla üretim yapıyor ve versiyon üretiyor. Buna 1.3 TCE de dahil.


    Son olarak MAİS üretimi olması mümkün değil çünkü bahsettiğiniz şirket sadece araç dağıtım ve satışını yapıyor. Araç imalatı ise Oyak-Renault tarafından yapılıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • NEYE GÖRE VASAT?EN BOŞ PAKETİ BİLE TEMEL HAYATİ DONANIMLARI VERİYOR.YENİ 3 SİLİNDİR BENZİN/LPG Lİ MOTOR DCİ MOTORU BAYILTIR.PLASTİK KALİTESİ KÖTÜ EVET.TASARIM ŞIK DAHA NE?

  • Normalde de sevidğim bir model bu hali ayrı güzel olmuş

  • Ben beğendim ama led ışık olayından vazgeçmeleri lazım

  • Polo'ya giderek yaklaşıyor.

  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

    Hayırdır kaptan, clio al sat işine mi başlıyosun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne güzel arabalar var

  • forcsf F kullanıcısına yanıt

    Kardeşim bak sen mais dedin diye mais olarak devam ettim yoksa bende biliyorum clionun Oyak üretimi olduğunu. İki defa sıfır araç aldım Renault dan fişinde faturasında OYAK yazıyordu kredi kullandım OYAK tan sigorta kaskosunu yaptım OYAK-Renault olarak görünüyordu bunları görmeme bilmeme ihtimalim var mı sence? Aracı aldığım bayinin müdürünü tanır bilirim abim sıfır araçların çekicisinde şoför benim öğrendiğim araştırdığım soruşturup biraz zorda olsa ulaştığım bilgiler bunlar. Fabrikanın içinde değilim ki net bilgi vereyim. Avrupa'da satılan TCe 140 lar yerli üretim olsaydı mutlaka burda satılırdı bu kadar basit.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.