Şimdi Ara

lama 5 aldim; yardim ve öneriler!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • uzun bir arastirma sonucunda fiyatinin da uygun olmasiyla s107 siparisi verdim.ancak 5 gunde kargolamadi satici.daha sonra lama 5 gozume ilisti. 4 kanalli olusu ve fiyatinin da 119.90 tl olusu dun siparis verdim ve bugun geldi.

    Kutusunu actim ve kalitesiz bi urun oldugu bir bakista belli oluyor.ama bu fiyata daha iyisi var mi onu da bilmiyorum.

    Ucurmaya calistim fakat havalanirken kendi kendine saga sola hareket ediyor.bataryasi zayifti galiba ben de sarja taktim biraz kurcaladiktan sonra.

    Sorulara gelince kumandadaki dugmelerin bircogunu cozdum.anlamadiklarim gaz kolu saga sola oynatinca pallerden biri yavasliyor.tam ucuramadigim icin ne ise yaradigini anlamadim.

    Sag alttaki servolari tersine ceviren 4 tane tus var.birincisi haric diger ucunun ne ise yaradigini anladim.2. Gaz kolunu tersine ceviriyor. 3. Ve 4. Ileri geriyi ve sagi solu tersine ceviriyor.1. Si ne ise yariyor.

    Gaz kolunun ve hareket kolunun ic tarafinda ve alt tarafinda ayarlar var onlar ne ise yariyor.

    Herhangi bir ayar yapmaya gerek var mi calistirmadan once.simdi int cafeye gidip simulasyonda ucurmaya calisacagim.simdiden yardimci olacaklara tesekker ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaviourknight -- 8 Ocak 2011; 17:52:20 >







  • Gaz kolu ile helikopterinizin iki yönünü kontrol edebilirsiniz. Kolu yukarı/aşağı çekerek gaz miktarını ve dolayısıyla yükseliş/alçalışını kontol ederken, aynı kolu sağa sola oynatarak rudderı yani kuyruğun sağa sola dönüşünü kontrol edersiniz.
    Çift rotorlu model helikopterlerde kuyruk pali bulunmaz ve ana rotorun dönüş etkisini almak için ikinci rotorun etkisindne faydalanılır. Yani birbirine ters yönde dönen iki rotor ile helikopterin kendi etrafında dönmesi engellenir ve sabit durur. Dolayısıyla helikopterin sağa veya sola dönüşü iki rotorun dönüş hızı farkı ile sağlanır.
    Yani kısacası helikopteri döndürmek için pallerden bir çiftinin daha yavaş dönmesi gerekir.

    Helikopterin kendi ekseni etrafında kontrolsüzce dönmesini gaz kolunun altındaki trimle deneme yolu ile kesebilirsiniz.

    Diğer sorunuzdaki o 4 tane tuş, kısaca kumandadan kontrol ettiğiniz yönleri tersine çevirir.
    Throttle= Yukarı/aşağı
    Rudder= Kendi etrafında sağa/sola
    Alerion= Yön sabitken Sağa/sola yatma
    Elevatör= İleri/geri gitme

    Kolların altındaki ayarlar trim ayarlarıdır. Helikopterinizi sabit tutmaya yarayacak ince ayarlardır. Özetle, helikopteriniz istemediğiniz hangi yöne gidiyorsa ordan ters trim vererek sabitleyebilirsiniz.

    Simülasyon şart :)

    Ayrıntılı bilgi için:
    http://www.heliteknik.com/forum/co-axial-modeller/3070-lama-5-colco-model-helikopter-4-kanalli-new-post.html




  • Bır kac carpma sonucunde pallerın hepsi ve heli nın kırılmadık yerı kalmadı.24 saat olmadam parcalandı, malzeme kalıtesı cok kotu, bı daha bedava verseler almam lama 5.havadayken helı kendı kendıne haretek edıyor , durmuyor oldugu yerde , asırı hareket edıyor, en sonunda giiti kavak agacına carptı.girdi bana da .
  • Geriye sadace sağlam olarak ; motorları , alıcı , bataya ve kumanda kaldı.hala sindiremedim.akşamdan beri içitiğim su....
  • yedek parçaları çok pahalı değil zannediyorum
  • hocam kirilmayan bi yeri kalmadi maalesef.motorlari tutan vida nin biri cikmis.palleri degistirdim onun vidalari da yalama oldu.parcalarini alsam bi heli daha alinir o parayla o derece yani.havada duramiyordu heli.anlayacaginiz uctu giitti.videolarda adam sadece gazi kullanarak indirp kaldiriyor.ama bunda ne mumkun.kirdim attim saglam kalan bikac yeri vardi zaten.kumanda batarya alici motorlari duruyor ama.belki lazim olur.keske biraz daha bekleyip lama 4 alsaydim

    muslum baba dinliyorum kac saattir. Son pismanlik neye yarar.
  • Tecrübe hepsi.
    Bundan sonraki modelinizi seçerken mutlaka daha dikkatli olursunuz .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.