Şimdi Ara

Laptop acilma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
27
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar. Oldukca sacma ve ilk kez karsilastigim bir problemim var. Yardimci olursaniz sizlere her isteginizin gercek olmasi icin dua ederim.

    Lenovo g50 70 model i3 laptopum ile 9 yildir birlikteyiz. 6 yil once amd radeon ekran kartini bir arkadasim nasil becerdiyse yakti. Ancak windows 8.1 kurdugumda video acisindan sorun yasamadigimdan kullanmaya devam ettim. Oyun oynayan biri olmadigimdan eksikligini hissetmedim.

    Dun kullanim esnasinda hic adeti olmadigi sekilde sak diye kapandi. Isinma vs de yoktu. Anlam veremedim tekrar acmaya calistim. Ancak guc dugmesi kesinlikle ise yaramadi. Uzun bastim kisa bastim ust uste bastim bana misin demedi. Bu esnada laptop sarjdaydi. Ve kapali halde sarji dolmussa beyaz isik veriyor hemen altindan. Hala o sekildeydi.

    Anlam veremedim sarjdan cikardim gene acmaya calistim yine acilmadi. Bu esnada refleks olarak klavyede rastgele tuslara bastim gene bir sey olmadi. Sarja takip tuslara bastigimda ise acildi! Ekrana lenovo yazisi geldi ve cat diye tekrar gitti. Defalarca denedim gene aynisini yapti.

    Statik elektrik mi acaba diye dusundum onunla ilgili bilindik hamleleri yaptim bana misin demedi. Tuslara basip tam acildiginda sarj kablosunu cikardim bios'tan tek bir bip sesi geldi. Yine kapandi.

    Icini acmak istedim tornavida yokmus evde cildirdim. Velki fan sorunudur diye elektrikli supurge tuttum yok valla adamin umurunda olmadi :)

    Lenovo yazisi geldiginde bios a girmeye calistim giremeden gene kapandi.

    Ne oldugunu anlayamadim. Ram mi yandi anakart mi goctu sarj soketi ya da sarj aleti ile alakali bir durum mu inanin dunden beri kafam yanmis durumda.

    Son durumun ozeti soyle: sarja takili degilken hicbir sekilde acilmiyor. Sarja takili iken guc dugmesine degil klavyede tuslara basinca aciliyor fan calisiyor bazen lenovo yazisi gelince bazen ise ekran yeni aydinlanmaya baslarken cat diye gidiyor.

    Sizce sorun nedir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu arada bataryayi soktugumde de hicbir sekilde calismiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.