Şimdi Ara

lada vega lpg tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
27.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kardeşime 2000 model lada vega 1,5 8v enjeksiyonlu araç aldık. Lpg düşünüyoruz ama lpg takan bir firma 3 tane montajımız oldu hepsini geri söktük araçların randımanlarıda bozuldu diyor. Bazı forumlarda elektrik bağlantılarının tipleri farklı gibi yorumlar var eğer doğru marka ve doğru montaj olursa (klasik sistem olacakmış onuda anlamadım ama herhalde sıralı olmayanı kasdediyor) sorunsuz kullanılır diyor . monajcıların ve bizzat kullanıcıların tavsiyelerini bekliyorum ruhsat değişikliği olmadan yapılacak yani acele bilgisi olanlar lütfen esirgemesin.



  • arkadaşım üç montaj yapıldı diyosun üç sistem üst üste arızalı çıkmaz lada arabaların bazı modelleri aractan dolayı sistem uyum sağlamıyor bence o aracı benzinde kullan.aracında teknik arıza vardır muhtemelen o arızayı yaptırmadan ne marka lpg takarsan tak çalışmaz tabi bu aracı yaptırmak sana kaça patlar bilemem.ama üç sistemden sonra üstüne gitmene gerek yokzaten lada kullanıcıların söylediği benzinde 0,200 ykr yakıyormuş yardımcı olabildiysem ne mutlu.
  • yanlış anladınız bizim araca hiç montaj yapılmadı. a isimli lpg firması ayrı ayrı ladalara montaj yapmışlar hiç biri uyumlu çalışmamış hepsinden de sökmüşler artık ladalara takmıyoruz diyorlar. yine de teşekkürler
  • SELAMLAR ARKADAŞLAR EVET LADALAR LPG İLE ÇOK UYUMLU DEĞİL AMA BUDA TARAFIMIZDAN ÇÖZÜLDÜ BİLDİĞİMİZ GİBİ LADA RUSYA DAN ÇELİK MOTOR TARAFINDAN İTHAL EDİLİYOR VE BİZDE ÇELİK MOTORUN YİNE İTALYA DAN İTHAL ETTİĞİ STEFANELLİ LPG DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ BAYİSİYİZ DOLAYISIİLE LADALARA EN UYUMLU CİHAZ STEFANELLİ AMA DOĞRU MONTAJ YAPILDIĞINDA..SAYGILARIMIZLA...
  • benim enişte geçen sene taktırdı lada vegasına, hiç randıman alamadı ve şimdi benzinli kullanıyor. geri de veremedi, elinde patladı o kadar masrafı da cabası.
    bence hiç taktırmayın..
  • abartının bu kadarıda lada araclarda karbratörlü hariç lpg sistemleri sıralılar araclardan dolayı sıkıntı yaratıyor.bunu kabul etmek gerekir.ikincisi lada istanbul arac merkezinde sıfır araclara milano lpg sistemi montajı yapıyor ve bu aracların garantisini bozmuyor stafanelli daha bugün çıkmadı sancak makine türkiyeye getiriyordu bu markayı .yeni model ladalarda sorun yok ama eski tip lada araclarda sorun çıktığını herkes biliyor bazı araclarda sıkıntı çıkmaz ama bu riski montaj öncesi arac sahibine söyleyip montaj yapılırsa daha sonra aranızda sorun çıkmaz.



    yani lada eski model 2005 öncesi araclarda yarı yarıya risk vardır bu riski arac sahibine söylemezsek daha sonra aracsahibi randıman alamadın sök ver paramı dediği zaman benim sistemimde bişey yok aracın bozuk sökemem söksemde para veremem gibi vs durumlarla karşı karşıya gelmez .biz bile koçaeli çıraklık eğitim merkezinde bir hacamızın aracına enson taktığımız sistem sorun çıkardı hocamızın aracı motor servisinde 700 ytl masraf etti ama arac düzelmedi sistemi söküp parasını iade ettik kesintisiz olarak.



    yani o marka bu marka demek yanlış olur bence.açıklamamdan yanlış anlamayın kimseyi tenzih etmiyorum bu benim görüşüm saygılar.



    quote:

    Orjinalden alıntı: unalgedik

    SELAMLAR ARKADAŞLAR EVET LADALAR LPG İLE ÇOK UYUMLU DEĞİL AMA BUDA TARAFIMIZDAN ÇÖZÜLDÜ BİLDİĞİMİZ GİBİ LADA RUSYA DAN ÇELİK MOTOR TARAFINDAN İTHAL EDİLİYOR VE BİZDE ÇELİK MOTORUN YİNE İTALYA DAN İTHAL ETTİĞİ STEFANELLİ LPG DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ BAYİSİYİZ DOLAYISIİLE LADALARA EN UYUMLU CİHAZ STEFANELLİ AMA DOĞRU MONTAJ YAPILDIĞINDA..SAYGILARIMIZLA...





  • slamlar
    arkadaşım benim aracım 2006 model lada vega bende stefanelli lpg kiti taktırdım 1 ay olmadı daha yeni ama benim aracımdada bazı problemler var halen yapılabilmişde değil benzinde tek marşta çalışan araç 2 veya 3.marşta çalışıyo üstelik titreyerek çalışıyo gaz vermeden kendine gelmiyo sabah lpgye geçişte arıza bildiriyo kendim manuel elle geçiş yapıyorum 3500 devirde ise araç gaz yemiyo kesiklik oluyo.motor ısındıktansonra benzinden gaza geçiş otomatik olarak kendi geçiyor fakat geçiş esnasında araç tekleme yapıyo bayiniz nerede ise ve çözebilirim diyosanız çelik motorla zaten sürekli irtibat halindeyim şuan.beni size yönlendirmelerini rica edicem yardımcı olursanız sevinirim saygılar
  • lanet oılsun bu stafanelli denen lpg ye. benim 2000 model lada vegam var 8v. lpg taktırmadan önce araştırdım forumlarda uyumsuzluk yapıyor diyordu. stafanelli ladanın kendi orjnal lpg sistemi dediler. bunu taktırırsam hiç sorun çıkmaz dediler bende taktırdım lanet olsun taktırdığım güne saat gibi çalışan arabayı mahvetti. araba arıza yapıyor rolenti düzgün çalışmıyor beni lpg ile alakalı değil diye servise yönlendiriyorlar servisde arabanın herşeyi değişiyor bir tonpara ödüyorsun arabada değişen bir şey olmuyor. sonra lpg den olduğu ortaya çıkıyor. beni sekiz aydır oyaladılar. ama arabayı benzin döküp yakacağım o kadar illallah ettirdi bana. kaynarcada uğur lpg de taktırdım takana kadar hiç bir sorun çıkmaz canavar gibi olur. orjinalinden daha iyi olur sallıyorlar. bıktım artık tüketici derneğine başvurup mahkemeye vereceğim arabaya lph dahil 2,500 lira masraf ettim . ama araba lpg de çalışmıyor. debriyaja basınca araba stop ediyor. sakın taktırmayııııııııınnnnnnnnnn. özellikle stafanelli sakın taktırmayımmmmmmmmmm




  • arkadaşım senin için zor pug 306 aracım vardı 2-3 tane lpg firması lada vega ve pug motorları lpg ye en uyumsuz motorlarmış full sistem diyorlar bunlara enjektörler hem + hem - imiş bir kaç firma garanti vermeyince 306 mı gittim taksitle sattım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurkiray

    arkadaşım senin için zor pug 306 aracım vardı 2-3 tane lpg firması lada vega ve pug motorları lpg ye en uyumsuz motorlarmış full sistem diyorlar bunlara enjektörler hem + hem - imiş bir kaç firma garanti vermeyince 306 mı gittim taksitle sattım :)

    lada hakkında bilgim yok ama pug 306 aracımda atiker var taktıran benden onceki sahibi super otesi memnunum arac benzinde mi lpg mi çalışyor usta bile anlayamaz cekiş super performans kaybı yok lpg de 170-180 i gule oynaya yapıyor.1.8 16v
  • slm
    firmamız destro markasını problemsiz ladalarınıza uygulamaktayız
    destro lpg sistemlerinde devir ucu yok devir ucu olmadığından
    arabanızda sıkıntı yaşamazsınız
    montaj garantisini veriyoruz
    teşekkurler
  • LADA VEGA 2000 MODEL ARABAYA ATİKER LPG SIRALI SİSTEM TAKTIRIP SORUN YAŞAYAN VARSA BENİM YAŞADIĞIM SORUNNU ALATIYIM. BENDE LPG TAKTIRDIMM SONRA ARABA 500 METRE GİTMEDEN STOP EDİYORDU . 5 DK SONRAS TEKRAR ÇALIŞTIRIP GİDİYORDU. SONRA ÇOK PARÇA DEĞİŞTİRDİM BİR TÜRLÜ DÜZELMEDİ. EN SONDA BEYLÜKDÜZÜ SERVİSE GİTİM BOBİNİ DEĞİŞTİRDİ ARZA DÜZELDİ ANCAK SERVİSTE 230 TL PARA ÖDEDİM . ANCAK GOP LADA SERVİSİNDE DAHA UCUZA 1/3 FİYATINA YAPIYOR.
  • öncelikle veganın lpg uymsuzlugu sorunu olan arkadaşlar sorun çözüldü. baya bisorun yaşadıktan sonra hallettik arkadaşlar.anlatayım. ramses marka sıralı taktırdım 1 .2 gün iyiydi 3gün sorunlar başladı saahları çalışmama soru nu ve rolanti de dengesizlik başladı servise gittim yok kırankmili senörü yok kelebek yok havaemiş sensörü dediler .. bilgisayara takılıp resetleyeyince düzeliyordu .birtürlü araç düzelmiyordu .sonra arkadaşın biri iyi bir elektirikçi buldedi ....ecuya role taktır düzelir dedi ankarada gitmedigim elektirikçi kalmadı gittiklerimde öyle şey olmaz dedi sonunda sincan sanayisinde şahin oto elektirik adında biyer var oraya gittim ben yaparım dedi 5 vegaya yaptım dedi ve hiç sorun yaşayan olmadı dedi ve gayette memnunlar dedi iyi tak usta dedim ve 1 aydır maşallah sabahları tekmarş rolanti gayet güzel hiç sıkıntı yok ..role ne işe yaryo diyen arkadaşlar konta kapatınca ecuya elektirik vemiyor beyni resetiyor ..fole takmadan öce hataları beyne hafasına kaydediyor ondan sonr a beyin k arşıyor aracında dengesi bozuluyor akünün kutup başını çıkartın 1.2 .dakka bekleyin ve takın aracın düzeldigini göreceksiniz .role sizin yerinize aküden elektirigi kesiyor ..benim aracım vega 2000 1.5 8v yadımcı olabildiysem ne mutlu her ustaya gitme yolarlar




  • Merhabalar.Yeni aldığım vegama atiker sıralı sistem nanofast taktırdım.Taktırmadan önce benimde aklımda çok sorular oldu.Çünkü forumlarda olumsuz yorumlar fazlaydı.Buna rağmen taktırdım ve cok memnunum.Hiçbir sorun yok.Tamamen montaj ile alakalıdır.Ustasını bulun taktırın hiç korkmayın.
  • merhaba arkadaşlar uzun araştırmalardan sonra ankarada şimşek otogazda ramses marka odb li son sistem sıralı gaz taktırdım yaklaşık olarak 3 aydır kullanıyorum vede çok memnunum başka yerlerde olumsuz olacağı söylenen gaz sistemini tereddütsüz olarak taktılar ve çok memnunum yakıtım yarıya düştü 40 lt ile yaklaşık 460 ile 500 km arası gidiyorum taktırmak isteyenler düşünmelerine gerek yok ramses taktırsınlar fiyatlarıda gayet iyi ve sorunsuz otomatik olarak yakıt cinsine göre gaz ayarını kendi yapıyor ve aracın kendi beyni ile senkronize çok daha pahalı ve sorun sistem yerine kendi yerli üretimimiz olan ramses markasını tüm herkese gönül rahatlığı ile taktırmalarını öneriyorum not simit tank dahil 1000 tl ye 6 taksir taktırdım taksitleri zaten yakıt ekonomisinden ödeniyor
  • Atma recep! Din kardeşiyiz. 40 tl ile 460 km yolu ancak gaz 85-90 kuruş iken yapmışındır. Ya da ramses lpg reklamını yapıyorsun. El insaf diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • charlie62 arkadaşımız 40 tl dememiş 40 lt (litre) demiş. Bende de atiker microfast sistem var, iki yıldır lpg kaynaklı arıza olup da lpg'ciye gitmedim. Bende 42 litreyle 440, 460 arası yol yapıyorum. Uzun yolda 590 km yapıyor 90 km\h'da.
    Bu aralar 400'ü zor görüyoruz o ayrı konu bakım zamanı geldi çünkü (buji, yağ, yağ ve lpg filtreleri).
    Uyum sorunu bence montajla alakalı, bakıyorsun çoluk çocuk montaj yapıyo. Ne anlar çırak montajdan. Bu tür işlerde milim hatayı kabul etmez arabalar.
  • benzinde kullanın en iyisi gaz gerçekten de başa bela bir yerde hep sorun çıkarıyor yer kaplıyor hep eksi hep eksi.ufacık arıza oluyor 50 tl den asagı dokunmuyor adamlar.
  • erol71 E kullanıcısına yanıt

    Hocam 40 tl demiyor 40 litre diyor kısaltılmış hali lt dir saygilar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.