Şimdi Ara

Logitech Z906 bağlantısı için yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, geçenlerde Logitech z906 satın aldım ve ses sistemleri, ses kabloları vs. vs. konularında hiç ama hiç bilgim olmadığı için biraz yardıma ihtiyacım var. Şimdi benim sorunum şu ki, sanırım bu dolby zımbırtısının aktif olması için farklı bir bağlantı yapmak gerekiyormuş, işte o kısımları hiç anlamıyorum. Elimde Asus Xonar U5 ses kartı var, laptop'a bağlayabilmek için almıştım, ses kartımın arkasında SPDIF yazan bir giriş var sanırım kullanmam gereken yer orası. Bir de ses kartımın kutusundan çıkan SPDIF adaptörü diye küçük bir aparat var, sanırım bir dönüştürücü. Tam olarak ihtiyacım olan cevap hangi kabloyu almam gerektiği. (Soruyu yanlış yerde soruyorsam kusura bakmayın, acemiyim.)

    Logitech Z906 bağlantısı için yardım.


    Logitech Z906 bağlantısı için yardım.


    Logitech Z906 bağlantısı için yardım.


    Logitech Z906 bağlantısı için yardım.








  • plutonbey P kullanıcısına yanıt
    Aslında sizin dijital (spdif yada coaxial) bağlantı yapmanıza gerek yok. Asus’un front (ön), center (orta) ve rear (arka) 3,5mm kulaklık jakı şeklinde olan analog çıkışlarından, Logitech sub’nın arkasındaki 1 nolu bölgedeki sarı, yeşil ve siyah girişlere bağlantı yapmanız yeterli.

    Logitech ile birlikte buna uygun iki ucu da 3,5mm kulaklık jakı şeklinde olan kablolar çıkmıştır. Onlarla bağlantınızı yapın.

    Windows denetim masası ses ayarları kısmından da hoparlör dizilimini 5.1 şeklinde seçin ve kullanmaya başlayın.


    İllaki dijital bağlantı yapacağım derseniz de Asus’da en sağdaki koaksiyel çıkıştan iki ucu da rca soket olan bir kablo ile Logitech Sub’ın arkasındaki 5 nolu girişe bağlantı yapabilirsiniz.

    Ama koaksiyel yada optik dijital bağlantıda standartta 2.0 pcm sinyal iletebilirsiniz. Oyunlarda 5.1 ses alabilmek için sesi dts yada Dolby olarak PC’de kodlamanız gerekiyor.
    Bunun için de ses kartınızın dts connect yada Dolby digital live diye geçen kodlama programlarını desteklemesi gerekiyor.

    Asus u5’in desteği var mı bilmiyorum. Bunu bir araştırın derim. Ama ses kartının 5.1 analog çıkışı olduğu için uğraşmanıza bence gerek yok.

    Logitech’teki optik ve koaksiyel girişleri tv yada ayrıca bir medya oynatıcı gibi bir cihaz varsa onlarla kullanabilirsiniz. Boşuna portları işgal etmemiş olursunuz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Ses kartınızın coaxial (koaksiyel) s/pdif çıkışından, turuncu olan, ses sisteminizin decoderindeki coaxial (koaksiyel) s/pdif girişine, turuncu olan bağlantı yapacaksınız. Size gereken iki ucu RCA erkek olan basit bir kablodur, oldukça ucuzdur, pahalı olanları almanıza gerek yok.


    Sonra da Asus kartınızın yazılımından output olarak S/PDIF device seçeceksiniz.


    İşin zor kısmı, yazılım, zira s/pdif, temel olarak ses kartını sadece bir köprü olarak kullanır, bilgisayardaki kaynak ses içerisinde var olan sesler, PCM, Dolby Digital veya DTS her neyse, yardımcı bir kodlayıcı tarafından kodlanarak S/PDIF üzerinden ses sisteminin dekoderine gönderilir ve kod çözülerek analog sese çevrilir.

  • Bu kabloyu alarak sorunumu çözdüm.


    Logitech Z906 bağlantısı için yardım.

    Kablonun bir ucunu z906'nın optik girişine, diğer ucunu ise ses kartımın kutusundan çıkan S/PDIF adaptörü ile birlikte turuncu renkli S/PDIF çıkışına taktım. Dolby ve DTS filmleri izlerken decode ışığı yanıyor artık. Yalnız @qzwxec'in de dediği gibi bu bağlantı şeklini kullandığımda ses direkt olarak ses sistemine gidiyor, decode ışığı yandığında ses açma/kısma işlemini sadece ses sistemi üzerinden yapabildiğimi farkettim, ki zaten olması gereken de bu sanırım.


    Kabloyu alıp kullanmaya başladıktan sonra bile decode ışığını bir süre yakamadım fakat bu tamamen denediğim filmlerle alakalıymış, uygun film bulmak kablo bağlantısı yapmaktan daha zormuş :) Ama uğraştığıma değdi açıkcası, bu sanal surround dedikleri zımbırtı ile gerçek dolby/dts arasında hayvan gibi fark var.


    Zaman ayırıp yardım edenlere çok teşekkürler. Logitech Z906 bağlantısı için yardım. 





  • Zamunda.net üyeliği bulup ordan bluray filmleri bulup indirebilirsiniz. Bir de Bluray oynatıcı yazılımı bulmalısınız. Ücretsiz olanların en iyisi VLC, ancak her eklentiyi ayrı ayrı eklemelisiniz. Mesela bluray oynatabilmesi için libbluray, korumalı bluraylar için ayrıca libaacs ve/veya libbdplus indirip eklemeniz lazım.


    Ses açıp kısma, ses kartı yazılımından yapılamıyor ancak windows'un kendi ses ayarı üzerinden de yapılabiliyor, sağ alt köşedeki hoparlör simgesi, digital output olarak görünüyor. Aynı zamanda oynatıcıdan da yapılabiliyor.

  • Seti denedinmi hocam

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.