Şimdi Ara

LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!! (225. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.600
Cevap
67
Favori
315.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

    O arka hoperlor kabloyu anca böyle gizleyerek goturebildigim için yukarı astım diğer hoperlorlar kulak hizasında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

    Tamir ettirmek için bir yer bulamadım ne yazık ki. Elektrik dalgalanmaları için online ups dışında çözüm yok malesef, akım korumaları prizler aşırı yüksek voltaj görürse içerisindeki varistörü patlatarak devreyi kesiyor ki bu varistörlerden z906 ve çoğu ev aletinin besleme kartında da var zaten. Bu yüzden akım korumalı adı altında satılan prizlere çok güvenmenizi tavsiye etmem.


    Saygılarımla.

  • Akım korumalı prizlerin hiç biri akım korumaz. cihazı korumak istiyorsan ups güç kaynağı kesin çözüm.

    Neden tüplü TV ler 20-30 yıl dayandı çünkü eskiden kapasitör vb..... devre elemanları gerçekten kaliteliydi lakin şimdi o kadar kaliteli değiller.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 28 Eylül 2022; 22:11:39 >
  • Tamam işte hocam, yüksek voltaj da akım korumalı priz kendi içinde ki varistörü patlatarak devreyi kesiyorsa, bu z906 yı ve içinde ki varistörü patlamadan koruyor demektir, varistörü patlayan akım korumalı prizi değiştirmek varistörü patlayan z906 yı tamir ettirmekten daha ucuz bir yol, bu bile benim için tercih sebebidir.


    Bilemeyeceğim belki de dediğiniz gibi gerçekten korumuyordur, cihazlarım şans eseri 12 yıldır bozulmamış da olabilir.


    Elbette online ups lerle kıyaslamıyorum ama 12 yıldır buzdolabı, çamaşır makinesi, z906, vb. cihazlarım bozulmadığına göre bu akım korumalı prizlerin (Ben 5 adet APC kullanıyorum) faydası olduğunu düşünüyorum.


    Elektronikten anlamam ama basit mantıkla yola çıkıyorum;

    Eğer korumuyorsa, bu akım korumalı prizleri tüm dünyaya satan kalitesini tüm dünyaya ispatlamış "Schneider Electric APC" o zaman tüm dünyayı aldatıyor mu diye bir soru geliyor akla, ben buna ihtimal vermiyorum.

    Ayrıca bu kadar büyük bir firma yüksek voltaj testi yapmadan, CE ve vb. sertifika onayı almadan ürünleri piyasaya vermiyor diye biliyorum.


    @Red_devil33




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 28 Eylül 2022; 23:0:19 >




  • Elektronik cihazların en etkileyen faktörlerden bir tanesi yaşadığınız bölgenizde elektrik dalgalanması var mı yok mu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.

    Bugün Logitech Z906 aldım henüz elime ulaşmadı.

    kurmadan önce kullanan tecrübeli arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum. Z906 ile birlikte hangi ekipmanları kullanmalıyım. Örneğin hoparlör ayağı olarak ne tavsiye edersiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karoki K kullanıcısına yanıt

    decode ışığı yanarsa aktif olmuştur.Hiç bisey yapmana gerek yok direk 5.1 çalışması lazım

  • Z906 yı HDMI ARC ile TV ye bağlayabileceğimiz bir adaptör var mı. Tek TV kumandası ile ses kontrolü mümkün mü acaba?

    İnternette bazı sitelerde HDMI ARC TO Optical adaptörler mevcut fakat bu tam olarak ihtiyacı karşılayan bir aparat mı emin olamadım.

  • karoki K kullanıcısına yanıt
    Evet, bu aparatlar aradığınız cihaz ama ses dolby olduğunda muhtemelen tv kumandası ile sesi azaltıp arttıramazsınız diye düşünüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • karoki K kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle tavsiye etmem. Kullanışlı bişsey olsa idi daha yaygın olurdu bir inceleme videosu bile yok

  • Herkese merhaba,arızalı sistemi olup nasıl ve kime yaptıracağını kara kara düşünen varsa ve Mersin civarındaysanız mesajımı okuyun ilacınız burada :)


    2013 ten beri kullandığım Z906 sistemim bizim evde olmadığımız zaman zarfında muhtemelen elektrik gidip gelmesinden dolayı devre kartını yakmış.Ben bunu nerde nasıl yaptıracağımı düşünürken eniştem olaya el attı ve sistemi işinin ehli bu işleri bilen bir tanıdığına yaptırdı.Ve bu arkadaş bizden ücrette almadı.Kendisi evden çalışan böyle tamirat yaparak geçimini sağlayan işinin ehli birisi.Bende buna istinaden buraya yazmak istedim hem bu arkadaşımıza böyle yardımcı olmak istedim hemde elinde buna benzer ses sistemleri olup yaptırmak isteyen arkadaşlara bir kullanıcı tavsiyesi vermek istedim.


    İsim: Manas Kurt

    Tel: 0530 477 33 04


    Burda da benim sistemin devre kartının yanmış hali ve arkadaşın onarımıyla tekrar eski günlerine döndüğünü gösteren video :)







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH | equ* -- 1 Kasım 2022; 23:53:15 >




  • Tefon no bırakman iyi olmuş illa işe yarayacaktır. Bende dahil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun olursa manas ustadayım :)

  • Herkese merhaba, bende logitech z906 sahibi oldum ancak çok bilgi sahibi değilim. Arka uyduların montajı için kutunun içerisinden çıkan kablolar kısa geldi. 15 metrelik iki tane hoparlör kablosuna ihtiyacım var. Tavsiye edebileceğiniz bir marka var mıdır? Yardımınızı rica ediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendi orijinal kablosunu al elektrikçiye git sana aynısından verir

  • Selamlar. İndirim, puan vs derken şu dönemde ses sitemlerinde bu fiyatlara pek alternatif göremediğim için z906 aldım tam olarak 5899 liraya geldi. Henüz kargoya verilmedi iade vs eder miyim kutusunu hiç açmadan emin değilim. Bu konuda görüşlere ihtiyacım var. Biliyorum konu ve ürün oldukça eski :) Bir çok mesajı da okudum aslında ama güncel olarak son durum nedir ve gerekli mi bilgi almak istiyorum. Öncelikle kullanım yerim TV üzerinden olacak optik kablo ile. Televizyonum Philips 65Pus9206. Televizyonun kendisinde 50w lık 2+1 bir sistem var + olarak Creative T3 de bağladım bu iki sistemi aynı anda ses gelecek şekilde ve bass tiz dengesini kendime hoş gelecek seviyede ayarladım. Bana göre bu şekilde ses tatmin edici hatta bass seviyesi %20 de diyebilirim. Ağır bass hem sevmiyorum hem de apartman dairesinde kullanmak mümkün olmuyor. Z906 ya geçmek bende bu sistemler varken mantıklı mı? Z906 alma amacım uyduları evin köşelerine oturma hizasında konumlandırmak ve surround ses elde etmek. Genellikle Filmleri ve müzikleri dijital platformlardaki üyeliklerim üzerinden izliyorum ve dinliyorum. Kullanım amacım sadece film ve müzik için olacak. Bir çok kişi z906 nın tizlerinin hiç iyi olmadığı yönünde görüş bildirmiş. Ben şu anki ses sistemimde tizleri dengelemek için tv nin kendi sisteminde ayar yapıyorum. Boğuk bir ses istemiyorum. Zaten Z906 açıp kullanacaksam bile bass seviyesini düşük ayarda kullanmayı düşünüyorum. Z906 beni memnun eder mi? Android TV için bass tiz ayarı mevcut mu ekolayzır ayar var mı? Ya da şununla kullanırsan daha iyi olur diyebileceğiniz bir şey var mı? En olmadı iade mi etmeliyim?





  • karoki K kullanıcısına yanıt

    ARC özelliğini kullanmanız için birbiriyle ilişkili tüm cihazların ARC özelliğini desteklemesi gerekir, bu şuna benzer; usb 2.0 portundan usb 3.0 hdd ye dosya kopyaladığında usb 2.0 hızıyla dosya kopyalanması gibi.

    ARC için diğer türlü ara adaptörlerle uğraşmak arkadaşın dediği gibi pek sağlıklı sonuçlar vermeyebilir.


    Bunlarla uğraşmanıza gerek yok, bu işlerin en kolayı bir evrensel kumanda kullanmaktır.

    Ben şahsen zamanında Amazon dan aldığım "logitech harmony 650" evrensel kumanda kullanıyorum, çok memnunum.


    Bir evrensel kumanda kullanmanın şu faydaları var;


    * Z906 gibi bir ses cihazını birden fazla cihaz için ortak kullanıyorsanız, o anda hangi cihazı kullanırsanız kullanın z906 nın sesini arttırıp azaltmayı tek kumandayla halledersiniz.

    (tv, tv box, uydu alıcısı, vb. cihazlar için)


    * programlama yaparak aktivite yaratabiliyorsun (uydu seyret, film seyret, müzik dinle, vb. gibi), istediğin cihazları sırasıyla açmak ve kapamak için tek butona (aktivite butonuna) basış yeterlidir.

    örnek: diyelim ki uydu yayını seyredeceksin, sırasıyla; "tv yi aç, uydu alıcısını aç, z906 yı aç, z906 da optik 1 portunu seç, hdmi switch de 4 no lu portu seç" gibi komutları tek bir düğmeye atayabiliyorsun.


    * cihazların asıl kumandaları yedek olarak durur, hiç kullanılmadığı için sonsuza kadar sağlam durur,

    evrensel kumanda bozulsa bile, yenisini alıp asıl kumandalar dan tekrar tanıtabilirsin.


    * kumanda karmaşasından kurtuluyorsun.


    * Logitech' e özel; Programlamayı bilgisayar ortamında yapıyorsun, yaptığın ayarlar sana özel bulut da saklanıyor, yarın bir gün evrensel kumanda bozulur yenisini alırsan, tekrar programlamaya gerek kalmadan yüklersin.





  • Styxf1 S kullanıcısına yanıt

    Hocam bu fiyata nereden aldınız ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsiburada da 11.11e özel fiyatı 7300 liraydı. Ek olarak sepette yanlış hatırlamıyorsam %15 indirim vardı. Ayrıca linkgelir puanlarımı da kullandım. En son rakam 5899 liraydı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Theımam281 T kullanıcısına yanıt

    merhaba, bende de z906 var. normal tv kanalları izlerken effect tuşuna basınca modlar arasında geçiş yapmıyor. hep decode ışığı yanıyor. YouTube da surround test, 4k, 8k vs videolar denedim onlarda da aynı şekilde effect tuşu herhangi bir şeyi değiştirmiyor. Amazon Netflix vs platformlardan film izledim. tam anlamıyla 5.1 verdi. Bende Sony 65xh9096 tv var. optik kablo ile bağladım. Turkcell tv+ var. android tv ayarlarındaki herseyi denedim. aklıma son seçenek, tv stereo çıkışını z906 ya ayrı olarak bağlamak geldi. TV kanalları izlerken mod değiştiririm. Ama optik ile bağlıyken de değişebilir olması lazım. Yardımcı olur musun? aklına başka bir şey geliyor mu?

  • 
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.