Şimdi Ara

M1 Ultra, Nvidia RTX 3090 ile rekabet edemedi: Apple daha iyi demişti (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
9.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • feylosoft kullanıcısına yanıt

    Bunun bir önemi yok. Trilyon doları geçen falan.. Toplama bakacaksın. Diğer tüm firmalar aynı ürünü satıyor yani PC satıyor. Apple tek ürün satıyor. Mac ve PC olarak olaya bakacaksın %90 insan PC kullanıyor. Apple iyi olsaydı o kadar reklama o kadar olanağa zaten PC'leri yok etmisti.. 2000'lerde iflas bayrağını çekmekten ipod zımbırtısıyla kurtuldular Mac'in 5 kuruş bile değeri yok Apple için. Iphone olmasın yine iflas bayrağını cekerler..


    PC = %90

    Windows = %86

    Mac = % 10



    Tablo ortada..



    Bu olaya ben senden daha cok dikkat ediyorum yani ıvır zıvır kablolardan ve ona benzer seylerden ben de hic hoslanmam. Fakat kablo sorunu filan da yok. Odanı çalısma ortamını doğru düzgün tasarlayacaksın planlayacaksın. Kasanın her yerinden kablo fırlıyorsa bu senin sucun.. Odanın estetiğine dikkat edeceksin. Elden geldiğince kablosuz ürünler kullanacaksın.. Klavye Fare Wifi alıcısı bunlar kablosuz olacak..


    Şu an PC kasamdan 3 tane kablo çıkıyor. Biri monitor AC kablosu, Öbürü HDMI kablosu, Diğeri PSU Power kablosu. Hepsi uygun sekilde kısaltıldı ve uygun yerlerden masanın alt tarafına uzatıldı. Duvara sabitlendi.. Kasa da gizli sekilde duruyor.. 36 CM boyunda 37 CM ölçülerde elimde cetvelle satın aldım.. Koyacağım yere uygun boyutlarda aldım ve lüzumsuz ısıklı fanları kaliteli ve sessiz fanlarla degistirdim..


    Kağıt gibi ince ve sıfır çerçeveli Monitorle 1 karış çeneli Imac'den daha düzgün ve yasa cinsiyete konuma uygun görünen bir cihaz sahibiyim. Ayrıca Windows'da problem yaşayanlar bilgisayar kullanmayı bilmeyen, girdiği her yerden virüs kapan tiplerdir. Ya da kullandıkları PC'de donanım ve sürücü problemleri vardır o yüzden Windows kararlı çalısmıyordur. Bunları yani bu Windows'un güya sağlam olmaması sorunlu olması falan konularını ben daha önce 1000'lerce kez konustugum için artık bana baygınlık vermeye başladı.. Bunları sırf Applecılarla değil o Linuxcularla da cok tartıstım.. Doğru düzgün PC satın almasını bilmeyenin Windows'u sorunlu calısır önüne gelen web sitesine giren adam da virus ve ona benzer seylerle karsılasır.. Benim böyle sorunlarım yok.. Ben bunlarla uğraşmıyorum.. Sorun yaşasam ben de kullanırdım Mac.. Ben hergün Binance'de yüzbin dolarlarla oynuyorum.. Benim icin 3 kurus 5 kurus paradır.. Herneyse özetle virus spyware ve donanıma bağlı Windows sorunları bunlar son derece normaldir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Übermensch24 -- 20 Mart 2022; 12:3:42 >




  • Übermensch24 kullanıcısına yanıt

    Hala aynı şeyi söylüyorsun Üstün İnsan. Apple, Asus olmaya çalışmıyor herkese bilgisayar satmaya çalışmıyor. 2 tane hedef kitlesi var giriş ve orta seviye (ekonomik anlamda) sanatçılar ve işletmeler. Bir de şıklığa kıymet veren son kullanıcı. Apple bu işin Porchesi hatta Teslası demek daha doğru. Tesla sence Fiat olmaya çalışıyor mu? Ya da Mazda sence Türkiye'de bir numara olmaya çalışıyor mu? Çalışmadığı için başarısız mı yoksa dünyanın en sorunsuz arabalarını ürettiği söyleyen bir yalancı mı? Ya da Lexus örneğin sadece Amerikalı ve Japonlara lüx japon işçiliğini performansını vermeye çalışması aptallık mı? yoksa bu bir arz talep meselesi mi? Apple istese 500 Dolara bir imac yapıp satamaz mı? Sonuçta adamlar dünyanın en karlısı bu iş burada biter...


    Imac bir tasarım harikasıdır. Apple'ın bütün modelleri bir tasarım konseptinin devamıdır. Herkesin dalga geçtiği bir çentik koydu adamlar telefona ertesi sene çoğu android modelinde hiçbir işe yaramayan çentik geldi. Nedir bu?? Arzu nesnesi. Biliyor ki o çinli üretici apple alamayanlar sırf azıcık benziyor diye gelip bundan alacak... Ve garip tarafı alıyorlar da...


    Performans meselesini geçelim benim masaüstü makinam ve 2019 i5 13" macbook pro'm var. Ben mac pro'da çalışırken her zaman daha rahatım. Acaba bugün bir sorunla karşılacak mıyım korkum yok geçen sene masaüstümde durduk yerde C diskim yazılımsal anlamda yok oldu. Geri getirmek için DOS komutlarını yeniden öğrenmek zorunda kaldım işte böyle şeyler olur ve iş hayatı bunları kabul etmez ben o gün bir sürü küfür yedim müşterilerden. Haa çözdüm yaa çözemese idim? Gerçek hayat farklıdır. 2000 tl kar edecem diye adamın düzgün bir bilgisayarı yok itibarsızlığına giremezsiniz.





  • feylosoft kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Imac bir tasarım harikasıdır. Apple'ın bütün modelleri bir tasarım konseptinin devamıdır.


    Imac bir çöptür ve leğen plastiğine benzeyen 10 yaşında kız bilgisayarıdır. Bunu beğenmek zorunda değilim. Bana zorla beğendiremezsin ve fikrimi değiştiremezsin. Herkes senin gibi bayılsaydı söyledigim gibi pazar payı en azından belki %30 olurdu o çöplerin.. Fakat %10'dan yukarı cıkamıyor.. Kimin telefonuna ne çentik koydugu beni ilgilendirmez.. Koymasalardı millet çentiksiz de alırdı.


    Sen sanatçı manatçı porsche diyorsun söylediğim gibi ben parayla oynuyorum.. Fakat paramın değerini de çok iyi bilirim. 350 TL'lik klavye alırken bile 10 kez düşünürüm çünkü zengin olmak için böyle olması gerekiyor.. Apple ürünlerinin ne kadar kazık ve lüzumsuz cihazlar oldugu zaten ortada.. Ha sen ben paramı saçarım, 10 yasında kız cocugu tasarımına tasarım harikası derim gidip satın alırım diyorsan o seni ilgilendirir sana alma demiyorum buyur satın al para benim cebimden cıkmıyor sonucta.. Burada biz sadece forum ortamında zaman gecirelim diye sohbet ediyoruz bilgisayarlar üzerine.. Ben Mac cihaza 1 kurus bile vermem gecenlerde bir mac mini alıp satma olayım oldu ama en basından kullanmak icin almadım tamamen meraktan satın alıp (m1 islemciyi merak etmistim) 1 ay icinde elimden cıkarttım ve görüslerine kesinlikle katılmıyorum.


    Bu yazılımsal anlamda C sürücüsünün yok olması yine senin sucun. Benim diskim neden yok olmuyor peki? Ben orada acmısım kaldıracı bir restart ceksem binlerce dolar kaybederim borsada.. Simdiye kadar ne hacklendim ne diskim yok oldu.. Tüm islemlerim icin Windows PC kullanıyorum.. Demek ki sorun problem bunu kullananın kendisinde..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Übermensch24 -- 20 Mart 2022; 17:56:51 >




  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    6000 dolarlik pc olarak ne alacaksin peki ? performansi dah iyi olan pc toplayabilirsin ama o paraya pek olasi degil.

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    bir de apple urunu kullansan kac sayfa yazacaktin acaba ?

  • 7ender kullanıcısına yanıt
    adamlar oyun icin bir sey soylemiyorlar ama kendi reklamarinda ozellikle icerik uretin diye bas bas bagiriyor. hedef kitlesi oyuncular degil zaten m1ultra nin.

  • Übermensch24 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle keyfine karışmam ve karışamam.Sadece ben beğenmiyorum demek son derece yeterli:) Leğen benzetme ise sorun yok ama cihazların aluminyum gövdeli olduğunu biliyorsundur sanırım. Bak sana pinterestten güzel ofis görselleri nedense dekorasyonu destekleyen ürün olarak çoğunda iMac kullanılmış:

    https://tr.pinterest.com/search/pins/?rs=ac&len=2&q=office%20beauty%20room&eq=office%20beaut&etslf=7976&term_meta[]=office%7Cautocomplete%7C1&term_meta[]=beauty%7Cautocomplete%7C1&term_meta[]=room%7Cautocomplete%7C1



    Ha ben belki çok ileri seviyede windows kullanıcısı değilim ama neden olmak zorundayım? Ona bakarsan Dos ekranında bişiler yazarım ama Apple'ın terminal ekranında hiç bir şey yapamam ve yapmak zorunda veya anlamak zorunda değilim neden? Düğmesine basıyosun çalışıyor da ondan...


    Finansal yazılımlardan anlamam belki windowsda çalışman şarttır ama ben 10 kadar tasarım uygulamasını iyi kullanırım hepsi de mac ortamında daha iyi çalışıyor benim PC'm 3900x, 64 gb ram ve üstünde iki adet M2 ssd var ve sana diyorum ki eğer çok büyük işler değilse ekran kartı olmayan 13" MBP'da daha rahat çalışıyorum.


    Mac Mini güzeldir o senin keyfin nediyim...





  • feylosoft kullanıcısına yanıt

    Tabii ki biliyorum.. Alüminyum ama uzaktan bakınca leğen plastiğini andırıyor. Çünkü rengi leğen renginde  


    Windows ortamında calısmak icin ileri düzey kullanıcı olunması gerektigini nereden cıkarttın? Windows o kadar güzel ve rahat ki, MacOS zulüm gibi geliyor. En basitinden sana sürekli en tepede sürekli olarak durmak zorunda olan o menu cubugundan bahsedeyim. Diyeceksin ki, onun ayarı var otomatik gizlenebiliyor fakat bu kullanıslı değil. Otomatik gizlemeyle, o menu cubugunun hic olmaması, her şeyin taskbar'da toplanması ve 1 elemanla tüm fonksiyonların sunulması aynı şey değil. Aynı şekilde Dock ile Taskbar arasında inanılmaz bir fonksiyonellik farkı var. Bunlar hep ufak ama kullanımı etkileyen ciddi ayrıntılar.. Bir programın, menusunun tepede sabit duran cubukta belirmesi ve programa ait olan pencereden ayrı olmasının hicbir ergonomik kullanım kolaylıgı yaratan ya da akla yatkın bir sebebi yoktur mesela.. Kullanımı zorlastırmak ve ekrandan dikine 1 satırlık yer calmak dısında bir seye yaramaz..



    Ben orada Binance örneği verirken, kullandıgım PC'ye güvendiğimi vurgulamak istedim. 7 / 24 saat calıyor ve calısıyor.. Bunu topladıgımdan beri hicbir kararsızlık sorunu yasamadım. En ufak parcayı bile düsünerek toplayacaksın. deal extreme malı RAM, garip garip donanımlar ve frisby PSU falan kullanıyorlar.. Orada Kingston Samsung Sandisk SSD'ler varken 100 GB / S daha hızlı diye gidip garip garip SSD'ler alıyorlar..


    Senin Mac, PC'den daha sağlam calısıyor algın, doğru düzgün PC satın almamandan kaynaklanıyor olabilir.. Düzgün olusturulmus bir PC ve lüzumsuz yazılımlar yüklenmeyen bir Windows, Mac'den daha kararlı calısır.. Mac dediğin cihazları da ben kullandım. O Mac Mini kullandığım tek Mac cihaz değildi.. Uzun süre x86 Imac de kullandım.. Mouse pointer sonsuz döngüye girmistir.. Duvardan fisi cektigim durumlar cok olmustur.. Hatta yazılım yükledikten sonra 2 sefer cihazın boot etmediğine MacOS'un yamulduguna da sahit oldum.. Ayrıca M1 mini de, Safari uygulaması, Big Sur'da sürekli olarak cöküyordu..


    Bazı MacOS güncellemelerinden sonra wifi ve bluetooth'un kesildiğine cok kereler sahit oldum.. Mac söylediğin gibi %100 kararlılıgı garanti etmiyor.. Girdiğin verinin sağlam durması ancak deftere yazarsan mümkündür onda da zaman icinde defterin sayfaları yıpranır.. Bana sorarsan PC ve Windows adam akılı bir bilgisayar alırsan ve dikkatli kullanırsan bu konuda sorun cıkartmaz..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Übermensch24 -- 20 Mart 2022; 14:24:51 >




  • palamutix P kullanıcısına yanıt

    Amd hakkında yazdığım hiçbir şey yok nerdeyse. Ne alaka?

  • mamad kullanıcısına yanıt

    Zaten o dönemde rekabet diye bir şey kalmadı. Ama Amd'ye feci bir üstünlük sağladığı Pascal'lar ardından bir de Turing'le çok ciddi bir değişikliğe gitti. Hem rt core hem de tensor core'ları ekledi ki; Amd enerji verimliliğinde yakalamış görünse de teknoloji anlamında Nvidia'yı yakalamış değil.

    Bu yazdıklarının AMD ile ilgili olanlara katılmıyorum AMD şuan nvidia ile kafa kafaya sizintilar doğru çıkarsa sonraki seride geçecek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orodruin kullanıcısına yanıt

    Hocam herkes Mühendislik ve ağır iş diyor fakat MacOS de nasıl desem Windows'taki gibi program çeşitliliği yok ki en basitinden Solidworks yok zaten Elektrik Elektronik mühendisliği mezunu olan biri olarak işim cidden o sektörde olsaydı Mac bilgisayara hiç bulaşmazdım en başından. İntel işlemcililerde Bootcamp vardı ama yinede Mac'lerin ısınma sorunu ile uğraşmak yerine Lenovo almak daha mantıklı olurdu benim Mac kullanma sebebim tamamen Xcode'la ve unity ile yani kısacası iOS ile işim olması sebebiyle ki bu iş için M1 bilgisayarlar mükemmel eski intel Macbook Pro'mdaki ısınma sorunu yok simülatörde ısınmaya bağlı kasma problemim yok hobi için yaptığım video ve fotoğraf editleme işlerim yine intel bilgisayarıma göre daha hızlı Blender render süreleri eski bilgisyarıma kıyasla 5-6kat daha hızlı belli sektörün işini hızlandırıyorsa gerisini konuşmaya gerek yok ağır mühendislik işleri yapan birinin tercih edeceği bir platform değil zaten MacOS.





  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt
    İreisimiz, Apple yöneticisi mi olmuş?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple'ın ve insanların en büyük hatası Apple'a sürekli en iyisi, en ekstremi, en güçlüsü olma şeklinde yönlendirmesi. Apple'ın başarısını sağlayan şey her şeyin en iyisini mükemmelini yaparak kusursuz ürün yapmak değildi Apple insanların ve diğer firmaların bakış açılarına kıyasla daha farklı kimi zaman daha minimal, kimi zaman daha futuristik, kimi zaman daha kaliteli ürün ve hizmetlerle ideal bir paket ile insanları ortak bir noktada buluşturarak hem yazılımcıları hem müşterileri hem sıradan bütçeye sahip insanları hem varlıklı insanları mutlu etmeye odaklanıyordu.


    Fakat Apple, ucuz - orta - pahalı olsun, yok çentikli, yok çentiksiz, büyük, pro, o bu şu, gibi şeylerle bu misyonunu zedeliyor bence. Ciddi bir süre önce cihazlardan tüm portları uçurdular. Sd kart slotu da dahil olmak üzere, sonra touchbar kalktı bu portlar geri geldi. Bu saatten sonra ne diye Hdmi 2.0 getiriyorsun? Zaten Thunderbolt 4 bir çok Intel orta ve üstü cihazda yaygınlığını arttırıyorken?


    Şuan bir Apple cihazı almak istediğinde diğer firmalar kadar olmasa da Apple'da artık kafa karıştırıyor. Düz iPhone mu, Pro mu, Max mi. İpad Air mi, Pro mu, düz iPad mi.


    Eskiden doğru dürüst özellik yazmayan firma şimdi depolama alanı dışında da işlem performansı, işlemci gibi şeylerde insanlara alternatifler çıkarıyor. Alternatif düşmanı değilim, fakat dallanıp budaklanmanın da sonu yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 20 Mart 2022; 21:44:22 >




  • myhotyro M kullanıcısına yanıt

    Sen kimsin de foruma mantik sokarsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Übermensch24 kullanıcısına yanıt
    dostum biraz hissi yaklaşıyorsunuz gibi anladım yazılarınızdan.

    Mac book pro m1 performans ve pil ve fiziksel kalitesinde bir laptop almak isteseniz zaten fiyatı Mac book pro m1 den daha pahalıya gelecektir.

  • kim m1 ultra işlemci kullanan laptop'ını bırakıp bu ekran kartlı pc/laptop'a geçer? kimse.... performans elbette önemli fakat herşey demek değil. or: pil ömrü çok önemli, ekran çözünürlük ve renkleri doğru vermesi çok çok daha önemli. 50 bin tl'lik ekran kartı intelinki... sadece ekran kartı.

  • mamad kullanıcısına yanıt

    hocam sen yaz biz dinleyelim yıllardır yorumlarını çok beğeniyorum belirtmek istedim

  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

    Bende fotoğraf işliyorum. İkinci işim fotoğraf. Fakat şu Apple öyle abartıldığı kadar değil. Grafikçilerde biraz Apple fetişistliği var. Halbuki Ryzen 5900X 5950X ya da 12900k gibi güncel bir bilgisayar ve RTX3070-3080-3090 ile baya baya güçlü bir şekilde bu işi yapabiliyor insan. Üstelik render işini grafik kartına attığın için daha seri ve hızlı oluyor işlemler. Ki sony A7R3 ile 42mp RAW dosyaları editliyorum. Ne bi kasma yaşadım ne bir sıkıntı. Apple'da pazarlama olayı iyi. Onun dışında etrafımda da Apple kullananların çoğu marka hayranıydı. Kişisel olarak sizin için demiyorum elbette. Stüdyo için çıkarmış bilgisayarı. Adobe ben bu işi bırakıyorum dükkanı kapatıyorum dese en büyük darbeyi Apple yer.

  • m1 in x86 cpu lara acik ara ustunlugunu anlarim, x86in gecmisten gelen cok fazla bagaji yuku var, gecmise uyumluluk pek cok yerde sismesine neden oluyor, m1 ise yazilim ve donanim olarak tamamen yaptigi ise optimize, aradaki farkin buyuklugu burdan geliyor ama ayni farki gpu yapmasini beklemek esyanin tabiyatina ters olurdu. gpu cpu nun aksine paralel islem yapan, benzeri hesaplamalari cok sayida kanalda paralel goturen bir yapi, cpu daki ayni siskinlik yok, sahip oldugu transistor sayisini sonuna kadar kullanabiliyor. m1 in ona fark atabilmesi icin farkli bir malzemeden yapilmasiyla gelecekden gelecek donanimlari kullanmasiyla mumkun olabilirdi.

  • Apple'ın bu duruma açıklık getirmesi gerekir. Yeni bir mimari olduğu için güncellemelerle yüzde 50'ye varan performans artışları daha önce görmüştük, yine görebiliriz. Ama bu Apple'ı haklı çıkarmaz.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.