Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM Sınırsız 4.5G Magnet Tarifeleri (Sabit internet altyapısı olmayanlara) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
856
Cevap
31
Favori
103.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Denizli'de ikamet ediyorum konuya kısa bir açıklama getireyim;

    Evimi taşıdığım için Türk Telekoma yeni internet başvurusu yaptım (Türksat Kablonet kullanıyordum yeni adreste alt yapı yok cezasız kapattılar), bana bölgemde altyapı olmadığını başvuru alacaklarını söylediler ve bu işlemin 180 gün kadar sürebileceğini bildirdiler. Bu bekleme esnasında magnet kalabilirsiniz dediler yaklaşımları ve yardımları takdire şayan diyebilirim. Başvuru yaptığım sabit internet paketi 24 MBPS sınırsız - 125 TL bu gelene kadar şu an Magnet için 200 GB - 129 TL + 12 Ay yeni hat açılış bedeli 13 TL olacağını söylediler. Bende kabul ettim. Cihaz kurulumu yapıldı. Tabi bu esnada bende diğer alternatifleri kontrol ettim. Evimde Türkcell 4.5G ve Vodafone 4.5G hatlarımızda maksimum 2 MBPS indirme 500 KBPS kadar gönderme hızı alabildik. Kurulum için bir gün önceden hangi saatte geleceklerine dair mesaj geldi söylenen saatte geldiler. Ev 3 katlı bize ait biz 1. katta oturuyoruz, 1 katta 20 MBPS hız alabildik, 2 katta 48 MBPS hız aldık, 3. katı denemedik 2. kata koyduk. Turkcell ve Vodafone'un testlerini tekrar yaptık 2. katta maksimum 10 MBPS'de kaldı. Yani en iyi hızı Türk Telekom verdi ve hatta çok harika bir durumla eğer hızdan memnun değilseniz hiçbir ücret almadan kapatabiliriz hemen dediler. Birde önemli bir konu TT Magneti sadece 2 yıl kullanabilirsiniz bu sadece altyapı olmayan bölgeler için geçici olarak üretilmiş bir çözüm zaten altyapınız varsa bunu satın alamazsınız. Her ay otomatik olarak sistem tarafından altyapı kontrolü yapılacağı ve alt yapı uygun olduğunda magneti iade alacaklarını ve normal hattı çalıştıracakları bilgisini ilettiler. Bende 2 yıl içinde alt yapı gelmezse ne yapacağız dedim ev halkından başka birinin üzerine yeniden açarız dediler çözüm odaklı çalışıyorlar. Tek sıkıntı 200 GB olan kota gerçi standart ev kullanıcı için yeterli olacağını düşünüyorum. Birde ekstra ücret korkusu yok 200 GB dolunca internet hizmeti otomatik kapatılıyormuş. İlerleyen zamanlarda kotasız tarifenin de 179 TL'den satışa sunulacağı bilgisi verildi. Bir kereye mahsus ekstra 15 GB satın alabiliyormuşuz. Denizli TT Genel Müdürlük gayet bilgili ve başarılı bu konuda teşekkürlerimi iletiyorum.

    Konuyla ilgili bilgim dahilinde soru olursa yardımcı olmaya çalışırım.





  • serhat909 S kullanıcısına yanıt
    Heryere götürebiliyor musunuz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • serhat909 S kullanıcısına yanıt

    Magnet sınırsız 179 liraya görünüyor niye geçiş yapmadılar ki ?

    siz mi istemediniz yok mu dediler sitede var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhat909 S kullanıcısına yanıt

    Taahhüt vermeden Magnet Limitsiz Paketini edinebilme imkanımız var mı ? Bu konuda bir bilgiye sahip misiniz ? Ayrıca daha önceki iletilerde pilot bölgelerden bahis edilmiş. Denizli pilot bölgeler arasında yer mi alıyor, veya pilot bölge uygulaması bitirilip 81 vilayete hizmete mi geçilmiş ? Başvurunuzdan önce müşteri hizmetlerinden mi bilgi aldınız yoksa bölgenizdeki şubeden mi ?

  • 200gb 130 tl cok fazla, altyapisi olmayana 5-10 mps sinirsiz ver yeter zaten, kimse keyfinden almiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknokolikk -- 12 Haziran 2021; 16:45:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün magnetle ilgili şöyle bir bilgi aldım müşteri hizmetlerinde; Sadece pilot illerden alabiliyor evet, bu doğru. Ancak bulunduğumuz yerde -şehir farketmez- başvuru yapıp altyapı olmadığımız sisteme düştükten sonra, pilot illere gidip magnet alabilirsiniz dediler.


    Mesela benim senaryomda durum şu, Sakarya'da oturuyorum altyapı yok. Önbaşvuru alındı. Gidip Bursa'daki ya da İstanbul'daki müdürlüklerden temin edip, Sakarya'da kullanabiliyormuşum. Yani Magnet konusunda TTnet'te de net bir durum yok. Edinen arkadaşlar nasıl edindiklerine dair tüyolar verirse çok daha iyi olur.


    Superbox ve Redbox'a göre avantajı, taahhüt yok. Altyapı gelince iptal edebiliyorsunuz.

  • dastythebest D kullanıcısına yanıt

    Bu pilot bolgeler nerelee hangi iller hocam ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astanca111 A kullanıcısına yanıt
  • Pilot iller çok yanlış.

    İstanbul/Ankara/İzmir olmalıydı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle Merhaba, konuyu cevaplama sebebim tamamen süreç hakkında bilgilendirme vermek ve yaşanılması mümkün olacak şeyler için tecrübe katmaktır. Bir hayli uzun olacak ama oldukça bilgili olacağını düşünüyorum.


    Süreç 8 Haziran 2021 Salı günü ile başlamıştır.


    Yeni adrese taşınmadan önce müteahhit fiber internet olduğunu söylemişti. Evin tam adresini bilmediğim için sorgulama yapamadım. Fakat lokasyon bilgisi ile haritadan seçerek kontrol ettiğimde altyapının mevcut olduğunu görmüştüm (Meğerse orada hala bizim bina değil, müstakil ev gözüküyormuş. Sisteme geç düşüyormuş bu tarz bilgiler. O yüzden tam adres ile sorgulamak her zaman en doğru bilgiyi veriyor.). Taşınacağımız gün nakil işlemini vermeyi düşündüm. Çünkü nakil talebi verdiğiniz andan itibaren internetimiz hemen kesiliyor ve 7-10 gün (belki daha kısa) süre içerisinde süreç tamamlanıyormuş. Taşınacağımız günün sabahında Müşteri Hizmetleri ile nakil işlemi sırasında yeni adreste altyapı olmadığını öğrendim. Hem UAVT adres kodu hem de klasik adres bilgisi ile sorgulattığımda altyapının olmadığı kesinleşti. Ön nakil talebi oluşturdum ve faturalarımı askıya aldırdım. Süreç 180 gün içerisinde tamamlanacak. Dilersem cayma bedeli dahil hiçbir ücret ödemeksizin iptal ettirebilme hakkım olduğunu da belirtiler. Ben ön nakil oluşturdum ve altyapı bekleyeceğim.


    Taşındıktan 1 gün sonra müteahhit ile görüşmeye gittim. Çünkü fiber internet olduğunu söylemişti ve dairenin iç hattı da fiber ile donatılmıştı zaten. Kendisi “Ramazan Bayramından sonra geleceğiz dediler, gelmediler. Hala bekliyoruz.” Deyince bize eksik bilgi verdiği için sinirlenmedim değil.


    Süperbox, Redbox, UyduNET gibi birçok alternatif düşündüm ama ya altyapı yok ya da taahhütlü hizmet sunuyorlar. Benim ihtiyacım olan sadece birkaç ay. Sınırsız paketleri de bir hayli yüksek. 12 veya 24 ay kullanmak cep yakar gibi gözüküyor. Turkcell Internet paketleri, Telekom Mobil internet paketleri derken artık tamamen yetmez oldu. Videolar zaten izleyemiyorum. Sesli/yazılı görüşmeler ve metinsel araştırmalar gibi amaçla interneti harcıyorum.


    Telekom Ofisine birde ben gidip süreç hakkında bilgi alayım dedim. Proje Ekibi ile görüşmek için odasına gittim ve adres bilgilerimi verdim. “Bu bölgede hiç talep bulunulmamış. Altyapı gözükmüyor ve bir projesi de yok” deyince şok oldum. Bizden önce taşınan kişilerde başvuru yapmışlar dediklerine göre. 3 aydır bekleyen bile varmış. Neyse o gün Cuma idi. Adres bilgisini ve iletişim bilgilerimi verdim. Projeyi çizip göndereceklerini söylediler. Pazartesi gidemedim ama salı günü tekrar gittim. Gittiğimde benden aldığı bilgiler hala masada kâğıtta yazılı duruyordu. Proje Ekibinde görüştüğüm kişiye kendi Google Earth benzeri uygulamalarında adresimi gösterdim. O gün projeyi çizdi ve onaya gönderdi. 1-2 hafta onay süreci ve 1-3 hafta altyapı çalışması ile minimum 1 ay tahmini süre verildi.


    Her gün gidip süreci takip ediyorum, soruyorum. Artık bıktılar benden. “Sürekli gelmene gerek yok, haftada 1 gelsen yeter. Bir gelişme olursa sizi ararım” dedi proje ekibinde ki görüştüğüm kişi. Eyvallah dedim bu kısım buraya kadar.


    Evde ek internet paketleri bakarken “Türk Telekom Magnet” sayfasına denk geldim. İnternet altyapısı olmayan kişiler kullanabiliyor. Taahhüt mevcut değil, altyapı geldiği anda artık kullanım sağlanamıyor. 100 GB kotalı 99 ₺, 200 GB kotalı 129 ₺ ve Sınırsız olan 179 ₺ olarak belirtilmiş. Hızı ise 4.5G hızında. Benim için muazzam bir çözüm. Hemen çarşıya çıktım ve gördüğüm ilk Telekom mağazasına girdim. Tokat’ta altyapı yok denildi. Sadece 3 şehirde var. İzmir, Antalya birde başka şehir varmış unutmuş. Halbuki internet sitesinde bununla ilgili bir şehir kısıtlaması veya pilot uygulaması yok. Müşteri hizmetleri ile magnet hakkında en az 5 kez görüştüm. Tüm şartları sağladığımı söylediler. Kullanabileceğimi 3 farklı müşteri hizmetleri temsilcisi ile teyit aldım. Başka şubeye girdim. “Bize eğitim verdiler.1 hafta sonra modemi göndereceğiz dediler ama modem gelmedi.” dedi. Türk Telekom Ofis’ine gitmemi ve oradan bilgi almamı söyledi. Yakınmış zaten. Oraya gittim ve bu süreci 1-2 dakikalık özet geçtim. Bilgisayardan “Magnet Kullanılabilirlik Haritasından” kontrol etti ve bunun için uygun olduğumu, tüm koşulları taşıdığımı söyledi. Dedim çok güzel. Hemen kullanmak istiyorum. Bu sefer de “elimizde modem yok, ne zaman temin edilir bilemiyorum” denildi. Dedim başvurumu yaptım, bunu kullanabilmek için hakkım var. Ücreti ile alacağım zaten. Sitesinde de satış aktif olarak gözüküyor. Müşteri Hizmetlerinde birçok kişi ile teyit ettim. Neden kullanamıyorum kafayı sıyıracağım artık. Burada ki kadın çalışan da numaramı aldı. “Ben yöneticimiz ile görüşeyim, size bilgi vereyim” dedi. En kısa sürede haber bekliyorum dedim. Çıktıktan 15-20 dakika sonra aradı. “Temmuz ayında lansman olacak. Sonrasında kullanım sağlanacak” denildi. Yahu bu konuyla ilgili çok araştırma yaptım. Youtube ‘da videoları var. Kullananlar var. 1 seneden fazla geçmiş bu dediklerimin üzerinden. Yani ben nasıl yararlanamıyorum hala anlamış değilim…


    Tekrar müşteri hizmetlerini aradım ve durumu izah ettim. “Böyle bir şey olamayacağını, bu hizmetten yararlanabileceğinizi ve hakkınız olduğunuzu belirtin. Mutlaka yardımcı olacaklardır.” Deniliyor sadece. Çarşıdan eve gelmiştim. Bizim eve yakın başka bir “Türk Telekom Müşteri Hizmetleri” ofisi mevcut. Birde burası ile görüşeyim dedim. İçeriye girdim ve “Magnet tarifeleri hakkında görüşmek istiyorum, kiminle görüşmem gerekiyor?” şeklinde sordum. Ofiste 3 kişi vardı. Bir güvenlik, bir yaşlı amcamız, birde orta yaşlı kadın. Kadının canı sağ olasıca ne desem “hayır” diyor. “Magnet kullanmak istiyorum.” Diyorum. Bizim bilgimiz yok diyor. “Müşteri hizmetleri ofislerden bilgi ve talepte bulunabileceğimi söyledi” diyorum. “Bize bilgi verilmedi” diyor. Sonra o yaşlı amcamız konuya dahil oldu. “Magnet diye bir şey yok, daha çalışmıyor aktif değil onlar” dedi. Dedim nasıl yok. Birkaç dakika önce müşteri hizmetleri ile görüştüm. Bundan önce de görüştüm. İnternet sayfasında bile satışının yapıldığına dair sayfa var. Adam ısrarla sadece “hayır, çalışmıyor, öyle bir şey yok.” Diyor. Bu durumda bende çok sinirlendim. Artık adamı “salak” yerine koyuyorlar. “Kullananlar nasıl kullanıyor” diyorum. “Kullanamazlar” diyor. “E var ama” diyorum. “O magnet değildir” diyor. Polemik çıkaracak potansiyele geldim ve konuyu uzatmadım. “Yardımcı olmadınız, bilmiyorsunuz bir şey ama yine de kolay gelsin” deyip çıktım. Tekrar Müşteri Hizmetleri aradım ve çaresiz olduğumu, mağduriyet içerisinde olduğumu belirttim. “Tekrar gidin, mutlaka yardımcı olacaklardır” diye teselli etti diyebilirim.


    Hatırlarsanız en başta 3 pilot şehirden bahsetmiştim. Gerçekten kullanılmıyor mu acaba diye o şehirlerden bayi veya ofis ile görüşme yaparak bilgi alayım dedim. Önce Antalya Türk Telekom Ofisi’ni aradım. Birkaç farklı lokasyondakini de aradım ama açan olmadı. İzmir’de herhangi bir Türk Telekom bayisini aradım. Açan arkadaşa direkt Tokat’tan aradığımı ve konuyu özet geçerek mağduriyetimi belirttim. Şans budur ki arkadaşta Tokat’lı çıktı. Orada bu konuda hakkında bilgileri olduğunu ve daha önce bu tarz mağduriyetler yaşandığını, sadece Türk Telekom ofislerinden alındığını söyledi.  Neler yapmam gerektiğini anlattı, elinden geleni yaptı Allah razı olsun ondan. Ama söylediklerini ben zaten yapmıştım. Çokta vaktini almak istemedim, kapattık.


    Sonuç olarak tüm günüm bu şekilde geçti. Ne altyapı ile ilgili bir gelişme var. Ne de magnet kullanabildim. Müşteri Hizmetlerinde görüştüğüm yaklaşık 8-9 civarı farklı kişi oldu. Hepsinin ilgisinden ve bilgisinden memnun kaldım. Sorularıma cevap buldum. Lakin Türk Telekom ofislerinde çalışanlar hakkında olumlu düşüncelerim yok. Özellikle yaşlı amcamız ve orta yaşlı hanımefendi bugün çok sinirlendirdi beni.


    İnternet Hat Nakil işlemi ile ilgili durumunuz olursa muhakkak yeni adres ile ilgili bilgi sahibi olun. Benim gibi mağduriyet yaşamayın. Okuyanlara çok teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reload58 -- 22 Haziran 2021; 23:0:51 >




  • reload58 R kullanıcısına yanıt

    Dediklerinize bizzat bende şahit oldum hatta musteri hizmelerinin daire kodunu alip direk bağlanip tt ofisinde çalışan ile görüştürdüm yinede fayda etmedi , çok tecrubesiz bilgisiz çalişanlar var. Magnet işinide yakin zamanda heryerde kullanima açicaklarini bilgisini aldim ama ne zaman olduğunu bilmiyorum. Modem yoksa sizde direk hatti alsaydiniz 2. El modem piyasada kayniyor takar birine kullanirdiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcellin muthis zammindan sonra bu alternatif hosuma gitti ama Sakaryada oldugum icin İstanbuldanmi almak gerek acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mağduriyetiniz çok üzücü olmuş. Sakarya'da ben de aynı sorunu yaşıyorum önceki mesajda bahsettiğim gibi. Müşteri hizmetlerinin bana önerdiği pilot şehirlerden birine gidip temin edebileceğim yönünde, ancak müşteri hizmetleri-bayii arasındaki iletişimsizlikten dolayı cesaret edemiyorum kalkıp iki üç saatlik yol gitmeye sırf bunun için. Boşa çıkar gibi bir his var içimde.

  • dastythebest D kullanıcısına yanıt

    Ben sanirim mecbur deniyecegim hocam.Tt uydunet altyapim yok.Redboxada guvenmiyorum vf 4.5g hizi 10mbit civari cikiyor.TT de ise 140mbit stabil hiz var.Ve hiz siniri yok isime geldi acikcasi.Almak isterseniz beraber bile gidebiliriz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xx_GannicuS_xX -- 24 Haziran 2021; 13:27:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xx_GannicuS_xX

    Ben sanirim mecbur deniyecegim hocam.Tt uydunet altyapim yok.Redboxada guvenmiyorum vf 4.5g hizi 10mbit civari cikiyor.TT de ise 140mbit stabil hiz var.Ve hiz siniri yok isime geldi acikcasi.Almak isterseniz beraber bile gidebiliriz.

    Umarım sorunsuz alırsınız. Gelişmelerden haberdar ederseniz çok sevinirim.

  • Yeni taşınacağım evde altyapı yok altyapi başvurusu yaptim bu sırada magnet önerdiler ama her mahallede yokmuş, Bursa bölge müdürlüğündeki arkadaş sağolsun genel müdürlüğe mail attı 2 hafta bekleyiş ardından Magnet kullanabileceğime dair onay mesajı geldi ama sorun şurda, 200 gb kota yetmeyecek Limitsiz tarifesi çıktı çıkacak diyorlar ama ne zaman çıkar bilgisi olan var mı çok kararsız kaldım ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oOoSöNMeZoOoO kullanıcısına yanıt
    Limitsiz tarifesi çıktı zaten Sönmez Reiz.

    179 TL aylık ödersen limitsiz kullanabilirsin. Ve de hız sınırı yok, 4.5G ne verirse.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Peki dostlar istanbula gittigimde mudurlukte bana sen sakaryada yasiyosun alamazsin demesinler.Varmi konumuzda farkli ilde almis olan biri acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dastythebest D kullanıcısına yanıt

    Tabi hocam sakaryaya verirlerse en kisa zamanda gidicem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.