Şimdi Ara

Li-ion 16850 BMS Devresi ve Şarj İşlemi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
4
Favori
17.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Aynı sorun benim de başımda. Ama cevap verebilecek yok galiba.

  • Merhaba, hayırlı ramazanlar.


    Bir elektrikli tornavida buldum. Pili ölmüştü. Söktüm baktım, içinden 18500 diye spesifik bir batarya çıktı. Yerine 18650 denedim kasaya sığmadı. 18500'ler hem bulunması zor hem de çok pahalı bataryalar. Bayağı bir arandıktan sonra en son n11'den 2 adet 14500 batarya siparişi verdim. Bu bataryalar da bildiğimiz kalem pil boyutunda. Bir tanesi ile denedim, çalıştırdı tornavidayı.


    Neyse uzatmayayım, bir yakınımızın uydu bulucusunun bataryası ölmüş. Eskice bir cihaz, bataryasını bir hayli aradık bulamadık. En son bendeki 14500'leri seri bağlı olarak (7.4 volt oldu) bu cihaza uydurdum, canavar gibi de çalıştırdı. Gene mi kaldık bataryasız. Li-ion 16850 BMS Devresi ve Şarj İşlemi 


    Bir arkadaşta puff diye tabir edilen v*zol marka elektronik s*gara var. Dedim bunlar bitince napıyorsun? Çöpe atıyorum kardeş, lan olm çöpe atılır mı bu kadar kıymetli şeyler, bana ver. Sağolsun 4-5 tane verdi. Li-ion 16850 BMS Devresi ve Şarj İşlemi 


    İkisini söktüm, içinden minnacık bataryalar çıktı. Acaba dedim. Li-ion 16850 BMS Devresi ve Şarj İşlemi  Aldım pilleri paralel bağladım, tornavidaya lehimledim, silikonla da tutturdum kasaya, canavar gibi çalıştı. Çok zorlayınca otomatik kesiyor akımı, ben memnun kaldım. Parmak ucu kadar pillerle bile güzel çalışıyor.


    Tüm bunları gören yakınımız, benden dehşet-ül vahşet bir proje istedi. Bir LG 5+1'in iki kulesini bulmuş getirmiş.

    https://www.lg.com/content/dam/channel/wcms/tr/images/ev-sinema-sistemi/hb966tz/gallery/large01.jpg


    Bu kulelerin tekine 6s 40a bms ve 40 watt bluetooth'lu anfi, 6 tane de 18650 koyacağız. Amacımız bu kuleleri stereo bluetooth hoparlöre dönüştürmek. Diğer kuleye de yarım metre kablo ile bağlantı yapıp televizyonun iki yanına koyacağım.


    Oluru nedir bu işin? Mesajları okudum iyice kafam karıştı, mesela ben bu projeyi yaptım nasıl şarj edeceğim? Bir tane barrel jack takıp 12 v 1 amper adaptörle direkt bms'ye enerji versem şarj olur mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 12 Mart 2024; 10:23:34 >




  • robotica R kullanıcısına yanıt

    Hocam BMS devreleri adaptör ile, güç kaynağı ile , voltaj yükseltici ile, voltaj düşürücü ile şarj edilmez. Veya voltaj vererek, akım vererek şarj edilmez. BMS devrelerini şarj için, bunlar için üretilen şarj aletleri kullanılmalıdır. Burada yok, aliexpress'ten alabilirsiniz ;


    https://www.aliexpress.us/item/2251832416097829.html?gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US


    Bu aletler CC-CV özelliklidir. Şarj grafiği şu şekildedir ;

    Li-ion 16850 BMS Devresi ve Şarj İşlemi


    Youtube'da yüzlerce ilgili bms ve bms şarj videosu var. Birisi de doğru kullansa şaşarım. Devreyi hazırlayıp, düz adaptörle şarj ediyorlar. Veya klasik voltaj booster kullanıyorlar. Onu geçtim adam 14.4v nikel matkaba 4s batarya hazırlayıp değiştiriyor. Orjinal şarj aletini kulanıyor. La o alet en az 20v veriyor. Biride çıkıp demiyor ki ; aga bu nedir ?

    Bakmayın siz onlara ve onları izleyip burada yazanlara. Koskoca SkyRc, NiteCore vb. yanlış biliyor, bizim kıçıkırık youtuber'lar doğru biliyor zaten. Onların şarj aletleri de bu şekildedir. Pil ömrü ve güvenlik için linkini verdiğim cihazı kullanınız. 





  • Amphitritel kullanıcısına yanıt

    Ayrıntılı cevap için teşekkür ederim. Şunu kullansam olur mu?


    Li-ion 16850 BMS Devresi ve Şarj İşlemi
    Li-ion 16850 BMS Devresi ve Şarj İşlemiwww.meltisteknoloji.com
    Lityum Batarya Şarj Ürünleri
    https://www.meltisteknoloji.com/urun/1s-2s-3s-lityum-batarya-sarj-devresi
  • robotica R kullanıcısına yanıt

    3S için olur, ama siz 6S yapacağınızı söylediniz. Bağlantı nasıl olacak ? Onun yerine, verdiğiniz linkte 6S BMS şarj adaptörü de var. O da olabilir, ancak nasıl bir adaptör, onu hiç kullanmadım doğrusu. Düz adaptör olabilir, düz 1A veriyor olabilir. Gerçi Meltis'in öyle ürün satacağını zannetmiyorum. Garanti olsun derseniz, aliexpress'ten almak daha doru olacaktır.

  • Amphitritel kullanıcısına yanıt

    Aslında 3s de yapabilirim, ikişer paralel yine altı bataryayla. 12 küsur volt cihazları beslemeye yetebilir. 6s çok da gelebilir, bakacağız

    6s adaptör de alabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 14 Mart 2024; 15:3:54 >
  • Amphitritel kullanıcısına yanıt

    Merhaba tekrar:


    Şu ürün olur mu?


    Li-ion 16850 BMS Devresi ve Şarj İşlemi
    Li-ion 16850 BMS Devresi ve Şarj İşlemiwww.n11.com
    Weko 12.6v 2a 3s Lityum Pil Şarj Cihazı Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/weko-126v-2a-3s-lityum-pil-sarj-cihazi-50085993?magaza=polatteknolojim
  • robotica R kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Yukarıda linkini verdiğiniz Meltis'teki de Weko idi. Bu da Weko. Aynı yani. Ona yazdığımı yine yazayım. Normalde olması lazım ama ; düz gerilim veriyor olabilir. Veya düz akım veriyor olabilir. Kullanmadım. Benim kullandıklarım sadece yukarıda linkini verdiğim aliexpress'teki ürün. Hadi oradan alıp, burada satıyor olsalar olur derim. Ama bu ayrı, yerli üretim diyor. Düz adaptör olabilir yani.

  • Amphitritel kullanıcısına yanıt

    O zaman durum farklı. Bir araştırayım. Çok teşekkür ederim bilgileriniz için.

  • Amphitritel kullanıcısına yanıt

    Gerekli ekipmanları n11'den aldım. Son hali bu olacak. Düşünceleriniz?

    Şarj için uygun bir 12 voltluk adaptör temin edilecek.



    Li-ion 16850 BMS Devresi ve Şarj İşlemi


    BMS: 40A 3S

    Bluetooth modülü: (xy-wrbt, 5.0, üzerinde ses ayarı ve ileri geri tuşu olan bir modül)

    Mono anfiler: tda2030a (çıkışları 18 watt, kuleleri rahat rahat besler diye umuyorum.)


    0/1 butonu kapalıyken şarj edilecek. Sonra şarj işlemi kesilip 0/1 butonu açılacak. Önce anfilere enerji gidecek. Ardından bluetooth'u uyandırma butonuna basılarak modül de aktif edilecek. Sonrasında da buton kapatılıp 0/1 de kapatılıp sistemden enerji kesilecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 6 Nisan 2024; 12:43:21 >




  • robotica R kullanıcısına yanıt

    Anca girebildim siteye, yeni gördüm mesajınızı.

    Bu sistem bluettoh bağlantısı hocam, şarj işini belirtmemişsiniz. Sarj girişi yerinden, yukarıda bahsettiğimiz adaptörü kullanırsanız, gayet olur, doğrudur.


    Merak ettim, sistemi kurdunuz mu ? Zira aynı bluetooth modül ile aynı sistemi kurmuştum. Olmamıştı : ) Tek fark ben amfi olarak tp3110 çip kullanmıştım. Muazzam bir cızırtı geliyordu. Sesi açınca gider diye düşünmeyin, volume arttıkça, cızırtı da artıyordu : ) Bluetooth modül ile amfiyi ayrı ayrı besliyince, cızırtı gidiyordu. Başka çözüm bulamamıştım.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.