Şimdi Ara

Logitech kaliteyi bozdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun yıllardır fare tercihim genellikle logitech oldu, benden tavsiye isteyenlere bile hep logitech önerdim.
    Tık sesi bile daha güzeldi diğer markalardan.

    Lakin son zamanlarda ürünlerinden memnun kalmamaya başladım.
    İki tane logitech fare aldım son zamanlarda; bir arkadaşıma M100 ve kendime Marathon M705
    M100, kablolu giriş seviyesi bir fare, M705 ise kablosuz daha fonksiyonel daha üst bir versiyon.

    Sorun ne derseniz?
    İlk olarak tekerlek problemli. M100'de kemiksiz geçişler var, hassasiyeti yakalayamıyorsunuz, tekerleğin plastik kalitesi de son derece kötü.
    M705'in tekerleğinde ise tepki sorunu var, özellikle internet sayfalarını aşağı yukarı kaydırırken. Bazen tekerleği bir tık ilerletiyorum ama sayfa kaymıyor, bazen de kayıyor ama hemen geri geliyor. Yani tepkileri standart değil.
    Bunun dışında M705'i yönetmek de yorucu. Hassasiyeti artırınca kontrol edemiyorsunuz, düşürünce de hantal kalıyor. Ama bu kısmı tekerlek kadar sorunlu değil.

    Son dönemde HP ve Microsoft'un farelerini beğeniyorum.
    Eğer yeni bir fare alacak olursam, tercihim büyük olasılıkla bu iki markadan biri olacak.

    Not: Şu anda bu yazıyı yazarken masada iki fare var: Biri büyük umutlarla aldığım M705, diğeri 15-20 liraya aldığım Microsoft'un basit bir faresi, Ve ben M705'i kullanmıyorum.
    Bilmem anlatabildim mi...







  • torinspec kullanıcısına yanıt
    M705 konusunda tek önerebileceğim şey garantiye göndermeniz. Belli ki tekerleğinde bir problem var. M100 ise çok sıradan bir fare. Giriş seviyesi değil direk giriş modeli bu yüzden herhangi bir beklentiye girmek zaten yanlış olur benim bir sorun yaşama ihtimalime karşı yedekte tuttuğum fare bile ondan çok daha kaliteli. Logitech'in üst düzey ve yüksek denebilecek fiyat segmentindeki ürünlerini kullanan birisi olarak ben gayet memnunum fakat orta seviye için söyleyebileceğim pek bir şey yok çok eski NX80 modeli bir farelerini kullanıyorum uzun süredir o da M705'e yakın fiyatta bir fareydi aldığım dönemde. Sizin sorununuz sanırım genelde tekerler ile M100 modelinin pek başarılı olduğu söylenemez fakat şu anda kullandığım G700 ve önceden tecrübe ettiğim NX80 üzerinden konuşursak ben G700 modelindeki gibi tekerleri çok başarılı buluyorum. Sizin M705'inizde de donanımsal bir sorun var gibi görünüyor.




  • Silence34 S kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz fareleri kullanmadım.
    Daha önce başka modellerini kullandım logitechin ve tekerini her zaman sevmişimdir.
    O yüzden yıllarca kullandım.

    Evet M100 sıradan bir fare, o yüzden de fazla bir beklentim yoktu. Lakin başka markaların sıradan fareleri kadar kalite beklemek de hata mı?
    Evde microsoft, iş yerinde ise HP'nin sıradan farelerini kullanıyorum ve inanın M100'e 10 basarlar.

    M705'e gelince...
    İlk aldığımda hiçbir problem yoktu. Zaten olsaydı hemen iade eder ya da değiştirirdim.
    Belli bir müddet kullanmadım sonra tekrar kullanmaya başladım. Toplamda 1 yıl kullandım diyebilirim.
    Ardından yukarıda bahsettiğim sorunlar çıkmaya başladı.
    Sorun sadece tekerlek değil. Farenin altındaki algılayıcı da deli ediyor, tepkileri rezalet.
    Şu anda bu fareyi tanımlamak istesem yorucu, sinir bozucu ve konforsuz olarak tanımlarım.
    Garanti süresi dolduğu için yapacak birşey yok, atacam gidecek çöpe.

    Biri baştan pert, diğer 1 yıl kullanım sonrası...




  • Logitech ürünleri güzel ama sorunsuz değil m180 kablosuz var leptopta ortak tekerlek tuşuna tıklayarak yeni sekme açamıyorum çok zorlayınca alıyor
    vede masa üstünde kullandığım m500 mauseninde sol tık tuşuna tek tıklamada 2-3 kere tıklama yapmaya başlamıştı garantiye vermiştim yapıldı ama alttaki teflonların ne yapışkanı kalmış ne düzgünlüğü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanıcı yorumlarının güzel yanı bu herkes tecrübe ettiğini ya da düşündüğünü yazıyor zaten önemli olan da bu. M100'ün tekerleğindeki tuhaflığı ben de biliyorum isabetsiz olmasa da fazlasıyla rahatsız edici yerine çok daha kaliteli bir teker kullanılabilirmiş. Ürünlerinin eskisi kadar kaliteli olmadığını düşünüyorsanız mutlaka Logitech ile irtibata geçin. Neden böyle düşündüğünüzü, yaşadığınız bu iki tecrübeyi ister ücretsiz telefonla ister de e-posta yoluyla kendilerine iletin eminim dikkate alacaklardır çünkü kullanıcılardan gelen feedback denilen geri dönüşlere önem veriyorlar bunu özellikle G serisi ürünlerde görebilirsiniz S modellerinde ilk serilerde olan neredeyse tüm sorunlar giderildi. G400 modelinin ilk partisindeki dahili olan açı kapatma özelliği gelen olumsuz yorumların ardından kaldırıldı. Birebir deneme fırsatım olmasa da G105, G510, G19 gibi arkadan aydınlatmalı klavyelerdeki ışığın kimi kullanıcılara göre çok düşük kalması sorununun S modellerinde yine giderildiği söyleniyor.
    md_42 isimli arkadaşın sorununa gelince de siz de isterseniz telefonla görüşün. Ürünü çift tıklama sorunu yüzünden Türkiye'de garanti kapsamında, yetkili servisinde tamir ettirdiğinizi fakat ürünün altındaki skatezleri bozduklarını ve yerine yenilerini takmadıklarını, şu anda fareyi eskisi gibi kullanamadığınızı iletin. Ben G700 model faremin eskiyen skatezlerinin yerlerine yenilerini Türkiye'de nereden satın alabilirim diye kendilerine sormak için aradığımda bu seferlik biz size ücretsiz gönderelim demişlerdi ve 3 günde UPS ile gelmişti benden 1 kuruş bile alınmadan.




  • Bu önerinizi dikkate alacağım.
    Logitech dönüş yapacak mı bakalım.
  • logitech'te orta tekerlek hep sorunlu zaten forumca bilinen birşey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master_Evil

    logitech'te orta tekerlek hep sorunlu zaten forumca bilinen birşey

    +1
    Tekerlek sorununu ben de G500 ile yaşamıştım. F/P olarak iyi,güzel hoş ama bütçe artıyorsa logitech tercih etmek için tek neden servisi olabilir.onun dışında diğer markalara yönelmek daha mantıklı.
    razer'larım taş gibi kaç zamandır tık yok mesela.
  • ben bu tekerlek sorununu bilmiyordum
    yoksa önlemimi alırdım
    neyse artık, bundan sonraki alımlara inşallah...
  • Logitech mi ? Bir daha asla. Şu anda elimde 1 senede haşat olmuş iki mouse var. VX Nano ve M235. İkisininde sorunu aynı. Çift tıklama, tıklamama. Tamir ettirmek için yurtdışı numarasını aradım. İstanbul-Merter'de bir plazadaki çalışma ofislerine bile gittim yanlışlıkla servis diye
    Ankara'da mouse tamiri yapabilen yer bilen kimse var mı ?
  • Razer farelerini tavsiye ederim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anilcanmutlu

    Logitech mi ? Bir daha asla. Şu anda elimde 1 senede haşat olmuş iki mouse var. VX Nano ve M235. İkisininde sorunu aynı. Çift tıklama, tıklamama. Tamir ettirmek için yurtdışı numarasını aradım. İstanbul-Merter'de bir plazadaki çalışma ofislerine bile gittim yanlışlıkla servis diye
    Ankara'da mouse tamiri yapabilen yer bilen kimse var mı ?

    Garantisiz mi elinizdeki ürünler? Türkiye'den aldıysanız 2 sene garantisi olmak zorunda çift tıklama sorununu Logitech genelde birebir değişim yaparak çözüyor doldurulmuş ve kaşelenmiş garanti belgesi ile belgenin üstünde yazan teknik servise göndermeniz halinde. Eğer garanti belgesi boşsa faturaya da ihtiyacınız olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Garantiye bile gerek yok, ayrıntılı bir mail atarsanız Logitech Avrupa'ya, ürünü daha önce kaydettirmişseniz, size direk Almanya'dan sıfır veya bir üst model ürün gönderiyorlar. Öyle de sağlam bir firmadır. İki ürün değiştirdim bu şekilde. Ayrıca bir kulaklıktan ezilme sonucu servise gönderdim para iadesi yaptılar. Hiç aldığınız mağazayı işe karıştırmayın.

    Bildiğim kadarı ile 3 firma ithal ediyor, penta, meta ve Logosoft. Ben Logosoft'a gönderiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda elimde bulunan iki Logitech mouse'unda faturası yok. Vx Nano'nun garanti belgesi bulunuyor. İstanbul'a döndüğümde tatilde ( Ankara'da okuyorum ) parasını verip tıklama sorununu için Logosoft'un plazadaki yerine gidip görüşecem.

    Not: Logitech'e laf söylememe rağmen, 2 tane bozmama(bozulmasına) rağmen bugün yine Logitech mouse aldım. G300. Oldukça güzel bir görüntü oluştu ışığı kapatınca odada. Mouse'ta ışık olduğundan usb'yi bağladığımda haberim oldu

    Dip Not: Kayıt olayını da yaptım şimdi bu mouse için. Çözünürlük biraz yüksek olmuş sanırım. Küçültmeyle uğraşamadım. Kusuruma bakmayın. İyi forumlar.

     Logitech kaliteyi bozdu Logitech kaliteyi bozdu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilcanmutlu -- 14 Aralık 2013; 4:17:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist

    Garantiye bile gerek yok, ayrıntılı bir mail atarsanız Logitech Avrupa'ya, ürünü daha önce kaydettirmişseniz, size direk Almanya'dan sıfır veya bir üst model ürün gönderiyorlar. Öyle de sağlam bir firmadır. İki ürün değiştirdim bu şekilde. Ayrıca bir kulaklıktan ezilme sonucu servise gönderdim para iadesi yaptılar. Hiç aldığınız mağazayı işe karıştırmayın.

    Bildiğim kadarı ile 3 firma ithal ediyor, penta, meta ve Logosoft. Ben Logosoft'a gönderiyorum.

    Hocam Logitech'e mail attım. VX nano mausum gerçekten çok sorunluydu. Kimi zaman çift tıklıyordu kimi zaman da hiç tıklamıyordu. Ben de mailimde Autocad programı kullandığım için bu durumun çok zor olduğundan da bahsettim. Ayrıca daha önce mausum 5 kez servise gitmişti ve bir kez de yenisiyle değişmişti. Ama onlar bana doğrudan hizmet veremiyoruz Türkiye'deki servis sağlayıcıyla görüşün diye cevap verdiler. Mausu alır almaz internetten kayıt ettirmiştim seri no'suyla. Benim şanssızlığım mı bilmiyorum size yenisini yollamışlar forumdan birçok arkadaşa da aynı şekilde. Mausun garantisi hala 10 ay civarında var serviste kalan süreleri de eklersem 1 seneyi bulur. Bana neden yollamadılar ki acaba ? Hatta en son servise verdikten sonra mausu güya tamir etmişlerdi alttaki kaymasını sağlayan pedli kısım haşat olmuştu ve yamuk duruyordu. Çok seyrek de olsa çift tıklıyordu. Şu an sorun çok daha şiddetlenerek devam ediyor. Acaba tekrar mail atsam bana da yeni ürün yollarlar mı ?
    Bu arada electroworld den aldım mausu onlar da logosoft a yolluyorlar.




  • Aynı sorun benim Vx Nano farede senelerdir var. Öyle böyle idare ediyordum. Çizim yaparken gerçekten çok can sıkıcı oluyor. Canıma tak etti, gözümü kararttım ve şuradaki videodan da cesaret bularak fareyi söküp tıklama switch parçacığı olan bakır parçayı çıkarıp yeniden taktım. Çift tıklama problemi defolup gitti. Fareyi sökmek problem değilde o bakır klips gibi şeyi yerine oturtmak gerçekten zor. Cımbızla zar zor takabildim.

    http://www.youtube.com/watch?v=V66Cd2Y4IPs




  • Alttaki video çok daha pratik bir çözüm olmuş. Bakır switchi sökmeden gerginliği arttırılarak tekrar takma problemi ortadan kalkmış. Aynı problemden sıkıntıda olanlar alttaki videoya göre farelerini tamir yoluna gidebilirler.

    http://www.youtube.com/watch?v=82z-OpHdBgE
  • http://enotus.at.tut.by/Articles/MouseTest/index.html

    linkteki programla hp x4000 lazer mouse ile m325 optik (ışıksız advanced optical) denedim. X4000 yanına bile yaklaşamıyor m325'in. Logitech yerine HP tercih etmek bence saçma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.