Şimdi Ara

Macbook da harici diski ağ üzerinde paylaşıma açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde içinde filmler olan bir harici disk var. Bu harddiske ne yaptıysam jailbreak lı apple tv 2 ile ağ üzerinden ulaşamadım. Hdd macbooka bağlı ve gerek afp gerek smb olarak paylaşıma açılmış durumda ama macbook'un dahili diskindeki dosyalarıma rahatça ulaşabilirken bu harici diske ulaşamıyorum. Google da aradığımda bazı samba problemlerinden bahsedildiğini görüyorum. Ama sanırım bendeki durum başka. Bu arada hdd ntfs formatlı ve macbookda bu diske yazmak için paragon yüklü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenghis -- 11 Eylül 2012; 23:14:14 >



  • Samba bazen sorun yaratabiliyor. Eğer ATV2 JBli ise PLEX varsa Mac'e Plex Media Server kurup stream edebilirsiniz.http://www.plexapp.com/download/mac-download-new.php

    Eğer ATV'de XBMC kullanmak isterseniz buna stream için Mac'e "UPnP veya DLNA sunucu" kurabilirsiniz. Bunun için pek çok app var ama ücretsiz olup sorunsuz çalışan ve transcode özelliiği iyi olan PS3 media server var bence bunu deneyinhttp://www.ps3mediaserver.org

    Harici diskin NTFS olması sorun çıkarmaması gerekiyor zaten sonuçta ATV sadece datayı okuyor olucak. Maclerin NTFS partitionlara "read" hakkı vardır zaten "write" hakkı yoktur native olarak.

    Biraz karışık anlattım ancak biraz nette araştırın kolaylıkla çözersiniz.




  • Media stream yapmak istemiyorum. Direk hdd üzerinden apple tv oynatsın istiyorum. Zaten macbook´un dahili hdd sinden sorunsuz olarak bu istediğimi yapabiliyorum. Ama harici görünmüyor. Dediğiniz gibi samba problemli olabilir. Ama dahili hdd de gayet güzel çalışan afp neden harici diski paylaşıma veremiyor anlayamadım. Üçüncü parti yazılım kurmadan sorunu çözmek istiyordum ama sanırım mümkün olmayacak. Önerdiğiniz üzere UPnP sunucu kurmaya çalışacağım. Yanıt için teşekkürler.
  • Sorunun sebebini sonunda buldum. Paragon . Disable edince ağda görmeye başladım diski. Tabi şimdi ntfs ye dosya yazamıyorum. Apple resmi destek verse şu ntfs disklere ne olur sanki.

    Düzeltme: Hala ağdan ulaşamıyorum. Plex ile ulaşılabiliyor ama o da alt yazıları göstermiyor. Üstelik macbook da paylaşım ayarlarında yetkili kullanıcı olarak kendi adımı göremiyorum. Macbook'u aldığımdan bu yana ilk defa pişman olmanın arefesine geldim. Harici diski paylaşıma açmak gibi basit birşey nasıl böyle kabus haline gelebilir arkadaş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenghis -- 12 Eylül 2012; 23:48:40 >




  • Ne yaptıysam bu sorunu çözemedim. Sırf bu yüzden nas almayı düşünüyorum. Apple'a buradan kocaman bir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.