Şimdi Ara

Laptopta yaşadığım sıkıntı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben iki yıl önce Acer E-5 521-G modelli bir laptop aldım. Aldığımda windows 8.1 single language yüklüydü ve çok kasıyordu. Teşhir ürünü olmasından şüphelendim sonradan windows 10 çıktığında yükselttim ve kasma sorunları bir miktar azaldı fakat bitmedi. Kurtarma kısmından format attım oynadığım 1-2 oyunu ve office vs. gerekli programları yükledikten sonra yeniden kilitlenmeler windows çökmeleri yaşamaya başladım üstüne mavi ekran alınca garantiye verdim anakartı ve ramleri değişti. Garantiden geleli tahmini 3 ay oldu fakat hala kasıyor. Garantisi şu an bittiği için bir bilgisayarcıda hdd'nin bağlantılarını ve kendisi kontrol ettirdim sıkıntının buradan kaynaklanabileceğini düşünerek. Fakat bilgisayarcı burda da sorun olmadığını söyledi. Şu an hala kasıyor laptop (yani örneğin bilgisayarı kapatmak için başlat simgesine tıklıyorum ve 15 saniye bekliyorum, bildirim merkezini açarken de keza 15 saniye civarında bekliyorum.) aldığımdan beri 6 ay falan anca kullanmışımdır. Bu tarz durumları bilen anlayan birileri varsa bir yol gösterebilir mi ne yapmam gerekir. SSD taktırmak konusunda muammadayım çünkü sistemim çok iyi değil boşuna ssd alıp masraf yapmış olur muyum? Şimdiden teşekkürler...

    SİSTEM:
    İşlemci: AMD A8-6410 APU with AMD Radeon R5 Graphics, 2.00 Mhz
    Harici Ekran Kartı: R5 M240
    Ram: 4GB


    Laptopun linki







  • Kasma diyince hele hele windows ortamında bile kasma meydana geliyorsa ilk şüpheli diskiniz olur.

    Öncelikle netten hard disk sentinel programını indirip bilgisayarınıza kurun. Daha sonra program açıldığında gelen ekranın görüntüsünü çekip buraya yükleyin. Diskinizde bir sıkıntı var mı yok mu öğrenmiş oluruz böylece.

    Şimdilik kolay gelsin.
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
     Laptopta yaşadığım sıkıntı

    Dediğin umarım budur pek anlamadım fakat sen bir göz at istersen
  • Diskinizde bir sıkıntı yok gibi gözüküyor. Ssd alsanız hızınız biraz daha artacaktır ama bu kasma sıkıntısı devam edecektir diye düşünüyorum.


    Kasma sıkıntınız hard diskinizden meydana gelmiyorsa ikincil ikincil olarak düşünebiliceğimiz ekran kartı sıkıntısı.

    Kullanığınız işlemci hibrit bir işlemci. Üzerinde hem Gpu hemde cpu işlemcilerini barındırıyor. Amd her nekadar güzel bir iş çıkardığını düşünse de apu işlemcileri hiçbir zaman güzel performans vermemiştir. Bilgisayarınız masaüstü grafik nimasyonları için İşlemciniz üzerindeki GPU'yu kullanıyorsa, bu tür yavaşlıkları normal karşılayabilirim. Ki aşağıdaki listede işlemcinizin ne kadar kötü bir performans sahip olduğunu görebilirsiniz.

    https://cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+A8-6410+APU&id=2266

    Masaüstü işlemleri için amd'nin yazılımı içerisinden ayar kısmına girip ikincil ekran kartını kullanmasını sağlayabilirseniz bilgisayarınız daha hızlı çalışabilir. Yada aygıt yöneticisinden ikincil ekran kartınız için sürücünün kurulu olup olmadığını kontrol edin. Sürücü sürümü çok eski ise yükseltmeyi deneyin.


    Şimdilik kolay gelsin.




  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Bu laptop kullandığım ilk amd işlemciydi ve resmen bilgisayardan soğuttu beni. Dediğiniz şekilde masaüstünde ikincil ekran kartını kullanmayı çok denemiştim fakat onun bir ayarı yok, sadece programlara göre atanabiliyo "yüksek performans" ve "güç kaynağına dayalı" şeklinde seçenekler sunuyor ve ona göre birisini atıyorum. İşlemcim evet çok kötü fakat videolarda izliyorum aynı laptop ile insanlar gta 5'de 30 fps alabiliyorken bana başlat simgesini açamamak çok koyuyor :/ sürücülerim de güncel bu arada dün formatlamıştım flashdan attım bu sefer formatı fakat sonuç hala aynı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.