Şimdi Ara

LÜTFEN TECRÜBESİ OLAN ABİLER ARKADAŞLAR YARDIMCI OLSUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle kendimi tanıtayım adım selahattin boyum 1.83 kilom 73 yaşım 19

    racing tipi motor almak istiyorum ama para babamdan miras kalan bi para ve 10.000 lira. o yüzden pişman olmak istemiyorum 2012 yılında 100 lük cup bi motor almıstım bisan lifan onunla köy ve ilçede idare ettim trafiğe çıktım şimdi üniversiteye geldim ve senelerdir tek hayalim racing tipi motora sahip olmak bunu yazarken bile heycanlanıyorum. ilk aklıma gelen motorlar honda cbr 125r ve yamaha yzf 125 oldu bu ikisi hakkında veya baska motorlar hakkında sizin görüşlerinizi dikkatle bekliyorum.

    şimdiden teşekkürler..



  • Öncelikle Allah kaza bela vermesin inşallah keyfince sürersin motosikletini. Öncelikle şunu sorim. Kısa bir süreliğine kullanıp cc yükseltcekmisin yoksa üniversite boyunca kullanıcak mısın? Honda CBR125 başlangıç için güzel bir alternatif. Satımı-alımı sıkıntı yapmaz kolayca eğer temiz kullanırsan elden çıkarılabilir. YZF R125 ise CBR125'ten daha gösterişli, belki biraz daha performanslı ama ondan daha pahalı dolayısıyla cc yükseltmek için önerim Honda olacaktır. Ama ben 4,5,6 sene bölüm herneyse süreceğim uzun bir müddet satmayı düşünmüyorum ilerde cc yükseltebilirim diyorsan al. Şu sıralar Honda 7bin-8bin arası değişiyor (temiz ve yeni kasa), Yamaha ise 9bin-10bin arası karar senin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevgili kardeşim aç kulağını iyi dinle bu nasihatı kimse sana vermez öncelikle gelecek hayatında başarılar dilerim .
    babandan kalan mirası böyle bir yolda harcamanı tavsiye etmem bence ilerde eğitimin için gerekli yolda harcarsın motorsiklette binmen sana birşey katmaz fakat o parayla bir proje yapsan veya başka bir ülkede ilave eğitim alsan veya ,veya,veya saymakla bitmez.
    ama motora bindinmi sürekli büyüterek gideceksin bir gün gelecek 1300 hayabusa bile yetmeyecek tabi o zamana kadar vucudunda sağlam kemik kalırsa
    bu sana abi nasihatı
  • asbaskan kardeşim doğru söylüyor. eğer kendinde gelişim olabileceğini ön görüyorsan ve kariyerede önem veriyorsan o parayı daha verimli kullanabilirsin. o paranın sana kattıklarıyla daha iyi paralar kazanarak istediğin motorlarıda alabilirsin ( uzun vadeli düşünce )

    yada ben çok istekliyim abi mutlaka motor almam lazım diyorsan aklından motor düşüncesi hiç çıkmayacaktır. eğitime harcadığın paraya bile pişman eder bu heves. eğer böyle bir durumun içindeysende benim sana tavsiyem cbr 250 r olur. 2.el temiz kazasız bir cbr bul ve üniversite hayatın boyunca seni götürsün. cbr 125 den çabuk sıkılıp cc yükseltmek isteyebilirsin. ben 15 yıllık tecrbeyle 250 cc motora binmenin zevki apayrı diyorum.

    kararın zor :)
  • Arkadaslar Ben bir sey soylicem benim motorun direksiyonu cok sert gevsetilirmi bide subablar vuruyor daha 0 aldim motoru yaguda degismedi daha ilk yagu 500 km de gel dedi servis biz yapicaz suan 366 km de 500 e kadar subaba bir sey olmaz demi Cok tesekkurler kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yamaha çok daha kaliteli motosiklettir ama yzf 125le cbr 125 arasında fiyat farkı olduğu kadar kalite farkı yok. Bence cbr al ama kesinlikle sıfır alma derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @Oxit@

    Öncelikle Allah kaza bela vermesin inşallah keyfince sürersin motosikletini. Öncelikle şunu sorim. Kısa bir süreliğine kullanıp cc yükseltcekmisin yoksa üniversite boyunca kullanıcak mısın? Honda CBR125 başlangıç için güzel bir alternatif. Satımı-alımı sıkıntı yapmaz kolayca eğer temiz kullanırsan elden çıkarılabilir. YZF R125 ise CBR125'ten daha gösterişli, belki biraz daha performanslı ama ondan daha pahalı dolayısıyla cc yükseltmek için önerim Honda olacaktır. Ama ben 4,5,6 sene bölüm herneyse süreceğim uzun bir müddet satmayı düşünmüyorum ilerde cc yükseltebilirim diyorsan al. Şu sıralar Honda 7bin-8bin arası değişiyor (temiz ve yeni kasa), Yamaha ise 9bin-10bin arası karar senin.

    amin abim inşallah Allah kimseye göstermesin kaza bela. aslında değiştirmeyi düşünmüyorum hız tutkunu değilim görüntü görsellik önemli bu bakımdan yamaha daha çekici ama cbr da karar kıldım genel yorumlarla. temiz ve yeni kasa 8 bine bulabilirsem cok iyi olur piyasadan ve ayrıntılarda pek tecrübem olmadıgı için kandırılma korkum da var




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asbaskan

    sevgili kardeşim aç kulağını iyi dinle bu nasihatı kimse sana vermez öncelikle gelecek hayatında başarılar dilerim .
    babandan kalan mirası böyle bir yolda harcamanı tavsiye etmem bence ilerde eğitimin için gerekli yolda harcarsın motorsiklette binmen sana birşey katmaz fakat o parayla bir proje yapsan veya başka bir ülkede ilave eğitim alsan veya ,veya,veya saymakla bitmez.
    ama motora bindinmi sürekli büyüterek gideceksin bir gün gelecek 1300 hayabusa bile yetmeyecek tabi o zamana kadar vucudunda sağlam kemik kalırsa
    bu sana abi nasihatı

    teşekkür ederim bunu cok düsündüm yani ordan gelicek para motora verilir mi diye birkac yorum aldım. ama vicdanım rahat ve almaya karar verdim eğitim konusunda okuduğum bölüm pek iyi değil o yüzden o kısıma harcama yapmam mantıklı olmaz.

    bu samimi cevap için ayrıca sagolun




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.