Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1938. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38.797
Cevap
80
Favori
2.200.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19361937193819391940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, z5500 ü ps5 e bağlayabilen varmı? Varsa linki yada yapılışını söyleyebilirmi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smurf1971 -- 24 Mart 2023; 9:11:37 >
  • bu sistemin kendine ait ses kartı var mıydı arkadaşlar?

    yoksa dahili kartı mı kullanıyor?

  • Selamlar herkese,


    Z5500 kullanıyorum çok uzun zamandır. İlk çıktığında alındı, ilk versiyon.


    Şu an merkez hoparlörden ses gelmiyor. Hoparlörde sıkıntı yok, diğer çıkışa takınca ses veriyor. İstanbul’a bu problemi çözebilecek elektrikçi tanıdığı olan var mı? Ya da neyden kaynaklandığında dair fikri olan?


    Bir de Amazon’daki kumandayı kullanan var mı, iş görür mü?

  • @HexfeT


    Konu ölü ancak yine de sormak istedim.


    10 yıllık z5500'ümün (sıfır almıştım) artık boştayken hoparlörlerden gelen bu dip sesi ve ses kalitesindeki düşüş ciddi canımı sıkmaya başladı.. körük değişiminin bu sorunları çözeceğini söyleniyor.. sahibindenden baktığımda bu işi yapanlar hiç güven vermedi açıkcası.. at hırsızından hallice tipler var..


    bu bağlamda bu tarz konularda el becerim çok iyi olmadığı için aliexpressten körük siparişi verip kendim taksam muhtemelen düzgün yapıştıramayacağım için hacamat olacak hoparlörler..


    bu bağlamda bu işi istanbulda yaptırabileceğimiz doğru düzgün bir yer var mıdır?


    yada bu hoparlör ve uyduları değiştirebileceğimiz başka setlerden ikame edebileceğimiz hoparlör tavsiyesi olan arkadaşlar var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 12 Nisan 2023; 13:3:50 >
  • @Devian


    Hocam selamlar,


    10 yıllık z5500'ümün (sıfır almıştım) artık boştayken hoparlörlerden gelen bu dip sesi ve ses kalitesindeki düşüş ciddi canımı sıkmaya başladı..


    Uyduları başka bir hoparlörle değiştirmek istiyorum sizce ne alınabilir güncel?


    Pc'de kullanıcam ses kartım: CREATIVE Sound BlasterX AE-5 Plus




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 13 Nisan 2023; 16:4:26 >
  • SLaYeR KiNG kullanıcısına yanıt

    GigaWorks G500 uyduları kullandım ben uzun süre çok memnun kaldım. Onu bulamazsan 2. seçenek thx550 uyduları.

  • SLaYeR KiNG kullanıcısına yanıt

    Dijital olarak bağlı değilse dijital olarak bağlarsanız dip sesten kurtulursunuz. (optik veya coax digital)

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    hocam selamlar,


    hem digital (optik) hem de analog olarak bağladığımda dipses gelmeye devam ediyor.. sesi açtıkça artıyor kıstıkça azalıyor.. hiçbir şekilde kurtulamıyorum.. mevcut z5500'imin ilk sahibiyim.. aldığımdam beridir çok memnunum.. z906'ya 10k verip de z5500'den daha kötü bir sistem almak istemiyorum açıkcası.. diğer seçenekler de 5+1 soundbar'lar ancak onlar da ses kartını öldürecekler çünkü digital bağlanıyorlar..


    çok araştırdım genelde subwoofer'ı söküp tamir seçenekleri önermişler ama beni aşacağını düşünüyorum.. yani elimde kalır cihaz.. tamir edecek yerlerde de at hırsızı türevinde.. bir çare bulamadım maalesef.

  • Devian kullanıcısına yanıt

    hocam selamlar, benim sıkıntı uydulardan değil sanırım çünkü 5 uydunun 5'inden de ses geliyor sanırım subwoofer ile ilgili bir sıkıntı var bende..

  • SLaYeR KiNG kullanıcısına yanıt
    Aynı olay bende de vardı. Sorun subwoofer ın devre kartındaki kondansatörlerden kaynaklanıyor %90.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SLaYeR KiNG kullanıcısına yanıt

    Hocam forumda Z-5500 Tamiri ile ilgili bir konu vardı.Orda konu sahibi arkadaş tamiri ile uğraşıyordu.İstersen bir araştır.

  • grizzle kullanıcısına yanıt

    yazdım hocam bir kaç kişiye, kimse cevap yazmıyor.. gerçi yazmak zorunda değil de.. yani birileri zahmet edip yardım etse iyi olurdu..


    bu gidişle dayanamayıp samsung hw-q990b alacağım.. z5500'leri de kaldırıp atacağım gibi duruyor..


    bu arada hem z5500 hem de z906'yı baya bi irdeledim.. ikisi de kesinlikle ömürlük cihaz değil.. ikisi de bir şekilde zamanla bozuluyor.. bozulmayan yok nerdeyse.. ne kadar temiz kullanırsanız kullanın.. z5500'ü de sıfır aldım. ve çok temiz ve az kullandım, hiç zorlamadım.. ona rağmen yaşamadığım sorun kalmadı..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 26 Nisan 2023; 15:13:48 >
  • SLaYeR KiNG kullanıcısına yanıt

    Hocam z5500 o kadar iyi bir cihaz ki insanlar kullandıkça kullanmak istiyor. 2005 yılında piyasaya çıkan bir aletten bahsediyoruz. Elektronik devresi üzerinde bir sürü kondansatör var genellikle bunlar zamanla bozuluyorlar. Bass çıkışından dip ses geliyorsa bass çıkışının olduğu katı kontrol edip kondansatörleri ölçmek lazım. kristallere vs bakılabilir ama öncelik kondansatör kaynaklıdır diye düşünüyorum.

  • tkbey kullanıcısına yanıt

    evet hocam teorik olarak çok güçlü bir cihaz ancak teknolojisi baya bir eskidi, dts ve dolby atmos'un yeni teknolojileri çıktı.


    bir de uyduları yetersiz bu ürünün, tizler vs. yetersizdi hep...


    ne kadar temiz kullanırsanız kullanın bozuluyor, körükler çatlıyor vs. ve tamiri çok zor, körükleri yapıştırmak vs.. eziyet.. kondansatör değişikliği ise herkesin yapabileceği birşey kesinlikle değil..


    üst düzey bir soundbar; samsung hw-q990b gibi bir cihazın verdiği ses deneyimi ve teknolojisi bu cihazdan çok daha üstün.. ancak pc ile kullanırken ses kartını devre dışı bırakmak istemediğim için çekiniyorum açıkcası almaya..

  • Eskiden olsa hiç düşünmeden satıp AVR+raf tipi kolonlara geçin derdim ama şu anki fiyatlarla ikinci eli bile el yakıyor. Bu nedenle mümkün mertebe tamir ettirip kullanmaya bakılmalı.


    Hiç unutmuyorum 2012 senesinde ikinci Z5500'ü satıp Pio VSX921+Jamo 300 sub almıştım :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasuta -- 27 Nisan 2023; 10:55:3 >
  • SLaYeR KiNG kullanıcısına yanıt

    Hocam z5500 biraz uğraşla hala süper kalitede ses verebilir. Tek sorun dolby kısmı dd / dts kodeklerini kullanan doğru düzgün film yok. Hatta ps4 optik çıkışı ile z5500 mükemmel uyumlu çalışan ikili. ps4 e bağlayıp 5.1 film açın inanamazsınız aldığınız sese. Uydular için tiz sorununu ben ilk başlarda tweeter kullanarak çözmüştüm ama o zaman da iç dirençleri çok düşük olduğu için dip ses geliyordu sonra söküp kutuplu kondansatör taktım bayağı kabul edilir ses alıyordum sonrasında kule tipi hoparlörler buldum onları taktım mis gibi oldu . Tv optiğine takınca o zaman işler b*ka sarıyor :) netflix vs dd /dts kodekleri 7.1'mi neyse ses kanalları kayıplı çalışıyor tv hoparlörü daha başarılı oluyor. internette şöyle bir aparat var gelen spdif sinyalini 5.1 e dönüştürüp çıkış veriyor. Bunu denemeyi düşünüyorum eğer tv den gelen optik çıkışı bu alete girersem ve gelen data 5.1-6.1-7.1 artık neyse istediğimiz gibi saf 5.1 kanal yaparak tos yada 3.5 mm jaka çevirirse bizim cihazlar en az 20 yıl daha gider demektir :)

     LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!!
     LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!!aliexpress.com
    665.85TRY 35% OFF|5.1 ses dişli 2 in 1 5.1 kanal AC3/DTS 3.5mm ses dişli dijital Surround ses dekoder Stereo (L/R) sinyal dekoder HD oyun|Dijital-Analog Dönüştürücü| - AliExpress
    https://www.aliexpress.us/item/2251832847463531.html?gatewayAdapt=tur2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US




  • tkbey kullanıcısına yanıt

    bugün yıllardır z5500 tamiri yapan bir firma temsilcisi ile görüştük, z5500 e boşuna masraf etmeyin dedi.. kondansatör değişimi için kimse uğraşmaz diye bir dönüş aldım.. z906 almamı tavsiye etti onlar da daha az kronik sorun varmış ve üretimi devam ettiği için parçasını bir şekilde temin etmek mümkün olabiliyormuş.


    z5500 körük değişimi falan mümkün ama olay subwoofer'a gelince tamiri zor ve parçası zor bulunabildiği için kimse uğraşmıyor.

  • SLaYeR KiNG kullanıcısına yanıt

    hocam saçmalamış. z906 ile z5500 aynı cihaz. z906 da 2 tane optik giriş var o kadar hatta bass gücü daha düşük. Mahalle elektronikçisi dahi değişim yapar diye düşünüyorum. Ses sürücüleri vs sağlam gerisi abartılacak bir şey değil. Bir tamirciye götürün isterseniz daha sağlıklı olacak

  • tkbey kullanıcısına yanıt

    sorduğum yer burası hocam:


    Logitech Ses Sistemi Tamiri (bgrteknoloji.com)


    mahalle tamircisi ile uğraşılmaz hocam, bu işi yaptıran bir arkadaş tavsiye ederse bir tamirci gidip ona göstereyim.. hatta kondansatörleri alıp gideyim adama.. baya nazlı oluyor bu tarz ustalar.. kimse uğraşmak istemiyor..


    z5500'ün z906'dan daha iyi bir cihaz olduğunu hem yurtiçinde hem de yurtdışındaki herkes söylüyor ancak yedek parçası yok.. üretimi tamamen durdurulmuş durumda..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 27 Nisan 2023; 16:42:27 >
  • Yanlış hatırlamıyorsam z5500deki tiz problemi uydulardan kaynaklı değildi. Crossover anakarttan yapılıyordu, yani uyduları değiştirmek optimal bir değişiklik getirmiyor. Sadece gelen frekansları tizler de çaldığı için ince bir ses çıkıyor. Buna rağmen ses kalitesi gelişiyordu ama ben de kule ile kullanıyordum zamanında.

  • 
Sayfa: önceki 19361937193819391940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.