Şimdi Ara

Macrium Reflect winpe 11 ile klonladım C: ye dönüştüremedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Samsung SSD 850 EVO 250GB diskimdeki sistemimi Macrium Reflect winpe 11 ile yeni satın aldığım 870 EVO 500 GB da klonladım ama sanki 2 tane sistem diski oluştu, yeni diskim D: Olarak görünüyor, C'ye dönüştüremiyorum, tuhaf olanı ise 500 GB disk önceki diskimin boyutunda görünüyor, önceki diskimi biçimlendirmek istedim olmadı, sürücü harfini değiştirmek istedim o da olmadı, bilgisayarım böyle kaldı.

    Bana yardımcı olur musunuz?

    Teşekkürler.

    Macrium Reflect winpe 11 ile klonladım C: ye dönüştüremedim







  • Sanırım Disk 0 sizin eski 256 GB olan disk. O halen takılı halde ve sistem diski olarak işaretlendiği için C: olarak duruyor. 500 GB olan Disk 2 yeni diskinizde de ayrılmamış (atıl) bölüm var. Önce onu ana bölüm ile birleştirin. Sonra denemek için eski 256 GB diski söküp yeni disk takılı iken boot etmeyi deneyin. Yeni 500 GB diske C: letter verip sorunsuz açılacak mı diye bakın. Macrium epey köklü bir imaging/cloning programı olup onda da hata olabilir ama emin olamıyorum tabi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    İlginiz için teşekkürler dostum, önce sizin önerdiğiniz kasadan. eski ssd soketini çıkarıp deneyeceğin, olmazsa bu defa format atar gibi yapıp eski ssdeyi silmeyi deneyip sonucu yazacağım.

  • Sonunda başardım dostum, sana çok teşekkür ediyorum.

    Eski diski sökmem bir işe yaramadı, yeni sistemi söktüm, eski sisteme format atar gibi yapıp hepsini sildim, ama bu arada anakartta yanlış bir şeyler yaptım, hiç çalışmamaya başladı, anakartı resetledim, sistemi yeni diskte başlatıp, eski diski biçimlendirdim her şey düzeldi.

    Sen Yol göstermeseydin başaramayacaktım.

    Tekrar teşekkürler

  • refikilhan kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Hattâ ek bilgi olarak yazacaktım ama biliyorsunuzdur belki ve konu ile ilgisi olmayabilir diye gerek duymadım; bazı anakartlar (özellikle laptoplarda) boot diski olarak mutlaka 1. Sata portuna (sata0) diskin bağlanmasını istiyor, yoksa boot drive olarak diski görmüyor durumları vardı. Kafanız karışmasın diye yazmadım, neyse zaten eski ve yeni diski söküp ve sistemi tekrar baştan formatlayıp yeni disk ile uygun şekilde başlatıp çözmüşsünüz. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 14 Şubat 2023; 19:9:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Çok sevinmiştim ama gördüm ki sorunum bitmemiş.

    Ekran görüntüsünden de izleneceği gibi önceki SSD diskim olan "Samsung SSD 850 EVO 250GB" diskimdeki boyut kadar kaldı.

    Üstelik, disk yönetimine bakınca durum karmakarışık. Eski "Samsung SSD 850 EVO 250GB" F: Sürücü harfi ile en başta yeni almış, sonraki sırada E: Üçüncü sırada ise en üstte olması gereken C: Diski var, ve D: En son sırada yerini almış.

    MiniTool Partition Wizard indirip onunla denedim yine başaramadım, youtube de bu programın videolarını izledim benim sorunumu anlatanı bulamadım.

    Bu gece bana uyku yok.




    Macrium Reflect winpe 11 ile klonladım C: ye dönüştüremedim


    Macrium Reflect winpe 11 ile klonladım C: ye dönüştüremedim




  • refikilhan kullanıcısına yanıt
    Harf yani drive letter ile diskin Disk Yöneticisi arayüzünde diskin kaçıncı sırada olduğu tamamen bağımsızdır. Diskin Disk 0 veya Disk 1 olmasını Windows işletim sistemi diski hangi fiziksel Sata portuna bağladığınıza göre ve BIOS'un diskleri işletim sistemine ne şekilde raporladığına göre sıralıyor (bus enumeration). Yani garip bir durum yok. C: olarak başarıyla harf alan yeni 500 GB diskinizde önceki mesajımda da dediğim gibi unallocated yani ayrılmamış alan var. Onun C: bölümünü buraya extend edip veya C: ile direkt birleştirip genişletebilirsiniz (Minitool ile veya Windows üzerinden olabilir). Öncesinde yedek almanızda fayda var tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 14 Şubat 2023; 22:6:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Değerli dostum,

    Bıkmadan usanmadan bana yardımcı olmaya çalıştın, bunun için sana ayrıca teşekkür etmek istedim.

    Ben en büyük hatayı, tüm programları yeniden yüklemekten kaçınarak yaptım, tabii bunun sonunda, bütün günümü sorunlar yumağı aldı,

    Sonuçta her şeyden vaz geçtim.

    Son aldığım Samsung 870 EVO 500 GB ssd dışındaki tüm sürücüleri kasadan çıkardım. baştan temiz bir kurulum yaptım. diskim normal boyutuna ulaştı, şimdi programlarını yüklemekteyim,

    Önce sana durumu anlatmak istedim.

    Tekrar teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.