Şimdi Ara

LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
818
Cevap
10
Favori
65.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her şey bir yana 20000 Euro verilmesi gerektiğini söyleyen yok, sadece bu fiyatlara alınan sistemlerle boombox zımbırtısının bir tutulamayacağını anlatmaya çalışan arkadaşlar var.

    XIA, Cambridge Audio gibi markaların mesela gayet makul fiyatlara harika amfileri var, bunun yanında 500-700€ civarına sayısız Bookshelf ve kule Tipi harika giriş seviyesi hoparlörler var. Yani iyi bir ses elde etmek için illa servet gerekmiyor, daha iyisi için tabiki oldukça külfetli oluyor.

    Hatta bundan ucuz dahi gayet tatminkar bir Set kurulabilir. Belki her Ses aralığını vermez ama yinede doğala daha yakın olur.

    Ayrıca ben Prodigy dahi dinleyen biriyim ve bilgisayar ile dijital ortam da oluşmuş dahi olsa Hi - Fi Set bu tarzda dahi daha başarılı.

    Tekrar ediyorum illa kumandaların uçup Zıplaması gerekmiyor. Her enstrümani(veya dijital sesi) ayırt edip, bir sahnenin sağ arka tarafında çok hafif bir sesle çalınan flüt'ü duymak ve bir an için o yöne bakmak çok zevkli.

    Bence bu konuda durmadan bilimsel veriler üzerine tartışmaya hiç gerek yok çünkü az çok eğitilmiş bir kulak zaten her şeyin farkında olacaktır ki zaten bir kişi hariç herkes farkında.

    Sözün özü ne sen bizi anlayacaksın ne de biz seni, en iyisi uzatmamak konuyu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rüzgar81 -- 13 Şubat 2014; 11:12:17 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Kuntepire birileri ilk önce "THD" nin ne demek olduğunu ve ne derece önemli olduğunu anlatabilir mi lütfen? Haa bir de hazır eli değmişken Hifi - Hiend ürünler ile Pro sistemler arasındaki farklılıkları da anlatırsa hiç fena olmaz. Kavram kargaşası ve bazı doğru bilinen yanlışlar yüzünden bu topikteki yazıları yazıyor zannedersem.
  • Merhaba sevgili forum üyeleri konu gereksiz yere uzadı gitti herkes istediği sistemi alıp hangi amaçla kullanacağı ona kalmış burda boş yere birbirimizin kalbini kırmanın ne gereği var lütfen konuyu daha fazla uzatmadan kapatalım olsunt bitsin sizlerinde anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum herkese saygılar kalın sağlıcakla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemi Vatan 'dan aralık sonu 3400 TL iken tam alıyordum hanım carlayınca vazgeçtim.
    Sonrasında deneme şansım oldu ve abartılacak bir sistem olmadığını söyleyebilirim.
    Eğer konu komşu için nişan,sünnet,söz,asker eğlencesi vb. şeyler için kullanmayacaksanız boşa
    para vermeyin ve mutlaka canlı dinleyin demek istediğimi anlayacaksınız.
  • kuntepir kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım, "Elektrik tüketimi 180 watt fakat 25000 watt ses gücü varmış. İnsan atarken de biraz usturuplu atmalı, bu kadari komik oluyor. " sözünü söyledim ve hala da arkasındayım. 180 watt elektrik çeken bir cihaz sürekli olarak bu gücü veremez. Switch mode ile verebilir deme öyle bir şey yok. Bu fizik kanunu ve olmayan bir enerji üretilemez. Üretilebilir diyorsan lütfen bana bu durumun hesabını göster. Yani 180 wattlık bir enerjiyi 25000 watt enerjiye nasıl dönüştürdüğünü hesapla.

    "(Z5500 diyorum susuyorsunuz neden? AMFİSİ AB sınıfı olduğu için mi? Farklı hoperlör takınca ses kalitesi aşırı yükseldiği için mi?)" demişsin. Buna susan yok ve frekans cevap eğrisiyle açıklamaya çalıştığımı zannediyorum. Eğride de görebileceğin gibi bası ağırllıklı ve tizi zayıf çalabilen bir sistem. Kaldı ki frekans eğrisi yaklaşık 30-35 db arasında dalgalanıyor ki kaliteden bahsetmek mümkün değil.

    Aşağıdaki soruyu sormuşsun:
    1000W nominal (yani RMS) - 2000W peak (Peak : Anlık kaldırabileceği max W değeri. Tabi belli frekansta sadece) Bir hoperlör 18" yani 45CM göbekli Bass hoperlörü
    Ve bu Hoperlör 110 db ses şiddetine sahip..
    Diğer hoperlörde 200W RMS (Bahsini verdiğin 1000euroluk hoperlör diyelim (peak isterse 600W olsun fark etmez) yine aynı şekilde 110 db 8" = 20.32 cm
    Şimdi hocam söyle bana 45 CM çapındaki Hoperlör yüzey alanı : Πr² : 22,5²*3,14 = 1.589,625
    Senin kaliteli dediğin hoperlör ise 10,16²*3,14 = 324,128384
    Yüzey alanlarına sahip (Göbeklerini daire şeklinde olduğunu var sayarsak Ki isterse senin bahsini verdiğin kaliteli hoperlör derinliği diğerine oranla biraz daha fazla olsun hatta...
    Şimdi söylesene bana hocam.. Senin kaliteli hoperlörün Aynı Kabindeki Aynı Hava portuna sahip KABİN içinde. Nasıl daha şiddetli bass vuracak?
    Nasıl daha çok hava tahliye edip basınç yapacak? Nasıl daha çok Subwoofer BASS sesi verecek??

    Bu sorunun cevabı olarak eğer 1 watt ile sürersen ikisi de aynı ses şiddetini verecektir fakat kabin dizaynına ve hoparlörün strok boyuna göre üreteceği frekanslar faklı olacaktır. Frekans cevabı ile ses şiddeti konusunu birbirine karıştırıyorsun gibi geliyor bana.

    Birdiğer söylemin de:
    "Değerlerine bakın 100khz yani 100,000 HZ verebiliyor.
    Ya kardeşim istediği kadar HZ versin Aç bütün interneti ara insan kulağı 20,000 hz üzeri sesleri duyamıyor duyamaz,
    Bu kağıt üzerinde böyledir ve 100khz verebilmesi sesleri ayrıştırmasıyla alakalıdır gerçekte.Kalitelidir ama bu insan kulağının %10 fark edeceği kalite için
    %500 fazla fiyat verip 20000 eurolar vermeye DEĞMEZ GENEL olarak değmez (özel olarak hastasındır gider alırsın anlayın artık) "

    Bu konuyu biraz araştırmanı öneririm. Çünkü insan kulağının gençken ortalama 20Hz-20kHz duyabildiği doğrudur ve yaş ile bu frekans daralmaya başlar. Fakat yapılan araştırmalar bu frekans bandının dışındaki frekansların titreşimlerinin duyulmasa bile iç organlar ve deri tarafından hissedilebilidğini göstermektedir.



    Aşağıdaki söylem yine hatalı;
    "ZATEN SETİN ŞEŞ ŞİDDETİ BELLİ 330W ses şiddeti var çünkü hoperlöre girince 2300W/2=1150W
    1150W hoperlörde 3 e bölünüyor bütün mesajlarımda söylüyorum MİD TİZ BAS
    Mide330 Tize 330W dağalıyor Bassa 490W rms vermişler ayrıca 300W tiz için fazla bu set BAS Tiz (DUP TIS şeklinde) çalacaktır"
    Ve ses şiddeti 330W bass şiddeti ise 490W tır

    Sonra da bunu yazmışsın;
    "Atalayalper İşte sizin gibi yorumlara bu yüzden yanlış diyorum 10-15W amfi ile zor dinlermiş mişiz BA BA BA BA...
    Ya kardeşim 10 15W ses şiddeti değildir bak Enerji78 in 2.sayfadaki ilk yazdığı mesaja. "

    Yazdıklarında bir çelişki yok mu?Hoparlörden çıkan sesin şiddetini watt ile ölçemezsin. Watt vermek sadece yanıltıcı bilgi olur. Doğrusu senin örneğini verdiğin JBL 'deki gibi desibel verilmelidir. Gerçeği bu yansıtır.

    "Bu tarz müzik setlerine Çamur ATMAYIN. Teoride %200kalite Gerçekte %10 kaliteli alabileceksiniz diye %500 fiyat farkı ile siz müzik dinlemek istiyor olabilirsiniz,," Teoride %200 'se gerçekte emin ol bundan aşağı kalmayacak bir fark duyarsın. Fakat duymak istediğin bir frekans bölgesinin öne çıkmasıysa ona diyecek birşeyim yok. Benim söylediğim dengeli frekans dağılımı için geçerli.

    Aşağıda güzel bir örnek vermişsiniz;
    500W PSU nın 350W güç vermesi gibi
    biliyorsunuzki son yollarda 80+ bronz 80+gold vb silver vs PSU lar çıktı son 5-6 yıl içinde..
    atıyorum 500W 80 Gold+ 480W güç veriyor..
    Bu Frekans değerleri de bu verdiğim örnek gibidir.

    Teknolojik gelişmelerle 500watt elektrik çekip hiç kayıp yoksa 500 watt verebilir fakat 501watt veremez. İşte ben de bunu söylemeye çalışıyorum. Bir cihazın sürekli vereceği güç şebeken çekti elektrikle alakalıdır.

    "GERÇEK KULAKLA dinlemeden ayırd etmek zordur. " Kesinlikle çok kolay. Hele ki Z5500 veya LG boom gibi bir sistemi kaliteli bir hi-fi sistemle karşılaştırısanız. Aradaki fark gece ile gündüz gibi olur.

    Neyse daha fazla uzatmak istemiyorum, bu kadar uzun yazacak pek vaktim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 13 Şubat 2014; 12:10:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Kuntepire birileri ilk önce "THD" nin ne demek olduğunu ve ne derece önemli olduğunu anlatabilir mi lütfen? Haa bir de hazır eli değmişken Hifi - Hiend ürünler ile Pro sistemler arasındaki farklılıkları da anlatırsa hiç fena olmaz. Kavram kargaşası ve bazı doğru bilinen yanlışlar yüzünden bu topikteki yazıları yazıyor zannedersem.


    Atalay hocam cok sevdigim bi laf var. Ne kadar bilirsen bil bildigin karsidakinin anladigi kadardir. Hic bisey anlatamazsin yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    Bir arkadaşımın konuyu forward etmesi sayesinde foruma üye oldum.

    Hi-Fi sistemlerle çocukluğumdan beri ilgilenirim. Özenip bezenip yaptığım bir sistemim de var.

    15 yıllık iş tecrübesi olan bir elektronik mühendisi olarak nacizane cevap vermek isterim.

    Aslında bu cevap için elektronik mühendisi olmaya gerek te yok.

    Fizikte enerjinin korunumu yasası vardır. Enerji yoktan var edilemez, varken de yok edilemez. Ancak kinetik enerji potansiyel enerjiye, potansiyel enerji de kinetik enerjiye çevirilebilir. Yani bu şu anlama gelir; Su barajın arkasında dururken potansiyel enerjiye sahiptir, bu suyu barajın jeneratörünün içinden akıtırken kinetik enerjiye çevirir, akabinde sudaki kiknetik enerjiyi kinetik elektrik enerjisine çevirirsiniz. Ama suyu barajın arkasına pompalayarak enerji kazandıramazsınız çünkü pompalama işlemi sırasında da enerji sarfediyorsunuz. :)

    Bu bağlamda 300W enerji tüketimi olan bir devreden 25000W çıkaramazsınız. Enerjinin korunumu yasasına aykırı :)


    Sürçü lisan ettiysek affola.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    quote:


    Sonra da bunu yazmışsın;
    "Atalayalper İşte sizin gibi yorumlara bu yüzden yanlış diyorum 10-15W amfi ile zor dinlermiş mişiz BA BA BA BA...
    Ya kardeşim 10 15W ses şiddeti değildir bak Enerji78 in 2.sayfadaki ilk yazdığı mesaja. "

    Bu üyenin bu yorumunu görmemiştim şimdi gördüm tam da düşündüğüm tarzda bir üye hatta az bile söylemişiz aslında.. Ama bilmesi gereken bir şey varsa da cidden bu konuda doğrulara dair hiç bir şey bilmediğidir..
    @Kuntepir; Bu forumda ses sistemleri bölümünde hifi ve hiend konularda paylaşım yapan kişilere 3-5 gömlek aşağıda kalırsın bilgisizliğinle ezilir kaybolursun üslubun da zaten seviyeni belli ediyor eğer kendi bildiğinin dikine gidip orta yolu bulacak kıvamda bir karaktere sahip değilsen hiç buralarda yırtınma buralarda böyle boş beleş yanlış bilgiler ile bir yerlere gelemezsin.

    Ya kardeşim 10 15W ses şiddeti değildir En çok da buna gülüyorum.. Acaba sana göre sesin ŞİDDET sayılabilmesi için hangi rakamdan başlaması gerekmektedir?

    Zaman kaybısın ya aslında hadi neyse işlerden bunalınca arada bir konuya bakıp neler saçmaladığını kontrol etmenin de bir zararı yok


    Arkadaşım siz anlamamaya direniyorsunuz ben artık anlatmaya çabalamak istemiyorum..
    Siz herşeyi çok iyi biliyorsunuz ben 15 yılımı PROF. olarak boşa harcamışım demekki.
    Enerji78 ... Benim söylemek istediklerimi %60 anladı bence
    Ses şiddeti db ile ölçülür WATT beslemedir sesin şiddetini besler.
    Örneğin bir Subwoofer 'da Hoperlörün çapı bile etkilidir.. Kabininde yapacağı basınç vs.
    Sen hiç 45 cm (18") Tweeter gördün mü? Göremezsin çünkü Çap ALT frekanslar için daha önemlidir.

    Frekanslar konusunda bir bilgin var mı ?
    Basitçe söyliyeyim Alt Frekanslar hareket odaklıdır (BAS)
    Orta frekanslar Hareket Titreşim ortalamasındadır.(MİD)
    Üst frekanslar (tiz) Tamamiyle titreşim odaklıdır hiçbir tweeter 5 cm esnemez.
    Ekleme olarak DEPREM'in frekansı 0.0001hz gibi bir değerdir (attım tam olarak bilmiyorum)
    Seni sallar uğultu olur helikopterdeysen sallantıyı görmesen uğultu harici bile hissedebilirsin deprem olduğunu..
    Bunu izleyerek anlayabilirsin = http://www.youtube.com/watch?v=Zv-leWWPfqY


    Söylediğim gibi Enerji78 beni %60 anladı.
    Ayrıca 12V nasıl arabadan 220V çevriliyorsa .
    180W çektiğini söylediğiniz cihazda daha yüksek Watt değerinden hoperlör sürebilir
    Biraz araştırın diycem ama sabit fikirlisiniz heppiniz.
    + Olarak şebekeden çekilen elektrik ile hoperlöre sürülen elektrik Watt ı değişir

    Örnek olarak PRO Switch mode bir amfi . >>>>>>>>>>>>>
    http://www.batimuzikmarket.com/EAGHLETECH-CORE-1050-2X3000-Watt-Peak-Swich-MOde-Power-Anfi,PR-5777.html

    Güç Stereo 2 ohm: 2x2200W
    Güç Stereo 4 ohm: 2x1800W
    Güç Stereo 8 ohm : 2x1050W

    Bu amfi 2x1050W sürerken 8ohm da TOTAL yani TOPLAMDA 2100W
    2ohm' a düştüğünde TOPLAMDA 4400W sürüyor.
    Şimdi bana söyler misin bu AMFİ 2ohm sürdüğünde şebekeden 4400ü bırak 4000W mı çekiyor ?
    Amfi 5 kg civarı ağırlığında.

    Lütfen artık kimse boş konuşmasın. Müzik tarzı akustik olayı. Bas-Tiz ağarlıklı şarkı sevenler vs vs vs. Zevkler renkler.
    Kimse bu tarz cihazlara peşin olarak önyargılı konuşmasın
    Ses kalitesine, ses yüksekliğine, Şiddetine ve WATT değerine.
    Ben ses kalitesi orta seviyede veya düşük seviyede dinleyebilirim istediğim müzikleri. Şahsen benim için ses yüksekliği önemlidir bir sette.
    (tabiki ses kalitesi vasat olmamak kaydıyla)


    O kadar ses kalitesi önemliyse sizin için.. Kule tipini veya sistem hoperlörlerini bir kenara koyun.
    Prof Studio Monitör alın şarkı içinde duyamıyacağınız ses kalmaz
    Örneğin : krk rokit 6, maudio studiophile av 40..

    Ben krk rokit 5'i stüdyo'da kullanıyorum.. Şimdi bana söyleyebilir misiniz bu KRK rokit 6'dan daha kaliteli ses verir benim ses sistemim diye?
    Fakat evimde ses yüksekliği 1. plandadır. Z5500 MegaTHX550 Sahibi biri olarak. 2sistemi aynı anda açıp Son seste (Boost22) bana yetmiyor.
    http://www.sony.co.uk/support/en/product/MHC-RG595/specifications
    Örnekleme yapayım.. Linkteki (Biladerimde var) Müzik setinin ses kalitesi Z5500'den 2 kat daha iyi.
    Ses çıkışı 2x180W olarak geçiyor Bir kabinde 2 hoperlör var ve 180/2 bir hoperlörün verdiği WATT 90W civarında.
    Ses yüksekliği ise z5500 ile aynı seviyede çıkıyor
    (bass biraz daha düşük gibi çünkü z5500 bass kabin tasarımı port uyumu hava akımı çok iyi daha düşük frekanslara inebiliyor ve driver 10" yani 25cm)

    Eski bir Sony müzik seti WATT olarak değerlendirildiğinde yine watt olarak değerlendirilmiş Logitech marka bir multimedia sistemle %95 aynı ses yüksekliğini veriyor.
    180 * 2 + 180w bir sistem TOTAL DE 540W rms.
    Eski bir sistemde bu değer çoğu kullanıcı için evet ses bu diyebileceği birşey.
    Sony Şimdi 2013 model bir sisteminde Shake5 600*4=2400W (RMS)
    2014 model bir sistemde SHAKE99 4800W (RMS)

    Neden veremesin ? Sony firmasından daha iyi mi bileceksiniz?
    Önyargılarınızdan bu yüzden kurtulun diyorum insaları yanlış yönlendirirsiniz.
    Bende önyargılıyım ama tahmin ettiğimi söylüyorum kesinmiş gibi bu o kadar watt vermez demiyorum
    Konudaki Xboom için LG marka olduğu için ... %85-90 doğrudur diyorum.. Niye markanın daha önceki setlerini dinlemedim.
    Sony için örneklersek %90-95 doğrudur diyorum yine %100 değil ama tahmin sadece. belkide %100 doğrudur belkide %5 doğrudur.

    Kullanıcılar için mantıklı olan neyse kişisel olarak tercih edilecek olanda odur.
    Ses yüksekliği - Ses kalitesi - veya her 2 side.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    quote:


    Sonra da bunu yazmışsın;
    "Atalayalper İşte sizin gibi yorumlara bu yüzden yanlış diyorum 10-15W amfi ile zor dinlermiş mişiz BA BA BA BA...
    Ya kardeşim 10 15W ses şiddeti değildir bak Enerji78 in 2.sayfadaki ilk yazdığı mesaja. "

    Bu üyenin bu yorumunu görmemiştim şimdi gördüm tam da düşündüğüm tarzda bir üye hatta az bile söylemişiz aslında.. Ama bilmesi gereken bir şey varsa da cidden bu konuda doğrulara dair hiç bir şey bilmediğidir..
    @Kuntepir; Bu forumda ses sistemleri bölümünde hifi ve hiend konularda paylaşım yapan kişilere 3-5 gömlek aşağıda kalırsın bilgisizliğinle ezilir kaybolursun üslubun da zaten seviyeni belli ediyor eğer kendi bildiğinin dikine gidip orta yolu bulacak kıvamda bir karaktere sahip değilsen hiç buralarda yırtınma buralarda böyle boş beleş yanlış bilgiler ile bir yerlere gelemezsin.

    Ya kardeşim 10 15W ses şiddeti değildir En çok da buna gülüyorum.. Acaba sana göre sesin ŞİDDET sayılabilmesi için hangi rakamdan başlaması gerekmektedir?

    Zaman kaybısın ya aslında hadi neyse işlerden bunalınca arada bir konuya bakıp neler saçmaladığını kontrol etmenin de bir zararı yok


    Söylediğin kelimelere dikkat et, hakaret etmeye dalga geçercesine konuşmaya hakkın yok.
    Zira yanlış biliyorsun diye kimse seninle alay etmiyor.
    Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp olduğu için kimseyi ayıplamam.
    Ama burada sen öğrenmemekte ısrar ettiğin için ayıp ettiğin gibi.
    Bu yaptığın ayıp bana seninle alay etme yetkisi de vermiyor. Hür irade, davranmak istediğin gibi davran. FAKAT
    BAŞKALARINA SAYGISIZLIK ETMEDEN




  • quote:

    Orijinalden alıntı: headbanger6

    Yillarini bu ise vermis cogu kisi bilmiyorda bu arkadas her seyi biliyor sony lg gibi markalar ses markalari degildir
    Benim icin vasatin altinda sistemler. Uzerine 200.000 watt yazsaydi emin olun bu arkadas bunuda savunurdu. Cop otesi cihazlar. Sony nin seste son cirpinislari

    Herkes kimin kim olduğunu biliyor. eraycelik80 siniz herhalde, attığınız mesajların çoğu mobil sürüm olarak gönderilmiş.. (%99 O'sunuz bence)
    4 gün ceza aldığınız halde rahat durmayıp sırf MUHALEFET OLMAK İÇİN yeni üyelikler açmanız.. gerçekten gereksiz bence.
    Sabit fikirli kişileri oldum olası yadırgamışımdır.

    Ben yıllarımı vermedim bu işe 2 saatimi verdim sanki..
    99 Senesinden beri müzik işinden paramı kazanıyorum..
    Çoğunuz gibi evde'de değil prof, şirketlerde eğlence mekanlarında işimi yapıyor, sanatçılara sistem kuruyorum.
    Şimdi ben bu işleri bilmiyorumda 15 veya 20 yıldır(ki o kadar olduğunuza da inanmıyorum 10yıl anca varsınızdır)
    hobi olarak evinde hi-fi dediğiniz cihazlarda,
    İnternetten araştırıp araştırıp kafanızda oluşturduğunuz 3-5-10-50 (herneyse) bilgi ile
    Siz benden daha çok biliyorsunuzdur.. EYVALLAH PATRON SENSİN.




  • bu nasıl bi konu.dahil olayım muahbete diyorum ama mevzuyu bile anlayamadım:)
    beni aşıyor sanırım.size kolay gelsin.dışarıdan okuruz belki bi şeyler kaparız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuntepir

    quote:

    Orijinalden alıntı: headbanger6

    Yillarini bu ise vermis cogu kisi bilmiyorda bu arkadas her seyi biliyor sony lg gibi markalar ses markalari degildir
    Benim icin vasatin altinda sistemler. Uzerine 200.000 watt yazsaydi emin olun bu arkadas bunuda savunurdu. Cop otesi cihazlar. Sony nin seste son cirpinislari

    Herkes kimin kim olduğunu biliyor. eraycelik80 siniz herhalde, attığınız mesajların çoğu mobil sürüm olarak gönderilmiş.. (%99 O'sunuz bence)
    4 gün ceza aldığınız halde rahat durmayıp sırf MUHALEFET OLMAK İÇİN yeni üyelikler açmanız.. gerçekten gereksiz bence.
    Sabit fikirli kişileri oldum olası yadırgamışımdır.

    Ben yıllarımı vermedim bu işe 2 saatimi verdim sanki..
    99 Senesinden beri müzik işinden paramı kazanıyorum..
    Çoğunuz gibi evde'de değil prof, şirketlerde eğlence mekanlarında işimi yapıyor, sanatçılara sistem kuruyorum.
    Şimdi ben bu işleri bilmiyorumda 15 veya 20 yıldır(ki o kadar olduğunuza da inanmıyorum 10yıl anca varsınızdır)
    hobi olarak evinde hi-fi dediğiniz cihazlarda,
    İnternetten araştırıp araştırıp kafanızda oluşturduğunuz 3-5-10-50 (herneyse) bilgi ile
    Siz benden daha çok biliyorsunuzdur.. EYVALLAH PATRON SENSİN.

    kafanın basmadığı burdan da belli adamın 600 mesajı var adamı ben sanıyorsun yeni üyelik açmış diyorsun açmayacaktım yeni üyelik ama arkamdan konuşma diye açtım.

    sana evle pro ayrı diye baştan beri anlatıyoz ama sen anlamıyorsun
    bu olduğun başlıkta ne yazıyor okuma yazman varsa oku bi ev sinema ve streo sistemleri sen gelmiş burda yok pro bilmem ne zırvalıyorsun

    sen müzikten para kazanıyormuşsun falan bundan bize ne bu konu ile ne alakası var konuştuğumuz şeyler bunlar değilki senin bahsettiğin hoparlörler anfiler bam güm ses çıkartan ses kalitesi olmayan fakat yüksek ses üreten sistemler

    birde örnek verdiğin monitörlerle müzik dinlenmez
    onlarla yapılıyor işlevi farklı onlardan daha iyimi ses çıkarıyor sisteminiz diyorsun evet kesinlikle daha iyi çıkarır çünkü onun amacı ile bunun amacı bir değil ama sen bunu anlayamazsın uğraşma


    senden çok bilme işine gelince bildiğin şeyler bu formu ilgilendiren bi bilgi değil pro bölümü açılırsa oraya doya doya yaz eyer biliyorsan tabi streo ve sinema işinden bi ok anlamadığın belli ondan boş boş konuşma


    http://www.amazon.com/KRK-RP6G2-Powered-Monitor-Speaker/dp/B001A6IC7Q
    http://reviews.cnet.com/separate-speakers/m-audio-av-40/4505-7869_7-32381162.html

    birde bu iki salak şeymi benim hoparlörden iyi

    valla artık sana suratımla gülmüyorum haberin ola



    sen buna bir bak istersen kafan azcık bassın
    http://www.youtube.com/watch?v=OSPUFLwBB0I

    http://www.youtube.com/watch?v=D26bdgRJJ6o



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik81 -- 15 Şubat 2014; 14:02:06 >




  • quote:

    Z5500 MegaTHX550 Sahibi biri olarak. 2sistemi aynı anda açıp Son seste (Boost22) bana yetmiyor.


    Bence bir doktora gorun.

    http://www.phonak.com.tr/i%C5%9Fitme-ve-i%C5%9Fitme-kayb%C4%B1/i%C5%9Fitme-kayb%C4%B1-nedir/

    Bu arada bu ikisini bu sekilde kullanan kisi ister ses muhendisi ister ses padisahi olsun farketmez o adamda zerre kadar `muzik kulagi` yoktur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JakX

    quote:

    Z5500 MegaTHX550 Sahibi biri olarak. 2sistemi aynı anda açıp Son seste (Boost22) bana yetmiyor.


    Bence bir doktora gorun.

    http://www.phonak.com.tr/i%C5%9Fitme-ve-i%C5%9Fitme-kayb%C4%B1/i%C5%9Fitme-kayb%C4%B1-nedir/

    Bu arada bu ikisini bu sekilde kullanan kisi ister ses muhendisi ister ses padisahi olsun farketmez o adamda zerre kadar `muzik kulagi` yoktur.

    Müzik kulağıyla alakası yok söylediğin şeyin. Düşünmeden ve demek istenileni anlamadan yorum lütfen yapmayın.
    Daha iyi anlamanız için daha genişleterek yazayım..
    Ben 2 tane 5'er dakikalık şarkıyı son ses dinler sistemleri kapatırım, ve o 10 dakika boyunca alt ve üst katımı değil binanın bütün dairelerinde sesin duyulmasını isterim. Ben bundan haz alıyorum benim ses sistemin çok yüksek ses versin istiyorum büyük bir salona koyduğumda düğün dernek parti vs
    100 kişiye değil 200 kişiye yetsin istiyorum.. Gümbür gümbür camları çerçeveleri sallasın istiyorum..
    Ben bundan zevk alıyorum kişisel bir tercih bu.
    İnsanlar Şuan üretimden kalka SOLO X Kicker ile kendi arabalarına zarar veriyorlar CAM patlatıyorlar veya arabalarının SAC'larını eğiyorlar.
    Benim o derece değil ama insanlarımızın çoğu bunları seviyorlar. Tamamen kişisel tercih. Buna kimsenin karışmaya hakkı yok.
    Sen kısık sesle dinlemeyi tercih edersin ben yüksek sesle senin müzik zevkine göre a iyiyken bana göre b iyidir.
    Ayrıca bazıları hala müzikteki bütün sesleri duymaktan bahsedip kalite odur derken.
    KRK ROKIT PROF STUDIO REFERANS MONITORLERE CAMUR ATABILIYOR

    Geçmişte hatırladığımız Z5500- Creative Gigawork s750 - Megaworks THx550
    Kavgalarını bilirsiniz . Yok senin hoperlörün iyi yok benimki kötü bence o iyi sence o kötü diye.

    Herşeyin kendine göre bir yanı var. Büyük ekran Telefon sevenlere iphone önerebilir misin? Note3 hatta Galaxy Mega'yı gördüklerinde
    Galaxy Mega istiyeceklerdir (kişisel tercihi , iş , oyun vs olabilir insanların)

    Burada anlatmak istediğim olay şu o sisteme yani bu gibi sistemlere yok o kadar watt vermez. Yok sesi kalitesizdir. Yok öyle yok böyle diye KESİNmiş gibi yorumlar yapılmasın..

    Z5500 örneğine yine gelirsek.. Geçmişte forum okuyarak öncelik tercihi yüksek ses olduğu için ve bunu kimsenin detaylı yazmadığı için o zamanlar.
    Gidip S750 aldım.. Tatmin olmadım. Ve gittim Z5500 aldım. İşte o zaman yüksek sesin farkına vardım..
    Gigayı sesi sona açınca up up diye sesi yutuyordu o yüzden Megaya döndüm daha çok hoşuma gitti .. Halbüki Giga daha üst sınıf.
    Bu tamamiyle tercih sebebi. Ben müzikleri orta ve kısık seslerde Desktopta Mega ile dinlerim. Ara sıra TV de' kullandığım Z5500'de Boost22 yapar 2 şarkı dinler bundan haz alır kapatırım..
    Bilmem anlatabiliyor muyum şuan söylemek istediklerimi..

    Diğer mesajlarımdada belirttiğim gibi, günümüzde artık Çoğu müzik PC ortamında Yazılımlarla hazırlanılıyor.
    Demet AKALIN'dan tutun Serdar ORTAÇ'a , Murat BOZ'dan TARKAN'a, AJDA, Gülşen, Tan vb birçok türk sanatçı.. + birçok yabancı dünya starları
    Bunların çoğu şarkısındaki Enstüruman sesleri yine aynı şekilde bu programlar tarafından üretiliyor..
    Bu müzikleride benim gibi yüksek sesle dinlemek isteyen en azından genel %50 den fazla insan topluluğu olduğu bir gerçek

    Bu türde şarkılar --->>>http://www.youtube.com/watch?v=aatEM8CbgYE

    (Sizce diye sormuyorum polemik çıkmasını istemiyorum daha fazla..)
    Bence bu tarz setlerde (güm güm hesabı) daha çok haz, keyif verecektir.
    Tabiki kule tipi hoperlör toplanabilir + Aktif yada pasif sub eklenebilir
    (aslında söylemek istediğim burda bu tarz bir set ile aynı ses şiddetine sahip birçok kombinasyon yapılabilir
    ve fiyat olarak bu setten daha yüksek olacağı kesindir. (Aynı ses kalitesinde yapsanız bile [düşük ses kalitesi {bazılarına göre bana göre değil}] )
    Ve toplanacak sistem nerden baksanız eski olacaktır.
    Hoperlör yıpranması diye birşey vardır.. Hoperlör yorgunluğu kabin yorgunluğu vb...
    Sonuçta bu tarz setler hazır bir pakettir. Yenidir vb..
    Radyo, CD çalar, usb okuyucu,, kablo karmaşası yok 2 hoperlörü bağla ana üniteyi fişe tak bitti.


    Konu içindeki bütün mesajlarımı Lütfen dikkatli bir şekilde tekrar okuyunuz. Anlamadığınızdan değil beni daha iyi anlamanızı istediğim için..
    Bütün mesajları dikkatlice okuyunca eminim beni daha iyi anlayacaksınız. Benim'de detaylı olarak incelemediğim bir çok "SPL db" değeri var..

    Konuyu açan arkadaşın "Emektar Z-5500 olur da hakkın rahmetine kavuşursa böyle bir şey düşünebilirim gibi. "
    Diye bir cümlesi var. Altında seti dinlemeden kendi tercihlerine göre önyargılıca birçok kişi yorum yapıyor.
    Ben açık ve net söylüyorum Z5500'ün hakkı rahmetine kavuşmasına gerek olmadan bu tarz bir set alabilir insanlarımız.
    Çünkü set z5500'ü En AŞA 2'ye katlayacak potansiyeldedir.
    FAKAT BU BU SETİ ALIN DİYORUM ANLAMINA GELMEZ.
    Şahsen ben bu tarz setlerde iyice araştırılması taraftarıyım.
    Panasonic , Samsung, Sony gibi firmalarında bu tarz üst seviye setleri mevcut.
    Hatta şuan yeni çıkan Xboom 'un PRO'su ve internette doğru dürüst incelemesi olmayan Shake 99'u araştırmak gerekli

    Şahsen ben AVR'ye yönelmiş ve benim gibi Z5500'den AVR kurulumuna geçmiş ve istediği ses yüksekliğini alamayan çok insan tanıyorum.
    Ki aldıkları AVR'ler kanal başı 120W veren Denon Harman KARDON AVR'ler...
    Anlatabilmişimdir umarım..




  •  LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W


     LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W


     LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W


    biri senin araba öbürlerinden biride senin ev diye tahmin ediyorum

    YENİ BIR END-Fİ DOĞDU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik81 -- 15 Şubat 2014; 15:58:16 >




  • Sanırım beni anlıyorsunuz ki böyle espiriler yapabiliyorsunuz....
    En son resim benim ev olabilir..
    Abartılmış ama sonuçta hastalık bu kişisel zevk bişi diyemem
  • Kuntepir ilk once Hoparlör yazmayi öğren hoperlör diye bir kelime yok

    Z5500 gibi ramazan davulu misali çalan bir sistem ile müzik dinlemenin kule tipi hifi veya hiend sistemlerden daha keyifli oldugunu yazan biriyle ne konusalim ya da ne konusabiliriz?

    Sana tek bir sorum var; sesin şiddeti dB cinsinden ölçülür.. Sesin kalitesi aslina sadik olup olmadigi nasil ölçülür? Alacagin ses sisteminde veya amplifier'ın kalitesini sen nasil anliyorsun aciklarsan bizleri de aydinlatmis olursun...

    Bir de bana aklinca verdigin tavsiyeleri ve anlattiklarini seneler seneler once bile biliyorduk ayrica multimedia sistemler dinlemeyi seneler once biraktik.. Krk, genelec, dynaudio, audioengine, behringer, adam audio vs.. gibi nearfield ve türevi monitorleri de coook onceleri deneyimledik..

    Donanimhaber sessistemleri bolumune gelip cogu uyenin ses siddetinden ziyade ses kalitesi ve aslina sadik ses aradigi yerde pro sistemleri övmeye calisirsan boyle çuvallarsin..

    Hadi simdi acikla bakalim sordugum soruyu da aydinlanalim.. Milletin onbinlerce dolarlar verip aldigi single ended lambalilar da kac watt ona falan bir bak yada mesela hifi yada hiend hoparlor ureticilerinin referans serisi modellerine bak kule tipi mi degil mi bunlari bir arastir

    Sen mutlaka evine oto sistemi hatta bufır falan da kurmuşsundur (woofer degil bufır) o tarza epey yakinsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kuntepir kullanıcısına yanıt
    "Ayrıca 12V nasıl arabadan 220V çevriliyorsa . 180W çektiğini söylediğiniz cihazda daha yüksek Watt değerinden hoperlör sürebilir Biraz araştırın diycem ama sabit fikirlisiniz heppiniz. + Olarak şebekeden çekilen elektrik ile hoperlöre sürülen elektrik Watt ı değişir "

    Bu cümleden sonra yazacak birsey bulamıyorum çünkü ne yazsam boş. Volt ve watt arasındaki farkı anlatmak için ortaokul fen seviyesinde açıklama yazmam lazım ama o kadar çok yazdım ki artık yazmaktan yoruldum. Arkadaşım sana temel fizik kuralı diyorum sen istisna olmaz mı diyorsun. Kimden sabit fikirli acaba? Artık daha sana ne desem bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 15 Şubat 2014; 19:53:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuntepir

    quote:

    Orijinalden alıntı: headbanger6

    Yillarini bu ise vermis cogu kisi bilmiyorda bu arkadas her seyi biliyor sony lg gibi markalar ses markalari degildir
    Benim icin vasatin altinda sistemler. Uzerine 200.000 watt yazsaydi emin olun bu arkadas bunuda savunurdu. Cop otesi cihazlar. Sony nin seste son cirpinislari

    Herkes kimin kim olduğunu biliyor. eraycelik80 siniz herhalde, attığınız mesajların çoğu mobil sürüm olarak gönderilmiş.. (%99 O'sunuz bence)
    4 gün ceza aldığınız halde rahat durmayıp sırf MUHALEFET OLMAK İÇİN yeni üyelikler açmanız.. gerçekten gereksiz bence.
    Sabit fikirli kişileri oldum olası yadırgamışımdır.

    Ben yıllarımı vermedim bu işe 2 saatimi verdim sanki..
    99 Senesinden beri müzik işinden paramı kazanıyorum..
    Çoğunuz gibi evde'de değil prof, şirketlerde eğlence mekanlarında işimi yapıyor, sanatçılara sistem kuruyorum.
    Şimdi ben bu işleri bilmiyorumda 15 veya 20 yıldır(ki o kadar olduğunuza da inanmıyorum 10yıl anca varsınızdır)
    hobi olarak evinde hi-fi dediğiniz cihazlarda,
    İnternetten araştırıp araştırıp kafanızda oluşturduğunuz 3-5-10-50 (herneyse) bilgi ile
    Siz benden daha çok biliyorsunuzdur.. EYVALLAH PATRON SENSİN.

    Bu lafa cok guldum. Eray benmisim. Insanlar niye boyle bi gizlilige ihtiyac duysun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Birde dedigi lg yi dun denedim. Ilk gordugumde cihazi gulme krizine girdim seklinden ve kalitesizliginden dolayi.pavyon isi gibi. Neyse ses olayina bakayim dedim. Yaklasik 4 metre karsisinda durdum. Kendimi sıkı tuttum ucmayayim diye 4800 watt ya. Sonuc sony lbt xb 8 av setten daha yuksek ses veriyodu o kadar. Yalniz hoparlorler dugunlerde kullanilan trombalara benziyordu tabi daha kalitesiz ve cok ucuz plastikten. Kuntepir arkadas kaliteli sesin kabinle alakali oldugunuda bilmez sanirim. Bi arada 4800 watt sesi set 0.75 kabloyla tasiyodu lg guldum ve ciktim disari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.