Şimdi Ara

LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
651
Cevap
50
Favori
42.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    Hocam sorun yok istediğin kişiye şikayet oluşturabilirsiniz
    Biz 50 yıllık firmayız LG-SAMSUNG-SONY-SİEMENS-PHİLİPS mağazalarımız var ve forumda satış yaptığımızı herkes biliyor gerekli sponsorluk ücreti ödenmiştir forum yetkilileride bu durumu biliyor
    Saygılarımla
    İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak_Keskin06 -- 13 Mayıs 2024; 13:6:32 >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

    Evet, G2 ile G3 arasında iyi atlama oldu. G3'te gerek MLA, gerek Alpha 9 Gen 6 işlemcisi güzel fark getirdi.


    A9 Gen 6'nın, black crush, ton haritalama ve upscaling konusunda getirileri oldu. Gen 5 pek bir fark getirmemişti.


    Aslında G2, standart OLED'ler için iyi bir gelişmeydi. Heatsink ve EX (WBE v2) panelle parlaklığı boostladılar.


    Fakat panelin çalışma mantığında bir değişim olmadığından, WOLED'in limitlerini zorladılar. Parlaklık artınca, bazı renklerin tonunu korumakta zorlanıyordu. (Beyaz OLED ve Beyaz alt-piksel, parlaklık o kadar artınca, kendisine yakın renkleri biraz boğuyordu.)


    Ayrıca, G2'le aynı anda QD-OLED'in çıkması ve hemen ardından MLA olayına geçilince, onların gölgesinde kaldı. Normalde, C8-C9-CX-C1 gibi modellerden sonra G2 etkileyici olacaktı; ama Samsung OLED'e hızlı geri dönüş yapınca olay karıştıLG OLED G3 TV (2023) ANAKONU 


    --------------


    G3 ile G4 arasında fazla fark yok. G4'te Alpha 11 ve MLA+ var; ama panel tarafı G3'teki MLA'le aynı sayılır. Bir tık parlaklık artışı ve revizyonlar var.


    3000 nit olayı gerçekleşmedi. Samsung S95C'deki 2000 nit muhabbeti gibi olduLG OLED G3 TV (2023) ANAKONU  Zira o değerleri LG Display ve Samsung Display veriyor. TV'de nasıl kullanılacağına, TV'nin üreticisi olan LG Electronics ve Samsung Electronics karar veriyor. Display ve Electronics, aynı grubun altında olsalar da, birbiriyle ortaklık yapan iki ayrı şirket gibi bakmak lazım.


    Alpha 11'in ise, en büyük getirisi, MLA'ın oyun modunda tam kullanılması. Yani oyun modunda parlaklık düşüşü olmuyor ve color booster aktif. MLA, monitörlerin input lag değeriyle kullanılıyor.


    Onun haricinde, görüntü işlemesi geliştirildi. (LG, A11'le, Panasonic ve Sony'ye selam çakmaya başladıLG OLED G3 TV (2023) ANAKONU ). Yeni AI özellikleri eklendi. Karanlık sahnelerdeki chrominance overshoot sorunu azaltıldı. Dolby Vision Filmmaker modu eklendi vs. (DV FMM, C4'te de var.)


    Bir de 144 Hz geldi, ama şu an sadece PC'de işe yarar. Konsollarda, PS5 Pro'yla eklenebilir. PS5 Pro'da 144 Hz / 48 FPS modu olursa güzel olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 14 Mayıs 2024; 18:26:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt

    Benim farkettiğim. MLA olmayan woled paneller sıcak renkleri doğru gösteremiyor. Sarı ve turuncu renkler hafif yeşilimsi çıkıyor. Mla bunada bir çözüm getirmiş. Artik sıcak renk tonları var.


    Önceden renkler çok soğuktu.



    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 13 Mayıs 2024; 17:39:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

    Evet, MLA'nın ayrı getirileri de oldu. Çok küçük lenslerden oluşan özel bir katman olduğundan, parlaklık ve renk parlaklığının ötesinde katkıları var.


    G3'le gelen color booster ayarı da MLA sayesinde mümkün oldu. Görüntü işlemcisi, bu katmana göre işlem yapıyor.


    LG, WOLED'le akılcı bir yol izliyor. WOLED'ler, Evo panelden itibaren, ömür anlamında LCD gibi olmuştu. (Yüksek parlaklıkta haber izlemek gibi saçma şeyler yapmadıkça.) O ömrü koruyarak, üzerine ekliyorlar.


    Tabi MLA, WOLED'in eksiklerini kapatmıyor. QD'lerdeki renk gamı, renk parlaklığı, gradient ve vertical banding başarısı yok. Fakat bunlar her zaman gözlemlenen veya önem arz eden şeyler değil. Mesela renk gamının hakkını veren içerikler yaygınlaşana kadar yıllar geçecek. O zamana QDEL, QNED, MicroLED gibi teknolojileri konuşuyor olacağızLG OLED G3 TV (2023) ANAKONU  Bir de bu farkların isabetten taviz verilmeden gösterilmesi gibi konular var. Sıfır taviz için panellerin 4000 nit mastering'e uyumlu olması gerekebilir. (Sony bu sebeple, yeni Bravia 9 LCD'lerinde 4000 nit'i hedefliyor.)


    RWBG'nin daha soğuk renk vermesi konusunda ise, gene beğeniler ve içerik etkiliyor. Mesela uzay gemisi tarzı ortamlarda RWBG'nin beyazları ve tonları daha güzel gelebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 15 Mayıs 2024; 6:21:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt

    G3 ile g4 ü yan yana koymuşlar. G4 yine eski oledlerdeki gibi yeşilimsi gösteriyor ben g3 ün renk kabiliyetini daha iyi buldum. G4 parlak ama yeşilimsi. Ayrıca detayları fazla yutuyor gibi.


    G3 daha iyi gorüntu kalitesine sahip


    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONUall things techyoutube
    LG's Best OLED eco G4 65 Inch TV Side by Side with last years G3 OLED. See the new features and how the eco G4 ha got even better than last years 2023 OLED eco G3. Side by Side You will see the why the LG's Best OLED TV is the G4. Check here for more details and latest price https://bit.ly/OLEDevoG4_allthingstech : Video sponsored by LG. All thoughts expressed are my own. #BestTV #65inchTV #OLEDTV #Best65inchTV #BestOLEDTV #LGOLEDG4 #LGOLEDevo 0:01 I Built a New Room! 0:51 Video Content 1:10 Unboxing 1:24 G4 & G3 Side by Side Comparisons 2:48 Brightness Boost 3:20 Full Screen Colour Test 4:08 Game Optimiser 4:55 New AI Processor 5:52 WebOS 24 6:35 Personalised Picture Wizard 7:40 Gaming 8:40 Sound & Soundbar 10:00 Summary Follow me on: Instagram: https://www.instagram.com/allthingst3chpics/ Twitter: https://twitter.com/morethingstech Facebook: https://www.facebook.com/Allthingst3ch/ Email for business: mark@allthingst3ch.com Website: https://www.allthingst3ch.com Facebook: https://www.facebook.com/Allthingst3ch/ Twitter: https://twitter.com/morethingstech Instagram:https://www.instagram.com/allthingst3chpics/ PROTECT YOURSELF WITH A VPN https://goo.gl/r4jAkW Find All Things Tech on Facebook fb.me/Allthingst3ch
    https://www.youtube.com/watch?v=MEgKTD-uOcY&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • LG 2024 OLED TV'ler Stoklarımıza gelmiştir düşünen varsa piyasanın altında fiyatlarımız var yardımcı olurum pm'dem iletişime geçebilir.

    LG OLED55B46LA.APDZ 35 ADET

    LG OLED65B46LA.APDZ 30 ADET

    LG OLED65C46LA.APDZ 30 ADET

    LG OLED77B46LA.APDZ 22 ADET

    LG OLED77C46LA.APDZ 25 ADET

    LG OLED83C46LA.APD 15 ADET

    LG OLED 65G45LW 20 ADET

    LG OLED 77G45LW 15 ADET

    LG OLED 83G45LW 10 ADET


    ANKARA KEYVAN ACRUX BEYTEPE LG GSHOP MAĞAZASI

    BURAK KESKİN

    0506 620 31 32

    FİYAT VEYA KIYASLAMA BİLGİSİ ALABİLİRSİNİZ.




  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

    G4'te öyle bir sorun olmaması lazım hocam. G4'teki parlaklık - color volume artışının kameradaki etkisi veya panele özgü fabrika kalibrasyon farkıyla ilgili olabilir. Bir de, TV kullanıldıkça görüntü bir miktar oturabilir.


    Tabi mevcut TV'lerde içe sinmeyen şeyler illa olur. O işin kesin ilacı Panasonic'te, ama Pana'yı bul bulabilirsenLG OLED G3 TV (2023) ANAKONU  TR'de en son plazma döneminde varlık göstermişti. OLED'leri, sadece Uzakdoğu ve Avrupa'nın kısıtlı bölgelerinde satıldı.


    Sony A95L de, oyun modu gecikmesine takılmayanlar için çok iyi bir TV. Pana karşısındaki çoğu eksiğini QD-OLED'le kapatıp, üstüne color volume avantajını koyar. Ama 2024'te yeni modelini çıkarmadılar. Sony high-end OLED'lere 2025'te devam edecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 18 Mayıs 2024; 16:12:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

    Incelemeler Oyle demiyor, Mesela Bu sene Sony A95L ile kiyaslandiginda Oyunu Lg G4 tarafina verenler var..

    En buyuk Artisi G3 ile kiyslandigin da Parlaklik - renk dogrulugu - Ve motion..Kusursuz Goruntu kalitesi..

    G3 ' den gecilir mi diye soruyorlar, kesinlikle diyenler de cok..


    Al 11 Yapay zeka islemcisi Inanilmaz isler basariyormus bu konuda..Hatta Simdiye kadar ki En iyi Oled Tv diyen incelemeciler var Youtube da..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Backstreet kullanıcısına yanıt

    O incelemeleri para karşıliği veya ürün karşiligi yaparlar. Videoda gördüğünu yorumladım. Tvleri yanyana test etme imkanim yok.


    G3 ilk defa lcd tv doğallığına sahipti , g4 parlaklıği artırma uğruna bazi renk dengeleri bozulmuş gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

    Youtube' da Vincent Usta'yi izlerseniz 1. Vermis tv'ye..

    Renk doygunlugu ve parklaklik Kusursuz sekilde bir arada oldugu icin G3 ile aralarinda goruntu kalitesi var..Motion daha iyi ozellikle Vrr ( Oyun )

    Bunun disinda Upcasle Daha iyi Al 11 sayesinde..Ilk defa Sony ile Kafa kafaya fark cok azalmis.....Yani 3 saglam inceleme de Lg G4 en iyi Tv denildi..G3 den de gecilir diyor..

    En onemli vurgu ise Sahnelerde ki Siyahligin bastirilmamasi, detay kaybi yasanmamasi..Yani Karanlik sahnede G3 detay kaybi verirken G4 Kabak gibi sahneliyor O nesneyi yada ayrintiyi..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar selamlar.


    77 C3 oled tvim durduk yere uygu kanalları gitti. türksat tkgs ile tekrar tarama yapmak istiyorum ama tkgs ayarlarına ulaşılamıyor gibisinden hata veriyor. merkezi sistem uydu sistemi oldugundan uydu ayarlarından diseq ayarını A yapıyorum. otomatik tkgs ile bir türlü kuramadım. manuel ayar yaptığımda ise kanalları buluyor. 


    sorunun cevabını bilen var mı? yardımlarınız için tesekkurler.

  • iloveist kullanıcısına yanıt

    selamlar tekrardan.


    c3 tv de tkgs çalışmıyordu. güncellemeden sonra bozulmustu. yukarıda soru olarak sormustum.


    kendim sorunu şöyle çözdüm: tv yi komple fabrika ayarlarına çevirip, sıfırdan kurulum yaptıgımda sorun çözüldü. bilginize :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iloveist -- 21 Mayıs 2024; 14:3:37 >
  • iloveist kullanıcısına yanıt
  • Backstreet kullanıcısına yanıt

    hocam bu sene lg de sadece görüntü işleme 1 tık daha iyi başka hiçbirşey değişmemiş kağıt üzerinde belki değişen çok şey var ama woled yüzünden renk özürlülüğünü hiçbir şekilde çözemiyorlar :) ha g3 den iyi mi bariz iyi ama en iyisi olması için çok yolu var...




    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU


    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU


    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU


    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU


    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU


    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU


    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU


    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU




  • Backstreet kullanıcısına yanıt

    iş bilen birisi sadece şu fotolara baksa bile en iyi kim rahatça anlayabilir :)


    ama gerçekle alakası olmayan janjanlı parlak renkler ve görüntü sevenler için en iyisi olabilir tabi tüm renklerde mavi yeşil tonlamalar görmek istiyorlarsa :)


    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU


    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU


    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU


    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU


    LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU




  • RNNN kullanıcısına yanıt

    Tamam Renk Olarak Geri de Ama Sony A95 L' nin ardindan 2. Siraya rahat oturur..Samsung da mesrla Upcasle Performansi duzelmedigi surece Renk Gami iyi olsa ne olur ki..

    Lg Gerek Parlaklik, gerek Motion ve dogallik olarak Sony ile Kafa kafaya..Renk Gamutu hersey degil bence :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Backstreet kullanıcısına yanıt

    hocam renk gamutu değil ki zaten olay neyse anlatmaya gerek yok doğrudur diyeyim :)

  • RNNN kullanıcısına yanıt

    Yahu Anladim Ne demek istedigini de? Mesela Renk Gamut Sony Ve Samsung'a gore Dusuk olsa da ,Kalibrasyona bile gerek yok G4' de :)

    Samsung Arti olarak Renkler de daha canli ve parlak, vurgusu one cikiyor, ama Diger Konular da G4 bence daha iyi..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Backstreet kullanıcısına yanıt

    hocam yanlış anlama ama pek anlamamışsın olayı olay renk gamutu parlaklık vs değil paylaştığım fotolarda sence hangisi daha doğal hangisi olması gerektiği gibi görünüyor hangisinde ton ayrımları daha fazla vs 50 tane fark sayarım lg nin zaten woled panelle samsungla yarışma şansı yok yapısı ve çalışma şekliyle o yüzden bunların olması normal lg nin önde olduğu tek konu görüntü işleme oda bir tık daha iyi sırf bu bir tık görüntü işlemede artısı yüzünden qd oledin o kadar artısını görmezden gelip lg ye daha iyi diyemez kimse...yani şu fotolara bakınca sadece renk farkı görüyorsanız benim size bişey anlatma şansım zaten yok...lg deki o soğuk görüntü doğallık değil woled olmasyla alakalı renklerin hiçbirisi olması gereken şekliyle gözükmüyor gözükemiyor hadi onuda boşverin gradyan durumuda daha iyi renk geçişleri samsungda mükemmele yakın hiçbir iz bantlanma vs yok hiçbir renkte...lg nin doğru görüntü takıntısıda yok bence zaten basıyor parlaklığı nasıl olsa kimse anlamıyor gözede daha güzel geliyor diye insanlarda gerçekten öyle olduğunu düşünüyor mesela siz :)





  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.