Şimdi Ara

LOGITECH Z5500 vs LOGITECH Z906 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
7
Favori
71.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, benimde 1 yıldır z5500'üm var Vatandan zamanında 540 TL ye aldım. Ben hem müzik dinleme hemde film izleme için aldığımdan dolayı iyi bir tercih gibi gözüküyordu. Ama benim için yanlış bir tercihmiş. Çünkü filmden çok daha fazla müzikle uğraşıyorum. Yani stereo almalıymışım kendime. Şu an bunun araştırmasındayım. Hi-fi ya da Hi-end bir stereo sistem kurmayı düşünüyoum. Tabi burada maliyet çok önemli. Eğer ikinci el sistemler bulabilirsem hi-end e ulaşabilirim.

    Z550 ile ilgili şunları söylemek istiyorum. Güzel ve kaliteli cihaz. Hele benim aldığım paralara bulabilirseniz hiç kaçırmayın. Ama 5.1 sistemlerde kablo sorun olmaya başlıyor. Yok efendim ben düzgünce yerleşimini yaparım derseniz çok güzelde olur.

    Arkadaşıma z5500 birkaç günlüğüne vermiştim. Saolsun amfi içeren bas kolonu güneşte çalıştırdığı için üç çıkışı yandı. Sanırım uyduları da yanmış gibi gözüküyor. Ama şöyle birşey yapmayı düşünüyorum. Bas kolonu açıp içerisindeki devre elemanlarını ve kablolarını değiştirmeyi düşünüyorum. Yani daha iyi devre elemanları ve bakır kablolar kullanacağım. uydular içinde daha güzel uydu hoparlörler bulabilirsem onlara da bir el atacağım. Bunları yaparsam ileri de ses ile ilgili değişmeleri sizlere de aktarırım.

    Ayrıca şunu da yapabilirim. Kolonun amfisi iptal edip harici bir amfi bağlayabilirim. Lambalı bir amfiyle belki de harikalar çıkartır. Herkese keyifli dinletiler diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malidemirkan -- 16 Ağustos 2012; 23:46:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: saxblue

    Z906 her şekilde z5500'den daha güncel bir sistem ve bunu aklınızın bir köşesine yazın. Üst model olması için illa da daha yüksek watt gücüne ihtiyaç yok. He sadece daha fazla yenilik bekliyor insan. Bende daha fazla yenilik beklerdim neyse.. Kullanıcıların neredeyse tüm yorumlarını okudum sadece burada değil bir çok forumda. İnsanlar ısrarla z5500 diyor başka bir şey demiyor.

    Bir kere şu sistemi satın alanların neredeyse %85'i bu sistemi odada kullanacak. Hatta apartman dairesinde kullanacak. Ben zannetmiyorum ki z5500 kullanıcıları sesi %50 yukarı açıp saatlerce kullanabilsin. Hele ki bir apartman dairesinde bu imkansız (!) Onu geçtim zaten disko yada bir sinema salonu işletmiyorsanız sesi o kadar açmanın da çok fazla bir doğru bir yanı yok. z906 nın artı yanlarından bir tanesi de burada başlıyor. Kullanıcı profili göz önüne alınarak sistemin subwoofer gücünü düşürmeleri doğru olmuş. Daha dengeli bass frekansı alıyorsunuz. Bu açıdan eleştiren arkadaşların yorumlarını çok daha çocuksu buluyorum. Watt gücünü yükseltmeleri bir artı sağlamayacak. z906 sahibi olarak söylüyorum sistem ortalığı yıkıyor buna emin olabilirsiniz. Apartmanda yaşadığım için sesini açabilsem de zaten %50 yukarı çok fazla çıkartmam. Ayrıca şuursuz yere yüksek ses yerine ben kaliteli ses duymayı tercih ederim. Z5500'ün bass'ını açtıkça sesler kayboluyordu ve bütün sesleri yutuyordu.

    Şu en çok tartışılan konulardan bir tanesi de özellikle müziklerde tiz frekanslarının azlığı konusu... Çok fazla müzik dinlerim ve genellikle rock müzik dinlerim. Şahsen tiz frekanslarında abartıldığı kadar bir eksiklik duyamadım... Daha iyi olabilir miymiş? Evet olabilirmiş ama sorun etmedim. Tiz eksikliği konusunda öyle bir bahsediliyor ki zannedersiniz ki hiç müzik dinlenmez. Yok arkadaşım öyle bir şey oldukça iyi kalitede ve ses derinliğinde müzik dinleyebiliyorsun. Kullandığım ses kartının kalitesi de belki tiz konusunda ki çıtayı yükseltiyordur. (Creative X-fi Titanium FATAL1TY Champion) He bu durum biraz göreceli ama genede müzik konusunda yerden yere vurulmayı hiç hak etmiyor.

    Elektrik sarfiyatı düşürülmüş bir kere ve regüleli güç kaynağı kullandıkları için elektrikte meydana gelen dalgalanmaları da ortadan kaldırıyor.

    Ayrıca psikolojik olarak daha büyük subwoofer biraz daha yüksek watt gücü varken neden daha aşağıda değerlere sahip bir ürüne daha fazla para vereyim sorusu kafayı karıştırıyor. Şahsi görüşüm z5500 de z906 da 700 den fazla edecek değere sahip değiller. Ben z906'yı 699 tl ye aldım. Ve oldukça mutlu mesut geçiniyoruz. z906 alacak arkadaşlar milletin atıp tutmasını çok fazla kafanıza takmayın. Gidin deneyin ürünü teknoloji mağazalarında görün. Ama unutmayın ki her zaman evde daha güzel duyacaksınız.

    Saygılar


    Düşüncelerime derman oldun millet z906 yı yerden yere vuruyor öyle bi izlenim bırakıyorlarki sanki kullanılmayacak bir sistem gibi görüyorlar ...

    Bence z5500 elbette iyi olabilir arkadaşlar 7 yıllık seti bir kenara bırakın artık nesli elbette tükenecek ve piyasanın en iyi multimedia sistemi z906 olacak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mobile Prof.

    2 ürün de beş para etmez.

    otoriteler son noktayı çoktan koymuş, biz de konuşuyoruz kendi kendimize
  • gercekten beyler z 5500 u bılmıorum , hic dinleyemedim ama z 906 bespara etmez onun yerine klipsch pro media war optimum media markt ta onu alın fiyatları asagı yukarı aynı
  • ama yinede dinleyip bi bakın bin lira az para deil.
  • Konu ses olunca yorumlara gore sistem alinmaz ancak fikir sahibi olunabilir. Ben z5500 kullaniyorum ama teknik teday ve kullanilabilirlik acisindan 906 daha onde bir cihaz. Zaten z5500 uretilmiyor ki kiyas yapmak bence gereksiz ama z5500 i temiz olarak 2. El bulabilirseniz daha uygun olur. Bir de ses kalitesinden bahsederken hifi sistemlerle karsilastirarak z5500 i veya z906 hakinda fikir sahibi olmaya calismak cok gereksiz. Cunku kullanim amaclari ayri dunyalarin cihazlari olmasi bakimindan amacsiz olacaktir. Bu iki cihazi ancak emsalleri olan edifer vb. Cihazlarla karsilastirilmali yeni kullanicilar ona gore hangi sistem daha kaliteli ses veriyor ve imkani olan arkadaslar yerinde denesin ve bu denemeleri munkun oldugunca orijinal track parcalarla yapsinlar cunku mp3 gibi sonradan oynanmis parcalar kesinlikle gercek kaliteyi engelemektedir. Son olarak apartman dairesinde sesi %50 zaten acamiyorsunuz gibi soylevler kacamak cevaplardan oteye gecmiyor. İster %25 ister %50, isterse %100 olsun insan elindeki cihazin gucunu yeri geldinde hissetmek ister. Zaten apartman dairesinde oturup da bu cihazlari alacak olanlar son sesi dinleyemeyeceklerini biliyorlardir. Onemli olan verilen para alinan cihazin hakki midir degil midir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 7 Ekim 2012; 0:18:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tr.duman

    Konu ses olunca yorumlara gore sistem alinmaz ancak fikir sahibi olunabilir. Ben z5500 kullaniyorum ama teknik teday ve kullanilabilirlik acisindan 906 daha onde bir cihaz. Zaten z5500 uretilmiyor ki kiyas yapmak bence gereksiz ama z5500 i temiz olarak 2. El bulabilirseniz daha uygun olur. Bir de ses kalitesinden bahsederken hifi sistemlerle karsilastirarak z5500 i veya z906 hakinda fikir sahibi olmaya calismak cok gereksiz. Cunku kullanim amaclari ayri dunyalarin cihazlari olmasi bakimindan amacsiz olacaktir. Bu iki cihazi ancak emsalleri olan edifer vb. Cihazlarla karsilastirilmali yeni kullanicilar ona gore hangi sistem daha kaliteli ses veriyor ve imkani olan arkadaslar yerinde denesin ve bu denemeleri munkun oldugunca orijinal track parcalarla yapsinlar cunku mp3 gibi sonradan oynanmis parcalar kesinlikle gercek kaliteyi engelemektedir. Son olarak apartman dairesinde sesi %50 zaten acamiyorsunuz gibi soylevler kacamak cevaplardan oteye gecmiyor. İster %25 ister %50, isterse %100 olsun insan elindeki cihazin gucunu yeri geldinde hissetmek ister. Zaten apartman dairesinde oturup da bu cihazlari alacak olanlar son sesi dinleyemeyeceklerini biliyorlardir. Onemli olan verilen para alinan cihazin hakki midir degil midir.

    güzel yorum :D bu arada klipsch pro media z5500 ile aynı seviyede bir cihaz .(yanlıs anlamaları onlemek ıcın soyluorum)




  • yaklaşık 4. yılına giren ve halen en alasından kullanmaya devam ettiğim z5500 kullanıcı olarak. yerine asla yeni bir ürünü koymayı bile düşünmedim vede düşünmem. olası kıyaslamaları yapan biri olarak sanırım söyleme hakkımda vardır.
    arkadaşıma z906 aldık. evlerinde güzelinden dinlemeye başladık ama bir terlik vardı '' bence '' tabi ki benim ewe kurup test ettik :)
    kişisel tercih kısmını bi yaana bırakırsam 906 kesinlikle 5500 yanında sönük kalmasada sınıfı geçer not alır sadece.
    1080p dts konserlerden tutunda sadece bas sadece tizlerden oluşan seslere kadar.
    Şuan için logitech z5500 tahtını sallayan yada yerine geçeçek ürünü çıkarmış değil.
    alacak olan arkadaşlar buldukları anda z5500 lerine kavuşşunlar.
    Bu arada unutmadan sesleri desibel ölçerlerler itina ile ayrı testte ettik. sonuçlar çarpıcı :)
    Desibel ölçerimiz hatalı değilse eğer. z906 -> 101 desibel ............................ z5500 -> 108 desibel :):)
    en iyi her zaman için en pahalısı değildir. en kullanışlı olandır.
    ayrıca tabiki apartman dairesinde 4boost yapamaıyoruz ancaaakk kaçamak zamanlarda da olsa denemiyorda değiliz hemde dakkalarca. polis şikayetine değer. titremez mi ses hiç yawww..
    saygılar..




  • Beyler tonla yorum okudum ve Z 5500 almaya karar verdim.bahsedilen bahsedilmeyen herhangi bir sorunu olmayan,temiz garantisi devam eden ve cihazını satmak isteyen veya nerde bulabilecegimi bilen biri varsa lütfen msj atsın.kesinlikle ciddi alıcıyım.lütfen laf olsun diye msj atmayın
    titan1616@gmail.com
    saygılar
  • Bende z5500 kullanıcıyım 2 yıldır. Çok memnunum. Ancak ikinci yılında bazı kolanlarda patlama oluyor. Yani bu da doğaldır. Özellikle Center Merkez uydu patlıyor. Ben yenisini aldım 65 TL'ye. ALmayı düşünen karar veremeyen kişiler hhiç düşünmeden alın kullanın. Filmlerde mükemmel bir seyir veriyor, ancak müzik için aynı şeyi söyleyemem. Müzikleri aynı flim tadında vermesini istiyorsanız. Ses Kalitesi en az 320 yada flac olanları dinleyin. O zaman müzik zevki güzel olur.
  • BEN BU ÜRÜNÜ ALALI 1 YIL OLUYO FAKAT KULLANAMIYORUM NE YAPTIYSAN VERİM ALAMADIM 200 TLY LG ALDIM SES SİSTEMİ ALDIM KARDESİME O BİE 10 KAT DAHA İYİ SES VERİYOR MEDİA MARTTA KURMUŞLARDI HAYVANLAR GİBİ Bİ ALET AMA BEN KESİN BAGLANTI YAPAMADIM LUTFEN YARDIM EDİN NASIIL BAGLANTI YAPMAM KONUSUNDA MESALA SUBBUFERDAN HİÇ SES CIKMIYOR 1 YILDIR DURUYO ÖYLE TAOPLASAN 10 SAAT CALIŞMAMIŞTIR VAKIT TE YOK UGRASMAK İÇİN
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TUGİ 1905

    BEN BU ÜRÜNÜ ALALI 1 YIL OLUYO FAKAT KULLANAMIYORUM NE YAPTIYSAN VERİM ALAMADIM 200 TLY LG ALDIM SES SİSTEMİ ALDIM KARDESİME O BİE 10 KAT DAHA İYİ SES VERİYOR MEDİA MARTTA KURMUŞLARDI HAYVANLAR GİBİ Bİ ALET AMA BEN KESİN BAGLANTI YAPAMADIM LUTFEN YARDIM EDİN NASIIL BAGLANTI YAPMAM KONUSUNDA MESALA SUBBUFERDAN HİÇ SES CIKMIYOR 1 YILDIR DURUYO ÖYLE TAOPLASAN 10 SAAT CALIŞMAMIŞTIR VAKIT TE YOK UGRASMAK İÇİN


    Z906 mı almıştınız? Evet, mutlaka bir yerde bir hata var, çünkü Z906'nın bas gücü son derece yüksektir.
    Muhtemelen şu sorunlardan biri olabilir:
    1. Ses kartı yeterince desteklemiyor olabilir.
    2. Ses kartı sürücülerini güncelemeniz ve doğru şekilde ayarlamanız gerekiyor olabilir(Büyük ihtimal bundan dolayıdır).
    3. Kabloda bir sorun olabilir. Optic bağlantıyı da deneyin, ses kartında optic giriş var ise. Her iki bağlantı türünde de yine ses alamaz iseniz.
    4. Z906'nın kontrol paneli üzerindeki ayarları doğru yapamıyorsunuzdur. Mesela, optic bağlantı yapmışsanız, kayıttan yürütme aygıtlarında da hoparlörü değil, SPDIF Out'u varsayılan aygıt olarak ayarlamanız gerekir. Büyük bir ihtimalle sorun bundan kaynaklanıyor da olabilir. Yani bağlantınız ve çıkış ayarları birbirine denk gelmelidir. Ve kontrol panelinde de INPUT'u doğru ayarlamanız gerekmektedir.
    5. Hoparlör yapılandırmasını 5.1 yaptığınızdan emin olunuz. Bunu iki türlü yapabilirsiniz. Ya ses kartı programından, ya da kayıttan yürütme aygıtlarından girip hoparlör ayarlarını bularak yapabilirsiniz.
    6. Subwoofer arızalı olabilir.

    Bu sorunlardan biridir ama hangisi olduğunu bulabilmek biraz da akıl yürütme gerektiren bir şey. Yani birazcık da kafayı çalıştırmanız lazım, hoparlör sistemini çalıştırabilmek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerhangiBiriyim -- 3 Aralık 2012; 20:04:28 >




  • dun z 5500 aldım cok kararsızdım ve bır anda almıs bulundum ılk denemem hızlı ve ofkelı 5 bluray ızlemek oldu
    sesı samsung 46 d 7000 optik cıkısından aldım ve ınanın cok ıyı netıce aldım detaylar cok ıyı ve temız baslar derınden ve saglam sesı 10 gıbı actım ve harıka sonuclar olustu ve tavsıyem hoparlörlerı yerlestırme acılarınız cok ıyı olmalı ve kullandıgınız pırızın yuksek voltaj ve dalgalanmaya karsı duyarlı olmasına dıkkat edın cunku seste tıslamalar yok oluyor ve frekansları tam alıyorsunuz .....
  • 4 yıldır z 5500 kullanıyorum şu anki cihazım 2.ci 4 yıldır creative x-fi surround pro ile kullandım harika kalitesi vardı 1 ay önce fatality champion aldım ses kalitesi katladı uydular salonun dört bi yanına montelenmiş konumda ve kablo gizleme olayınıda köşelerdeki kartonpiyerlerin hemen bitişiğine nalburdan aldığım ince kablo kanalları ile hallettim kimse kanal olduğunu anlamıyor bile rengi beyaz olduğu için kartonpiyer gibi görünmekte daha önceleride farklı ses sistemleri bir çok kez alıp denedim ancak bana sorsanız ben z5500ümü hiç bi 5+1e veya hifi sisteme kesinlikle değişmem piyasada 2.ci eli temiz olarak bulduğum sürece cihazım arızalansa tekrar düşünmeden yine alırım evde eşim ve çocuğuma sürekli ikazda bulunuyorum aman dikkat edin üstüne bişey koymayın temizleme işini toz alma işini heleki decoderi kesinlikle elletmiyorum her zaman kendim temizliyorum ve cihazımı 1hafta 2 hafta boyunca 7/24 hiç kapamadığım oluyo gece açık bırakıyorum daha doğrusu uyuyup kalıyorum açık kalıyo cihaz etrafı açık hava aldığı için ne aşırı ısınma nede herhangi bi problem yaşatmadı banamısın demiyo ses açma konusuna gelince apartmanda oturduğum için bırakın son ses dinlemeyi 4 yıldır henüz 1 şarkıyı tamamen sonda dinleme fırsatım olmadı arada bi gaza gelip açıyorum ama yoğunluktan kendim bile rahatsız olup hemen sesi düşürüyorum ara ara en fazla yarıya yakın açmışımdır yani yarıda bile dinlemek zor hemen komşular alttan üstten sağdan soldan duvara vurarak tepkisini gösteriyolar maddi durumlar iyi olsa sırf z5500ümü yüksek seslerde kullanmak için 5000tl harcayıp salonumu yalıtım yaptırımdım buna değer bu şahsi fikrimdir ve zevkler ve renkler değişmez z906ya gelince isterse ses kalitesi ve gücü z5500 ile aynı olsun he görsel olarak decoder idare eder belki ama sırf basın ufacık ve sıradan görüntüsü için 500 lira olsa almam salonumda 5kg yoğurt kovası iriliğindeki gibi duran bi baslı sistemi görsel açıdan istemem misafirlerim lcd yanında gördükleri z5500 basını görünce vay bee acaba biraz açabilirmiyiz demeside beni havalandırmıyo değil




  • selamlar herkese ben z5500 arıyorum sorunsuz olarak eğer uygun bildiğiniz varsa ulaşmanızı rica ediyorum teşekkürler herkese.
  • 1 yıldır kullanıyorum daha dogrusu kullanamıyorum baglantı ları yapanadım sanırım 10 kere ya kullanıldı ya kullanılmadı sıfırdan farksız 985 tl ye aldım karsilikli birbirimizi üzmüyecek bi fiyata verebilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TUGİ 1905

    1 yıldır kullanıyorum daha dogrusu kullanamıyorum baglantı ları yapanadım sanırım 10 kere ya kullanıldı ya kullanılmadı sıfırdan farksız 985 tl ye aldım karsilikli birbirimizi üzmüyecek bi fiyata verebilirim

    hocam düşündüğünüz rakam nedir alırken artı 1 yıl olmuş baya pahalı almışsınız
  • Oyuna birşey demem ama tek sürücülü hoparlörlerle müzik dinlemek eziyetten başka bir şey değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TUGİ 1905

    1 yıldır kullanıyorum daha dogrusu kullanamıyorum baglantı ları yapanadım sanırım 10 kere ya kullanıldı ya kullanılmadı sıfırdan farksız 985 tl ye aldım karsilikli birbirimizi üzmüyecek bi fiyata verebilirim

    700 TL OLABİLİR
  • Bende Creative T7700 7+1 ve Crative Audigy 2 ZS var. Bundan Daha ii Ses Veriyor. İsteyen Olursa satabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.