Şimdi Ara

LPG montajı yaptırdım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
5.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konuda yazdıklarımı silip silmemek konusunda inanın çok düşündüm.

    Her ne kadar başımdan geçen olaylar okuması bile rahatsızlık verici nitelikte olsalar da, mevzu bahis olan şirketlerin en istisnai tüm hatalarının bir tek müşteride inanılmaz bir şanssızlık eseri bir araya geldiği bir hatalar zincir olduğunu düşünüyorum. En sonunda konu maddi zararımın karşılanması ve LPG kitinin iade alınması ile sonuçlandığı için ve işin iç yüzünde bir tek şirketle değil, o şirketin bayileri ile yaşanalar ve bayilerin birbirleri ile ilişkileri ve bu ilişkilerin sonuçlarını talihsiz biçimde müşteri ile paylaşmaları sonucu olaylar gereksiz ve çok talihsiz biçimde büyümüş, müşteri yaşananların arasında kalmış, kendisine her söylenene mecburen inanmış, inandıkça ve dinlemeye devam ettikçe sıkıntsı git gide artmış ve 46 gün boyunca sinir harbi yaşayarak tenis topu gibi oradan oraya sekerek sorununa çözüm ve mağduriyetine sonuç aramıştır.

    Esasında ilgili şirketler hakkındaki yazdıklarımı duyuru niteliği taşıması için bu sayfalarda bırakmayı isterdim. Fakat vicdanımın el vermediği bir konu var. O da benden yaşanan sıkıntılar için defalarca özür dilenmiş olması ve sıkıntıların maddi bacağının giderilmiş olmasının yanı sıra, her kişinin veya kurumun sayısı ne kadar fazla olursa olsun; hata yapabileceği, verilen maddi zararı nakden ödemenin yanı sıra, manevi zararlar için de özür dilemek dışında o kişi/kurumdan kendilerini affetmek için beklenebilecek mantıklı hiç bir şeyin olmamasıdır. Hata yapmak ne kadar kolaysa, affetmek de o kadar zordur. Fakat ancak affedebildiğimiz kadar büyüyebilir, hayatta o kadar yol alabiliriz. Yaşanan sıkıntıların ilgili şirketlerdeki yanlışların giderilmesi için kendilerine bir örnek vaka niteliği teşkil etmesi ve benzer olayların gelecekte yaşanmaması aracılığıyla sonuçta herkese faydalı olması en içten beklentimdir.

    Peki derseniz ki bu sayfaları okuyan kişiler ne olacak? Niçin yeni okuyacak kişilere yapılan bu hataları öğrenme şansı vermiyorsun? Bunu diyenleri, bakış açılarında son derece haklı gördüğümü belirtmek isterim. Fakat LPG sektörüne dair edindiğim bütün bu deneyimlere göre, bence sektör bazında hangi markanın, hangi bayisine gitsem, bu yaşadıklarımı yaşayabilirdim. Yani yaşadıklarım çok uzun ve bir araya gelmesi çok zor bir şanssızlıklar zinciri. Bu hikayedeki kahramanları çıkartıp yerine başka bir şirketin, başka bir bayisini de koysaydık, yine aynı şeylerin yaşanabileceğine dair inancım malesef tam. Bu yapılan hataların ciddiyetini küçültmek için sarfedilmiş bir cümle değil, aksine tüm sektör bazında benzer hataların (müşteri başına düşen ortalama hata sayısı çok daha az elbette) yapıldığını düşündüğümün ifadesidir.

    Sonuç olarak; LPG dönüşüm sistemlerinin son derece Plug & Play sistemler olduğunu ve teknolojik olarak güncel motorları besleyebilecek sistemler olduğunu, motorların enselerine yapışmış bir kene gibi motor ömrünü emip bitirecek aygıtlar değil, motor ile symbiotic bir bağ kurarak, hem daha uzun ömürlü olmasını sağlayan, hem de ekonomi yaptıran, ama en önemlisi; modern motor teknolojilerine yeterince adapte olabilmiş bir teknoloji olduğunu düşünüyorum.

    Fakat Plug & Play olarak nitelediğim bu cihazları kimi zaman bilgi eksikliğimiz, kimi zaman ise dikkatsiz-isteksiz çalışma huyumuz yüzünden ve malesef bazen de maddi hırsımız yüzünden milletçe Plug & Pray haline çevirebildiğimizi düşünüyorum.

    Bir başka deyişle şahsen bundan sonra bana LPG dönüşümü yaptırmak istiyorum diyecek kişilere yanıtım; eğer arabalarını sadece bir eşya olarak görüyorlarsa "boş şanslar" olacak, ama benim gibi ailesinin bir ferdi olarak gören, elleriyle yıkayan, üstüne titreyen kişilere yanıtım ise "etme, eyleme" olacaktır.

    Bunları söyleme sebebim; tüm sektör bazında oldukça yüksek hata marjı bulunduğuna inandığım bu dev sektörde (belki de biraz da işin yapısı gereği) cımbızı bir tek yere takıp onu çekiştirmenin tüm yaşananlardan sonra kimseye bir fayda sağlamayacağını düşünmemdir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >










  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 25 Ekim 2008; 23:49:43 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 25 Ekim 2008; 23:50:07 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 25 Ekim 2008; 23:50:31 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 25 Ekim 2008; 23:50:58 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 25 Ekim 2008; 23:51:17 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 25 Ekim 2008; 23:51:42 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 25 Ekim 2008; 23:52:02 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 25 Ekim 2008; 23:53:30 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 25 Ekim 2008; 23:53:00 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 25 Ekim 2008; 23:53:48 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 25 Ekim 2008; 23:54:09 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 25 Ekim 2008; 23:54:28 >
  • bu LPG piyasası bir türlü standarta oturmadı,hep ufak firmalar yapıyor bu işi. bana kalırsa araç üreticilerinin isteyenlere yetkili serviste bunu yapmaları gerekiyor. Bu konuda chevrolet çok iyi, LPG'li 0 araçlar satıyor. Hyundainin orjinal LPG 'li araçları var ama buraya getirmiyorlar.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 25 Ekim 2008; 23:54:48 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 25 Ekim 2008; 23:55:07 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 25 Ekim 2008; 23:55:25 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 25 Ekim 2008; 23:55:43 >
  • Çok geçmiş Olsun ALLAH yardım etsin ne diyeyim bilemiyorum. Baştan sona okudum ve akla mantığa sığmayan şeyler yazılmış vs vs. Hayretki hayret başkada denilecek birşey yok.
    Bende LPG zedeydim. Hemde dediğin gibi brc. Ne hikmettirki işin başında garanti var ama sonuna gelinince o neki garanti neymiş 35.000 km boyunca sorun çıkarmamış olmasına rağmen bu zaman zarfının sonunda aracın beyni bozuluyor. Yenisini alıyoruz başka masraflarda vs derken lpg'yi çıkarıyoruz ne dert kalıyor nede tasa. Daha sonra BRC yetkili bayileriyle görüşüp hatanın hadi montajdan olacağına kanaat getirdiğimizi varsayarak yeniden garantili lpg kiti taktırmak istediğimizdede araca zarar verip veremeyeceğinin (elektronik aksam beyin vs) garantisi olmaz cevabı alınıyor ve ekonomik olmasına rağmen lpg'den kurtulunuyor.
    Sanada tavsiyem mis gibi aracından çıkar kurtul az fazla yaksın ama rahat rahat, kafanda sıkıntı olmadan kullan yada o çok güvendikleri 2-3 bayiden birini bul onun müsterisi ol kullanmaya devam et.




  • Geçmiş olsun.

    Turboşarjlı aracıma ben de lpg montajı düşünüyordum. Ancak gördüğüm bu gibi sorunlar sonucunda %30 tasarruf için değmeyeceğinden taktırmamaya karar verdim.

    Ama olur da taktırırsam 2A'nın açıkladığı bayi listesine güvenerek herhangi bir bayisine değil, bizzat gidip tanıştığım, bilgilerini ve ilgilerini yeterli gördüğüm bir bayiye giderim.

    Maalesef ehil olmayan kişilere bayilik verildikçe, ve hiçbir denetleme yapılmayınca bu gibi sorunların da ardı arkası kesilmez.

    Ayrıca Ayar Otogaz'ı da sorumlu davranarak gösterdikleri ilgiden dolayı tebrik ederim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.