Şimdi Ara

M.2 ssd adaptör ile kullanmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
82
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sevgili forum üyeleri,


    Bu konu hakkında bilgiye ve desteğe ihtiyacım var.


    MSI z87-g45 gaming marka-model bir anakartım var, bu anakartımda msata slotu var lakin bunun veri yolu hızı normal 2.5' ssd ler ile aynı. Ve msata ssd lerin fiyatları çok yüksek.


    Bu anakartıma m2 adaptörü kullanarak daha yüksek veri okuma ve yazma hızlarına ulaşabilir miyim?


    Eğer bu mümkün ise hangi m2 adaptörü, hangi m2 ssd yi almalıyım ve bu adaptörü anakartımdaki hangi slota takmalıyım.


    Şimdiden değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Olmaz, alacağınız adaptör de yine aynı veri yolu güney köprüsü ile bağlantı kuruyor. yine hızı normal ssd gibi olacaktır. Anakartı değiştirdiğiniz de hızlı kullanırsınız.

  • Dönüştürücü takıp m2 takıldığı zaman biostan bir ayar yapılıyordu sanırım o zaman en kötü 1.000mb okuma yazma hızları görülüyordu diye biliyorum. Dandik sistem de birisi yapıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Kanalı da şu.



    youtube
    Kanalım Genel Olarak Bilişim-Bilgisayar,Bilişim-Bilgisayar Donanımları,Bilgi Teknolojileri,Yazılım-Software ve Elektro-Mekanik Üzerine Temel Bilgiler ve Kişileri Öğrenme ve Öğretmeye Teşvik Etmek Amaçlı Hazırlanmıştır. İzlediğiniz Videoların Tümü, Gerçek ve Başka hiçbir yerde bulamayacağınız görüntülerdir.Hepsi Birebir Kendi Çekimim ve Kendi Çalışmam Olan Videolardır. Buradaki Amaç Kısıtlı imkanlarda olsa, Teknoloji konusundaki tüm bilgileri Pratiğe Geçirerek, Uygulamalarla başarıldığını Göstermektedir. Burada verilen Emek ve Paylaşımlar Kişilerin Kendi Kendilerini Geliştirebilmesini Öğretmektedir. Kanalıma Abone Olan yada Olmayan, Paylaşımlarımdan bir Nebzede Olsun Faydalanabilen Herkesten Allah Razı Olsun. ABONE OLMAK İÇİN:https://www.youtube.com/@ismailTPC_Hastanesi?sub_confirmation=1 Kanalımın Youtube Linki:https://www.youtube.com/@IsmailTPC_Hastanesi Mod-Bios Dosya Download İndir: https://www.ismailtpc-hastanesi.org
    https://www.youtube.com/@IsmailTPC_Hastanesi/videos
  • Anakartınızın veriyolları malesef ki bu durumu sınırlıyor. pci-e x1 slotunuz 1000mbyte/sn yakalayabilirsiniz Gen3 bir ssd ile ama o kadar. x16 slotlarınız ise 1 tane ekran kartı takarsanız x16 olarak çalışıyor. 2 kart takılırsa hemen x8 e düşüyor, 3 kart takılırsa x8 + x4 +x4 şeklinde çalışıyor. karar bu durumda sizin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.