Şimdi Ara

Luxus, yarın yeni albümü 'Bi' Lareya' ile huzurlarınızda..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kemerleri çözün, uçuşa geçiyoruz! Şehrin en hareketli gruplarından; özgün besteleri ve yakından tanıdığımız şarkılara yaptıkları düzenlemeleriyle çigandan arabeske, blues'dan punk'a geniş bir müzikal âleme kanat açan Luxus, yarın yeni albümü 'Bi' Lareya' ile huzurlarınızda..
    Başlığı grubun kurucusu, kemancısı ve solisti Alper Bakıner’den yürüttüm. Bilenler bilir, bir Luxus konserinde temponun tavan yaptığı anın başlangıcıdır Alper’in ‘Kemerleri çözün, uçuşa geçiyoruzzz!’ anonsu.Duymamış olanlar için tarife geçelim. Luxus; Alper Bakıner’in kurduğu, ‘çekirdek kadroyu’ akordeonda Ozan Akgöz, klarnet ve vokalde Kamucan Yalçın, perküsyonda İsmet Kızıl’ın oluşturduğu ancak 20’den fazla müzisyenle yolları kesişmiş bir gruptur. Blues, arabesk, geleneksel ezgiler, çigan, tango gibi türlere açarlar kanatlarını. İsimlerinin altına eklenen ‘Oriental blues’ kavramına yakıştıkları doğru olmakla birlikte ‘Balkan müziği yapıyorlar’ tanımına da sıkıştırılamayacak kadar farklı alanlarda dolanırlar.
    ‘Neden saçların beyazlamış arkadaş’taki blues tınılarıyla salınmak, ‘Ada sahilleri’yle göbek atmak, ‘Bir kadeh daha ver’le zıplamak bir Luxus konserinin alışıldık karelerindendir. Yanlış anlaşılmasın, ‘cover grubu’ da değillerdir. Sözü-bestesi kendilerine ait şarkıları türlü ince hikâyeler barındırır. En büyük rakibi Şirin Baba olan romantik mafya babasıyla tanışırsınız; dikkatli okursanız, bir Bukowski öyküsünden kopup gelmiş dizelere çarparsınız.
    İlk albüm ‘Acayip Şeyler’den sonra ‘Bi Lareya’yı hazırlayan ekip, geçen Berlin Film Festivali’nde Türkiye’yi temsil eden konuk gruptu. Dumanı üstünde albüm ‘Bi Lareya’ kapıdaki sonbahar depresyonuna, yan etkisiz bir ilaç olarak yarın raflarda... Favorim; sözleri masa arkadaşım, Radikal yazarı Pınar Öğünç’e ait olan ‘Batsın bu banka’. Şarkıdan alıntıyla, ‘piyasalar gibi tedirgin olmadan’, yüksek sesle dinlemek lazım derim...

    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalHaberDetayV3&ArticleID=1065429&Date=06.10.2011&CategoryID=138#










  • işte yeni albümünden.. albümün adını taşıyan şarkı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.