Şimdi Ara

LG HF60LS 1400 ANsİ LÜMEN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
6
Favori
14.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tibiter

    Bu led projeksiyonlarının genel sorunu. Eğer aşırı rahatsız etmiyorsa normal kabul edilebilecek bir durum. Bu cihazı kullandığım süre boyunca sadece orta bölgeleri tam netleştirerek köşelerdeki hafif bulanıklığı görmezden gelmiştim.

    Merhaba,

    Ortalarda ve köşelerde netlik sorunu olmayan LG PF80G proj. sahibi olarak şanslı birisi oluyorum demek ki.

    Zaten evvel den bu cihazı satın alan ben dahil bir çok kişi bu netlik meselesinden memnun olduğunu belirtiyordu.


    Yani nadir de olsa, netlik sorunu olmayan proj. lar var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 21 Aralık 2020; 15:21:9 >
  • Adam sorulari cevaplamiyor pf1500 g ile karistirmayin isterseniz. Herhengi bir bulanik gosterme sorunu yok yillr once kullan diginiz pf 1500 g ve bu cihaz hicbir sekilde ayni degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihazı kullananlar netflix sorununu nasıl hallediyor? Ek bir cihaz mı kullanıyorsunuz? Bölge değiştirmek yetiyor mu? Kısıtlama var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halil_42

    Bu cihazı kullananlar netflix sorununu nasıl hallediyor? Ek bir cihaz mı kullanıyorsunuz? Bölge değiştirmek yetiyor mu? Kısıtlama var mı?

    Bölge değişimini iki farklı cihazda denedim. İkisinde de kullanıcı sözleşmesini vs. kabul edemediğim için aktif olmadı. Doalyısıyla ekleyemedim. Ben hertürlü bir android box kullanacağım için bir problem yaşamadım. Netflix youtube bana yeten diyenler için bir problem tabii.


    Edit: VPN ile birçok farklı ülke denemiştim. Hiçbirinde netflix yoktu bilginize.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furi -- 23 Şubat 2021; 17:0:27 >
  • halil_42 H kullanıcısına yanıt

    bölge değişimi servıs kumandasıyle oluyor fakat lg guney afrıka markestınden netflik apps ındırımlerını modellere gore guncellemıs ve bu model , ayrıca pf 1000 ut modelınde artık netflıx kullanılmamaktadır

  • Alışveriş sitelerinde ve Bazı modellerde Dtv ( TV ) çıkışı görüyorum. Bu konu hakkında bilginiz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatı düşünce bu modeli de aldım. 4-5 ay önce de Epson EF-100 HD 2000 Ansi modelini almıştım. Bu ikinci projeksiyonum, Full HD olmasından dolayı deneyip görmek istiyorum farkını. Bu arada EPSON da fiyat performans olarak gayet iyi bir projeksiyondu. Fakat 2-3 metreden yakın izlediğimde pikseller farkediliyordu, bu da aslında farketmeyen için çok sorun değil, ama takılan da takılabilir. Projeksiyonu salona kurup 2,5 metreden uzak da izlediğimde bu sorun ortadan kalmıştı benim için.

  • @gecemelek @furi

    Bu arada, ürünü internetten sipariş verdim gelene kadar, LG HF60LS uygun tavsiye edebileceğiniz projeksiyon tavan askı aparatı varsa çok sevinirim. Epson'a göre daha da küçük olduğu için bendeki askı aparatı muhtemelen büyük gelir, Epson cihaza bile zor uydurmuştuk.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leo77 -- 26 Mart 2021; 18:14:3 >
  • Leo77 L kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de aynı durumdayım sizinle Epson EF100 kullanıyorum, sizce değişitirip LG HF60LS almaya değer mi ? Çözünürlük açısından çok fark etti mi ? Parlaklık epson a göre bi tık daha az o dezavantaj oldu mu?

  • @YKS7 @mukon89


    LG HF60LS kargoda yoldaydı, bana buradan genel ve pm den yazan arkadaşlara cevap vermek için bu yazıyı yazıyorken kargoyu teslim aldım. Kutu içeriğini resmini de ekliyorum bu arada.

    LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN

    Bugün İnceleyip Epson Ef100 ile gündüz gece farkını sizlere yarın aktarmaya çalışırım.


    Yalnız şunu belirtmek isterim,

    4-5 ay önce Epson EF-100 ü alırken LG nin Full Hd olasından dolayı ikisi arasında kararsızdım. Birde LG LED projeksiyon modellerinde ki çeşitliliği ve TV panel konusundaki tecrübesinden dolayı bana daha güvenilir bir marka olarak geliyordu. Fakat arasında 2 bin tl fiyat farkı da olunca o farka Dolby atmosfer ses ses sistemi alırım diye gerek duymadım. Doğruda düşünmüşümdüm o zamanki şartlarda, şuan salonda tavana montajlı 3-4 metreden izlediğim Epson'un HD kalitesi bana yeterli geliyor, 2000 Ansi ışık gücü de gayet iyi, ben yüzde 60-80 (akşam-gündüz) arası ışık gücü ile izliyorum. Yüzde 80 üzerine hem gerek yok hem de biraz ses yapıyor fanları. Gündüzleri salonun perdelerini kapatıp, rahatlıkla izliyorum..


    Pikseller (çözünürlük farkı) eğer izleyeceğiniz mesafeden dolayı pikselleri görmüyorsanız, 4k olsa da, ışık gücü, renk doğallığı -doygunluğu, kontrast kalitesi çok fark etmezse gereksiz yere bu fiyat farklarını vermenin bir anlamı yok bence. Tabi kaliteli modellerin ekstraları muhakkak vardır.


    Şuan LG HF60LS modelini de almamın sebebi geçen hafta sonu fiyatının anormal seviyede düştü, EPSON la aynı fiyata gelince alma kararı verdim. Sipariş gectikten yarım saat sonra fiyatı tekrar biraz yükseldi fakat yine de eskisine göre hala uygun fiyatlarda. Ayrıca doların bugünlerde böyle artığı bir ortamda , bu indirimli fiyatlar gayet iyi.. İkisini de beraber kullanacağım baya bir süre ilerde belki ikicisini bir tanıdığıma veririm. Neyse durum bu şimdilik.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leo77 -- 31 Mart 2021; 13:39:45 >




  • Leo77 L kullanıcısına yanıt
    Çok sağol merakla detayları bekliyorum ona göre ef100 veya lg yi alıcam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @mukon89 , @YKS7


    İki cihazı da kullandım ve karşılaştırdım. Genel skorda LG Hf60LS kesinlikle daha ağır basıyor. HD, FHD farkını ben bariz hissettim. Çözünürlük anlamında Ef100B iyi bir giriş cihazı. FHD olsaydı tadından yenmezdi LG HF60LS  1400 ANsİ LÜMEN  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furi -- 31 Mart 2021; 22:41:26 >
  • furi kullanıcısına yanıt

    Şu anda Lg nin fiyatı 4799 a çıkmış sence Epsonla değiştirmeye değer mi şu anda? Aşırı kararsızım.

  • YKS7 Y kullanıcısına yanıt

    LG için konuşmak gerekirse bu fiyat bandında gerçekten dolu bir paket sunuyor. Kullanım amacınıza bağlı birazda, kullandığınız cihazla mutluysanız bence yola devam edin, Epson da kötü bir cihaz değil.


    Birebir kıyaslamadan HD-FHD farkını anlamanız zor. Keskinlik ve detay zenginliği açısından tabi ki FHD tercih edilmeli. 4K merakınız yok ise, LG uzun yıllar sizi götürecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furi -- 31 Mart 2021; 23:10:30 >
  • furi kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler hocam. Bugün LG siparişini verdim. Umarım netlik vs. gibi problemli bir cihaz gelmez.

  • Leo77 L kullanıcısına yanıt

    hocam kaça geldi suan 4700 bandında daha asagıya dusmemıs? memnun musunuz xıaomıden ıyı mı sızce xıaomıde odak sorunu baya problem anladıgım kadarıyla

  • @mukon89 @YKS7 @canbaz67


    Selamlar,


    Furi hocam güzel özetlemiş, ben de iki projeksiyona sahip birisi olarak kendisine katılıyorum. LG yi 2 gün deneme şansım oldu. Epsona 5 aydır sahibim.



    Meddeler halinde LG HF60LS le Epson Ef100 ün farkını şöyle belirtebilirim


    1) En önemli madde : Çözünürlük ve renk keskinliğinde Full Hd LG , Hd Epsonu döver, 2-3 metreden pikselleri görmezsiniz daha berrak görüntü kendini direk belli eder


    2) Epson'un Sinema, parlak sinema, spor gibi sabit görüntü modalarında renkler daha doğal. LG de daha canlı renkler fakat doğal değil, dolayısı ile uzun izlemelerde gözü yorabilir, ve karşılaştırnca ben renkleri beğenmedim. Kontrast da Epson da daha iyi idi. Yotube dan kontrast test için bulduğum aynı videoyu iki cihazda da açtım. Gölge ve karanlık görüntülerde Epsonda detaylar daha net görünüyor. LG de ayarları biraz kurcaladım, Detaylı ayarlar var fakat uğraşmam lazım biraz alışık olduğum renklere ve kontrast ayarına ulaşmak için, umarım beceririm.


    3) LG nin 1400 Ansilümen ışık gücü Epsonun 2000 olan gücünden az fakat fena bir değer değil. Epsonu da zaten yüzde 100 güçte izlemiyordum. Gündüzleri perdeleri açıp yüzde yüzde izleyeyim derseniz, hem ısınma yapar, hem fazla ses, hem de Lamba ömrü daha kısa olur.


    4) Fan sesi konusunda LG bir tık fazla geldi ama çok rahatsız edici şekilde değil, az bir fark. Film falanb izlerken rahatsız olmazsınız yanı başınıza koymazsanız.


    5) LG nin hoparlör sesi yine Epsondan 1 tık düşük ama çok aşırı bir fark değil. Buda kişiden kişiye değişir bende Sinema ses sistemi yok , olsa iyi olurdu tabi. Ama Epsonla Ultimate Ears Wonderboom Bluetooth hoparlörü kullnam gereği duymamıştım, sesi yeterli diye, LG de biraz daha zayıf belki buetooth hoparlör gerekebilir.


    6) LG de Wİfi bağlantı, ve telefon, tabletten ekran yansıtma olayı iyi. Youtube uygulası var fakat Netflix yok. Epsonda dahili, wifi yok, mi tv stick ile kullanıyorum, yada istediğiniz tv box alabilirsiniz.


    7) Epsonda köşe ayarları dışında yatay ve düşey ayarlaması daha pratik, buna da alışırsınız çok sorun değil. Sabit bir yere montaj ederseniz 1 kez ayarlarsınız olur biter.


    8) İki cihazda 120 inc makimum görüntü veriyor . Fahat LG 1 mere ilerden veriyor. Ayrıca Epson ekran büyüklüğünü aynı yerden küçültme büyütme kumanda dan pratikdi, LG de parlaklığı ayarlama gibi Ekranı büyütme küçültme seçeneğini henüz bulamadım. Ama olması lazım, araştırıcam.


    Bazı arkadaşlar acil cevap beklediği için bazı olayları tam çözemeden ilk gözlemlerime göre iki cihazın farkını yazdım. Yarın itibarı ile 1 hafta yolculuğum olacağı için, projektörü kullanımıycam, bu yüzden şimdiden yazayım dedim.


    iyi günler.





  • canbaz67 C kullanıcısına yanıt

    Ben aldığımda 4400 tl idi.. Xiaomi yi bilmiyorum hiç düşünmedim, genelde beğenmiyorlardı sanırım o yüzden.

  • Leo77 L kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam, ben de LG yi dün teslim alıp denedim.


    Fakat odak probleminden dolayı iade sürecini başlattım. Odak problemi olmasa bile çözünürlük haricinde LG aldığıma pişman olurdum. LG inanılmaz bir şekilde gözümü yordu. Epson dan önde LG PB60G kullanıyordum o da çok gözümü yoruyordu. Fakat Epson da hiç böyle problemim olmuyor. Parlaklık ve kontrastta bariz bir şekilde Epson daha iyi. Renkler Epson da daha iyi geldi bana. Demek Epson un lazer 1080p olsa tadından yenmez.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.