Şimdi Ara

LAMZU ATLANTIS OG V2 PRO Beyaz İnceleme, Sorunlar ve Garanti Süreci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun aleykum.


    16 ocak tarihinde aldığım, LAMZU ATLANTIS OG V2 PRO Wraith Esports'ta diğer adıyla  Lamzu Atlantis OG PRO 4K Wireless Mouse hakkında kısa bir inceleme yapacağım.


    16 ocak tarihinde: Fare 3249 tl, 4000 Hz alıcısı 499 tl, kargo ücreti 60 tl ve SWAR50 koduyla 50 tl indirimli olarak 3758 tl'ye aldım. Bir gün sonra elime ulaştı. Elim 18.5x9 cm. Relax claw dediğimiz palm-claw arası bir tutuşla fareyi kullanıyorum.


    Kutusu gayet güzel. Zaten internette görmüşsünüzdür. Beyaz rengini beğendiğim için onu aldım. Kutusundan grip tape, skatez, 1000 hz alıcı, taşıma çantası ve fare çıkıyor.


    Önce fareyi diğer iki fare ile karşılaştıracağım sonra kısaca tasarım ve özelliklerine değineceğim. Sonra sorunlarından bahsedeceğim ve en son hala devam eden garanti sürecini yazıp, daha sonra bu yazıyı editlerek tamamlayacağım.

    Fareyi elimde olan Logitech G Pro X Superlight ve Vxe R1 ile karşılaştırdım.


    Superlight'a göre, en yüksek yeri biraz daha arkada. Superlight'ta daha ortada. Superlight özellikle palm tutuşa daha uygun olarak üretilmiş. Her ne kadar claw tutuşta mümkün olsa da, hem tuş bölümlerinin yuvarlak oluşu hemde yükseltisinin ortada olması ve simetrik bir yükseltme tasarımdan dolayı bence claw için o kadar iyi bir fare değil. Lamzunun uzunluğu Superlight'tan bir tık fazla geldi. Superlight'a göre kısa olmasına rağmen bir tık uzun olması galiba ona göre eğiminin daha fazla olması kaynaklı. Tıklama olarak Superlight bir tık daha yumuşak. Bunun sebebi neredeyse 1 yıldır kullandığım için tuşların kendini salması olabilir. Arkadaşa sıfır Superlight ile farkını sorduğumda kullanılmış olan Superlight'ın daha yumuşak olduğunu söyledi.


    Vxe R1'e göre uzunluğu ve genişliği daha fazla. R1'in en yüksek yeri bir tık daha geride. O da bunu daha küçük eller için agresif claw tutuşa daha uygun hale getiriyor. R1'in siyah olanı elimdeydi. Dokusu pütürlü olduğu için alışması bir tık daha zor oldu. Başlarda rahatsız etti sonra alıştım. Beyaz olanının dokusu daha pürüzsüz ve daha iyi diyorlar ama kullanmadığım için tam olarak bilemiyorum.

    OG Pro'nun tasarımında klasik claw tutuş olan farelerden farklı kısımları var. Özellikle almayı düşünen arkadaşlar buralara dikkat etsinler. Resimdeki 1 nolu kısıma bakarsanız orada Vxe R1 ve Superlight'ta olmayan hafif bir genişlik var. Daha sonra öne doğru gittikçe içe doğru bombeleşerek eni biraz daha küçülüyor. Bu kısım benim elime temas ediyordu. Açıkçası ilk başta bu beni biraz rahatsız etti. Daha sonra alışınca çokta hissetmemeye başladım. Hatta temas etmesini bazen daha iyi buldum. Yani buradaki tasarım farklılığı sizi rahatsızda edebilir, beğenedebilirsiniz. Tamamen size bağlı. Benim elimin eni 9 cm olduğu için hafif temas ediyordu sadece. Eli daha büyük olanlar bu kısmı hissetmeyebilir. Eli daha küçük olanların ise bu kısım tutuşunu etkileyebilir.

    Eloshapes adlı sitede bence bu fare tam olarak doğru gösterilmiyor. Sitede farenin yanları sağda neredeyse düz, solda ise tuşlardan dolayı daha geniş gösteriliyor. Ama 1 nolu resime bakarsanız aslında bariz bombeleşme var. Bu bombelik farenin altına doğru daha fazlayken sağ tuşun olduğu yere doğru iyice azalıyor. Parmağımızla tuttuğumuz kısım ise hala bombeli durumda. Yine farenin sol kısımında da aynı şekilde bombe mevcut. 3 nolu kısımda fazlayken 2 nolu kısıma doğru giderek azalıyor.

    Sol ve sağ tuşları düz olarak tasarlanmış. Superlight'taki gibi dışa doğru bombelik veya R1'deki gibi içe doğru bombelik mevcut değil. Tasarımdan yeterince bahsettiğime göre diğer kısımlara doğru geçebiliriz.

    Yapı olarak gayet kaliteli sıkınca çıtırtı falan çıkarmıyor. Üstündeki skatezler gayet kaliteli. Mousepad'de akıyor fare. Mousepad'im ucuz, hız odaklı bir pad. Ama bence kalitesi fena değil. Farenin alt tasarımı hoş. Yan tuşları da gayet kaliteli. Bir sıkıntısı yok. Scroll tuşu özellikle Superlight'a göre daha sessiz. Alttaki tuşuda gayet kaliteli. Küçük olsada basım hissi güzel.

    Fareyi ilk olarak 1000 Hz'lik alıcı ile bağladım. Sorunsuz çalıştı. Lamzunun sitesinde yer alan kasım tarihli sürücüyü indirdim. İlk olarak talimatlara uyarak firmware göncellemelerini yaptım. Sonra 4000 Hz'lik alıcıyı taktım ve eşleştirdim. Eşleştirme başarılı olmasına rağmen fare ilk başta çalışmadı. Sonradan anladım ki meğer 4000 Hz'lik alıcı için başka bir firmware varmış. Sürücüden alıcı firmware'ini güncelleyinde 4000 Hz'de sorunsuz çalışmaya başladı. Yazılım sade ve güzel hazırlanmış. Sadece pencere boyutunu ayarlayamama olayını sevmedim. Yazılımda sol tuş, sağ tuş ve scrolllar hariç her tuşa farklı bir atama yaptım. Yani alttaki tuşuna da istediğiniz gibi ayar yapabiliyorsunuz.

    Alienware AW2721D 27 inç 2k 240 hz'lik monitörüm ile 1000 Hz ile 4000 Hz arasındaki farkı masaüstü ve Valorant'ta denedim. Açıkçası ben farkı anlayamadım. 500 hz'e düşürünce bir tık gecikme olduğu hissEdiliyor gibiydi ama çok az bir fark. Biri bana 500 hz'de kulandığımı söylemese zor anlarım. Daha genç kardeşlerim belki farkı anlayabilir ama bende durum buydu.

    Performans olarak 3395 sensör çok iyi. Sizin performansınızı maximum seviyeye çıkarmanız için en iyi şekilde çalışıyor. Yine burada Superlight ile karşılaştırısam hiç fark yok diyebilirim. Aynılar. Fareyi yumuşak bir zeminde kullanırsanız orada da gayet iyi çalışıyor. R1'de aynı şekilde. Ama Superlight LOD ayarının düşük olmasından mıdır bilmiyorum zemin hafif çökse algılamayı bırakıyor. Sağolsun Logitech LOD ayarı koymadığı için bu bazen sorun oluyor bana. Galiba artık sorun kısmına geçebiliriz.

    Sorunlar sol ve sağ tuşta. Bunun için bir video çektim. Videoyu kulaklık ile izlerseniz sorunlarları daha kolay anlayabilirsiniz. Sol tuşunda gevriyormuş gibi bir ses, sağ tuşunda ise gıcırdama sesi var. Sol tuşu biraz fazla sağa sola oynuyor ve post travel bence biraz fazla. İnternetten baktığımda, bazı insanlarında bu sorunları yaşadığını gördüm.

    Garanti süreci. Video ile birlikte sorun ile ilgili Wraith ile mail yoluyla 22 ocak 18.03'te iletişime geçtim. Bana 25 ocak 17.28'de dönüş yaptılar. Whatsapp ile iletişime geçmemi, buradan işleyişin daha yavaş olduğunu söylediler. Whatsapp kullanmadığımı söyledim. 26 ocak 16.42'de bir form doldurarak incelenmek üzere fareyi onlara göndermemi ve teknik servis inceleme süresinin 10-14 iş günü olduğunu söylediler. Saat 17.50 civarında fareyi yurt içi kargo ile onlara gönderdim.


    Wraith sitesinde fareye kısa bir inceleme yaptım ve 2 yıldız verdim. İnceleme hala yayınlanmadı. 3 gün olmuştur galiba.


    Farenin bir incelemesini yapmak, 2 fare ile karşılaştırmak ve sorunları ile garanti süreci ile ilgili bilgi vermek için bu konuyu açıyorum. Fare ile ilgili ve genel olarak Wraith ile ilgili insanları bilgilendirmek istedim. Özellikle Türkiye'de yeterince bilgi olmadığı yönünde bir kanaat oluşmuştu bende. İnşallah bu konu bir eksiği giderir. İlk defa inceleme yazıyorum. Ne kadar iyi olmuştur bilmiyorum. Şuan için tek bildiğim, ilk defa inceleme yazmak baya zormuş. Anlam karmaşası olan cümleler olmuş olabilir. Bunun için kusura bakmayın. İleride özellikle garanti süreci ile ilgili konuyu güncelleyeceğim. Allah'a emanet olunuz.



    LAMZU ATLANTIS OG V2 PRO Beyaz İnceleme, Sorunlar ve Garanti Süreci
    LAMZU ATLANTIS OG V2 PRO Beyaz İnceleme, Sorunlar ve Garanti Süreci









  • Güncelleme

    12 şubatta mail gönderdiler.

    Lamzu Atlantis OG PRO 4K ürününüzde sorun tespit edilip raporlanmıştır. İade ve değişim hakkınız mevcuttur. Talebinizi öğrenebilir miyim?

    Cevap olarak iade istediğimi belirttim.

    13 şubatta İadeniz sağlanmıştır diye bir mail daha gönderdiler. Bankamda bekleyen iade olarak olarak görünüyor.


    Yazdığım yorumu hala yayınlamadılar. Neden yayınlamadıklarını sordum. Cevap bekliyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.