Şimdi Ara

Silinsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iustumExtract -- 16 Ağustos 2022; 7:55:43 >



  • evlilikten önce babanın malvarlığı varsa o dahil olmuyor diye biliyorum. evlendikten sonra aldılarsa ev üzerinde hak iddia edebilirsiniz. sürekli para kaybetme durumunu avukata bildirin, sizin tanıklığınızla birlikte bi avantajınız olabilir, avukat arkadaşlar daha iyi bilir. 18 yaş altı çocuk varsa hem çocuklara hem anneye nafaka bağlanır büyük ihtimalle. yasalar boşanmada kadından yana daha çok. şimdi olduğunuzdan daha kötü bi durumda olacağınızı zannetmiyorum.


    avukat bi arkadaşa sormanız gerek, forumdan maalesef bi çözüm elde edemezsiniz. avukat tutmak ayıp değil veya avukatla görüştünüz diye hemen boşanma aşamasına girmezsiniz. bi büroya gidip fikir danışın, önünüzü aydınlatacaktır.

  • Biz babamın maaşını kendisinin çekememesini sağlayabilir miyiz dava ile vs.?

    Maaşını kendi çekememesini engelleyenezsiniz ancak nafaka alırsanız maaşından kesebilirsiniz. hem sizin hem de annenizin nafaka alması mümkün.


    Ya da boşanma yoluna gidilirse mallar tam eşit mi paylaştırılır yoksa evi direkt annem alabilir mi?

    Mallar evlilik birliği içerisinde ve yasal mal rejimine göre ve 02 sonrası ise eşit paylaşılır ancak eşitlikten kasıt değerinin eşit olarak tazminat mahiyetinde paylaşılmasıdır. Örneğin ev 100₺ ise 50₺ tazminat olarak ancak evin mülkiyetinin 1/2 si değil .


    Maddi manevi ne kadar tazminat alabilir? Ve ne kadar nafaka bağlanır? 22 yıllık evliler.

    Somut duruma göre değişir tazminatı çok yüksek beklememek lazım ve nafaka da asgari ücrete yaklaşması dahi zor ancak tabiki yine durumu mahkeme değerlendirir. Makul olan yine süreci avukatla yürütmek olur.


    Veya başka çözüm öneriniz var mıdır?

    Bence Sen karışma kardeşim. İyi kötü anne baban. Arada sen kötü olma . Ama eğer annen bir tercih yapmak istiyorsa annenin yanında ol ve babanla da iletişimi kesme . Anne baba hakkı önemli.





  • mal varlıkları 02’den sonra ve evlilikte edinilme. Zaten annem dilinde tüy biterek bu tokiye yazılmasa burayı da alamazdık kirada olurduk.

    Hocam gerçekten yaşama sevincimizi sömürdü, gençliğimizi bitirdi bu adam. Annem 45 yaşına geldi. Bari yaşlılıkta rahat etsin diyorum. Ben annemi destekliyorum. İki kardeşim daha var. Onlar da annemin tarafında ve durumun farkında. Kendi akrabaları da ne halt olduğunu biliyor. Onlarla da arası iyi değil.
  • iustumExtract İ kullanıcısına yanıt

    Allah sabır versin kardeşim. Ancak her hikayenin iki tarafı olur bunu unutma

  • iustumExtract İ kullanıcısına yanıt

    yukardaki arkadaş dediğinde haklı evlilik sonrası edinilen mallar para değeri olarak istenebilir yarısı. mülkiyet olmuyor.


    ama karışmama konusuna katılmıyorum. anne baba hakkı diye bişey olduğunu da düşünmüyorum, bu pisliğin içine seni getiren onlar. ben de senin çektiğin sıkıntıları çektim, baban yanınızdan ayrılınca size ne kadar zarar verdiğini anlayacaksın.

  • Öncelikle yer yüzünde ne kadar sorumsuz ana baba varsa hepsinin allah cezasını versin



    1. Annen boşanma dilekçesini verip sizler için nafaka talep ettiğinde babanın tüm malvarlığı soruşturulacak gün yüzüne çıkar
    2. Mahkeme Türkiyedeki aracı kurumlara yazı yazarak babanın yatırım hesaplarının tutarını öğrenebilir annen buralarda para kaybedildiğini iddia ederse mahkeme hesap dökümü talep edebilir baban tam kusurlu olur
    3. Boşansın annen bundan daha kötü olamaz
  • Öncelikle geçmiş olsun. Yazdıklarınızı okudum. Boşanma davalarında tazminat nafaka vb hususları belirleyen temel konu "kusur" dur. Şimdi sizin ve annenizin sıkıntısı yazdıklarınıza göre babanızın size göre cimri kendine göre tutumlu olması Anladığım kadarıyla aldatma söz konusu değil Eve bakmama ve sizin asgari ihtiyaçlarınızı karşılamama söz konusu değil. Şiddet ve hakaret yok. Babanızın gayri ahlaki bir durumu yok. Evliğin sona ermesi için dava açtığınızda annenizin bir gerekçe sunması gerekiyor. Sunduğunuz gerekçeye göre de Aile mahkemesin de davaya bakan hakim süreci başlatıp öncelikle tedbir nafakası tazminat mal paylaşımı ve nafakaya karar veriyor. Karar verirken de kusura bakıyor. Sizin yazdıklarınıza göre anneniz boşanma davası açsa emin olun babanız boşanmak istemez ise süreç çok uzar. Boşanmayı kabul ederse de evlilik birliğini anneniz geçerli bir sebep olmadan bozmak istediğinden hakim kusurlu taraf olarak annenizi görebilir. Bu süreçte siz ve anneniz için kardeşlerinizin 18 yaşından küçük olduğunu ve annenizin çalışmadığını kabul ederek boşanma süresince en fazla 2500 tl tedbir nafakası bağlanabileceğini düşünüyorum. Annenizin geçerli bir sebebi olmadan boşanmak istemesi ve babanızın bunu kabul etmemesi durumunda en az 3 yıl süreyle ayrı yaşamaları gerekiyor. Şiddet ve kötü muamele yok ise babanız aynı evde kalır siz evi terk etmek zorunda kalırsınız. Anneniz evi terk ettiğinde babanızın bir avukatı var ise muhtemelen eşine noterden müşterek eve dönme çağrısında bulunacaktır. Anneniz bu çağrıya uymazsa babanız kendisi bu durumda boşanma davası açıp kusurlu tarafı anneniz olarak gösterecektir. Boşanma davalarında yıpranan kişi maalesef hep geliri olmayandır. Her şey istediğiniz gibi gitse mahkeme asli kusurlu olarak babanızı görse size boşanma süresince tedbir nafakası bağlasa kusurlu taraf babanız olduğu için tazminata hükmetse (bu süreçte iki tarafında boşanmaya istekli olduğunu düşünüyorum) En iyi şartlarda dava 2 yıl sürer Babanız tazminat olduğu için temyize gider o da en iyi şartlarda 3 yıl sürer yani siz ve aileniz 5 yıl boyunca mahkemenin davanın başında hakim tarafından size bağlanan 2500 TL ile yaşarsınız. Maalesef durum iç açıcı değil peki ne yapılabilir? Benim naçizane tavsiyem oturun ve babanız ile anlaşın Anneniz ve babanız çekişmeli yerine anlaşmalı boşanmayı tercih etsin Eğer mal paylaşımı dahil her konuda anlaşıp boşanma protokolü ile mahkemeye giderlerse tek celsede dava biter. Ama çekişmeli dava sizi çok yıpratır. Ve istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Saygılarımla





  • Teşekkürler hocalarım. Evet fiziksel şiddet ve hakaret yok. Ama çooook fazla saçma sapan mantıksız aşağılayıcı, kırıcı lafları var. Ve büyük bir ekonomik şiddet var. Evli bir kadının cebinde hiç mi parası olmaz? Kocası bi 20₺ olsun vermez mi günlük? Ki çok komik sayılar bunlar. Bize göre cimri değil cimrinin ta kendisi. Hani ortaya bi ev, araba bir şey yatırımı çıksa, biz de bu çok düşük seviyedeki hayata katlanalım katlanmasına ama yok yok yok. Hiçbir şey yok ortada. Yıllardır oynadığı borsa ve onun huzursuzluğu var evde. Bakın yatırım demiyorum oyun. Sürekli al sat al sat hep zarar.

    Bem üniversiteye gidiyorum. Herhangi bir gelirim yok. Şu an hiç para vermiyor bana, sıfır. Çift anadal yapıyorum derslerden dolayı vaktim de olmuyor çalışmaya. Ya ben hiç bi arkadaşımla buluşup dışarıya çıkamayacak mıyım? Dışarda bir çiğköfte yiyemeyecek miyim? Parası olmasa inanın hiçbir şey demem. Bizim sinir olduğumuz şey, paranın borsada coinlerde çarçur olması. Şu borsasının en ufak bir yararını görmedik hayatımızda. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Varlık içinde yokluk çekiyoruz. Varlık denemez ama aldığı maaş her şeyimize rahatça yeter. Çünkü hiçbir borcumuz, büyük giderimiz yok.




  • Babanin maasina el koymak yerine kendin calis. Hem adami isteme hemde parasini ye, oh ne ala. Biz ne bilelim o adamin baban oldugunu? Belkide kocasindan nafaka koparmak isteyen bir kadin icin sorulan bir sorudur. Kadin erkek esit artik, bosanan kadin gitsin calissin, fabrikalar isci ariyor. Hem adami isteme, yatagini ayir karilik yapma, hemde adami haraca bagla. Anladigim kadariyla ailede kucuk cocuk yok annen ise girip calisabilir. Ise baslasin ve babani bosasin. Sende annene yardimci olarak bos zamanlarinda calis, bu isin cozumu bu. Nafakaya baglasanda adamin bunu duzenli odemesinin bir garantisi yok, maasinida kesemezsin, kesersen isi birakir napacan? Neden bizim ulkede 18 yasindan buyukler ve evde oturan kadinlar evin babasinin parasini yemeyi kendinde hak gorurde kendi calismayi aklina getirmez?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 10 Ağustos 2022; 9:12:51 >
  • Adamın kendi çalışıp kazandığı paraya çökmek için düşündüğü şeye bak. Vah vah şeytansın sen. baban olsam ve bu konuyu görsem hepinize sittiri çekerdim gidin kendi bkunuzda boğulun
  • Ya da boşanma yoluna gidilirse mallar tam eşit mi paylaştırılır yoksa evi direkt annem alabilir mi?



    şu soruyu bildiğim kadar basit olarak cevaplıyım hocam.eğer ev evlilikten sonra alındıysa eşit biçimde paylaştırılıyor.

    ama ev evlenmeden önce zaten babanınsa direk babana kalır.

  • Para için insanların yapmayacağı şey yok.
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Hocam amacım maaşına el koymak falan değil. Sadece gelirimizi giderimizi bilmek istiyoruz. Para verdiği falan yok bize. Annem 20 küsür yıldır hizmetçi gibi çalışıyor. Babam ne bizle ilgileniyor ne evle. Otel gibi kullanıyor evi. 22-20-9 yaşlarında üç kardeşiz. Biz küçükken de işten çıkar lokale giderdi gece 11-12’de gelirdi biz yattıktan sonra. Annem tek başına büyüttü. Küçükken de aynı şekilde hatta daha beter bir kuruş harçlık, bakkaldan bir şey almak için para vermezdi.

    Ayrıca annemin yatağı ayırdığı falan da yok. Kendisi gidip salonda tv karşısında yatıyor. Çünkü ruh yok adamda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iustumExtract -- 10 Ağustos 2022; 13:14:0 >
  • peak to god kullanıcısına yanıt

    Kendi çalışıp kazandığı parayı istediği kullanacaksa neden evlendi? Neden çocuk sahibi oldu? İnşallah aynı duruma düşersiniz de görürsünüz.

    Ya da siz de ailesine aynı şekilde davranan bir zalimsiniz.

    Annem olmasa ve biz o kadar sıkıntı çekmesek bu evi de alamazdık. Kendisi hiçbir şey almaz. Anca paraları çarçur eder. Ortada hiçbir şey yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iustumExtract -- 10 Ağustos 2022; 13:16:43 >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Kadın 45 yaşına gelmiş. Bu saatten sonra para koparmayı mı düşünecek. İğrençsiniz. Sanki çok zengin bi adamdan bir yıl sonra boşanacak.

  • Adam sabahtan akşama kadar milletle uğraşırken annesi de evde şeytan yetiştirmiş. Bu şeytanda büyümüş babasının maaşına el koymak için taktik ariyor. Tüm suç annende, annen babana biraz sevgi gösterseydi adam da gidip coine para yatırmazdı tabi annen hiç bir zaman mutlu olmadı her şeyden şikayetçi oldu kocasına hiç sevgi göstermedi. Evde yan gelip yatmış 45 yaşına kadar. Mutluluğunu sömürdü şimdi sıra maaşını da almaya geldi. İftira atarak babanı nafakaya mahkum edebilirsin ama unutma insan kendi babasına böyle şeytanlık yapmaz ayıp günah yazık babana öyle bi acıdım ki var ya
  • peak to god kullanıcısına yanıt

    Ben de sana acıyorum. Bu düşüncelerle leş gibi mutsuz bir hayatın olacağı için.

  • iustumExtract İ kullanıcısına yanıt
    Adam o yasa getirene kadar size bakmis, adamdan sikayetciysen annen bisansin sende calis annene bak o zaman.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.