Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad 5 Ryzen 7 5700U (5.700TL) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
496
Cevap
10
Favori
54.237
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 7500 e çıkmış fiyatı daha uygundu eski fiyatı olsa bende bu ürünü istiyordum. Bu fiyatlara çıktıktan sonra direk gaming ürün alırım o kadar para vermişken



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turtle Punch -- 4 Haziran 2021; 18:8:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turtle Punch

    7500 e çıkmış fiyatı daha uygundu eski fiyatı olsa bende bu ürünü istiyordum. Bu fiyatlara çıktıktan sonra direk gaming ürün alırım o kadar para vermişken

    Hocam indirime girdi ben 6700'e çektim hemen bir kaç gün içinde tükendi güzel cihaz gerçekten.

  • Konuda ki laptopta artık indirime sokup kaldırma olayını bitirdi. Stokları eritti herhalde. Şimdi alan bu fiyattan alsın diye bekliyor herhalde. Üzerine de dolar arttı. Fiyatlara nasıl yansıyacak bakalım bu.

  • Psychologist. kullanıcısına yanıt

    valla hocam bu laptobun artık bir esprisi kalmadı. 5500 tl fiyattan alanlar çok şanslı sayılırlar. bende bu fiyata aldım. şimdi baktım 6700 tl civarı. 7700 tl civarına 16 gb ram ve 512 gb ssd özellikli huawei matebook 14 laptop satılıyor. indirim, kupon vs. bulabilirseniz daha da aşağı fiyattan alabilirsiniz. yanında huawei bluetooh mouse ve laptop çantası da hediye. hediyelerin normal fiyatı 900 tl tutuyor kendi sitesinden baktım.


    kalite olarak huawei çok önde bu laptoptan. sadece işlemci de biraz geride. huawei 6 çekirdek, lenovo 8.

  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt

    Ama biri H diğeri U işlemci.

  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt

    hocam kısaca şöyle diyeyim. H serisi işlemci U serisi işlemciye göre daha fazla performans gösterir. 4600h işlemcisi geçen yıl, 5700u işlemcisi ise bu yıl çıktı piyasaya. 4600h işlemcisinin performansını (bir tık fazla olabilir) daha az enerji ile 5700u işlemcisinde görmekteyiz. U serileri ultrabook işlemcisidir genelde. yani totalde 2 işlemci performans olarak aynıdır diyebiliriz. en bariz fark GPU'da 4600h'de vega6 (1500mhz) grafik birimi varken, 5700u'da ise vega8 (1900mhz) grafik birimi vardır.



    AMD Ryzen 5 4600H'nin Avantajları

    Daha yüksek taban saat hızı (3000 vs 1800 MHz)


    AMD Ryzen 7 5700U'nun Avantajları

    Kıyaslamalarda %9,8 daha iyi performans

    Daha güçlü video çekirdeği

    Çok daha yeni (7 Ocak 2021 vs 6 Ocak 2020)

    Daha yüksek boost saat hızı (4300 vs 4000 MHz)

    Daha düşük güç tüketimi (15W vs 45W), yani daha yüksek TDP'ye sahip rakip daha iyi bir soğutucu veya başka bir termal çözüm gerektirebilir.





  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt

    Önceden de söylediğim gibi bu laptop bir performans laptopu değil. Ram kısıtlı olduğu sürece dünyanın en iyi işlemcisini de kullansanız faydasız.

    4 çekirdekli U serisi bir işlemcinin yapamadığı ne yapılır ki bu laptop ile?

    Ben uzun süre 3500U işlemcili bir laptop ile mobil uygulama geliştirdim. 3500U 100 birim performansa sahip ise 5700U 200-250 birim performansa sahip. 100 birim performansa sahip bir işlemcili laptop yerine neden 200 küsür birim performansa sahip işlemcili bir laptop tercih edilir? Zorlayıcı işlerde kullanmak için tabii ki. Mobil uygulama, video edit gibi işlemler için yani.

    Android Studio kullanıyorum ve bir de emülatör açınca sadece Android Studio 4-5gb ram harcıyor. Tarayıcı sekmeleri açık olmalı, başka dökümanlar açık olmalı, Windows kendisi 2-3gb kullanım ile açılıyor zaten. Yani en azından 16gb gerekli. Ram dolunca 5700U'nun 250 bitimlik performansı 50 birim de olabilir. Hatta kullandığınız uygulamalar hata da verip kapanabilir. O zaman 5700U'nun o performansını ne yapayım ben? Sistemde bir darboğaz var ve adı da ram.


    Bunları niye söylüyorum? Bu laptopu alan kişiler için 8gb yeterli olabilir, buna itirazım yok. Öyle yüksek ram gerektiren şeyler de yapmıyor olabilirler. Mesele, sürekli bu laptopun işlemci gücünden bahsedilmesi ve ram kısıtlı olmayan işlemcili laptoplarla karşılaştırılması. Sonuna kadar kullanabileceğiniz bir güç yok. Benim demek istediğim bu. O yüzden bu laptop tavsiye edilirken performans konusu bir artı olarak sayılmamalı bence. Sistemde SSD olduktan sonra 5 senelik laptoplar bile günlük işlemlerde süper hızlılar zaten. İşlemcinin asıl gücü zorlu işlemlerde ortaya çıkar ve o konularda da bu laptop yolda bırakır.


    16gb ramli MateBook ile bu laptop çok farklı klasmandalar yani. Dediğiniz gibi sadece oyunlarda daha iyi performans gösterir ama yine ram problem olabilir. Çoğu oyun 8gb ram ile tökezliyor. 100fps alacak gücünü olsa da ram yetmezse sürekli 10-20 fpslere düşüşler yaşarsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 5 Haziran 2021; 17:38:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt

    bu laptobu alırken performans tabi ki tek etken değildi tercih ederken. daha yeni model işlemci varken 16 gb ram gerektirecek işler yapmıyorken neden 16 gb ram ve eski nesil işlemci tercih edeyim ki hocam. fiyat performans oranı olarak gayet iyi seviyede olan bu laptobun muadili pek yoktu ama şimdi fiyatı yükseldi ve de muadilleri çoğaldı. bu laptopun dahili gpu'su ile 16 gb ram gerektiren ağır grafikli oyunları düşük ayarlarda oynamakta pek mantıklı gelmiyor bana hocam. yüksek ram gerektiren uygulamalarda sorun olur.


    bu laptobun artısı sunduğu performans ile enerji verimliliğinin yüksek olması. ama illa oyun oynayacağım diyorsanız Geforce now ile oynayabilirsiniz. tabi iyi bir internet altyapınız olması gerekiyor.


    bende bluestacks emilatör kullanıyorum ama sizin programlar gibi ağır değil. en fazla 2-3 gb ram alıyor. size en az 16 gb ram olmalı. alacak olanlar da ne amaçla kullanacaklarını ram miktarını hesap ederek alsınlar madem. şuanda emilatör açık ve edge'de 10 sekme açık hala 2 gb ram boş.


    ayrıca ileride lehimli ram'leri yükseltmek istersek, bu durum işlemciyi değiştirmekten daha az masraflı olacaktır.


    iphone hafıza arttırma işlemi ilk olarak çinde yapılıyordu daha sonra Türkiye'de de yapılmaya başlandı. demem o ki lehimli ram olayına da çözüm bulacaklardır.





  • arkadaşlar bugün laptobu açtım. günde 1 kere muhakkak lenovo vantage yazılımını açıp güncelleme kontrolü yaparım. kontrolü yaptıktan sonra programı kapattığımda fanının sürekli çalıştığını ve laptobun wasd tuşları bölgesinin ısındığını farkettim. görev yöneticisini açtığımda o an hiç bir işlem yapmamama rağmen işlemci kullanımı 50 ve bazende 70 üzerine çıktığını gördüm. uygulamalardan baktığımda lenovo.modern.ımcontroller....... diye bir uygulamanın işlemciyi normalden aşırı kullandığını gördüm. sonra laptobu kapatıp açtığımda normal seyrine döndüğünü gördüm.


    fan normalden fazla çalışıyorsa görev yöneticisine bakın ve hangi uygulama olduğunu görün, yeniden başlatın.

  • Fiyat durumu oldukça arttı ve düşüş olmuyor sanırım. Bu fiyat verilir mi artık bilmiyorum. 5498 tl ye alanlar olarak şanslıydık :)

  • Psychologist. kullanıcısına yanıt
    Şuanda 5700 TL ye satılıyor…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merhabalar ben de bu bigisayarı mediamarktta gördüm özelliklerinden çok anlamam, arkadaşım gayet fiyat performans olduğunu söyledi ancak ben olduğumuz dönemdeki f/p mevzusuna değil de 6-7 yıl rahat rahat kullanabileceğim,kasma donma olmadan kullanmak istediğim bi bilgisayar istiyorum sizce bu uygun mu

    (bilgisayarda okul işleri,dizi belki office uygulamaları falan kullanırım. bir de valorant tarzı oyunları oynuyorum spotify sürekli açık olur kasma yapar mı sizce?) bu işlerde hiç bilgim yok maalesef. bir de linkteki bilgisayar ve başlıktaki bilgisayarı karşılaştıraccak olsanız hangisini alırdınız?


    bu fiyat civarında önerebileceğiniz bilgisayarlar da varsa önerilerinizi bekliyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasincalk -- 20 Temmuz 2021; 20:37:2 >




  • yasincalk Y kullanıcısına yanıt

    yalnız linkteki laptop ile konudaki laptop aynı değil. lenovo thinkpad serisi laptoplar iyidir hocam. kasası sağlam ve kalitelidir. bu seriyi genelde iş için alıyorlar. ancak laptop özellikleri konudaki laptoptan geride. işlemci bir seri geride. ama dediğiniz işleri çok rahat yapar ve 6-7 sene üzmez sizleri özenli kullanırsanız. oyun konusunda en düşük ayarlarda oynarsınız.

  • tek geri olan kısmı işlemcisiyse bu gerilik benim kullanımımı ciddi etkiler mi sizce? başka türlü, konudaki pcyi almadığıma pişman olur muyum? şu an lenovo Z50 kullanıyorum metal kasadan plastik kasaya geçmek istediğimi de düşünmüyorum pek

  • yasincalk Y kullanıcısına yanıt

    Thinkpad almanız daha mantıklı çünkü ram artırma imkanı tanıyor. Bir bilgisayarın işlemcisi ne kadar iyi olursa olsun ram sınırlı ise bilgisayarın yapabilecekleri de o derece sınırlıdır. 5700U'lu laptopta ram artırma imkanı yok. O yüzden gün gelir de ileri seviye işlemler yapmanız gerekirse sorun çıkarır. Thinkpad ise sınırsız ram imkanı tanıyor. 64gb bile takılabiliyor.

    4

    700u ise sadece %15 falan geride ve oldukça güçlü bir işlemci. I7 işlemcili Z50 kullanıyorsanız 4700U sizin laptopa göre 5 kat falan güçlü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim tavsiyeniz için. bilgisayarın işlemcisi 'Intel(R) Core(TM) i5-4210U CPU @ 1.70GHz  2.40 GHz' gözüküyor artık kaç katı iyidir bilmiyorum da bu bilgisayarda bile valorant,sims gibi oyunlar sıkıntısız çalışıyorsa onda da sıkıntı yaşamam sanırım. amd varken intel bakmanın mantıklı olmadığını okudum sizce de öyle mi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasincalk

    teşekkür ederim tavsiyeniz için. bilgisayarın işlemcisi 'Intel(R) Core(TM) i5-4210U CPU @ 1.70GHz  2.40 GHz' gözüküyor artık kaç katı iyidir bilmiyorum da bu bilgisayarda bile valorant,sims gibi oyunlar sıkıntısız çalışıyorsa onda da sıkıntı yaşamam sanırım. amd varken intel bakmanın mantıklı olmadığını okudum sizce de öyle mi

    lenovo thinkpad modelindeki işlemci ile sizin şuanki laptop işlemci karşılaştırmasına aşağıdan bakabilirsiniz. bariz şekilde fark var hocam...



    amd 4700u işlemcisi 13760 puan alırken, intel 4210u işlemcisi 2286 puan alıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 21 Temmuz 2021; 10:4:14 >
  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt

    teşekkür ediyorum ancak merak ettiğim; konudaki bilgisayara kıyası veya almaya değer bir intel laptop varsa ona kıyası. zaten bu bilgisayarın chrome açması bile uzun sürüyor. tavsiye edebileceğiniz başka laptop varsa önerilerinize açığım

  • yasincalk Y kullanıcısına yanıt

    sizin laptobun özelliklerine baktım da normal ssd bile yok. sshd var o da performansa pek bir etkisi yok. laptobunuz sağlamsa ve memnunsanız SSD alarak performansını arttırabilirsiniz hocam. SSD ile daha rahat çalışacaktır laptobunuz. CD-rom kullanmıyorsanız harddiski CD-rom yerine takabilirsiniz.


    bütçeniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda tavsiye edebilirim.

  • kullandığım bilgisayarı kardeşimle ortak kullandığımız için sürekli sorun yaşıyoruz o yüzden bilgisayara yaptığım yatırım ölü yatırım olur yeni bir tane almam gerekiyor.

    bütçe max 8 bin olur aslında m1 macbook almayı düşünüyordum başta uzun ömürlü olsun diye ancak 10k verdiğin bilgisayarda oyun bile rahat rahat oynayamayacak olmak saçma geldi ayriyeten bilgisayarı dizi film,office uygulamaları ve valorant gibi oyunlar için alacağım için macbooku şart bulmadım. onun yerine böyle sonradan geliştirilebilen bir bilgisayar almak daha mantıklı geliyor sizin yorumlarınızla da. önerilerinize açığım


    bir de şu an size sorduğum bilgisayarın konusunu okuyorum,çoğu alanın şikayetleri,teknik sorunları olmuş lenovo düzgün mal vermede sıkıntılı sanırım

    bakmak isterseniz: https://forum.donanimhaber.com/lenovo-e15-gen-2-ryzen-4500u-inceleme-ana-konu--145144795-8


    https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-gaming-3-amd-ryzen-5-4600h-8gb-512gb-ssd-gtx-1650-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-82ey00cgtx-p-HBV000018O91S

    bu bilgisayar nasıl sizce




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasincalk -- 21 Temmuz 2021; 17:32:17 >




  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.