Şimdi Ara

Linux'tan Windows Kurtarmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba

    Bilgisayarıma geçende Windows 10 kurmuştum diğer hardiske Windows XP kurmak istedim, tıpkı Windows 10 kurulumunda olduğu gibi Linux kurulu olan harddiski bağlantısını söktüm ama Windows 10 kurulu olan harddiski sökmedim (yok canım Microsoft o kadar ök.. olamaz dedim, aptallığa bak), sonra bilin ne oldu?

    kurululumda hatalar verdi ben bununla deneme yanılma yöntemleri uygular iken; örnek C diskine Windows XP kurmak istiyorum D diskinde de Windows 10 kurulu. İşte bu kurulum hata bocalamaları, sistem yeniden başlatmalar sırasında C diskinde XP kurulmak üzere iken; işletim sistemi kurulumu otomatik yeniden başlatma sırasında ben C diskine tıladığımda D diskinde kayıtlı olan Windows 10 açılıyordu.

    Sonraki denemelerimde Windows XP hata verdi beni çıkmaz sokağa soktu.

    Verdiği hata şu: windows could not start because the following file is missing or corrupt:

    <Windows root>/system32/hal.dll.

    Merak eden olursa manzara şu:

    https://www.youtube.com/watch?v=jvMkt9fkHCI

    bu hata yüzünden Windows 10 açılmıyor, ben C diskine kurulum yapma işlemi yaptım D diskindeki Windows 10 açılmıyor, XP kurmaya giriştiğim harddiske Gpart ile format atmaya yeltendim (ayrılmış 3 MB alan var dokunamıyorum), bu harddiskin bağlantısını söktüm USB bellekteki XP kurulum dosyalarını sildim, sonuç değişmedi.

    Ne kadar önemlidir bilmem ama ben yine de belirteyim; Windows XP kurulumu için USB bellek kullandım

    Bu başlığı buraya açmamın sebebi Linux'da Windows kurtarma programı varmış, bu konuda sizlerden yardım rica ediyorum


    Son olarak: Eğer Windows programcılarından birine denk gelirsem; hedef gösterilmiş örneğin C diskine kurulum yaparken diğer diskteki işletim sistemlerine zarar vermeyi sağlayan kodu yazmayı nasıl becerdiler? Bunu soracağım çok merak ediyorum özel çaba sarf etmeden bunu başarmak imkansız!

    Makina dilini bilmem kodlama ve programlama bilmem ama bunlar şu kafayla mı programlıyor: işletim sistemini kurulması için hangi sürücüyü görüyorsan hepsine dadan!

    Adres hedef gösteriyorum var mı ötesi? işletim sisteminin hangi sürücüyü yüklemek istediğimi soruyor ama buna rağmen gene de diğer hardisklere de dadanıyor bu harddisklerdeki işletim sistemlerini bozuyor!

    Her babayiğin harcı değildir böylesi yüzsüz utanmaz arlanmaz umarsız pişkin olmak!

    Bahsettim XP eski ama Microsoft'un yükseliş döneminin son işletim sistemi sonrası tekel olmasına rağmen 7 ve sonrasında düşüş yaşadı.

    Ben profesyonel programcı değilim ama bunun normal olmadığını anlamak için uzman olmaya gerek yok araba mühendisi değilim kimse bana direksiyonsuz araba satamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhaba1975 -- 25 Kasım 2016; 22:20:41 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.