Şimdi Ara

LG PF1500 Arızası ve PF1500 Sonrası Projeksiyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    Son 15-16 yıldır TV yerine projeksiyon kullanıyorum. Forumda eski olanlar belki hatırlar, kendi projeksiyon cihazını kendin yap konusu vardı bir zamanlar. O zamanlar çalıştığım işte de DLP rear projection tasarımları için danışmanlık yapıyorduk, projeksiyon konusuna hep bir ilgim vardı.


    Sonra LG HS201 (DLP+LED 800x600) aldım, sonrasında yurtdışından iki tane LG PA70G (DLP+LED 1280x800) aldım.


    Kullandığım LG PA70G arızalandı, bir seramik kondansatörü çatlamıştı değiştirdim, yıllarca kullandım. Halen güzel havalarda dış ortamda kullanıyorum.


    Bir de 7.5 yıl önce Amerika'dan LG PF1500 (DLP+LED) aldım. Bunu da salonda kullanıyordum. Görüntü genişliği 3.3metre civarında. Gündüz hiç bir şey izlemediğim için parlaklığından vs memnunum.

    LG PF1500 de iki sene önce arızalandı, onun da sorununu bulup onardım. Onarım sonrası da yıllarca çalıştı.

    Ancak fan gün geçtikçe daha sıcak hava üflediği için bir yandan da seneler geçtikçe başka arızalar bekliyordum.


    Bu hafta cihaz aniden kapandı. Yine aynı parça olduğunu umarak açtım ancak LED beslemelerini taşıyan konnektörler vs sıcaktan esnekliğini kaybedip kırılgan hale gelmiş, değişmeleri gerekiyor.

    Kısa devre olmuş bir mosfet veya sıcaklıktan bozulup kısa devre olan bir kondansatör olduğunu tahmin ediyorum ancak termal kamera ile incelemeye zamanım olmadı. Muhtemelen tekrar tamir edebilirim ancak önceki iki defada olduğu gibi sorunu bulması kolay olmayacak gibi gözüküyor.


    Bu vesile ile yeni bir projeksiyon cihazı bakmaya başladım.


    Mevcut kullanım şeklim aşağıdaki gibi. Projeksiyon tavana monte edilmiş durumda ve herhangi bir kablo kanalı vs kullanmak istemediğim için kablosuz HDMI transmitter-receiver ile sorunsuz kullanıyordum. Elektriği tavanda mevcut olan kullanılmayan lamba bağlantısından aldım.


    LG PF1500 Arızası ve PF1500 Sonrası Projeksiyon


    Ana görüntü kaynağım NVidia Shield 4K. Kablosuz HDMI transmitter ile arasında Dolby Atmos bağlantısı için bir 4x2 HDMI matrix switch var. Atmos sesi de bu şekilde hiç sorunsuz alıyorum. Projeksiyon cihazının audio path ile zaten burada görüldüğü gibi bir ilgisi yok.



    Elimdeki cihazları uzun senelerdir kullandığım için güncel cihazları da açıkçası takip etmiyordum. Bu hafta neler var diye bakmaya başladım.



    Arama filtrelerim genel olarak şu şekilde;


    - 1500 lumen ve üstü

    - LED ışık kaynağı (lamba kesinlikle istemiyorum)

    - DLP teknolojisi (LCD kesinlikle istemiyorum)

    - Tercihen 0x66" 4K(?) DLP. Bu güne kadar 3.30 genişlikte olmasına rağmen uzaktan izlediğim için Full-HD gayet yeterli geldi. Makul fiyat farkı ile XPR da olsa 4K denemek isterim.


    - Short throw, ultra short throw da olabilir ama şart değil

    - Cihazda Color wheel olmamasını tercih ediyorum, bunu seçince LG modellerinden başka çok fazla seçenek kalmıyor. Normalde özellikler listesinde doğrudan yazmadığı için cihazlara tek tek de bakmadım henüz.



    Şu anda satışı olmayan son 2-3 yıl içinde üretilmiş ikinci el cihazlara da bakıyorum. Yakında Amerika'ya gideceğim için Newegg, Amazon'dan da modellere bakıyorum.


    Burada güncel cihazları yakından takip eden arkadaşlar var gördüğüm kadarıyla. Sizlerin de tavsiyelerini almak isterim.








  • Şu an fiyat performans olarak benim gördüğüm viewsonic x1-x2 4k rakipsiz. 0,66 dmd çipli ikisi de. Biri kısa atım, biri uzun atım. Benq nun yeni nesil projeksiyonları gibi 4 led bunlar da. Onlar kadar iddialı renk gamutları yok. Ama bence kalibrasyonla gayet iyi sonuç verirler. Ben de her an cartayı çekebilecek durumda olan pf1500'üm yerine x1 düşünüyorum şahsen. 50 bin tl altına alınabilecek en mantıklı seçenekler bunlar gibi duruyor. Gerçi bu yıl piyasaya çıkan Çin işi şahane cihazlar da var ama ülkemizde bunlara ulaşmak biraz zor. Amerikaya gidecekseniz onlara da bir göz atabilirsiniz. Xgmi, dangbei vs. markaların led veya lazer led modelleri güzel duruyor.

  • ULYSES kullanıcısına yanıt

    cevap için çok teşekkürler. daha yeni teknoseyir'de Viewsonic X2 incelemesini izledim. bunlar aklımdaydı.


    LG HU70LS (sanırım bu HU70LA'nın Alman versiyonu) nasıl sizce? Şu anda Almanya'da 960 Euro civarındaymış.

  • SBK S kullanıcısına yanıt

    1000 euro altı için uygun fiyatlı diyebiliriz. Hu70Ls iyi bir cihaz. Ama ben lg den soğudum biraz. PF1500 için hatalı çıkarttıkları yazılımı düzeltmediler.

  • Viewsonic X2-4K kullanıyorum. LG HF60LS modelinden geçtim. Aslında aradaki fiyat farkı değer mi? Bence hayır ama 4K yı denemek istedim işte. Bence FullHD Led projeksiyonların içinde en iyi 2 modelden birisi.. Diğeri de LG HF80LS..Ben LG HF60LS yi çok beğeniyorum. Gündüz ve akşam loş ortamda bile harika bir görüntü ve parlaklık sunuyor. Zaten rakiplerden önde olduğu nokta Lümen değeri yüksek ve renklerin canlılığı... Elimde 2 adet HF60LS modeli var.. Az kullandığımı satışa koydum.. Sorularınız olursa cevaplayabilirim.

  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    X1 ve X2 siyah sorununu farketmediniz galiba birde renkler rahatsız ediyor wievsonic almak bence hata LG hem renk hemde siyah seviyede dlp olduğu halde oldukça başarılı . Epson lazerleride degerlendirebilirsiniz 3lcd nin doğru renk ve siyah seviyeleri oldukça başarılı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gecemelek G kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğim x1 ve x2 4k modelleri. Native kontrast ve siyah başarımı fiyatına göre oldukça iyi. Lg den iyiler bu konuda. Eksi yanları, biraz gürültülü çalışmaları, akıllı tv özellikleri ve earc ya da arc desteği olmaması gibi duruyor. Şurada güzel bir incelemesi var. Tabi bu bir fiyat performans ürünü. High end bir cihaz değil.


    LG PF1500 Arızası ve PF1500 Sonrası Projeksiyon
    LG PF1500 Arızası ve PF1500 Sonrası Projeksiyonmondoprojos.fr
    Test Viewsonic X1-4K - Mondoprojos.fr
    https://www.mondoprojos.fr/2023/04/15/test-viewsonic-x1-4k/

    Epson 3lcd lazerler başarılı modeller. Ancak fiyatları epeyce yüksek maalesef.

  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    Kullanım deneyimi yaşasaydıniz wievsonic. Hernekadar rec 706 iyi veriyor desekde maalesef kullanıcı olarak özellikle renk kalibrasyonunda çok sıkıntılar yaşıyorsunuz . Apple tv 4k ile kullandığınızda doğru renk verebiliyor . Ama bir LED (lazer olarak satılıyor magercegi LED) wiev Sonic o kadar başarılı değil oyun için alacaksanız evet tepki güzel ama ev sinemasi olarak fazla verimli değil ayrıca sonuçta LED lamba X2 için 3100 lümen diyor ansiye vurdugunuzda 1000 ansilumen altında ve 40db. Gürültü seviyesi aslında yüksek bir gürültü ben şuan an kullandığım lazer projeksiyon 26 db. Daha önceden px748 lambalı x10 LED. Ve m2e. Kullanıcısı olarak oldukça görüntüde kayıplar yaşadım x10 LED 4 k kullanımda 2 ay sonra gökkuşağı ve renk patlamarini yukseldigini gördüğümde ve kontrast düşüşü farkettim için satmak zorunda kaldım. M2e portatif olarak kullanımla birlikte lense sararma ve netlik sorunu kullanımla birlikte gözüme ilişti 3 ay kullanımla satmak zorunda kaldım px748 lambalı projeksiyonda hdr bin islevsizligi ve görüntü sararması. Problemi ile 10 saatlik kullanımı olan bir cihazı 10 ayda zor sattım kısacası wievsonic. Bir pismanlik hele bu forumda sırf aldığı primle sözde wievsonic izleyip arızalı projektorleri öneren bir adam sayesinde birçok kişi satın almış ve pişman olmuştur . Kullanıcı deneyimi olarak ben yaşadıklarımı sizinle paylaştım. Siyah dengesi önemli değil diyorsunuz kontrastan dolayı ama yarı bedelde olan hemde 1000 ANSI lümen gucde 3lcd. EpsonEf11 yukarıda bahsettiğim projektörlerden katkat daha iyi performans ve. Renk dogrulu verdi şayet oyun oynayacaksınız bahsettiğim model uygun değil ama sadece film izleyecekseniz dar alanlarda oldukça tatminkar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • gecemelek G kullanıcısına yanıt

    Siz x1 ya da x2 4k kullandınız mı? Bahsettiğiniz projeksiyonlara göre önemli farkları var çünkü. Viewsonic kalibrasyon konusunda bence de çok iyi cihazlar çıkarmıyor. Ama elle ayarlanabilir diye düşünüyorum. Forumda inceleme yayımlayan arkadaş zaten projesiyon incelemesi yapmıyor aslında. İnceleme öyle yapılmaz. Yine de bu alanda nadiren Türkçe içerik çıktığı için ben de arada izliyorum. Epson LS660'a hevesliydim ben de ust olarak ama yurt dışı fiyatına bakılırsa bizde 80-90k dan aşağı satılmaz gibi.

  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    Yunan bir incelemeci duvar perdesiz bir ekranda video gösterisi yapmış bir inceleyin
    https://www.youtube.com/watch?si=ndGjMpGgWBF_kq--&v=pSTIyoe17G8&feature=youtu.be

    Mert kapnda duvar incelemesini paylaşmış renk ve. Kırmızı patlaklığını görebilirsiniz ayrıca resim kalitesinin solgunlugundan anlayabilirsiniz
    https://www.youtube.com/watch?si=WMsNJejmFXiUqJaA&v=edTMcECNpJ4&feature=youtu.be

    Geek incelemesinde ise sonralara doğru Netflix ve filmlerde ve resimlerde yüz tonunun kırmızı efekt olduğunu siyahlarin gri olarak gösterildi ve derinlik vermediği gerçeği var ama siz sadece oyun oynayacaksınız oyunda basarili

    Ama kullanılan ekran alr ekran olduğu halde kırmızı ten rengi sorunu var incelemede
    https://www.youtube.com/watch?si=4mna1_l9QlH_0Dzz&v=NmRMVSlwjt8&feature=youtu.be

    Kısacası geçmiş wievsonic deneyimlerinden sonra ben hiçbirisini almam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    Bu arada lümen değeri o kadar dussukk zifiri karanlık yerde görüntü incelemesi yapılmış hafif ışıkta görüntü soluklugu artıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    Bu arada ben Mayıs Haziran ayini bekliyorum yeni modelini Epson 4k karşı atilimli 3lcd bir model lazer Çıkartacak onu merak ediyorum birde jmgo evrensel pazara yeni bir model sunuyor , onu merak ediyorum projeksiyona yenilik incelemelerini takip ediyorsanız YouTube da the hook up. Kanalını takip edin bu zamana kadar gördüğüm en iyi incelemeleri yapıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gecemelek G kullanıcısına yanıt

    Hocam ilk iki inceleme düz x2 modeline ait. Onlar 4k değil zaten. Üçüncü incelemede kırmızı baskınlığı benim de dikkatimi çekmişti ama kalibrasyon yapılmadığına bağlamıştım. Size attığım linkteki adamın incelemelerine güvenirim. Avs forumlarında dikkate alınan bir arkadaş. Lg hu70’i de öve öve bitirememişti gerçi. Bakalım giderek seçenekler artıyor projeksiyon pazarında. Ben de henüz kesin karar veremedim. Aslında bütçe olsa epson ls800 alır geçerim. Tam bir light canon. Bahsettiğin youtube kanalına da bakayım bir, teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    Dostum ben üst projektorleri çok fazla beğenmiyorum evet yerden tasarruf ediliyor ama duvarının egimsiz olması şart ayrıca kesinlikle tam performans almak için alr ekran olması gerek malum Türkiye'de 7500 olan ekrana inanılmaz paralar koyuyorlar ama dediğin modelde eski. Bence yeni. Modellere bak Mayıs nisan Haziran yeni modeller duyurulur . Vievsonic kalibrasyonda yapsan başka bir filmde başka sorunlar cekecek çünkü ne hikmetse kalibrasyon hiçbir zaman tutmuyor. LG ledlerde başarılı siyah dengesi olarak fakat lazerde ben başarılı bulmuyorum . Avs foruma uzun zamandır üyeyim bende gregorry yorumlarini ve incelemeleri çok dikkate alırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben sahibinden.com'dan sıfır temizlikte bir HF60LS alıp şu anda kullanmaya başladım. tavana özel kestirdiğim pleksi montaj yeri, gizli elektrik bağlantısı vs hiç uğraşmadan, bir şeylerin yerini kaydırmadan takıp kullanmış oldum.


    ama hala daha yüksek kontrast ve XPR da olsa 4K ve lazer işini merak ediyorum. 3-4 hafta sonra Amerika'ya gideceğim. Bu ürün Fiyat-performans ürünü dediğiniz kompakt bir şey varsa incelemek isterim.

  • SBK S kullanıcısına yanıt
    Amerika'ya gidecekseniz jmgo n1 ultra inceleyin lazer ve basarili

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.